X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka niestety miesiące lecą. A na maleństwo dalej trzeba czekać.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari masz racje. Ale musisz wierzyć ze będzie wyczekany malenki (i potem coraz większy ;) ) cud :)

Kaassiia-tak to normalne. I nic na świecie Cię nie uspokoi poza zobaczeniem ze wszystko jest w porządku a to i tak tylko na chwile :D także witamy w świecie obaw i strachu :P

Mari92 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Maleńka1592 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Mari masz racje. Ale musisz wierzyć ze będzie wyczekany malenki (i potem coraz większy ;) ) cud :)

Kaassiia-tak to normalne. I nic na świecie Cię nie uspokoi poza zobaczeniem ze wszystko jest w porządku a to i tak tylko na chwile :D także witamy w świecie obaw i strachu :P
    A jak urodzicie to wcale nie minie strach tylko będzie coraz gorszy. O wszystko ...u mnie np mała ciągle choruje na nie śpię od połowy grudnia w strachu że obudzi się z bólem.. Czy to siuski czy to brzucha albo ucha ... Poza tym ma jakiś straszny okres bo pokazuje swoje rożki

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    A jak urodzicie to wcale nie minie strach tylko będzie coraz gorszy. O wszystko ...u mnie np mała ciągle choruje na nie śpię od połowy grudnia w strachu że obudzi się z bólem.. Czy to siuski czy to brzucha albo ucha ... Poza tym ma jakiś straszny okres bo pokazuje swoje rożki

To miałam na myśli, ze strach o dziecko nie mija :)

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z wieczora po dzisiejszym tripie ;) jutro doczytam posty bo jestem padnieta ;) gorące winko i troche czasu dla meza, bo @ się juz konczy :D

Mari92 lubi tę wiadomość

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • terka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Melduję się z wieczora po dzisiejszym tripie ;) jutro doczytam posty bo jestem padnieta ;) gorące winko i troche czasu dla meza, bo @ się juz konczy :D

Pewnie-korzystajcie! :D

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:

Och te obawy, teraz tylko modlę się aby było wszystko dobrze, bo tak długo czekałam, abym w środę się czegoś dowiedziała

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Och te obawy, teraz tylko modlę się aby było wszystko dobrze, bo tak długo czekałam, abym w środę się czegoś dowiedziała

W środę niestety możesz sie niewiele dowiedzieć bo będzie to wcześnie bardzo...

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia też myślę, że za dużo się nie dowiesz na tej wizycie :), ale na następnej pewnie już sporo :). Czekamy na wieści :)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia na pewno będzie wszystko w porządku. ☺ my dzisiaj byliśmy w kinie. Też oblepieni wośpem. A ja trace nadzieję. Serio dziewczyny. Jeszcze jestem dobita bo teraz dopiero widzę jak mąż chciałby mieć dziecko.. Jego siostra urodziła kilka dno temu i po prostu to widze. Aż mi same łzy napływają do oczu. Może jutro będzie lepiej. Dobrej nocy.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani puchatkowa pewnie, że nasi panowie też pragną dziecka, ale rzadko dają to po sobie poznać, aby nam smutno nie było :-)
    Także głowa do góry, będzie dobrze.

Marek💙
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Pani puchatkowa pewnie, że nasi panowie też pragną dziecka, ale rzadko dają to po sobie poznać, aby nam smutno nie było :-)
    Także głowa do góry, będzie dobrze.

Mam wrażenie, że i mój tak tylko udaje, że nie chce i w ogóle. Bo widzi, że mi jest za każdą wizytą i badaniem, z każdym cyklem ciężko bo mierzę, sprawdzam i denerwuje się bo co chwila czuje, że jest coś nie tak - panikuje. Pewnie dlatego on stara się bym się nie przejmowała... Ale widzę jak np. wczoraj patrzył co chwila na dzieci i się uśmiechał :P Był zachwycony dwoma drącymi i wygłupiającymi się 2 latkami, po czym dodał "nie, na pewno nie chce" :P Jestem pewna na 10000000 % że jakbym mu pokazała pozytywny test to by szalał z radości. Takie są chłopy jak nas kochają i nie chcą byśmy to my cierpiały.

Mari92 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Kasia na pewno będzie wszystko w porządku. ☺ my dzisiaj byliśmy w kinie. Też oblepieni wośpem. A ja trace nadzieję. Serio dziewczyny. Jeszcze jestem dobita bo teraz dopiero widzę jak mąż chciałby mieć dziecko.. Jego siostra urodziła kilka dno temu i po prostu to widze. Aż mi same łzy napływają do oczu. Może jutro będzie lepiej. Dobrej nocy.☺

Zapewne poczuł jakby to było gdybyście wy mieli takiego maluszka...
    Rozumiem Cię doskonale, tez miałam takie momenty ze czułam że to ja nawalam a wiedziałam że chce mieć dziecko i w dodatku wiedziałam że będzie z niego naprawdę dobry tata... Takie myśli czasem przychodzą...
    Ale glowa do góry, nie można (zbyt długo) myśleć w sposob aż tak zeby sie dołować bo to nic nie da...
    Ale też masz prawo, tak jak i Twój mąż na okazanie uczuć czy łez, to pomaga także we wzajemnej relacji, taka szczerość i otwartość z obu stron na siebie i swoje emocje... Macie siebie

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Dobrze że Was mam.☺

Mari92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:

Mojemu pokazałam dziś wykres i zapytał czy testuje :P załamałam się :P w ogóle mam ochotę ryczeć, odrobinę jakby mnie w sutkach bolało i mam takie dziwne uczucie w podbrzuszu jakby na okres ale tak nie do końca to to. Zastanawiam się czy dziś dostanę czy dopiero za dwa dni... Czuje się znów idiotką :P te zawirowania hormonowe mnie dobijają.

Mam pytanie do Alex, bo wczoraj czytałam sobie o hormonach i że po nich widać jak jajniki pracują i czy ma się PCO, mi niby ta nowa ginka powiedziała, że po usg tego już nie widać, a poprzedni kazał mi zrobić tylko te krzywe... a podobno IO może ale nie musi iść w parze z PCO tylko właśnie te hormony to wyznaczają.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mojemu pokazałam dziś wykres i zapytał czy testuje :P załamałam się :P w ogóle mam ochotę ryczeć, odrobinę jakby mnie w sutkach bolało i mam takie dziwne uczucie w podbrzuszu jakby na okres ale tak nie do końca to to. Zastanawiam się czy dziś dostanę czy dopiero za dwa dni... Czuje się znów idiotką :P te zawirowania hormonowe mnie dobijają.

Mam pytanie do Alex, bo wczoraj czytałam sobie o hormonach i że po nich widać jak jajniki pracują i czy ma się PCO, mi niby ta nowa ginka powiedziała, że po usg tego już nie widać, a poprzedni kazał mi zrobić tylko te krzywe... a podobno IO może ale nie musi iść w parze z PCO tylko właśnie te hormony to wyznaczają.

Ale by były jaja jakby jednak sie okazało ze mąż ma racje z tym pytaniem i sie nie doczekasz @ tak szybko bo was owu zaskoczyła (którakolwiek bo nie wiem jak u Ciebie to liczyć :P ) ;)

Co do badan-może ja nie alex ale powiem co wiem ;) PCO można wykryć badaniami LH i FSH i jego stosunkowi w 2-3dc dlatego wtedy sie je robi bo one pokazują jak jajniki pracują i czy nie ma zaburzeń ;)

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa do każdej z nas nadejdzie to szczęście ja czekałam 2 lata w 22 cyklu udało się ( nie zapeszajac) również miałam wzloty i upadki w oczekiwaniach, jest to naprawdę cholernie trudne. Wytrwałości dziewczyny nie poddawajcie się

terka, Mari92 lubią tę wiadomość

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:

Od tego jesteśmy :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ale by były jaja jakby jednak sie okazało ze mąż ma racje z tym pytaniem i sie nie doczekasz @ tak szybko bo was owu zaskoczyła (którakolwiek bo nie wiem jak u Ciebie to liczyć :P ) ;)

Co do badan-może ja nie alex ale powiem co wiem ;) PCO można wykryć badaniami LH i FSH i jego stosunkowi w 2-3dc dlatego wtedy sie je robi bo one pokazują jak jajniki pracują i czy nie ma zaburzeń ;)

Nie no... Ten wykres nie wygląda na dobry, ani na jakiekolwiek szanse :P Ale widzę, że i tak się nakręcił :) Ehhh... Nic mnie nie wspiera! :P

Chce je zrobić właśnie, zobaczymy jak dostanę okres, myślę, że dziś albo jutro. W ogóle ten cykl był dla mnie dziwny. Boli mnie ciągle głowa i mam takie dziwne zmęczenie. Wiem, że to nie od tarczycy ani IO... Może ciśnienie, a może to hormony?

W ogóle sprawdziłam sobie ceny tych badań i wychodzi tam koło 200 zł a za 6 hormonów w diagnostyce jakoś też 200... Ale oni 3 dc tylko prl a lh, fsh na 12-14 dc... I wszędzie indziej pisze, że niemal wszystkie robi się 3dc...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie no... Ten wykres nie wygląda na dobry, ani na jakiekolwiek szanse :P Ale widzę, że i tak się nakręcił :) Ehhh... Nic mnie nie wspiera! :P

Chce je zrobić właśnie, zobaczymy jak dostanę okres, myślę, że dziś albo jutro. W ogóle ten cykl był dla mnie dziwny. Boli mnie ciągle głowa i mam takie dziwne zmęczenie. Wiem, że to nie od tarczycy ani IO... Może ciśnienie, a może to hormony?

W ogóle sprawdziłam sobie ceny tych badań i wychodzi tam koło 200 zł a za 6 hormonów w diagnostyce jakoś też 200... Ale oni 3 dc tylko prl a lh, fsh na 12-14 dc... I wszędzie indziej pisze, że niemal wszystkie robi się 3dc...

Absolutnie 12-13dc to bez sensu te badania robić. Szkoda kasy. Ja jak robiłam sobie to robiłam nie pakiet tylko normalnie każdy osobno i płaciłam 20zl/badanie. Nie wiem jak gdzie indziej ceny ale to co napisałaś ze maja w ofercie to bezsens moim zdaniem

‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ