X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też ostatnie 2 dni pyta o wykres chociaż wie że przez weekend nie mierzylam temperatury. Seli życzę niedoczekania @.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Absolutnie 12-13dc to bez sensu te badania robić. Szkoda kasy. Ja jak robiłam sobie to robiłam nie pakiet tylko normalnie każdy osobno i płaciłam 20zl/badanie. Nie wiem jak gdzie indziej ceny ale to co napisałaś ze maja w ofercie to bezsens moim zdaniem

Ja na samiutkim początku myślałam o ich pakiecie... ale teraz chyba zrobię oddzielnie, u mnie 25 ale poszukam jeszcze cennika gdzie indziej :) I zrobię bo przynajmniej tak będę miała jakiś obraz tego i to chyba wszystkie badania będę miała już zrobione hehehe :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Mój mąż też ostatnie 2 dni pyta o wykres chociaż wie że przez weekend nie mierzylam temperatury. Seli życzę niedoczekania @.☺

Mój jak mu pokazałam, że tej drugiej fazy nie ma, a dziś minimalnie powiększyła się tempka to właśnie pyta o test :P Ale widać jak to wygląda... A mną już szarpią hormony i nastroje :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja na samiutkim początku myślałam o ich pakiecie... ale teraz chyba zrobię oddzielnie, u mnie 25 ale poszukam jeszcze cennika gdzie indziej :) I zrobię bo przynajmniej tak będę miała jakiś obraz tego i to chyba wszystkie badania będę miała już zrobione hehehe :D

Pewnie sprawdzić warto. Przynajmniej ma sie jakiś obraz tego co jest ;) o ile będzie okazja do sprawdzenia :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Pewnie sprawdzić warto. Przynajmniej ma sie jakiś obraz tego co jest ;) o ile będzie okazja do sprawdzenia :P

Nie nakręcajcie mnie błagam :D widziałyście podobny wykres z ciążą? :P ja nawet nie wiem czy można nazwać to, że była druga faza...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie nakręcajcie mnie błagam :D widziałyście podobny wykres z ciążą? :P ja nawet nie wiem czy można nazwać to, że była druga faza...

Sorki ;) co do wykresow-widziałam tu na forum taaakie cudawiaki ze nic absolutnie nic mnie nie zaskoczy ;) jeśli byś chciała możesz sprawdzić sobie poziom progesteronu. I myślę wszystko będzie jasne wtedy ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Sorki ;) co do wykresow-widziałam tu na forum taaakie cudawiaki ze nic absolutnie nic mnie nie zaskoczy ;) jeśli byś chciała możesz sprawdzić sobie poziom progesteronu. I myślę wszystko będzie jasne wtedy ;)

Teraz? Jest sens? Mam dziś taki ból głowy i takie mdłości... A do tego ból pleców jak przy czynnej endometriozie... Więc poczekam na okres :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Teraz? Jest sens? Mam dziś taki ból głowy i takie mdłości... A do tego ból pleców jak przy czynnej endometriozie... Więc poczekam na okres :P

Kto wie kiedy Ty co miałaś? :P może tamten niedobitek padł zanim dojrzał, to następny chciał uratować honor jajników :D
    O tyle progeseron w każdym momencie cos mówi ze jak jest nisko to wiadomo ze zbliża sie @ a jak jest na fajnym poziomie to znaczy ze cos z tego może być ;) bo najpierw osiąga szczyt potem albo spada albo rośnie dalej ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E, poczekam :) Wczoraj odstawiłam dupka. Zobaczymy :) Ostatnio jak zrobiłam betę z progiem 0,9 to zaraz okres przyszedł na drugi dzień :P I się tylko popłakałam, że mam menopauze :) Mam ferie to od poniedziałku nie będę się stresować. Pójdę po kurczaka z wolnego wybiegu, warzywa i zrobię Hashirosół :P

Stwierdziłam, że spróbuje z książek jakie mam ułożyć sobie jakieś jadłospisy. Mam na oku już 3 obiady, hashirosół, zupę dyniową z kolendrą, burgery z kaczki, bo podobno kaczka to najlepsze mięso na hashimoto :P w ogóle moja waga minimalnie spada. A cały tydzień żarłam pizze :P i słodycze, naprawdę miałam ciężki tydzień i biorę się za siebie :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    E, poczekam :) Wczoraj odstawiłam dupka. Zobaczymy :) Ostatnio jak zrobiłam betę z progiem 0,9 to zaraz okres przyszedł na drugi dzień :P I się tylko popłakałam, że mam menopauze :) Mam ferie to od poniedziałku nie będę się stresować. Pójdę po kurczaka z wolnego wybiegu, warzywa i zrobię Hashirosół :P

Stwierdziłam, że spróbuje z książek jakie mam ułożyć sobie jakieś jadłospisy. Mam na oku już 3 obiady, hashirosół, zupę dyniową z kolendrą, burgery z kaczki, bo podobno kaczka to najlepsze mięso na hashimoto :P w ogóle moja waga minimalnie spada. A cały tydzień żarłam pizze :P i słodycze, naprawdę miałam ciężki tydzień i biorę się za siebie :P

Hashirosół! :D świetna nazwa :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Hashirosół! :D świetna nazwa :D

Też mi się spodobała :P jest jeszcze jakaś wzmacniająca :) Też spróbuje, może nawet w pierwszej kolejności bo mam mięcho na nią :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Też mi się spodobała :P jest jeszcze jakaś wzmacniająca :) Też spróbuje, może nawet w pierwszej kolejności bo mam mięcho na nią :P

pewnie ze tak. Warto próbować nowych rzeczy chociażby ze względu na smaki nowe :D

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny też mnie ciekawi ten hasirosół :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli może ta franca nie przyjdzie i tego Ci z całego serducha życzę, oby dla Ciebie ten miesiąc był tym szczęśliwym :)
    Wczoraj robiłam urodziny córki, pisze o tym chyba setny raz ale do sedna, wczoraj rano dostalam okres spóxniony choć wiedziałam że przyjdzie bo czułam to jednak człowiek zdąży się nakręcić a póxniej zjechali się goście i pytanie oczywiście o drugie dziecko, kiedy czy planujemy w ogóle więcej dzieci, że juz by pasowało i w ogóle, chciało mi się tak cholernie wyć :( Oni chyba nie wiedzą, że to pytanie jest nie na miejscu i nawet nie biora pod uwagę, że może się już staramy tylko nam nie wychodzi.

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Seli może ta franca nie przyjdzie i tego Ci z całego serducha życzę, oby dla Ciebie ten miesiąc był tym szczęśliwym :)
    Wczoraj robiłam urodziny córki, pisze o tym chyba setny raz ale do sedna, wczoraj rano dostalam okres spóxniony choć wiedziałam że przyjdzie bo czułam to jednak człowiek zdąży się nakręcić a póxniej zjechali się goście i pytanie oczywiście o drugie dziecko, kiedy czy planujemy w ogóle więcej dzieci, że juz by pasowało i w ogóle, chciało mi się tak cholernie wyć :( Oni chyba nie wiedzą, że to pytanie jest nie na miejscu i nawet nie biora pod uwagę, że może się już staramy tylko nam nie wychodzi.

Wyczucie niektórych osób to takie jak spłoszonego słonia by dać do składu porcelany i oczekiwać ze wszystko będzie całe... Smutna sprawa....

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, większość myśli, że zrobić dziecko to żaden problem...

Nie było kurcze nic na targu...
    Ale kupiłam w sklepie :)

Fajne te przepisy, może chcecie? Wydaje się być smaczny :)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Niestety, większość myśli, że zrobić dziecko to żaden problem...

Nie było kurcze nic na targu...
    Ale kupiłam w sklepie :)

Fajne te przepisy, może chcecie? Wydaje się być smaczny :)

Co pytasz pewnie ze dawaj :D

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja z przyjemnością przyjmę przepisy. Klitra niektórzy mają wyczucie to prawda.. Ja nauczylam się mówić że to nasza prywatna sprawa i jeśli będzie dziecko to będzie widać. Już teraz nikt nie dopytuje. Urodziny córki się udały?☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wrzuca się zdjęcia? :)

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klitra niestety podejścia ludzi nie zmienimy i to jest smutne :-(

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ