X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Klitra smitne to.. Dziewczyny u mnie cykl bezowulacyjny.. Dostałam skierowanie na tsh a mowilam lekarzowi juz wczesniej ze chce powtórzyć.. Widzialam że widzi mój wnerw i zalatwil mi wizyte na środę u endokrynolog do ktorej musialabym czekać do kwietnia. Załamałam sie.

Przykro mi. Dobrze, że na środę masz i nie musisz czekać do kwietnia.

Sylwia dokładnie, a wierz mi, że pocieszyłaś bo z reguły słyszę że do pół roku także ten rok wydłużył mi nadzieję, a staram się od wakacji ale od grudnia zaczęłam przeżywac każde nie powodzenie bo wcześniej było jeszcze zbyt krótko więc człowiek nie załamywał się a teraz zaczyna się płacz i co gorsze budzi się we mnie zazdrość jak innym sie udaje

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się chce dziś strasznie spać:(w ogóle mi jakoś tak niedobrze się zrobiło:/

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klitra wspaniale Cie rozumiem. My zaczeliśmy sie staran, po dwóch miesiącach moja ciocia zaszla w ciążę (ta ktora się dlugo starala) to mój kuzyn w styczniu teraz juz roczek skonczyl :) po ponad roku naszych staran zaszla w ciaze moja najlepsza przyjaciółka ... niby sie cieszylam ale tez byłam strasznie zazdrosna ze jej sie udalo. Niestety kontakt sie urwal :( bardzo mi szkoda, ale co zrobic ...
    Nam nawet w klinice dr mowila ze mloda para nawet do dwoch lat sie moze starac, takze wiesz. Bardzo dobrze znam to uczucie rozczarowania co miesiąc. Przez pierwszy rok bylo jeszcze ok, a później coraz gorzej. Co miesiac juz przed @ zamykalam sie w sobie, bez kija nie podchodz! Pozniej płacz. I tez lepiej nie podchodz. We wrześniu tamtego roku to juz mialam powazny kryzys w naszym małżeństwie i prawie depresje. Jak tak teraz pomysle jaka ja bylam wredna to mi wstyd. Najbardziej sie dostawalo mojemu mężowi. Ta niepewność czy kiedykolwiek sie uda. Ech nikomu tego nie życzę. Ale teraz jak sie udalo, to staram sie to wymazac z pamięci :) jestem cudowna wyrozumiala żona, chodzę uśmiechnięta, odzyskalam spokoj i czuje sie szczesliwa i spelniona :)

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Moze ze stresu? Ja w sumie gorzej sie czulam przed terminem @ niż po jak juz wiedzialam ;)

• Martusiaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Moze ze stresu? Ja w sumie gorzej sie czulam przed terminem @ niż po jak juz wiedzialam ;)
    Ja jestem przed terminem @ podejrzewam bardziej ta ponura pogodę i niskie ciśnienie ale przynajmniej głowa nie boli..

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz korzenie zapuszczę na łóżku, ogladamy tv i odliczamy czas do jutra. Mąż miał przyjść ale też cos się słabo czuł, głowa to bolała to mu kazałam w domu siedzieć.
    Nabieranie na dziecko to najgorsze co może zrobić. Znam takie pary, nie są szczęśliwe. Moi teściowie w takim związku żyją i każdy sobie. I dziecko na tym cierpi i rodzice

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex korzystaj!:D kiedy następny raz będziesz mogla tak nic nie robic? :D

• Martusiaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja zaraz korzenie zapuszczę na łóżku, ogladamy tv i odliczamy czas do jutra. Mąż miał przyjść ale też cos się słabo czuł, głowa to bolała to mu kazałam w domu siedzieć.
    Nabieranie na dziecko to najgorsze co może zrobić. Znam takie pary, nie są szczęśliwe. Moi teściowie w takim związku żyją i każdy sobie. I dziecko na tym cierpi i rodzice
    Z chęcią bym tak polezala :D

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:

Podświadomość tak działa, to normalne. Możesz nie łączyć tego z ciążą ale organizm i tak wie Swoje :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Klitra wspaniale Cie rozumiem. My zaczeliśmy sie staran, po dwóch miesiącach moja ciocia zaszla w ciążę (ta ktora się dlugo starala) to mój kuzyn w styczniu teraz juz roczek skonczyl :) po ponad roku naszych staran zaszla w ciaze moja najlepsza przyjaciółka ... niby sie cieszylam ale tez byłam strasznie zazdrosna ze jej sie udalo. Niestety kontakt sie urwal :( bardzo mi szkoda, ale co zrobic ...
    Nam nawet w klinice dr mowila ze mloda para nawet do dwoch lat sie moze starac, takze wiesz. Bardzo dobrze znam to uczucie rozczarowania co miesiąc. Przez pierwszy rok bylo jeszcze ok, a później coraz gorzej. Co miesiac juz przed @ zamykalam sie w sobie, bez kija nie podchodz! Pozniej płacz. I tez lepiej nie podchodz. We wrześniu tamtego roku to juz mialam powazny kryzys w naszym małżeństwie i prawie depresje. Jak tak teraz pomysle jaka ja bylam wredna to mi wstyd. Najbardziej sie dostawalo mojemu mężowi. Ta niepewność czy kiedykolwiek sie uda. Ech nikomu tego nie życzę. Ale teraz jak sie udalo, to staram sie to wymazac z pamięci :) jestem cudowna wyrozumiala żona, chodzę uśmiechnięta, odzyskalam spokoj i czuje sie szczesliwa i spelniona :)

No właśnie ta niepewność czy kiedykolwiek się uda jest straszna. :(
    Mówią, że kobiety w ciąży promienieją a kobiety które starały się dłużej promienieją jeszcze bardziej :D

Plamka_92 lubi tę wiadomość

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Dokładnie

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klitra, zachowania Twojej bratowej chyba nawet nie trzeba komentować. Po prostu brak słów ;/ Szkoda brata, może kiedyś otworzy oczy.

Panipuchatkowa, bardzo mi przykro. Tak liczyłam na ten Twój cykl. Ale dobrze przynajmniej, że miałaś ten monitoring. Cykle bezowulacyjne zdarzają się 1-2 razy w roku także głowa do góry, pierś do przodu i proszę się starać w kolejnym cyklu ;)

Alex, oj Ty nie narzekaj, a ciesz się tym jednym leniwym do granic możliwości dniem :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, cieszę ;) tylko jestem tak głodna ze masakra a już do zabiegu jeść nie mogę: / chyba zajadłabym stres. Aa jutro maz mnie ze sZpitala odbierze i idziemy do Manekina :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, ooo naleśniczki się szykują :D :D :D Ty już o jedzeniu lepiej nie mów, bo wiesz jak to działa na organizm. Zaraz będziesz poduszkę gryzła :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex - będziesz mieć HSG ze znieczuleniem?

PaniPuchatkowa - gratulacje z okazji rocznicy i wszystkiego najlepszego :)

Klitra - szczerze współczuję sytuacji rodzinnej. A ludzie będą gadać..taka ich już natura. Ja też się nie raz już nasłuchałam..

Sylwia - naprawdę młoda para może nawet starać się do dwóch lat? to budujące :) pocieszyłaś mnie tym :)

A my z mężem trochę dzisiaj podziałaliśmy :) Zapisaliśmy męża na czwartek na badanie nasienia. Ja wzięłam skierowanie na hormony.
    Tylko do ginekologa zapisałam się dopiero na 4 kwietnia :( Ale strasznie mi zależy na tej doktor, bo Ona kładzie do siebie na oddział. Robi wszystkie badania, wykonuje HSG. Tylko zanim przyjdzie co do czego to z tym HSG mnie czerwiec zastanie :(

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dostać znieczulenie miejscowe więc pewnie ketonal w tyłek: ) i zdziwiłam sie ze dopiero wieczorem do domu, chyba że coś się zmieni i wyjdę wcześniej.
    Pewnie padnę dzisiaj szybko po tej nieprzespanej nocy ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka ważne że zrobiliście krok na przód i robicie badania. To bardzo Wam rozjaśni sprawę. Żeby móc z czyms walczyc, trzeba to poznac ;)

Plamka_92 lubi tę wiadomość

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Alex - będziesz mieć HSG ze znieczuleniem?

PaniPuchatkowa - gratulacje z okazji rocznicy i wszystkiego najlepszego :)

Klitra - szczerze współczuję sytuacji rodzinnej. A ludzie będą gadać..taka ich już natura. Ja też się nie raz już nasłuchałam..

Sylwia - naprawdę młoda para może nawet starać się do dwóch lat? to budujące :) pocieszyłaś mnie tym :)

A my z mężem trochę dzisiaj podziałaliśmy :) Zapisaliśmy męża na czwartek na badanie nasienia. Ja wzięłam skierowanie na hormony.
    Tylko do ginekologa zapisałam się dopiero na 4 kwietnia :( Ale strasznie mi zależy na tej doktor, bo Ona kładzie do siebie na oddział. Robi wszystkie badania, wykonuje HSG. Tylko zanim przyjdzie co do czego to z tym HSG mnie czerwiec zastanie :(

Półtora miesiąca to nie tak długo :)
    Ja chciałam się zapisac do ginekologa ale mam problem żeby zgrać się, bo wtedy co przyjmuje to cholerka ja nie dam rady

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby nie jest jakoś bardzo długo, ale już się nakręciłam i już bym chciała wszystko natychmiast, od razu załatwić :) a to niestety nie zawsze tak działa.

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klitra-strasznie smutna historia Twojego brata... Niektórzy liczą na to ze mimo wszystko jakos sie ułoży, no i czasem faktycznie tak jest ze z czasem nawet duzy kryzys który zwiastował już rozwód jakos odchodzi i jest lepiej. Moze po prostu masz brata który ma taka nadzieje i przez to tak przymyka oko na niektóre rzeczy. No niestety ale dziecko nigdy nie moze byc karta przetargową czy jakimś klejem związku, a często tak jest... Jesli ktoś ucieka sie do klamstw w sprawie ciąży której nie ma to znaczy ze naprawdę musi być słabo i ta osoba musi to wiedzieć... I wiedzieć ze taka wiesc zatrzyma druga osobe... Ehh

Panipuchatkowa-przykro mi... Niestety nie zawsze mozna ufać lekarzom i trzeba pewne rzeczy na własną rękę robić inaczej czekaja na cud chyba ze samo sie zrobi

Alex-wczoraj leniwy dzień, a dzisiaj bedzie dzień pełen wrażeń :D

Dziewczyny co do ludzi-gadać będą zawsze i wszędzie bo maja nudne życie własne i musza sie interesować innym zeby sobie ubogacić czymś... Przykre i smutne takie ciągle gadanie... Nie wiem na ile powiedzienie o staraniach by mordki przymknęło, ale rozumiem tez ze nie wszystkim chce sie takie rzeczy mówić. Ludzie potrafią byc okrutni...

klitra lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ