Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ooo ludziki co za ceny... Jasny gwint za ile? Pol godziny roboty? No pewnie nie więcej
no ale potem spokój juz wiec pewnie i za to sie płaci ze masz swoje i tyle... Ale ceny faktycznie powalają...
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Terka masz racje
Co za tym idzie ? Kurde trzeba było zostać notariuszem !deweloperem czy kimś takim ;p
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mała_Mii wrote:Terka masz racje
Co za tym idzie ? Kurde trzeba było zostać notariuszem !deweloperem czy kimś takim ;p
Niestety prawo to specyficzny zawod który nie gwarantuje pracy dobrej nawet jak ukończysz studia prawnicze... Bardzo wymagający są Ci którzy dopuszczają nowych i ciężko sie niestety wybić bo maja takie albo inne widzimisie... No i trzeba byc bogatym żeby moc byc prawnikiemhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Mała_Mii wrote:Niestety terka masz racje , bez pleców ani rusz w tym ich zamkniętym świecie ...
Dokładnie. O ile lekarz ma łatwiej o wbicie sie w rynek tak prawnik o ja Cię... Szaleństwo jakies... Wiec moze i warto ale najpierw plecy sobie wyrobić a potem iść na prawohttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
O studia prawnicze, potem praca takiego.... Marne grosze są na początku, i mało kto korzysta z usług kogoś takiego. Jedynie przy spadku i kupnie mieszkania
Mamy kumpla prawnika, 5 lat studiów a pracuje z 4 już po studiach... I kasa marna na początku była, teraz też kokosów nie ma. A pracuje w sądzie.
Zaraz idę do fryzjeraW szkole mnie dyrka zdenerwowała. Nie wiem o co chodzi ale zrobiła wykład o tym, że nie można dzieciom dawać kary w postaci "nie idziesz na wycieczkę". Spoko, pluje na nauczycieli, rzuca krzesłami, niech idzie w nagrodę na basen i MC
-
Ale kto teraz tak naprawdę ma łatwo z młodych wkraczających na rynek?
O ile kiedyś ganiali na studia bo "pewna praca dobrze płatna" tak widać teraz przesyt mgr, inż. itdi są owszem po studiach ale.. przekwalifikowują sie albo myślą o tym bo bez pewnych rzeczy ciężko o normalnie płatna prace jaka obiecywali jak juz teraz absolwenci zaczynali studia
Nie mówiąc o wymogu doświadczenia którego nikt nie chce dać bo chce juz osobę z doświadczeniem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 13:24
21.01 69cm -
Seli wrote:O studia prawnicze, potem praca takiego.... Marne grosze są na początku, i mało kto korzysta z usług kogoś takiego. Jedynie przy spadku i kupnie mieszkania
Mamy kumpla prawnika, 5 lat studiów a pracuje z 4 już po studiach... I kasa marna na początku była, teraz też kokosów nie ma. A pracuje w sądzie.
Zaraz idę do fryzjeraW szkole mnie dyrka zdenerwowała. Nie wiem o co chodzi ale zrobiła wykład o tym, że nie można dzieciom dawać kary w postaci "nie idziesz na wycieczkę". Spoko, pluje na nauczycieli, rzuca krzesłami, niech idzie w nagrodę na basen i MC
Widzę ze macie genialny system wychowawczy (mowie o placówce nie o Tobie)... Kochana byle do czerwca! Potem spadaj stamtąd!!!
21.01 69cm -
To prawda, ja po mgr to kokosy w oświacie będę zarabiać hahaha
nawet to jest poniżej średniej krajowej bo nauczycieli średnia nie obowiązuje
Mojemu się trafiłoAle tak to... lepiej robić jakiś zawód niż studia.
O tak, system wychowawczy jest niesamowity. Na szczęście go nie bierzemy. -
panipuchatkowa wrote:Sylwia my umylismy samochod a pozniej cos podmarzlo i drzwi od kierowcy się nie zamykaly.☺ plamka też mam taką nadzieję!☺
nie moglam już na niego patrzeć. A takie kolejki na wszytskich myjniach
25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Sylwiaa992 wrote:U nas dzis +7,5 stopnia to nie powinno nic zamarznac
nie moglam już na niego patrzeć. A takie kolejki na wszytskich myjniach
Widać wszyscy doszli do takiego samego wniosku co wy-czas na odświeżenie po tych mrozach żeby ładnie na słońcu świeciłohttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Seli wrote:To prawda, ja po mgr to kokosy w oświacie będę zarabiać hahaha
nawet to jest poniżej średniej krajowej bo nauczycieli średnia nie obowiązuje
Mojemu się trafiłoAle tak to... lepiej robić jakiś zawód niż studia.
O tak, system wychowawczy jest niesamowity. Na szczęście go nie bierzemy.
Nie mowie ze sie nie trafi komuś cos fajnegojasne ze moze tak byc... Ale no sama widzisz o co chodzi z zarobkami. A studia to proste nie jest zadanie
jakiekolwiek
a pójdzie taki sobie młody człowiek na np budowlanke, kończy szkole po 3 latach, ma zawod wszędzie go chcą i płacić tez chcą
Pamiętam jak mój tata mówił że jak miał wybierać kogoś z kim miał pracować razem to bral po zawodówce ludzi a po wszystkich wyższych szkołach odsylal do kolegów w firmie niech "sie mecza z tymi cwaniakami jak go szefostwo przyjęło" cytat prawie dosłownybo często mi mówił ze to taki zawod gdzie teoria moze i jest ważna ale jak w tym nie porobisz to guzik umieć będziesz poza mądrym gadaniem które go wkurzało bo madre bylo tylko w oczach tych co dane głupoty mówili a jak dochodziło co do czego to bylo "a jak zrobić to i to..." A podobno proste rzeczy które wiedzieć powinien skoro szkoły pokończył
21.01 69cm -
U mnie tez ciepelko
Ano... Moj nie skonczyl politechniki. Siedzialby teraz ponad 8h na budowach za 2,5... ;pa wiele studiow to wytwornia dyplomow. Moja mgr to zenada.... -
terka wrote:Nie mowie ze sie nie trafi komuś cos fajnego
jasne ze moze tak byc... Ale no sama widzisz o co chodzi z zarobkami. A studia to proste nie jest zadanie
jakiekolwiek
a pójdzie taki sobie młody człowiek na np budowlanke, kończy szkole po 3 latach, ma zawod wszędzie go chcą i płacić tez chcą
Pamiętam jak mój tata mówił że jak miał wybierać kogoś z kim miał pracować razem to bral po zawodówce ludzi a po wszystkich wyższych szkołach odsylal do kolegów w firmie niech "sie mecza z tymi cwaniakami jak go szefostwo przyjęło" cytat prawie dosłownybo często mi mówił ze to taki zawod gdzie teoria moze i jest ważna ale jak w tym nie porobisz to guzik umieć będziesz poza mądrym gadaniem które go wkurzało bo madre bylo tylko w oczach tych co dane głupoty mówili a jak dochodziło co do czego to bylo "a jak zrobić to i to..." A podobno proste rzeczy które wiedzieć powinien skoro szkoły pokończył
moja przyjaciółka jest po architekturze, zaczęła teraz pracę i mówi że inaczej sobie wyobrażała ten zawód będąc na studiach
ja jestem po budownictwie i jak zajadę na budowę to dla mnie to czarna magia
najważniejsze jest doświadczenie nie da się tego ukryć tylko najgorzej że każdy pracodawca wymaga doświadczenia i tam naprawdę nie ma się gdzie go zdobyć
mi się akurat poszczescilo bo szef mówił się woli kogoś bez doświadczenia zeby sam sobie nauczyć pracowanika bo ci z doświadczeniem mogą mieć źle nawyki z poprzednich firm
-
Seli wrote:U mnie tez ciepelko
Ano... Moj nie skonczyl politechniki. Siedzialby teraz ponad 8h na budowach za 2,5... ;pa wiele studiow to wytwornia dyplomow. Moja mgr to zenada....
To prawda ze wiele uczelni to papierki na które milo popatrzeć (cos sie jednak osiągnęło i to juz jest Twoje) ale tylko popatrzeć bo nikt poza rodzina popatrzeć na nie nie chce za bardzo... I człowiek potem ma poczucie ze zmarnował te 5 lat bo w tym czasie nabrałby w czymś doświadczenia, założył firmę czy cokolwiek. I miałby lepiej...
A to po czym jest Twój mąż?tak z ciekawości -choć możliwe ze kiedyś pisałaś
21.01 69cm -
MissKathy92 wrote:Akurat z tym to się zgodzę
moja przyjaciółka jest po architekturze, zaczęła teraz pracę i mówi że inaczej sobie wyobrażała ten zawód będąc na studiach
ja jestem po budownictwie i jak zajadę na budowę to dla mnie to czarna magia
najważniejsze jest doświadczenie nie da się tego ukryć tylko najgorzej że każdy pracodawca wymaga doświadczenia i tam naprawdę nie ma się gdzie go zdobyć
mi się akurat poszczescilo bo szef mówił się woli kogoś bez doświadczenia zeby sam sobie nauczyć pracowanika bo ci z doświadczeniem mogą mieć źle nawyki z poprzednich firm
No właśnie z tym doświadczeniem to jest kolo zamknięte. Okropieństwo. No a bez niego często ni rusz tylko skąd wziąć? Nawet jak jakiś staż skończysz (i poza "doświadczeniem" nic nie wartym potem sie okazuje nie masz nic bo często pol albo całkiem darmowe) to i tak niewiele często to daje bo chcą conajmniej kilka lat. Skąd?
Tu masz racje ze czasem wola swiezaka bo naucza po swojemuale mało takich osób mało...
21.01 69cm -
Mi szkoda kasy... Ale nie dalabym rady jezdzic na inna uczelnie. Jeszcze podyplomowke zrobie
zobaczymy jak to tam sie mi kariera rozwinie
Siedze z farba na glowiebede musiala teraz pilnowac odrostow bo zaszalalam.
-
Seli No No ładnie
ja wam powiem ze mi w poprzedniej ciąży tak włosy rosnąć zaczely i dalej cały czas rosną jak oszalałe , mam ciemny brąz ( chodz jestem ciemna blondynka ) i farbowałam włosy w połowie stycznia ... i już mam taki odrost ze powinnam znowu , a kiedyś spokojnie ponad 3 miesiące mogłam czekać .. Eh noni tetaz trochę nie wiem chyba poczekam i dopiero po świętach zafarbuję jak będę po prenatalnych wiem ze wolno , ale ja w tej ciąży ze wszytkim ducham
Na zimne ... strach w oczach okropny ,
Ps
Jutro rano jestem do dentysty umówiona ;p udało mi się nawet do polskiego to dobrze bo Holendrzy inaczej do ciąż podchodzą , wiec Polka napewno będzie robić wszytko ostrożnie[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Ja dalej u fryzjera ;p 2,5 h... Mi tez szybko rosna ale chcialam zmiany i zaszalec. Babeczka sie napracuje jeszcze nade mna
jeszcze z godzinka