X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie testuje, chyba, że powie mi że jest ok i widać owulację to zrobię betę. No chyba, że temperatura będzie słaba.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tu dzisiaj cisza i spokój, pozasypiałyście? :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ja się stresuje :P ale jeszcze się powstrzymuje od monologu hahahaha :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, będzie dobrze, ty się nie stresuj :) Nowy gin, nowe szanse :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne :P mało w to wierzę, mam mętlik we łbie. Już sobie się zastanawiam czy położy mnie na stół.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ty chyba masz w głowie za dużo czarnych scenariuszy! :) Mam koleżankę z endometriozą, ogólnie miała taką diagnozę że w jej stanie nie zajdzie w ciążę. Owszem, problemy były. Ale 5 marca urodziła syna :) Także kobieto, głowa do góry, cycki do przodu i lecisz do tego lekarza! :) Wypytaj o wszystko, co cię nurtuje.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jeszcze trochę i będziesz miała za sobą ;p
    A ja się za karpatka wzięłam ;D miałam w planie jutro robić ale mąż mi marudził zrób dziś , zrób dziś ;D

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie przyznam bez bicia ze sobie poszłam spac na 2h :P i tak mi każdy taak drzemkę wybaczy to mogę się przyznawać XD

Seli-kurka Ty to sie nasłuchałaś... Ciebie to juz nic poza ciążą chyba nie zdziwi w najbliższym czasie :D

Alex-nie wiem co powiedzieć, ciężko cokolwiek określić na podstawie tego wykresu może owu się zablokowała, może coś kuleje po niej (chociaż masz dupka) albo faktycznie przez bezsenność tak Ci temperatura świruje... Ale jak zapisujesz na wykresie zmierzona wcześniej temperaturę to korygujesz ją do odpowiedniej godziny? Bo to czasem bardzo dużo daje...

Seli lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Jeśli jeszcze trochę i będziesz miała za sobą ;p
    A ja się za karpatka wzięłam ;D miałam w planie jutro robić ale mąż mi marudził zrób dziś , zrób dziś ;D

Wbijam! :D
    Karpatkę jadłam chyba z kilka lat temu... :P

Mała_Mii lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi nawet nie chodzi o ciążę !! :D :P Tylko o to, że co chwila mnie coś bolało, że świrują mi hormony. Ja na pół roku musiałam zrezygnować ze studiów, pracy i w ogóle... Bywały momenty, że talerza w rękach nie mogłam trzymać. Takie akcje fajne były :P Dlatego ja nie wierzę, że nagle jest super. To dziwne, że nagle wszystko mnie przestało boleć i tak och i ach jest.

I kurwa mam dziwne przeczucia, że będę w ciąży :P I chyba tego się boje bo już mówię do męża, że dam się pociąć na stole i położyć do szpitala nawet od poniedziałku :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ale mi nawet nie chodzi o ciążę !! :D :P Tylko o to, że co chwila mnie coś bolało, że świrują mi hormony. Ja na pół roku musiałam zrezygnować ze studiów, pracy i w ogóle... Bywały momenty, że talerza w rękach nie mogłam trzymać. Takie akcje fajne były :P Dlatego ja nie wierzę, że nagle jest super. To dziwne, że nagle wszystko mnie przestało boleć i tak och i ach jest.

I kurwa mam dziwne przeczucia, że będę w ciąży :P I chyba tego się boje bo już mówię do męża, że dam się pociąć na stole i położyć do szpitala nawet od poniedziałku :P

Twoje wahania są dość ciekawe trzeba powiedzieć ;)
    Z jednej strony chciałabyś żeby bylo dobrze ale w to nie do końca wierzysz, z drugiej chciałabyś byc w ciąży ale sie jej boisz ;)

• Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A ja sie przyznam bez bicia ze sobie poszłam spac na 2h :P i tak mi każdy taak drzemkę wybaczy to mogę się przyznawać XD

Seli-kurka Ty to sie nasłuchałaś... Ciebie to juz nic poza ciążą chyba nie zdziwi w najbliższym czasie :D

Alex-nie wiem co powiedzieć, ciężko cokolwiek określić na podstawie tego wykresu może owu się zablokowała, może coś kuleje po niej (chociaż masz dupka) albo faktycznie przez bezsenność tak Ci temperatura świruje... Ale jak zapisujesz na wykresie zmierzona wcześniej temperaturę to korygujesz ją do odpowiedniej godziny? Bo to czasem bardzo dużo daje...

Masz rację :P Nic oprócz ciąży mnie nie zdziwi, mam taki plan,że jak powie że jest źle to nie będę robić dramatów tylko potulnie pójdę pod nóż.

Miałam zrobić ciasto, kupiłam maliny...

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, ja tak właśnie myślę, że Seli zdziwi się ciążą szybciej, niż jej się to wydaje :D Takie moje przeczucie wewnętrzne :)

A co do temperatury, to ją koryguję. I się potwierdza, bo jak zmierzę później dla porównania to jest taka sama jak po dodaniu :) A to w sumie dziwne, prawda? Bo wstaję siku jak się przebudzę o tej 5, czy w okolicach jakoś. Nie wiem, żałuję bardzo, że w tym tygodniu nie mogłam tego skonsultować. Na następnej wizycie dopytam o wszystko, o tego Dupka itd. Teraz jak leżę to nic mi nie dolega, brzuch nie boli. Może to z nerwów i przeciążenia fizycznego, bo w tym tygodniu dzieci przechodzą same siebie i jest ich 14.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Twoje wahania są dość ciekawe trzeba powiedzieć ;)
    Z jednej strony chciałabyś żeby bylo dobrze ale w to nie do końca wierzysz, z drugiej chciałabyś byc w ciąży ale sie jej boisz ;)

nie do końca chciałabym, ja po prostu jakoś tak podskórnie od tygodnia czuje to... Tak jak zawsze przeczuwałam torbiele... Może lepiej, że myśle o ciąży a nie torbielach :P ale niepokoi mnie ta myśl z tyłu głowy :)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Terka, ja tak właśnie myślę, że Seli zdziwi się ciążą szybciej, niż jej się to wydaje :D Takie moje przeczucie wewnętrzne :)

A co do temperatury, to ją koryguję. I się potwierdza, bo jak zmierzę później dla porównania to jest taka sama jak po dodaniu :) A to w sumie dziwne, prawda? Bo wstaję siku jak się przebudzę o tej 5, czy w okolicach jakoś. Nie wiem, żałuję bardzo, że w tym tygodniu nie mogłam tego skonsultować. Na następnej wizycie dopytam o wszystko, o tego Dupka itd. Teraz jak leżę to nic mi nie dolega, brzuch nie boli. Może to z nerwów i przeciążenia fizycznego, bo w tym tygodniu dzieci przechodzą same siebie i jest ich 14.

no dziwne, ja dziś się przebudziłam 4.30 i miałam 34 więc skorygowąłam do 39 a jak zaraz dospałam po sisiu to miałam o 6.00 36.69 więc jakby odjąć do 5.00 to byłoby 36.59 :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Czemu dziwne? Jesli wstajesz tylko siku i zaraz do wyra to tak moze byc. Niektóre kobiety nie reagują na takie coś i nie zaburza im pomiarow, a niektóre wystarczy ze sie obrócą szybciej na drugi bok i inna temperaturę maja ;)

Seli lubi tę wiadomość

• panipuchatkowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w domku i jem pizze!!!☺

Mała_Mii lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    nie do końca chciałabym, ja po prostu jakoś tak podskórnie od tygodnia czuje to... Tak jak zawsze przeczuwałam torbiele... Może lepiej, że myśle o ciąży a nie torbielach :P ale niepokoi mnie ta myśl z tyłu głowy :)

Fakt z dwojga "złego" tez wolałabym ciążę :D

• terka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    no dziwne, ja dziś się przebudziłam 4.30 i miałam 34 więc skorygowąłam do 39 a jak zaraz dospałam po sisiu to miałam o 6.00 36.69 więc jakby odjąć do 5.00 to byłoby 36.59 :P

Dlatego mowie ze nie na każda działa wstanie z łózka na chwilkę ale niektóre nie mogą nawet szybciej sie ruszyć na łóżku :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puchatkowa - zazdraszczam.

No właśnie... Dobija mnie ta rozkmina, mam też świadomość, że takie nerwy, dziwny nastrój to chyba przez owulację, mam coś w rodzaju pms-u ale przy owulacji, łapie doły, jakieś nerwy... Serio, przy każdym cyklu tak jest jak jest owulacja :P Mąż woła bym nie brała antykoncepcji bo jestem nie do zniesienia... Ale bez tego to ja siebie nie potrafię znieść ;(

dZhdp1.png

‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ