X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak najlepiej powiedziec kobiecie ze jest sie niepłodna i nara. Eh lekarze.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    No tak najlepiej powiedziec kobiecie ze jest sie niepłodna i nara. Eh lekarze.☺

Nie no... posłał mnie do dietetyka xD

A żeby nie było nie jestem gruba!!

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli Ty to kobieto się nasłuchałam od lekarzy .. jak można tak straszyć ludzi ... ja tego nie pojmuje co Ci lekarza myślą ze po ludziach to spływa ? Zwłaszcza ze to nie potwierdzone a mało tego okazują się nie prawdziwe diagnozy ...
    się powiem Ci tak gorzej być nie może , może być tylko lepiej i tego się trzymaj ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️

Wysłany: 15 marca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi ja też tego nie pojmuje.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być gorzej, im bliżej to chyba to bardziej czuje :P
    A z tym rakiem to przez telefon jeszcze usłyszałam w pracy :P
    No ale guz był, jajnika nie dało się ocalić... Kto wie co zrobili z jajowodem, który został. A mięśniak robi się od nadmierności estrogenów. W kolejnym cyklu zrobię sobie od razu hormony wszystkie :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Wysłany: 15 marca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie rób badania.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w sumie nie wiem jakie mam fsh, lh i prolaktynę...

dZhdp1.png

Wysłany: 15 marca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie Seli warto sprawdzić hormony.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, jestem w domu. Nastawiłam na obiad, nadrobiłam was i do wieczora planuję lenistwo, bo w tym tygodniu nie było mi to dane.
    Pytałyście rano o Dupka. Fakt, biorę kilka dni. Ale ten mega ból jajnika miałam przed dupkiem jeszcze i dopiero tak po 2 dniach się uspokoiło. Może faktycznie coś przyblokowało, nie wiem... Wizyty w tym tygodniu nie mogłam mieć, bo mój gin pojechał na jakieś szkolenie czy cośtam. Umówiłam się na 2 wizyty w kolejnym cyklu po CLO. Dopiero ok 24 mam mieć okres, a dzisiaj mnie coś brzuch kilka razy zabolał jak na @ właśnie. Ja myślę, że u mnie to też jakieś nerwobóle, tak jak pisałyście. Do tego jest mi niedobrze. Albo to po dupku, chociaż żadnych objawów wcześniej przy braniu nie miałam. Ten cykl pewnie spisany na straty. Chociaż w głębi duszy czuję, że ta owulacja jednak była, a temperatura świruje przez to, że słabo sypiam. Nawet teraz te 2 noce niby przespane, ale temperaturę mierzyłam przed 5. A zawsze o 6 mierzę. Dziwne to wszystko. W przyszłym cyklu po CLO bardziej się nastawię na ten monitoring, będę do niego biegać co chwila jak będzie trzeba, a temperaturę chyba oleję... Bo bardziej mnie to stresuje niż pomaga. Objawy wszystkie owulacyjne były, tylko ta temperatura kuleje...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może on mnie nakieruje... ehh cholernie się boje już.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Uff, jestem w domu. Nastawiłam na obiad, nadrobiłam was i do wieczora planuję lenistwo, bo w tym tygodniu nie było mi to dane.
    Pytałyście rano o Dupka. Fakt, biorę kilka dni. Ale ten mega ból jajnika miałam przed dupkiem jeszcze i dopiero tak po 2 dniach się uspokoiło. Może faktycznie coś przyblokowało, nie wiem... Wizyty w tym tygodniu nie mogłam mieć, bo mój gin pojechał na jakieś szkolenie czy cośtam. Umówiłam się na 2 wizyty w kolejnym cyklu po CLO. Dopiero ok 24 mam mieć okres, a dzisiaj mnie coś brzuch kilka razy zabolał jak na @ właśnie. Ja myślę, że u mnie to też jakieś nerwobóle, tak jak pisałyście. Do tego jest mi niedobrze. Albo to po dupku, chociaż żadnych objawów wcześniej przy braniu nie miałam. Ten cykl pewnie spisany na straty. Chociaż w głębi duszy czuję, że ta owulacja jednak była, a temperatura świruje przez to, że słabo sypiam. Nawet teraz te 2 noce niby przespane, ale temperaturę mierzyłam przed 5. A zawsze o 6 mierzę. Dziwne to wszystko. W przyszłym cyklu po CLO bardziej się nastawię na ten monitoring, będę do niego biegać co chwila jak będzie trzeba, a temperaturę chyba oleję... Bo bardziej mnie to stresuje niż pomaga. Objawy wszystkie owulacyjne były, tylko ta temperatura kuleje...

Mogło nie być owulacji, ja tak miałam w poprzednim cyklu, dwa razy miałam objawy itp. ale temperatury nie było, ale owu się przesunęła :) Może urosło a nie pękł? Pocieszę się, że ja bóle okresowe przy tabletkach miałam, w sumie to takie uczucie jakby nawet okresu w podbrzuszu (nie wiem jak to opisać) i teraz to wszystko czuje przy owulacji, nie przy okresie :P dziwne to...

dZhdp1.png

Wysłany: 15 marca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex zobaczymy czy cos sie z tego wykluje.☺ seli ja tez sie boje swojej wizyty wiec wiem co czujesz. Jednak mam nadzieje ze wszystko bedzie git.

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex kochana pamiętaj 24 marca testujemy razem :) będzie dobrze i wszystko przetrwamy mimo że los jakoś nam nie sprzyja :( jak nie ten cykl to następny i tak do skutku :) tak więc się nie załamuj i czekaj razem ze mną na ten 24 marca :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle,że ja wiem, że endometrioze ma się na całe życie i jej się nie wyleczy... A za tydzień mija równo 5 lat od operacji.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, czekam, czekam :) Testujemy razem :) Ja pewnie koło 6 rano siknę, bo mimo że sobota to sobie budzik na tabletki nastawiam :) A w piątek 23 jestem umówiona z koleżankami, mam wychodne ;)
    Jutro jedziemy z mężem do rodziców na weekend, pewnie dzięki temu nie będę o tym wszystkim myśleć. Nie będę płakać, jak przyjdzie @, bo to znak że zaczynam kolejny cykl na CLO. I naprawdę wtedy sobie monitoringu bardziej przypilnuję, bo też wiem o co pytać itd.
    W ogóle mam takie dziwne uczucie, jakby mi wszystko tam na dole spuchło... Wiecie, tak jakbym miała obrzmiałą (?) pochwę. Miałam tak kiedyś kilka razy, ale to zaraz po odstawieniu tabletek. Może jakiś hormon mi szaleje, stąd te dziwne objawy? Mdłości nie ustępują dzisiaj ani na chwilę, cały dzień mi się podnosi i odbija.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 15 marca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa moj maz ma urodziny 27 marca. Ale piekny bylby to prezent. Ale ja najwczesniej bede testowac o ile w ogóle na początku kwietnia.

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 15 marca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex dziwne objawy. Nienwiem po czym mozesz tak mieć.

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Miss, czekam, czekam :) Testujemy razem :) Ja pewnie koło 6 rano siknę, bo mimo że sobota to sobie budzik na tabletki nastawiam :) A w piątek 23 jestem umówiona z koleżankami, mam wychodne ;)
    Jutro jedziemy z mężem do rodziców na weekend, pewnie dzięki temu nie będę o tym wszystkim myśleć. Nie będę płakać, jak przyjdzie @, bo to znak że zaczynam kolejny cykl na CLO. I naprawdę wtedy sobie monitoringu bardziej przypilnuję, bo też wiem o co pytać itd.
    W ogóle mam takie dziwne uczucie, jakby mi wszystko tam na dole spuchło... Wiecie, tak jakbym miała obrzmiałą (?) pochwę. Miałam tak kiedyś kilka razy, ale to zaraz po odstawieniu tabletek. Może jakiś hormon mi szaleje, stąd te dziwne objawy? Mdłości nie ustępują dzisiaj ani na chwilę, cały dzień mi się podnosi i odbija.
    O to się w piątek odprezysz przed testowaniem :) też postaram się coś koło 6 testowac bo zapewne nie dam rady dłużej wytrzymać :) oby tylko @ szybciej nie przyszła, jejku żeby w ogóle nie przyszła :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, nie mam pojęcia czemu tak.

Ale chyba na okres za wcześnie?

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na okres o wiele za wcześnie. Ale jak poprzednio po HSG miałam cykl 16 dniowy, to nic mnie nie zdziwi. Do tego przecież biorę Dupka, to nie powinno tak szybko to cholerstwo przyjść... No nic, pozostaje wyłączyć myślenie do 24 ;) Cieszę się niezmiernie, że jutro już piątek. Jakoś przeleciał szybko ten tydzień.
    Zjadam obiadek i upragnione lenistwo. Włażę pod kocyk i nie wychodzę.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ