SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze to bardziej skomplikowane z tym liczeniem :p ja fajek nienawidzę. A jeszcze u mnie w pracy co chwila chodzą i potem smierdza tym dymem :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam się położyć. Nie wytrzymam dzisiaj dłużej w tym biurze. Dobrze że mieszkam na miejscu i dobrze że mam jeszcze dzisiaj nianię do 13 dla syna

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha odpoczywaj. Ja tez nienawidze fajek. Z mężem nie palimy. No dobra mialam epizod w liceum ze sobie palilam ale szybko mi przeszlo.

3i49krhm19wid3ce.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Kryha odpoczywaj. Ja tez nienawidze fajek. Z mężem nie palimy. No dobra mialam epizod w liceum ze sobie palilam ale szybko mi przeszlo.

Mój mąż niestety pali. Kilka razy niby rzucał, ale potem zawsze wracał i chował się przede mną. Nawet jak go przyłapałam to się wypierał. Idiotyzm.
    Nie wiem co mam z nim zrobić :-/ prośbą, groźbą.. Nic nie działa. A ja nienawidze tego smrodu

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie palimy i nie znosimy ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam dziewczyny ze ja paliłam papierosy bo lubię ;D ale w pierwszej ciąży rzuciłam .. później niestety przez to wszytko znów zaczęłam palić .. ale jak dowiedziałam się ze jestem w ciąży to znów rzuciłam i nie pale ;) mam czasami ciągotki a zapisałbym siebie ..oczywiście tego nie robię bo wiem ze nie mogę ;p ale przeszkadza mi Jam ktoś pali przy mnie ... tak samo jak mój mąż pali wapy .. to jest coś podobnego to E papierosów tylko para wodna i dużo większe .. Jezu jak to mo śmierdzi uuuu .. jeszcz do. Takie słodkie i mdłe te olejki ma ze o masakra ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • kryha Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze że palacze sami nie zdają sobie sprawy jak bardzo śmierdzą.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Najgorsze że palacze sami nie zdają sobie sprawy jak bardzo śmierdzą.

Ooooo takkk. To jest najgorsze... Albo ze gdzie sie nie pali to będzie jechalo dopóki się nie wywietrzy... Ja niestety musze "ukarać" moich rodziców, bo mysla ze głupia jestem... Proszę ich żeby palili tylko w jednym pokoju (trzeba do niego przez cale mieszkanie iść, wiec jakby tylko tan palili to w domu tego nie czuć), oczywiście nie ze cały czas w końcu to ich dom ale jak my przyjeżdżamy np kolo południa to żeby danego dnia od rana tylko tam... To z początku tak robili u było naprawdę mi milo i dobrze, mogłam z nimi dłużej posiedzieć wtedy. A teraz próbują ze mnie zrobić idiotkę i nie palą tylko przy nas. Jak przyjeżdżamy to nagle tam ida palić i myślą ze jak zgadza pety chwile przed moim przyjściem albo otworzą nagle okno to nic nie wyczuje... Gorzej jak nastolatki (chociaż moja mama jakos bardziej naiwna jest ze nie wyczuje... I jak ostatnio byliśmy to nagle zgasiła peta, otworzyła okno i "już, juz wietrze za chwilkę będzie ok" nie nie bedzie bo pokój przesiąknięty wietrzy się co najmniej 4h żeby bylo ok w miarę chociaż)... Tak wiec po prostu coraz rzadziej tam jeździmy... Teraz np w poniedziałek bedziemy w ich okolicy ale nie bedziemy tam zachodzić nawet na chwile...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Mój mąż niestety pali. Kilka razy niby rzucał, ale potem zawsze wracał i chował się przede mną. Nawet jak go przyłapałam to się wypierał. Idiotyzm.
    Nie wiem co mam z nim zrobić :-/ prośbą, groźbą.. Nic nie działa. A ja nienawidze tego smrodu

To jest nałog. Czyli dopóki osoba sama nie będzie chciała to NIC nie zadziała...

• kryha Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ooooo takkk. To jest najgorsze... Albo ze gdzie sie nie pali to będzie jechalo dopóki się nie wywietrzy... Ja niestety musze "ukarać" moich rodziców, bo mysla ze głupia jestem... Proszę ich żeby palili tylko w jednym pokoju (trzeba do niego przez cale mieszkanie iść, wiec jakby tylko tan palili to w domu tego nie czuć), oczywiście nie ze cały czas w końcu to ich dom ale jak my przyjeżdżamy np kolo południa to żeby danego dnia od rana tylko tam... To z początku tak robili u było naprawdę mi milo i dobrze, mogłam z nimi dłużej posiedzieć wtedy. A teraz próbują ze mnie zrobić idiotkę i nie palą tylko przy nas. Jak przyjeżdżamy to nagle tam ida palić i myślą ze jak zgadza pety chwile przed moim przyjściem albo otworzą nagle okno to nic nie wyczuje... Gorzej jak nastolatki (chociaż moja mama jakos bardziej naiwna jest ze nie wyczuje... I jak ostatnio byliśmy to nagle zgasiła peta, otworzyła okno i "już, juz wietrze za chwilkę będzie ok" nie nie bedzie bo pokój przesiąknięty wietrzy się co najmniej 4h żeby bylo ok w miarę chociaż)... Tak wiec po prostu coraz rzadziej tam jeździmy... Teraz np w poniedziałek bedziemy w ich okolicy ale nie bedziemy tam zachodzić nawet na chwile...

Przykre takie zachowanie. I to rodzice.
    Mnie wkurzyło na maksa jak mąż wyjeżdżał na 10dni i tuż przed wyjazdem poszedł sobie zajarać, więc nawet mnie na pożegnanie nie pocałował, bo ja się z popielniczką nie będę całować ;/ Przykre i to, już nie mógł sobie odpuścić ;/

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Ja poszłam się położyć. Nie wytrzymam dzisiaj dłużej w tym biurze. Dobrze że mieszkam na miejscu i dobrze że mam jeszcze dzisiaj nianię do 13 dla syna

A no właśnie jak tam niania? Lepiej już z nią i jej obecnościami? Dogadaliście się? :)

• terka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Przykre takie zachowanie. I to rodzice.
    Mnie wkurzyło na maksa jak mąż wyjeżdżał na 10dni i tuż przed wyjazdem poszedł sobie zajarać, więc nawet mnie na pożegnanie nie pocałował, bo ja się z popielniczką nie będę całować ;/ Przykre i to, już nie mógł sobie odpuścić ;/

Mógł po wyjściu...
    Swoja droga jak sobie radzisz z tym na co dzień? W sensie normalnego i też tego bliższego życia skoro mąż dalej pali?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 12:24

• kryha Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Mógł po wyjściu...
    Swoja droga jak sobie radzisz z tym na co dzień? W sensie normalnego i też tego bliższego życia skoro mąż dalej psli?

Może się już przyzwyczaiłam... On też co chwilę biega do kotłowni, więc praktycznie zawsze jakimś dymem śmierdzi.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Może się już przyzwyczaiłam... On też co chwilę biega do kotłowni, więc praktycznie zawsze jakimś dymem śmierdzi.

No chyba że tak ;)

• kryha Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A no właśnie jak tam niania? Lepiej już z nią i jej obecnościami? Dogadaliście się? :)

Wprawdzie nie zwracałam jej uwagi, ale w tym tygodniu jest cały czas oprócz wczoraj (ale to był planowany dzień na wizytę u lekarza).
    Więc póki co jest ok.

A we mnie jakby nowe życie wstąpiło. Poleżałam, zjadłam coś lekkiego i wypiłam herbatę z imbirem.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Wprawdzie nie zwracałam jej uwagi, ale w tym tygodniu jest cały czas oprócz wczoraj (ale to był planowany dzień na wizytę u lekarza).
    Więc póki co jest ok.

A we mnie jakby nowe życie wstąpiło. Poleżałam, zjadłam coś lekkiego i wypiłam herbatę z imbirem.

Super! :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... Jedna kobitka mi napisala, ze miala proga 5 ale nic nie brala wtedy i nie utrzymala ciazy, teraz ma 7 i bierze lutke i dupka.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • kryha Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hmmm... Jedna kobitka mi napisala, ze miala proga 5 ale nic nie brala wtedy i nie utrzymala ciazy, teraz ma 7 i bierze lutke i dupka.

Heh, wiem że łatwo mowić, ale tylko spokój Cię uratuje :-) za kilka dni się wszystko wyjaśni

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paliłam ale pół roku przed staraniami razem z mężem rzucilismy.. stwierdziliśmy że jak się starać to na poważnie i nie szkodzac..I tak oboje nie palimy.. po wizycie pobolewa mnie brzuch..wzięłam nospe i leze

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Ja paliłam ale pół roku przed staraniami razem z mężem rzucilismy.. stwierdziliśmy że jak się starać to na poważnie i nie szkodzac..I tak oboje nie palimy.. po wizycie pobolewa mnie brzuch..wzięłam nospe i leze

Leż leż jeśli trzeba. A jak tam wizyta? :)

‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ