SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza jak makiem zasiał :p

Ja jeszcze muszę dzisiaj jeden biszkopt upiec, a tak mi się nie chce :(

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy odpoczywa :) ja ostatecznie nic nie upiekłam ale odpoczywamy :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam wywar na żur , ugotowałam jarzyny na sałatkę ;D właśnie się piecze sernik z rosa ;D i czeka w poczekalni na piekarnik karpatka ;D jutro tylko żur zrobię i sałatkę pokryje ;D

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Ja zrobiłam wywar na żur , ugotowałam jarzyny na sałatkę ;D właśnie się piecze sernik z rosa ;D i czeka w poczekalni na piekarnik karpatka ;D jutro tylko żur zrobię i sałatkę pokryje ;D

O ja też sernik z rosą będę robić :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie sernik z tofii i sezamem. To jedyny sernik jaki jem... Ale robi mega furore zawsze ;)

Koty sie rozgadaly, ze hoho.

Zapisalam sie do diabetologa - stwierdzilam, ze sprobuje. Na nfz do przychodni chyba. Nie jestem pewna ale jako niby bezplatne.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• migootka Nowa

Wysłany: 30 marca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w tym roku robię święta z teściową :D
    Córki poszły na swoje, święta robią u siebie i mama niestety zostałaby sama. Ale na szczęście woli jak ja powiem co robić i kiedy nie musi wymyślać menu, hehe.
    Dziewczyny, a co sądzicie o voucherach w prezencie jak świeżo upieczonej mamy? Szwagierka niedawno urodziła, niby to mąż robi prezenty "za urodzenie", ale chcieliśmy jej coś podarować. Widziałam w salonie http://longevite.pl/ taki pakiet zabiegów, przeznaczony dla młodej mamusi. Jakieś masaże, peelingi. Fajne?

Będzie dobrze :)
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to świetnie.

A ja jeszcze babki do piekarnika wsadziłam i czekam aż się upieką :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka świetny pomysł :-) taki vouczer

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to dobra wiadomość; ) spróbować zawsze można.
    My już w łóżku po dzisiejszym dniu. Jakiś taki senny i męczący był. Jutro od rana mamy duzo rzeczy do ogarnięcia a po południu do kościoła, pewnie później będę dopiero piekła. Muszę jeszcze rano skoczyć po kwiaty na cmentarz i po prezent dla dziadka na imieniny. Także jak jutro nie padnę to będzie dobrze ;)
    Zaczynam znowu czuć jajniki. Do popołudnia lewy, a teraz kłuje prawy. Oby cos teraz urosło; )

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my praktycznie nie robimy nic na Święta jeśli chodzi o przygotowania... Mąż właśnie siedzi w pracy i dopiero jutro rano będzie... Także lipa wyszła w tym roku z pracą. Wracając zrobi małe zakupy i tyle. Później do kościoła. A w niedziele do rodzin obu. Tak wyszło tym razem. Ważne że razem :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja lubie sernik z tofii i sezamem. To jedyny sernik jaki jem... Ale robi mega furore zawsze ;)

Koty sie rozgadaly, ze hoho.

Zapisalam sie do diabetologa - stwierdzilam, ze sprobuje. Na nfz do przychodni chyba. Nie jestem pewna ale jako niby bezplatne.

O Seli to super :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka No my niestety na obczyźnie ... jej tubyesciowa wiec pojedziemy do niej w niedziele posiedzimy cały dzień .. ona tez urodziny odrazu robi bo ma 9 to robi w święta .. ona w poniedziałek idzie do pracy do południa ... mój mąż ma wolne , i ja tak poprostu bo święta to upiekłam coś jakaś sałatka i żur taki standardzie żeby coś było , a nasi znajomi co tez zostali tu na sekta do nas w poniedziałek wpadną a później może teściowa tez ;) wiesz jak jesteś na obczyźnie to tak chcesz trochę te święta poczuć .. chodz troszeczkę ..
    No ja już karpatka zrobiona ( dla teściowej bo chciała ) dla nas serniczek nawet jakoś tak się złożyło ze jarzynowej zrobiłam ;D ha. Ale plecy i nogi a najbardziej stopy to mi do dupci wchodzą ;((
    Czas odpocząć i położyć się do łóżka ;D
    Seli to super diabetolog to świetny pomysł jeśli jeszcze masz możliwość na NFZ to bym się nie zastanawiała ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Terka No my niestety na obczyźnie ... jej tubyesciowa wiec pojedziemy do niej w niedziele posiedzimy cały dzień .. ona tez urodziny odrazu robi bo ma 9 to robi w święta .. ona w poniedziałek idzie do pracy do południa ... mój mąż ma wolne , i ja tak poprostu bo święta to upiekłam coś jakaś sałatka i żur taki standardzie żeby coś było , a nasi znajomi co tez zostali tu na sekta do nas w poniedziałek wpadną a później może teściowa tez ;) wiesz jak jesteś na obczyźnie to tak chcesz trochę te święta poczuć .. chodz troszeczkę ..
    No ja już karpatka zrobiona ( dla teściowej bo chciała ) dla nas serniczek nawet jakoś tak się złożyło ze jarzynowej zrobiłam ;D ha. Ale plecy i nogi a najbardziej stopy to mi do dupci wchodzą ;((
    Czas odpocząć i położyć się do łóżka ;D
    Seli to super diabetolog to świetny pomysł jeśli jeszcze masz możliwość na NFZ to bym się nie zastanawiała ;)

Jasne ze na obczyźnie chce się poczuć cokolwiek, rozumiem ;)
    Mąż mnie na zrobienie sałatki namówił, niech mu będzie :P

• terka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chcę wam złożyć życzenia by te Święta były okazją do wewnętrznego odrodzenia, by dały siłę i nadzieję że wszystko jest możliwe :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Terka :)

Mnie głowa dziś boli jak nie wiem co... ale to dlatego, że dziś ma być mega ciepło a jutro z 15 stopni na 5 ma spaść ;/

Ja już drugi dzień czuje prawy jajnik, mam wrażenie, że śluz jest mega rozciągliwy ale podbarwiony krwią... Dziwne, że już teraz, może znów "oszukańcza" próba owulacji :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dzięki Terka :)

Mnie głowa dziś boli jak nie wiem co... ale to dlatego, że dziś ma być mega ciepło a jutro z 15 stopni na 5 ma spaść ;/

Ja już drugi dzień czuje prawy jajnik, mam wrażenie, że śluz jest mega rozciągliwy ale podbarwiony krwią... Dziwne, że już teraz, może znów "oszukańcza" próba owulacji :P

Seli jakbyś zerkła na moje wykresy poprzednie (te normalne rzecz jasna :P ) to zobaczysz podobna tendencje ;) zazwyczaj miałam 2 podejścia albo takie próby czy jak to nazwać i potem za 2 razem owu byla :)
    Nie wiem czemu tak i po co ale nie wtrącałam sie za bardzo w organizm tylko go obserwowałam żeby wiedzieć co sie dzieje i kiedy ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Seli jakbyś zerkła na moje wykresy poprzednie (te normalne rzecz jasna :P ) to zobaczysz podobna tendencje ;) zazwyczaj miałam 2 podejścia albo takie próby czy jak to nazwać i potem za 2 razem owu byla :)
    Nie wiem czemu tak i po co ale nie wtrącałam sie za bardzo w organizm tylko go obserwowałam żeby wiedzieć co sie dzieje i kiedy ;)

No u mnie bywały i 3 podejścia przecież... Ale ostatnim nie, zobaczymy :) Może po prostu będę miała np. 7 dni takiego śluzu i w końcu owu? Bo temperatura bardzo powoli idzie i dość spokojnie. W ogóle schudłam znowu ! Już 65.4 waga mi leci... Wydaje mi się, że coś się tam stabilizuje u mnie... Bo naprawdę diety to ja żadnej nie mam a zdrowe nawyki. I jem (staram się mega) te 5 posiłków, teraz po kawie zjem musli, na obiad pewnie dziś pizza (wczoraj była rybka), soczek wyciśnięty przez męża i chipsy zbożowe - uwielbiam, nie mogłam się powstrzymać :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny; ) witam w tym pięknym dniu: ) my z mężem zaczęliśmy od <3 o 4 rano bo taka miał fanaberię ;p przez to mierzylam temperaturę o tej 4 bo się przebudziłam i jakaś taka dziwna jest po dodaniu... No no ale kiedyś pisalyscie ze przed owu może spaść i wystrzelić? Bo już sie cieszyłam że mam na stałym poziomie.
    My zaraz jedziemy na miasto te kilka spraw pozalatwiac. Muszę siostrę obudzić zaraz też bo chciała z nami jechać a ona jeszcze chrapie.
    Ja też właśnie Seli mam dzisiaj ochotę na soczek ale taki z marchewki to później u teściowej sobie zrobię; )

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My trochę później ale miło dzień zacząć od przyjemności :)
    U mnie tempka spada a potem jest skok.
    Ja mam sok pomarańczowy :D

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, poranne <3 <3 są chyba najlepsze, bo mało spodziewane :P ja wstałam tylko siku. Zobaczyłam że 4 jak się przebudziłam, zmierzyłam tempkę, wzięłam leki od razu, żeby o tej 6 się nie budzić drugi raz. Poszłam siku. A ten mi się po chwili do mojego kombinezonu w jednorożce dobiera :D Takiego wiecie, jednoczęściowego :P To mu później powiedziałam, że nie spodziewałam się niczego, to sobie ubrałam cieplutkiego pajaca :D

terka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ