SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spadek tempki wiec na pewno nie bylo owulacji :p za to bole owulacyjne sa masakryczne.... I bol jajnika. Ciekawa jestem co on tam zobaczy i mi dzis powie...
    A dzis sny tez jakies chore mialam... Ze gdzies pojechalam, potem nie moglam wrocic i przespalam wszystkie autobusy... i siedzialam w ciemnosciach tam ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli o której masz wizytę? Czekamy na wieści w takim razie :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Ja wczoraj się totalnie wyłączyłam :) miałam ciężki dzień w pracy ale przynajmniej ładna pogoda za oknem :)

Terka ale masz sny :D pewnie podświadomie myślisz o tym weselu i dlatego Ci się przyśnilo że urodzisz w górach :) też tak czasem mam: ostatnio myślałam o wizycie u endo i mi się przyśnilo że poszłam a lekarz był bardzo niemiły a na dodatek powiedział że mam raka :) także nie trzeba się przejmować i brać do głowy bo to wszystko siedzi w podświadomości a potem się śnią takie głupoty :D

Wczoraj z mężem wyprobowalismy ten żel conceive plus i to był chyba pierwszy i ostatni raz :( dla mnie było w sumie ok ale mężowi nie pasowało i w rezultacie do niczego nie doszło :( dziś mam 10dc i zaczynam robić testy owulacyjne, serduszkowac mamy zamiar codziennie ale już chyba bez żelu :) zobaczymy czy coś wyjdzie z tego ;) temperaturę mierze ale u mnie to czysty cyrk, takie ząbki mi wychodzą :( jednego dnia mam 36,11 a następnego 36,36 np :( ale zobaczymy czy skok będzie :)

Życzę Wam miłego dnia :) zaraz weekend :)

Miss racja - podświadomość dużo robi... Ale tak porąbanego snu dawno nie miałam :P

A co mężowi nie pasowało w żelu? ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    U mnie spadek tempki wiec na pewno nie bylo owulacji :p za to bole owulacyjne sa masakryczne.... I bol jajnika. Ciekawa jestem co on tam zobaczy i mi dzis powie...
    A dzis sny tez jakies chore mialam... Ze gdzies pojechalam, potem nie moglam wrocic i przespalam wszystkie autobusy... i siedzialam w ciemnosciach tam ;p

No nieźle z tymi snami :P
    No też jestem ciekawa co Ci powie dzisiaj :)

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :-) ja też odkąd jestem w ciąży mam dziwaczne sny. A to pewnie przez te nerwy jakie w pracy miałam. A teraz jeszcze dobra koleżanka z pracy mi pisała, że jadą tam po mnie jak po burej suce. Że kombinuje, że robić mi się nie chce. I że mają babkę za mnie i nie będe miała do czego wracać :-(. Normalnie ryczeć mi się chce po to nie prawda wszystko. Cały czas było dobrze, ale odkąd się dowiedziały o mojej ciąży są paskudne. Nie umiem myśli zebrać. Jest mi przykro :-(

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Witajcie kochane :-) ja też odkąd jestem w ciąży mam dziwaczne sny. A to pewnie przez te nerwy jakie w pracy miałam. A teraz jeszcze dobra koleżanka z pracy mi pisała, że jadą tam po mnie jak po burej suce. Że kombinuje, że robić mi się nie chce. I że mają babkę za mnie i nie będe miała do czego wracać :-(. Normalnie ryczeć mi się chce po to nie prawda wszystko. Cały czas było dobrze, ale odkąd się dowiedziały o mojej ciąży są paskudne. Nie umiem myśli zebrać. Jest mi przykro :-(

Mari Kochana nie przejmuj się tymi babami :* W Twoim stanie nerwy są niewskazane. A one swoim zachowaniem nie reprezentuja żadnego poziomu, więc naprawdę nie ma się kim przejmować.

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari nie przejmuj się, praca nie ta to inna a nie mają prawa Cię od tak zwolnić. W dodatku nie wiem, to zazdrość? Nie przejmuj się takimi fałszywymi osobami....

Ja mam na 18.20 dziś :P także cały dzień przede mną, najgorsze a może w sumie najlepsze, że to cały dzień pewnie bólu... Zazwyczaj trafiałam do gina jak nie bolało mnie nic a tak idę w sam środek tego bólu, może zobaczy czy nic nie jest obrzęknięte itp.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Miss racja - podświadomość dużo robi... Ale tak porąbanego snu dawno nie miałam :P

A co mężowi nie pasowało w żelu? ;)
    Twierdził że miał aż nadto poślizgu i w ogóle nic nie czuł, moglibyśmy się kochać godzinę a i tak by nie skończył :( więc chyba zostawimy żel na inne dni :)

Mari nie przejmuj się gadaniem bab :/ dbaj tylko i wyłącznie o siebie i dzidziusia i się nie stresuj tym co mówią bo i tak nie masz na to wpływu :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A stosowałaś pół godziny przed? Ja się zastanawiam nad tym żelem bo może coś nie tak jest z moim śluzem? W sumie w tamtym cyklu był super płodny, w tym nie wiem czy ponownie się pojawi...

dZhdp1.png

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss albo może stosujcie mniejszą ilość :) kupiłaś w tubce czy w aplikatorach? :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A stosowałaś pół godziny przed? Ja się zastanawiam nad tym żelem bo może coś nie tak jest z moim śluzem? W sumie w tamtym cyklu był super płodny, w tym nie wiem czy ponownie się pojawi...
    Na opakowaniu było napisane żeby stosować zaraz przed lub w trakcie :) z resztą jakbym zastosowała pół h przed to by ze mnie wszystko wyleciało do tego czasu :P ale to może przez to że mam dużo swojego śluzu teraz więc dlatego było już za dużo tego poślizgu :/ bo już mi się chyba śluz płodny wczoraj zaczął choć go nie czułam na zewnątrz tylko wewnątrz bardziej... kurde nie wiem

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Miss albo może stosujcie mniejszą ilość :) kupiłaś w tubce czy w aplikatorach? :)
    Kupiłam w tubce :) ale aplikowalam strzykawką tak jak dziewczyny radziły :) dałam 3ml a w aplikatorach jest chyba po 4ml... ale następnym razem spróbujemy jeszcze mniej

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Kupiłam w tubce :) ale aplikowalam strzykawką tak jak dziewczyny radziły :) dałam 3ml a w aplikatorach jest chyba po 4ml... ale następnym razem spróbujemy jeszcze mniej
    Ja też mam w tubce i nie bawię się w strzykawki tylko trochę na palec i palcem sobie aplikuję ;p i łatwo wtedy sobie wycyrklować ile trzeba ;p

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny; ) ja też dzisiaj o dziwo spałam cała noc ale jeszcze bym polezala;p a zbieram sie do pracy. Znowu do 16.30. A jutro rano sobie przed pracą polecę na badania tarczycowe, tylko muszę teraz chodzić do innego labu bo w mojej przychodni zrezygnowali z laboratorium dla medicovera :/ wczoraj sie dowiedziałam jak chciałam się zapisać na sobotę.
    Mari Ty się takimi durnymi babami nie przejmuj. Gadają bo o czymś plotkowac muszą. Niektórzy bez tego nie przeżyją..
    Terka a Ty na weselu na pewno nie urodzisz :) po prostu już zaczynasz pewnie przetwarzać jak to będzie na porodzie i ci się okazje pomieszały: )
    Seli trzymam dzisiaj kciuki za ciebie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Ja też mam w tubce i nie bawię się w strzykawki tylko trochę na palec i palcem sobie aplikuję ;p i łatwo wtedy sobie wycyrklować ile trzeba ;p
    No właśnie ja też wczoraj na palec próbowałam ale to jest takie wodniste że tylko ociupinke dałam radę przetransportować z palca dalej :) ale nawet ta ociupinka dała już poślizg niezły ale oczywiście ja musiałam poprawić strzykawą :P może faktycznie za dużo

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo widziałam, że na tym w aplikatorach jest napisane by używać 30 min przed stosunkiem :P

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Bo widziałam, że na tym w aplikatorach jest napisane by używać 30 min przed stosunkiem :P
    A właśnie ja też to sprawdzałam to faktycznie na aplikatorach jest 30min przed a na tubce że tuż przed lub w trakcie :) następnym razem spróbuje wcześniej i mniejszą ilość :P

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    A właśnie ja też to sprawdzałam to faktycznie na aplikatorach jest 30min przed a na tubce że tuż przed lub w trakcie :) następnym razem spróbuje wcześniej i mniejszą ilość :P

Tak, właśnie jest ta różnica że aplikatory 30 minut przed a w tubce normalnie :) też się doczytałam tej informacji :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czemu taka różnica :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:

Chrzań ich! Baba babie wilkiem czasem...

‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ