SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 40 min... uhhh

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak a co wiecej facet moze zrobic. Tylko przytulić swoją ciezarowke.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Patulka to nie jest prawda ;) na YouTube znajdziesz mnóstwo filmików właśnie ze dziewczyny już w 10 i 11 tyg znajdują ;) tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać i co szukać jakiego dziwieku . W poprzedniej ciszy tez w tym czasie znalazłam tętno to tez zależy od otyłości osoby ja jestem bardzo szczupła osoba i nie miałam problemu ale dopiero dziś wczoraj nie słyszałam , koleżanka ma identyczny jak ja i znalazła dzidzie 1,5 tyg później a jest sporo grubsza .
    Seli musi być dobrze i u Ciebie i u mnie Eh i u wszystkich dziewczyn No !;p
    Co do prenatalnych Eh widzisz ty idziesz już w końcówce kiedy można robić a ja idę na poczadku i tego się niej .. bo to oni mi wyznaczyli termin a ja już strączka ze dzidzia będzie za mała i w ogóle przez to ze tak szybko ..
    Ja jestem grubsza A lekarz mówi że mimo wszystko jestem bardzo ultrasonograficzna i tak od 4 tc miałam USG przez brzuch i wszystko pięknie było widać i słychać jak już pojawiło się serduszko .. nie miałam w tej ciazy iść dopochwowego nawet we wczesnej ciazy.. także myślę że rusza nie do końca ma.znaczenie A bardziej indywidualne to jest no i umiejętności szukania

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam metlik w glowie... Chcialabym by bylo ok, a wiem, ze nie bedzie ;p boje sie, ze po wizycie bede zalamana znow...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli a moze akurat bedzie dobrze. A ja zamiast sie cieszyc ze mam chate ddla siebie przez 4 dni to juz łapie dolka! Zawsze tak jest jak mąż wyjeżdża.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam... ostatnio nie bylo dobrze to teraz przy bolesciach i takim poczatku wykresu to juz w ogole ciulowo... Jezzz... ja nie wyrobie tak. Juz mam ochote ryczec. Musze olac to i powinnismy sie skupic na osrodku adopcyjnym... to od 1 do 2 lat trwa same zdobycie kwalifikacji, a potem okres jeszcze znalezienia dziecka itp. To i za 3 lata dopiero by ktos sie u nas pojawil... Warto moze tym sie zajac zamiast wykanczac sie psychicznie.

dZhdp1.png

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli moim zdaniem to dobry pomysł ;) zacznijcie już działać i zajmij czymś pozytywnym myśli ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej jak to wygląda jesli o chodzi o samo dziecko? Janw ogóle sie nie odnajduje - jak soe dostaje dziecko? Oni przydzielaja czy jak to jest?

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko bo dzis czuje sie mega okropnie. Wczoraj sie zaczelo a dzie jest miazga :/ mam ochote ryczec bo mnie to meczy. Chcialabym by to sie w koncu skonczylo.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw kurs, papiery i w ogole. Okreslasz jakie chcesz - wiek, plec. Ale musisz sie pojawiac tam, jesli starsze dziecko, nie niemowle to sa odwiedziny, branie do domu, takie tam rozne. A jak niemowle to dostajesz od domu i masz wizytacje domowe kogos z osrodka. Tyle wiem od kolezanek co pracuja w osrodku i od takiej co adoptowala dwojke.

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A tam... ostatnio nie bylo dobrze to teraz przy bolesciach i takim poczatku wykresu to juz w ogole ciulowo... Jezzz... ja nie wyrobie tak. Juz mam ochote ryczec. Musze olac to i powinnismy sie skupic na osrodku adopcyjnym... to od 1 do 2 lat trwa same zdobycie kwalifikacji, a potem okres jeszcze znalezienia dziecka itp. To i za 3 lata dopiero by ktos sie u nas pojawil... Warto moze tym sie zajac zamiast wykanczac sie psychicznie.
    Musisz odciągnąć myśli od badań i skupić się na czymś innym a adopcja to bardzo dobry pomysł :) przynajmniej nie będziesz tak dużo rozmyślac :) wiem że łatwo powiedzieć ale warto spróbować :) sama też odciągam myśli od starań, w przyszłym tygodniu mamy zamiar z mężem kupić projekt domu i ruszymy z ogarnianiem tego tematu więc będę miała co robić i o czym myśleć :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, ile cykli się staracie?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle, ze to nie o same starania u mnie chodzi a o ciagly bol... mnie non stop cos boli, a do tego wrocily bole glowy, zawroty i wieksze mdlosci...

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Seli, ile cykli się staracie?

To 7 cykl.

dZhdp1.png

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli nieśmiało też zaczynam myslec o tym.. Zobaczymy.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tyle, ze to nie o same starania u mnie chodzi a o ciagly bol... mnie non stop cos boli, a do tego wrocily bole glowy, zawroty i wieksze mdlosci...
    Ty to biedulo się nacierpialas w życiu :( A przy braniu anty też masz takie dolegliwości?

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puchatkowa, zawsze komus dasz milosc a nie musisz toczyc heroicznej walki. Ja czuje sie okropnie. Wiem, ze mam kochanego meza i on zawsze o mnie zadba. Bo po operacji byl i dbal. Teraz jak zle sie czuje to to rozumie, sprzata, gotuje itp. Tylko co z tego jak mnie boli? Pracowac jest ciezko, o hobby mozna zapomniec. Randki odpadaja. A jak pojade na wakacje i bede tak sie czuc? Juz mialam tak, ze jedyne wakacje w hotelu siedzialam bo mdlalam i dostawalam krwawienia. Mowia, ze "delikatna" jestem bo przy pracy fizycznej zwijam sie z bolu, mdleje i krwawie... Ludziom ciezko zrozumiec... Zycie w permamentnym bolu jest okropne. Ja mam go dosyc. 5 lat leczenia z kazdym miesiacem staran idzie sie....

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ty to biedulo się nacierpialas w życiu :( A przy braniu anty też masz takie dolegliwości?

Mniejsze. Cos pobolalo przy okresie, duzy pms... ale nie bylo takich akcji jak np.mam od poczatku cyklu...

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mniejsze. Cos pobolalo przy okresie, duzy pms... ale nie bylo takich akcji jak np.mam od poczatku cyklu...
    Czyli w takim przypadku warto pomyśleć o powrocie do anty, dla zdrowia psychicznego i fizycznego. A miłością obdarzyć dziecko które od biologicznych rodziców jej nie dostało :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :P Bo ja psychicznie i fizycznie nie dam rady... Może udałoby się za miesiąc (w co wątpie) a może za 5 lat? Ale ja już jestem wrakiem emocjonalnym i fizycznym...

dZhdp1.png

‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ