Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alegzi Autorytet
    Postów: 2613 374

    Wysłany: 30 października 2017, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam Dziewczyny mija poniedziałek? Dzięki dobrym wieściom na pewno lepiej :)

    Jeszcze ponad h i koniec na dziś. Po obiadku zacznę robić obiad na jutro. Zupę :)

    1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 30 października 2017, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj święcie przekonana ze nie mam nic w lodowce myślałam iść po zakupy, otwieram lodówkę a tam piersi z kurczaka naszykowane na dzisiaj :D skleroza nie boli :D

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet
    Postów: 6082 1699

    Wysłany: 30 października 2017, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka jesteś jakaś rozkojarzona!☺

    terka lubi tę wiadomość

    3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet
    Postów: 2613 374

    Wysłany: 30 października 2017, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa, dzisiaj powinnyśmy wszystko jej wybaczyć. Ma prawo :)

    terka lubi tę wiadomość

    1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 30 października 2017, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    panipuchatkowa, dzisiaj powinnyśmy wszystko jej wybaczyć. Ma prawo :)

    Haha dzięki za zrozumienie ;) ale co to jutro będzie? :D

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet
    Postów: 6082 1699

    Wysłany: 30 października 2017, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie!☺ dzima sie chyba do nas zbliża wielkimi krokami. Zamarzam!

    3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 30 października 2017, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zima zima wielkie kroki ale krótka ;)

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alegzi Autorytet
    Postów: 2613 374

    Wysłany: 30 października 2017, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Haha dzięki za zrozumienie ;) ale co to jutro będzie? :D

    Jak nam przyniesiesz zielone, zielone, zielone to będziesz mogła i całe 9 miesięcy być rozkojarzona ;p

    1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9016 5564

    Wysłany: 30 października 2017, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    HAhaha, rozwalacie mnie dzisiaj dziewczyny :D Terka, ty to już w ogóle lepiej się połóż, odpocznij, męża nie zamęczaj i nie oskarżaj o nieczułość, bo ja coś myślę że jutro to się na niego ze szczęścia rzucisz! :D Trzymam kciuki, w stopach też :D

    Alegzi, to twoje "zielone,zielone, zielone" też wymiata :D Aż mi wszystkie humor poprawiłyście. I moje wyniki też, bo odkąd zaczęłam brać leki (nieco ponad miesiąc) to TSH spadło z 5,49 do 3,51! Oby do przodu teraz :)
    Niestety do tego Testosteron 0,67 ng/ml A norma 0,08-0,48, więc za wysoki. Ale nie robiłam go na początku cyklu, tylko w 9 dc. No ale pewnie i tak wszystkie objawy i wyniki to PCOS potwierdzą w szpitalu.

    An_ja gratulacje, piękna beta :) A skoro tak się mógł plemnik zagubić, jak to terka określiła, to może wyjdzie dziewczynka bo ponoć plemniki/dziewczynki sobie płyną powolutku, żeby się nie zmęczyć :D

    A u mojego męża z tymi migdałami to przyszedł wynik wymazu - ma paciorkowce i jakieś Neisseria spp. w licznym stopniu. Więc jakieś bakteryjne to wszystko, a leczyli go na nie wiadomo co od prawie roku. I na poprzednich wymazach nic nie wychodziło niby... Pewnie mu już się rozsiało po organizmie, bo ma OB 2, ph Moczu 5...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 18:13

    PRhCp2.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 30 października 2017, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha alex wymiatasz z dziewczynka :D nie no nie mówiłam mu o moich oskarżeniach nawet :D dobry człowiek z niego ;) tylko teraz nie wie czy sie cieszyć już czy zacząć martwic bo to jednak cos innego i wywracającego świat :D
    No i oczywiście jak juz mam taaakie wyniki to koniecznie jutro mam iść! :D juz widzę jak jutro sie na pracy skupia :D
    Położę sie odpocznę pewnie spac pójdę wcześniej tez ;) zjadłam kurczaczka dzisiaj i siedzi mi dziad na żołądku teraz ale dobry mąż juz miętę parzy mi... mięta dobra na wszystko ;) a mąż to jeszcze bardziej :D
    Cieszę sie ze wyniki juz masz lepsze ;) warto prócz chwiejnego TSH (który od wszystkiego jest zależny nawet od rzeczy których byś sie nie spodziewała) zrobić ft4. To badanie o wiele więcej mówi ;)
    A co do męża -najważniejsze ze wiecie co jest... Jesli paciorkowce to weźmie zaatakuje lekami specjalnymi na nie i będzie super ;) no tak będzie miał kiepskie wyniki ale do czasu tylko, potem będzie tylko tylko lepiej zobaczysz :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 18:15

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9016 5564

    Wysłany: 30 października 2017, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam :) FT3 4,78 (norma 3,10-6,80). FT4 16,00 (norma 12-22). Wcześniej miałam oba nieznacznie wyższe, spadły lekko razem z TSH.

    PRhCp2.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • Mari92 Autorytet
    Postów: 1844 506

    Wysłany: 30 października 2017, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale tu u Was dzisiaj pięknie.

    :)

    trochę mnie nie było, jestem zalatana, Wszystkich Świętych , goście i tak to leci. A do tego praca.

    Ja dopiero po @, więc czekam na dni płodne.

    Mój mąż umówił się na badanie nasienia na 6 listopada, oby wszystko było dobrze.

    Pozdrawiam :)

    gg64i09k3w28dp6i.png

    Marek ur.1.10.2018r.
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 30 października 2017, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Też mam :) FT3 4,78 (norma 3,10-6,80). FT4 16,00 (norma 12-22). Wcześniej miałam oba nieznacznie wyższe, spadły lekko razem z TSH.

    A to ciekawe!!! Bo to działa na zasadzie sprzężenia zwrotnego przecież... Jak ft4 spada to rośnie TSH. A skoro miałaś za dużo to dziwne ze TSH tez wyżej bo powinno byc niżej. Hashi tak? Eh nie zrozumiem chyba nigdy tego choćbym nie wiadomo ile sie naczytała o tym i zgłębiała...

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet
    Postów: 6082 1699

    Wysłany: 30 października 2017, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex super wyniki coraz lepsze! No teerrka nam dzisiaj daje czadu!☺ oby jutro było podobnie!☺ Mari trzymam kciuki i dzialajcir dzialajcie! My z mężem odpoczywamy a za oknem hula wiatr.

    3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 30 października 2017, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Dziewczyny, ale tu u Was dzisiaj pięknie.

    :)

    trochę mnie nie było, jestem zalatana, Wszystkich Świętych , goście i tak to leci. A do tego praca.

    Ja dopiero po @, więc czekam na dni płodne.

    Mój mąż umówił się na badanie nasienia na 6 listopada, oby wszystko było dobrze.

    Pozdrawiam :)

    Bedzie dobrze! Musi byc ;) jak nie będzie chwilowo dobrze to sie podreperuje i będzie ;) czyli tak czy siak będzie dobrze :D

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9016 5564

    Wysłany: 30 października 2017, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A to ciekawe!!! Bo to działa na zasadzie sprzężenia zwrotnego przecież... Jak ft4 spada to rośnie TSH. A skoro miałaś za dużo to dziwne ze TSH tez wyżej bo powinno byc niżej. Hashi tak? Eh nie zrozumiem chyba nigdy tego choćbym nie wiadomo ile sie naczytała o tym i zgłębiała...

    Terka, ja tam nie wiem :) Nie jestem na tyle biegła w temacie, żeby to ogarniać. Jutro idę do endokrynologa to zwrócę na to uwagę. Nie robiłam antyTPO więc też nie wiem, jak te przeciwciała się zachowują. Jutro wydębię skierowanie na całą resztę tarczycowych i zrobię znowu za jakiś czas. Bo miałam antyTPO 311, aTG 158. A ponoć aTPO powyżej 500 jest dopiero w Hashi. Jutro się dowiem więcej, bo idę do lepszego tego endo niż ostatnio.

    PRhCp2.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 30 października 2017, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Terka, ja tam nie wiem :) Nie jestem na tyle biegła w temacie, żeby to ogarniać. Jutro idę do endokrynologa to zwrócę na to uwagę. Nie robiłam antyTPO więc też nie wiem, jak te przeciwciała się zachowują. Jutro wydębię skierowanie na całą resztę tarczycowych i zrobię znowu za jakiś czas. Bo miałam antyTPO 311, aTG 158. A ponoć aTPO powyżej 500 jest dopiero w Hashi. Jutro się dowiem więcej, bo idę do lepszego tego endo niż ostatnio.

    Super! Grunt to działać coś i juz cos do przodu sie jest. Ja tylko mowie co wiem, co czytałam co słuchałam itd :D endokrynolog byłby ze mnie marny na dłuższa metę a tarczyca sie interesuję bo teraz to jakaś plaga totalna a i zawiła dość jest i przez to ciekawa XD

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alegzi Autorytet
    Postów: 2613 374

    Wysłany: 30 października 2017, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda dzisiaj przynosi dobre wieści. Cóż za piękny początek tygodnia :)

    terka, Ty się powoli zastanawiaj komu oddasz fuchę wpisywania ciąż na 1 str. ;p

    1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 30 października 2017, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Każda dzisiaj przynosi dobre wieści. Cóż za piękny początek tygodnia :)

    terka, Ty się powoli zastanawiaj komu oddasz fuchę wpisywania ciąż na 1 str. ;p

    A co chcesz sie mnie pozbyć stad? :D mnie tu dobrze z wami ;)

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alegzi Autorytet
    Postów: 2613 374

    Wysłany: 30 października 2017, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A co chcesz sie mnie pozbyć stad? :D mnie tu dobrze z wami ;)

    Hmm mam 2 odpowiedzi na to pytanie ;p
    1. Oczywiście, że nie! Za dobrze nam tu z Tobą :)
    2. Oczywiście, że tak! Masz teraz mieć II kreski i przejść na stronę ciężarnych ;p

    1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego