Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Trochę mnie tu nie było <3 i jakie piękne wieści już na 1 stronie :) Seli , Alex gratuluję :* :* ale się cieszę razem z Wami ;)
    Nie nadrobie nawet w części tego co nadrukowalyscie bo to setki stron :P

Wlasnie, jak sie czujesz?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Hej dziewczyny. Ja dzisiaj mam szkolenie takze o 10.00 zaczynam koncze o 14.30. Później jade z chrrzesniakiem na próbę komunijną.☺ dzisiaj druga dawka tego mensinormu a jutro o 14.50 szybka wizyta zeby obadac czy wszystko rośnie.☺ u mnie dzisiaj ma byc 16 stopni.☺

U mnie tez ale bardzo przyjemnie jest.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chlodek jak na razie.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rzesko jest albo ja czuje gorac caly czas ;p

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Martusia co tam? :D

U nas też rześko dość, ale chyba i tak będzie gorąco :P tak juz tutaj jest :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz sie robi coraz cieplej.
    Ja juz w pracy sniadanie jem. Zaczynam od 9.50 :p

dZhdp1.png

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 11 stopni. Jak dobrze ze na szkoleniu będzie obiad.:D

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Udało mi się wbić na wizytę do rodzinnego w poniedziałek :) to już będzie mój 3 lekarz w tej przychodni bo dwie tamte mają urlopy akurat... Ale po prostu muszę skonsultować te moje wyniki z jakimkolwiek lekarzem, będę spokojniejsza w majówkę :)
    Ja mam tylko poniedziałek wolny a w środę i piątek do pracy :(
    Wczoraj przeanalizowalam swoje wyniki i doszłam do wniosku że na 99% mam pcos :/ tylko 2 rzeczy mi się nie zgadzają:
    1) stosunek lh do fsh przy pcos powinien być większy niż 1.5- ja mam 0.7
    2) mój wynik dhea so4 jest bardzo wysoki co wskazuje na pcos lub dysfunkcje nadnerczy (oby to było tylko pcos) ale dodatkowo mam niedoczynność tarczycy a przy niej dhea powinno być obniżone a nie podwyzszone więc to się wyklucza i zglupialam :(
    Także naprawdę potrzebna mi konsultacja lekarska :P
    Życzę Wam miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 08:44

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Udało mi się wbić na wizytę do rodzinnego w poniedziałek :) to już będzie mój 3 lekarz w tej przychodni bo dwie tamte mają urlopy akurat... Ale po prostu muszę skonsultować te moje wyniki z jakimkolwiek lekarzem, będę spokojniejsza w majówkę :)
    Wczoraj przeanalizowalam swoje wyniki i doszłam do wniosku że na 99% mam pcos :/ tylko 2 rzeczy mi się nie zgadzają:
    2) mój wynik dhea so4 jest bardzo wysoki co wskazuje na pcos lub dysfunkcje nadnerczy (oby to było tylko pcos) ale dodatkowo mam niedoczynność tarczycy a przy niej dhea powinno być obniżone a nie podwyzszone więc to się wyklucza i zglupialam :(

Dlatego sa fajne badania bo sie wykluczaja rzeczy ;)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Fajnie ze udało Ci sie jednak dostać do lekarza ;) miejmy nadzieje ze da radę cos z tym wykombinować ;)
    Ja na takich szczegółowych badaniach sie nie znam, zależności hormonalne są tak ogromne ze to aż szok ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dlatego sa fajne badania bo sie wykluczaja rzeczy ;)
    No u mnie wszystko wskazuje na pcos tylko nie wiem czemu przy niedoczynności tarczycy mam tak dużo tego dhea so4 :/ jeszcze czekam na wyniki 17-hydroksyprogesteronu, one coś powiedzą czy to nie w nadnerczach jest problem :/ dobrze że wszystko razem robiłam, teraz mam choć jakiś pogląd na wszystko :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Fajnie ze udało Ci sie jednak dostać do lekarza ;) miejmy nadzieje ze da radę cos z tym wykombinować ;)
    Ja na takich szczegółowych badaniach sie nie znam, zależności hormonalne są tak ogromne ze to aż szok ;)
    No dokładnie :P ja wczoraj poczytałam to zbaranialam normalnie :) mam nadzieję że chociaż lekarz mi powie co z tym dalej robić bo ja nawet nie wiem do jakiego lekarza specjalisty z tym iść, narazie idę do gina tylko to wiem na pewno :) ale nie wiem czy do endokrynologa nie będę musiała iść

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss... moze nie ma problemu z tarczyca? U mnie pokazywalo hashimoto, io i pco... Standardowy zestaw ;p ale po badaniach wykluczono prawie wszystko. Jajnik po prostu pracuje ze zdwojona sila, tarczyca skakala przy insulinie. Wiec moze u Ciebie podobnie. A jakie masz shgb?

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I 17-oh?

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No dokładnie :P ja wczoraj poczytałam to zbaranialam normalnie :) mam nadzieję że chociaż lekarz mi powie co z tym dalej robić bo ja nawet nie wiem do jakiego lekarza specjalisty z tym iść, narazie idę do gina tylko to wiem na pewno :) ale nie wiem czy do endokrynologa nie będę musiała iść

Od hormonow to najlepiej endo. To sa (powinni byc :P ) spece od tych wszystkich układów i zależności hormonalnych. To nie lekarz od tarczycy jest tylko tak jak się myśli ;)
    Mi tez przyszło do głowy to co seli-ze moze z tarczyca nie masz jakiś większych przebojów i dlatego tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 09:23

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam standardowy zestawik tarczyca pco i io. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 09:25

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Miss... moze nie ma problemu z tarczyca? U mnie pokazywalo hashimoto, io i pco... Standardowy zestaw ;p ale po badaniach wykluczono prawie wszystko. Jajnik po prostu pracuje ze zdwojona sila, tarczyca skakala przy insulinie. Wiec moze u Ciebie podobnie. A jakie masz shgb?
    Shbg mam 43.18nmol/l przy normie 32.4-128 :/ A 17-hydroksyprogesteronu jeszcze wyników nie mam :/
    Ja zawsze miałam tsh w okolicach 2.5 i do tego mam guzki na tarczycy więc chyba z nią jest coś nie tak :(
    Jakieś jeszcze będę musiała zrobić badania żeby wykluczyć lub potwierdzić cokolwiek?

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Shbg mam 43.18nmol/l przy normie 32.4-128 :/ A 17-hydroksyprogesteronu jeszcze wyników nie mam :/
    Ja zawsze miałam tsh w okolicach 2.5 i do tego mam guzki na tarczycy więc chyba z nią jest coś nie tak :(
    Jakieś jeszcze będę musiała zrobić badania żeby wykluczyć lub potwierdzić cokolwiek?

To masz za malo, powinno byc kolo 70-80,

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    To masz za malo, powinno byc kolo 70-80,
    No i co to znaczy jak jest za mało?

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już na szkoleniu dziewczynki. Miss mysle ze jakis specjalista pomoże Ci w tych problemach.

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ