SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochotę wykorzystać w końcu męża... Ale nie wiem, czy to teraz bezpieczne :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się odrobinę boimy :P ale już ciągnie mnie, że łooo

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex a co to znaczy ze będzie miała problemy z wypłaceniem? Urlop niewykorzystany jest wypłacany i koniec ;) tutaj nawet nie ma miejsca na dyskusje ;)

Ej dziewczyny co wy z tym strachem przed <3 ? ;)
    Kurde jakby to takie zle bylo w ciąży to przecież zakazywaliby a tak to tylko w wyjątkowych sytuacjach ;) no chyba ze trafi sie na lekarza "nie bo nie" to inna gadka wtedy... Ogólnie dobre emocje przy <3 mile widziane w ciąży :)
    Jeju ja bym tak nie umiała bez większego uzasadnienia :P ale to moje libido mi szaleje po prostu wiec wypowiada się pani kulka niewyżytka :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziałaliśmy ;p czuje moją macicę. Trochę jakby mnie po lewej stronie bolalo, ale lekko. Tak jakby ucisk. Mam nadzieję że nie zaszkodziliśmy ;p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Podziałaliśmy ;p czuje moją macicę. Trochę jakby mnie po lewej stronie bolalo, ale lekko. Tak jakby ucisk. Mam nadzieję że nie zaszkodziliśmy ;p

Chyba nieeee ;) pokołysałaś co najwyżej maluszka :D mysle ze sie nie obrazi za to :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Alex a co to znaczy ze będzie miała problemy z wypłaceniem? Urlop niewykorzystany jest wypłacany i koniec ;) tutaj nawet nie ma miejsca na dyskusje ;)

Ej dziewczyny co wy z tym strachem przed <3 ? ;)
    Kurde jakby to takie zle bylo w ciąży to przecież zakazywaliby a tak to tylko w wyjątkowych sytuacjach ;) no chyba ze trafi sie na lekarza "nie bo nie" to inna gadka wtedy... Ogólnie dobre emocje przy <3 mile widziane w ciąży :)
    Jeju ja bym tak nie umiała bez większego uzasadnienia :P ale to moje libido mi szaleje po prostu wiec wypowiada się pani kulka niewyżytka :P

Mi sie odezwal instyknt maciezynski ;p nie wiem jakie mam endo, tamten miowil, ze cienkie, co jak sie odklei? ;p wole sie pomeczyc do usg niz potem zalowac. A libido mam i mialam ogromne, tyle ze i wyszalalam sie. A znam nas, nie raz bylam poobcierana i obolala. Jak mam myslec, albo maz ma robic to delikatnie, w jednej pozycji to wole wcale bo sie zdenerwuje ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mi sie odezwal instyknt maciezynski ;p nie wiem jakie mam endo, tamten miowil, ze cienkie, co jak sie odklei? ;p wole sie pomeczyc do usg niz potem zalowac. A libido mam i mialam ogromne, tyle ze i wyszalalam sie. A znam nas, nie raz bylam poobcierana i obolala. Jak mam myslec, albo maz ma robic to delikatnie, w jednej pozycji to wole wcale bo sie zdenerwuje ;p

W takim razie rozumiem :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    W takim razie rozumiem :D
    Ale sny mnie zamecza ;p tyle, ze jak byly bezpieczne przyjemnosci to brzuch mnie mocno zabolal... bez ingerencji do srodka ;p i tez sie zmartwilam, moze to taki moment musi byc.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ale sny mnie zamecza ;p tyle, ze jak byly bezpieczne przyjemnosci to brzuch mnie mocno zabolal... bez ingerencji do srodka ;p i tez sie zmartwilam, moze to taki moment musi byc.

Niestety nie pomogę pod względem informacji który bol brzucha uznać za normę ciążową a który za niepokojący.. Dużo jest takich ktore sa po prostu bo wszystko rośnie i robi miejsce ;) Chyba trzeba samemu to wyczuć... Mnie tez czasem cos zaboli ale już nauczyłam się na co reagować no ale to u siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 06:25

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Niestety nie pomogę pod względem informacji który bol brzucha uznać za normę ciążową a który za niepokojący.. Chyba trzeba samemu to wyczuć... Mnie tez czasem cos zaboli ale już nauczyłam się na co reagować no ale to u siebie :)

u mnie za wcześnie, jeszcze nie wiem co i jak :)

Poczytałam tą mamę prawnik... I bez względu czy czekam do 3 miesiąca, czy nie to i tak mi rozwiążą umowę i zostanę z zasiłkiem :P więc dupa blada, nie ma co się przejmować pracą i pewnie wezmę l4 jeśli będę mogła w maju.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny; ) teraz doczytałam że Terka i mój urlop pytałaś. Mam tak durną szefową ze może nie wypłacić. Koleżance za 2 dni nie wypłaciła a w grudniu sie zwolniła. Z tym ze ja będę miała więcej dni to będę sie kłócić o to.
    Mnie też lekko brzuch zabolał ale tylko chwilę i później już nic nie było takiego. To chyba zwyczajnie obrzmiała macocha: )
    Ja sie zbieram do pracy. Do 15.30 dzisiaj i jutro, a później w poniedziałek i piątek. Jakoś zleci ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny; ) teraz doczytałam że Terka i mój urlop pytałaś. Mam tak durną szefową ze może nie wypłacić. Koleżance za 2 dni nie wypłaciła a w grudniu sie zwolniła. Z tym ze ja będę miała więcej dni to będę sie kłócić o to.
    Mnie też lekko brzuch zabolał ale tylko chwilę i później już nic nie było takiego. To chyba zwyczajnie obrzmiała macocha: )
    Ja sie zbieram do pracy. Do 15.30 dzisiaj i jutro, a później w poniedziałek i piątek. Jakoś zleci ;)

To miłego dnia w pracy, za mnie trzymaj kciuki w labie :P najwyżej dziś sama im udostępnię net :P xD

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    To miłego dnia w pracy, za mnie trzymaj kciuki w labie :P najwyżej dziś sama im udostępnię net :P xD

Hahaha seli :D :D

• terka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Dasz rade! :D
    I tak-jak nie wypłaci to PIP albo sąd pracy i niech wtedy kuli ogonek jak inne rzeczy powychodzą dodatkowo ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dasz rade! :D
    I tak-jak nie wypłaci to PIP albo sąd pracy i niech wtedy kuli ogonek jak inne rzeczy powychodzą dodatkowo ;)

Dokładnie :P

Dziewczyny widać brzuch, taki lekki okrągły jak nie wiem :P a mam luźną sukienkę :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę polować na sukienki w weekend właśnie :) w Lidlu od poniedziałku też będą fajne tanie sukienki letnie, długie i krótkie :)
    i jakieś szersze spodnie muszę kupić bo w 36 to tak ledwo ledwo się dopnę a nie dobrze jak na brzuch naciskają.
    Seli kciuksy będą; ) ja już nic nie powtarzam, chyba że mi lekarz zleci: )

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam zlecone... bo tez mi sie nie chce ;p

Btw. Wczoraj mialam isc na zakupy ale wolalam odlezec i maz mi kupil sukienke ;D ale dzis chlodno to zalozylam taka lekka sweterkowa ;D

dZhdp1.png

• Martusiaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie tu nie było <3 i jakie piękne wieści już na 1 stronie :) Seli , Alex gratuluję :* :* ale się cieszę razem z Wami ;)
    Nie nadrobie nawet w części tego co nadrukowalyscie bo to setki stron :P

terka lubi tę wiadomość

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dzisiaj mam szkolenie takze o 10.00 zaczynam koncze o 14.30. Później jade z chrrzesniakiem na próbę komunijną.☺ dzisiaj druga dawka tego mensinormu a jutro o 14.50 szybka wizyta zeby obadac czy wszystko rośnie.☺ u mnie dzisiaj ma byc 16 stopni.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia dawno Cie nie bylo jak samopoczucie?

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 996 997 998 999 1000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ