Rocznik 93 (staraczki)
-
WIADOMOŚĆ
-
naacia moze miałaś jakis ferelny test? Aleksandra W tez miała taka sytuacje. Najgorzej tak się ucieszyć na chwile. Współczuję.
Ja chyba sobie odpuszczam w tym miesiącu wizytę u gina. Jeszcze jeden miesiąc postaramy się na luzie. Mam ogromna nadzieje ze w 1 rocznice ślubu Bóg nam pobłogosławi tym wspaniałym prezentem02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Dziewczyny, czy przed laparo doszczepiałyście się przeciwko żółtaczce? Ja miałam trzy pełne szczepienia w 2007 roku, ale przeciwciała mam niereaktywne. Myślę nad doszczepieniem się jedną szczepionką przed operacją dla własnego bezpieczeństwa. Lekarze Wam coś wspominali? Bo mi nie, ale sama z siebie zaczęłam się zastanawiać...
Britty, kiedy rocznica?Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia -
nick nieaktualnyBritty czy ferelny to nie wiem. W sumie wtedy test robilam dwa razy. Kazdy innego producenta. Na pierwszym tescie była jasna kreska a na drugim juz taka lekko rozowa.
To prawda, najgorzej sie ucieczyc. Wtedy bylam tak szczesliwa, ale wyniki bety pare godzin pozniej zmienil ta radosc w smutek. Poprzedni cykl byl dokładnie monitorowany przeze mnie. Nawet wiedzialam kiedy owulka ma wystapic bo podczas wizyty u lekarza mialam zrobione usg ale niestety nie udalo sie. Dlatego w tym cyklu postanowilam ze temp nie bede mierzyc itd. Szczegolnie ze marne szanse widze ze wzgledu na mniejsza ilosc staran. Chociaz wedlug mojego kalendarzyka trafilismy z moim R w dni plodne. Teraz testowac mam w piatek ale chce to zrobic jutro ze wzgledu na impreze ktora ma trwac kilka dni. A chce miec pewnosc czy moge pozwolic sobie na jakis kieliszeczek czy tez nie
Ojj taki prezent w 1 rocznice bylaby fantastyczna, tego Ci zycze ;* ja mam nadzieje ze jutrzejszy test bedzie pozytywny. Wtedy bylby to chyba najwspanialszy prezent dla mojego R, ktory w tym tygodniu ma urodziny -
Szatynka ja nie szczepiłam sie bo okres miedzy jedna a druga dawką jest chyba dwa miesiące albo dwa tygodnie a ja o laparoskopii dowiedziałam sie dwa tygodnie wczesniej nie bylo możliwości na szczepienie.
Odebrałam wyniki tsh w grudniu było 2,75 żadnych leków nie brałam a teraz jest tsh 2,33 a ft4 1,23. -
Welonka czyli teraz tsh masz prawidłowe czy dostaniesz mimo wszystko cos na zbicie?
Naacia jesli trafiliście w dni płodne tona pewno da duże szanse!!
Szatynkowsto dokladnie 3 września obchodzimy 1 rocznice!!!02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
nick nieaktualnyNo właśnie już sama nie wiem. Dzis popołudniu miałam wrażenie że zaczęła sie @, ale cos mnie podkusilo i zrobiłam test, bo @ wyglądała inaczej niz zwykle. Była i nadal jest jasno różowa. Na tescie zobaczylam jasną kreske, ktora widać golym okiem. Nie wiem jak to rozumiec. Chyba wariuje :p
-
nick nieaktualny
-
Nacia albo w środę idz odrazu na betę trzymam kciuki
Britty niby wynik jest ok , ale czy takie wąchania mogą byc to nie wiem do gina dopiero wybieram sie na monitoring początkiem września wtedy zapytam .
Szatynka niby ten Jakiel ma dobre opinie duzo osobom pomógł w leczeniu niepłodności, przegrody tez podobno usuwa z dobrym rezultatem ale jesli to prawda ze on nir pracuje w żadnym państwowym szpitalu i jak bym miała płacić za zabieg to wolałabym iść do Krakowa do Ludwina. Narazie o tym nie myślę odpuszczamy z M chcemy na spokojnie przez te 3miesiecice wierzymy ze nie będzie potrzebna operacja. -
nick nieaktualny
-
Welonka, wiem, że łatwo się mówi, ale może skupcie się bardziej na sobie, w końcu dzidzia to owoc miłości mam nadzieję, że uda Wam się właśnie w przeciągu tych trzech miesięcy :*Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia -
marciaa wrote:Lily, to jesteśmy tyle samo po ślubieCóreczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Lilly 3 to piekna cyfra jak wizyta u endo? Zlecila jakies badania?
Welonka my wlasnie tez mamy taki plan aby sie skupić na sobie chociaż domyślam się ze będzie wam trudniej ze względu na te trzy miesiące. A lekarz proponował ci kędyś iui? Czy to raczej nie wchodzi w grę gdy partner ma dobre nasienie?
Naacia jak tam u ciebie? @ przyszla czy juz jakies objawy brzuszkowe sie pojawly?
Mam nadzieje ze naprawdę uda nam sie w tym miesiącu jesli nie to juz zostaje tylko pomoc medyczna. Przerażają mnie troche te badania a raczej ze cos może wyjść nie tak. Na dodatek moja bratowa rodzi za miesiąc. Cieszę sie bo to ostatni dzwonek na dziecko i wiem ze planowali, ale serce mnie boli strasznie my sie staramy o wiele dłużej niż oni.02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Podejrzewa mi hashimoto. Kazała mi zrobić usg tarczycy, ekg serca, parę hormonów: lh, kortyzol i chyba coś jeszcze ale teraz nie pamiętam za 2-3 tyg mam znowu zrobić tsh żeby zobaczyć czy spada i zadzwonić do niej to mi ewentualnie zwiększy dawkę.
Mialam nadzieje ze po luteinie mi się cykle unormowaly. Ale chyba nie. Powinnam dostać okres w niedziele/poniedziałek. A w poniedziałek miałam niby plodny śluz. Tak wyglądał ale czy to na pewno to to nie wiem. Wkurza mnie ten mój organizm.
Britty rozumiem Cię doskonale. My staramy się ponad 3 lata. A moja koleżanka z pracy, odstawiła tabletki i w 2 cyklu zaszła w ciążę. Tak jej okropnie zazdroszczę ale i ciesze się bo naprawdę mnie wspierała i wspiera i się zaprzyjaznilysmy w pracyCóreczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017