Rocznik 93 (staraczki)
-
WIADOMOŚĆ
-
Britty wrote:U mnie niestety ostry spadek..czekam na przebrzydła @ moze następny cykl bd szczęśliwszy.
jeszcze @ nie ma, jest nadzieja! W razie czego kwiecień jest nasz!! )
Wróciłam właśnie z laboratorium. Kazałam sobie sprawdzić tarczycę, magnez i potas. Wyniki jutro. Z uwagi, że mam od lat objawy jak przy niedoczynności trochę się obawiam, ale chyba najwyższy czas sprawdzić czy to tarczyca czy moja natura.Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia -
Britty przykro mi:( Następny cykl będzie szczęśliwy
Szatynka a jakie masz objawy po które wskazują na niedoczynność tarczycy ?
Mi tarczyca lubi skakać ostatnio miałam 2,75 i gin stwierdził że jest ok a słyszałam że powinno być niższe , obrazowo tarczycę mam ok .
Dzisiaj po południu odbieram wyniki i mam taką cichą nadzieję że te LH będzie niższe niż ostatnio. -
Britty wrote:mam dzisiaj lekkie załamanie.. chyba tez pojde na badania.
czytałam o korzeniu MACA, podobno bardzo poprawia płodność żeńską i męską, słyszałyście może o tym? chce spróbować, podobno też bardzo podnosi libido.
Ja też o tym słyszałam, same pozytywne rzeczy:) Próbuj!
-
welonka wrote:Britty przykro mi:( Następny cykl będzie szczęśliwy
Szatynka a jakie masz objawy po które wskazują na niedoczynność tarczycy ?
wieczne zmęczenie, mogłabym spać wszędzie i ciągle i tak jestem niewyspana, syndrom zimnych stóp i rąk, wahania wagi.
najbardziej mnie męczy te spanie i zmęczenie...Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
M@ziii wrote:Britty przykro mi bardzo
U mnie też spadek czekam na @
oh najgorzej jak człowiek zrobi sobie nadzieje,
Zamówiłam własnie ten korzen z maca i fertilman plus dla męza, troche sie wykosztowałam ale to nic.. na pewno nie zaszkodzi.
Mój mąż niestety bardzo się obwinia, że nie mamy dzidziusia, uważa, że to przez niego. mam nadzieje, że naprawde niedługo bd w ciąży, żeby tez podnieśc poczucie jego własnej wartosci.02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty wrote:oh najgorzej jak człowiek zrobi sobie nadzieje,
Zamówiłam własnie ten korzen z maca i fertilman plus dla męza, troche sie wykosztowałam ale to nic.. na pewno nie zaszkodzi.
Mój mąż niestety bardzo się obwinia, że nie mamy dzidziusia, uważa, że to przez niego. mam nadzieje, że naprawde niedługo bd w ciąży, żeby tez podnieśc poczucie jego własnej wartosci.Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
szatynkowato wrote:wieczne zmęczenie, mogłabym spać wszędzie i ciągle i tak jestem niewyspana, syndrom zimnych stóp i rąk, wahania wagi.
najbardziej mnie męczy te spanie i zmęczenie...
Szatynka oby wyniki wyszły dobre:)a anemię masz wykluczoną?
Kupiłam dzisiaj poradnik domowy bo jest w nim artykuł ginekologa z kliniki bocian na temat badań i jakości nasienia ale pisze to samo co w internecie.szatynkowato lubi tę wiadomość
-
wiesz on pochodzi z wieloletniej rodziny, ma 7 rodzeństwa, wszysycy są wspaniali, i zawsze żył w poczuciu, że ta rodzina jest najwazniejsza. troche takie tradycyjne myślenie, on uważa, że jeżeli mężczyzna nie może "zrobić" dziecka to jest wstyd, brak męskości itp. troche tez go tak wychowywano, pozatym ma już prawie 30 lat i bardzo chciałby mieć dziecko02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty wrote:wiesz on pochodzi z wieloletniej rodziny, ma 7 rodzeństwa, wszysycy są wspaniali, i zawsze żył w poczuciu, że ta rodzina jest najwazniejsza. troche takie tradycyjne myślenie, on uważa, że jeżeli mężczyzna nie może "zrobić" dziecka to jest wstyd, brak męskości itp. troche tez go tak wychowywano, pozatym ma już prawie 30 lat i bardzo chciałby mieć dziecko
Britty mój facet przez jakiś czas też obwiniał się że to przez niego nie możemy mieć dziecka po tym jak jego szwagier powiedział mu że co z niego jest za facet skro nie potrafi zrobić nawet dziecka:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 11:06
-
Britty wrote:wiesz on pochodzi z wieloletniej rodziny, ma 7 rodzeństwa, wszysycy są wspaniali, i zawsze żył w poczuciu, że ta rodzina jest najwazniejsza. troche takie tradycyjne myślenie, on uważa, że jeżeli mężczyzna nie może "zrobić" dziecka to jest wstyd, brak męskości itp. troche tez go tak wychowywano, pozatym ma już prawie 30 lat i bardzo chciałby mieć dziecko
Już myślałam, że ma jakieś złe badania i się martwi. Faceci chyba tak mają trochę, mój czasem też się obawia, czy to nie przez niego. Ja jeszcze o tym nie myślałam, ale może po dłuższym czasie warto też rozwiać wątpliwości i zrobić badania facetowi właśnie dla komfortu psychicznego
welonka wrote:Szatynka oby wyniki wyszły dobre:)a anemię masz wykluczoną?Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
welonka wrote:Britty mój facet przez jakiś czas też obwiniał się że to przez niego nie możemy mieć dziecka po tym jak jego szwagier powiedział mu że co z niego jest za facet skro nie potrafi zrobić nawet dziecka:/
Przepraszam, ale to chamstwo... Masakra.Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
Kochane, tulę Was mocno
Ja właśnie odebrałam wyniki, morfologia w normie, lekko podwyższone granulocyty (norma do 6,5 a mam 6,7), mocz w normie, ale obecna obfita flora bakteryjna, co w sumie mnie nie dziwi, zawsze miałam problemy z infekcją, a toksoplazmoza IgG >650, IgM 0,125, co chyba oznacza, że przechodziłam toxo i mam przeciwciała, czyli nic nie grozi MaleństwuSept, AJA_S, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
♥ 28.10.2017 ♥
-
Kara93 wrote:Kochane, tulę Was mocno
Ja właśnie odebrałam wyniki, morfologia w normie, lekko podwyższone granulocyty (norma do 6,5 a mam 6,7), mocz w normie, ale obecna obfita flora bakteryjna, co w sumie mnie nie dziwi, zawsze miałam problemy z infekcją, a toksoplazmoza IgG >650, IgM 0,125, co chyba oznacza, że przechodziłam toxo i mam przeciwciała, czyli nic nie grozi Maleństwu
Cudowne wiadomości:)