X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rozmawiałam z bocianami i pocieszam!
Odpowiedz

Rozmawiałam z bocianami i pocieszam!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dam znać, chociaż wyniki, ze względu na późną porę, będą pewnie dopiero jutro. Oj, chciałabym, jak bardzo bym chciała, żeby tym razem było dobrze :). Trzymajcie kciuki!

kurcze, no zyczę Ci tego z całego serca :D kciuuuukam mocno mocno :D

739042pvqpuoltek.gif

Martynika lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj widziałam 3 jak gdzieś leciały- tato, mama i synek(myślę, że to był synek) i umówiłam się z nimi, że jak będą wracać to nam podrzucą maluszka;)

MalutkaEve, Elinn lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedługo przed tym, jak zaszłam w ciążę, obserwowałam przez godzinę bociana, który chodził sobie po łące za naszym letnim domem na wsi. Chodził sobie jak gdyby nigdy nic kilka metrów ode mnie i bezczelnie wyjadał robaki czy inne gadziny. Przeszło mi wtedy przez myśl, że natura chce mi coś powiedzieć... :)

MalutkaEve, MalutkaEve, Elinn lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak tu nie wierzyć w ich moc? :D

• Makcza Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, moja mama mówi, że na bociana nie ma rady. Przed tym, jak ze mną zaszła w ciążę, bocian przez kilka dni siedział na naszym domu. W środku miasta! Więc dziewczyny - nie lekceważyć bocianów!

MalutkaEve, Martynika lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D nie mogła ta jesień jeszcze poczekać? wszystkie odlecą tam gdzie cieplej... :)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nadal szukam w kapuście, na mnie bociany nie działają, za dużo ich chyba widziałam, żadnemu nic nie zrobiłam, a dziecka podrzucić nie chcą...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie że nie chcą, tylko wiesz jak z bocianami - dla swoich bobasów też długo szukają odpowiedniego gniazda :) przyjdzie ten czas - ja tez na to liczę :)

• Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym tym bocianom to tyłki skopała bo strasznie się lenią ostatnio :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2013, 13:38

MalutkaEve lubi tę wiadomość

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    hmm, jakies zoo moze.. tu, gdzie mieszkam nie ma bocianow :(

dysponuje natomiast dueymi ilosciami kapusty, na polach nawet.. ech, jakis zastrzyk z nadzieja by sie przydal, bo morale opadly nisko, niziutko..

To szukaj szukaj, znajdź dwójkę bo u mnie morale też niziutkooooo

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez okno cały rok widzę gniazdo bocianie, a od wiosny do jesieni wraz z lokatorami, ale niestety bociany mnie nie widzą, albo nie chcą widzieć, bo omijają szerokim łukiem 0bully.gif co za niedobre ptaki tak sąsiadkę traktować i nic do tej pory nie sprezentować 0acute.gif

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, beta 87, progesteron w normie, martwi mnie tylko to, że lekarz znalazł dość sporą torbiel na prawym jajniku... nawet nie wiem, co się robi w takiej sytuacji, gdy mamy ciążę z torbielą. Wyniki skonsultuję z nim dopiero w poniedziałek, gdy odbiorę po drodze cytologię i wymaz z pochwy (mam jakąś infekcję).

Anoolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika Gratulacje:) i zaciskam kciuki za pozytywne wiadomości:):**
    u nas na dachu dwa razy bocian się zagnieździł ;) nawet były małe bocianki... i tu proszę zaszłam w ciąże ale okazała się pozamaciczna... teraz jestem po HSG (Chwała Bogu że są obydwa drożne jajowody)i czekam jak na razie na @.... wczoraj robiłam bete i wynik ujemny
    ech....

Martynika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    hmm, jakies zoo moze.. tu, gdzie mieszkam nie ma bocianow :(

dysponuje natomiast dueymi ilosciami kapusty, na polach nawet.. ech, jakis zastrzyk z nadzieja by sie przydal, bo morale opadly nisko, niziutko..

dołączę zapewne do Was smutaski za dwa dni jak @ przylezie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, na pewno spokojnie lekarz jakoś dopomoże, najważniejsze że się udało :) gratulacje Kochana :)

Kaiinaa, a u mnie bociany zawsze omijały rodzinny dom choć miały w pobliżu gniazdko i jakoś dziwnie teraz zaciążyć ciężko :P

Kaiinaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve u mnie teraz też ciężko czekam na @... jak zobaczyłam wynik testu to po prostu się rozpłakałam... na szczęście mam kochanego męża troszkę mnie wsparł i jak na razie o tak ooo...
    w sumie dlatego też tu na to forum trafiłam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaiinaa nie smutaj się tak, głowa do góry. Wiemy jak to jest gdy samotna kreska spoziera na Ciebie :-( Ale jakoś tak w miarę szybko się człowiek zbiera w siłę i już następny cykl, staranka itd. No już, uśmiech proszę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaiinaa wrote:
    MalutkaEve u mnie teraz też ciężko czekam na @... jak zobaczyłam wynik testu to po prostu się rozpłakałam... na szczęście mam kochanego męża troszkę mnie wsparł i jak na razie o tak ooo...
    w sumie dlatego też tu na to forum trafiłam:)

ja to będę przerabiać jutro, nawet nie wiesz jak Cie rozumiem :*
    nic tylko pozostaje czekać na next cykl ... oby "owocny"

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elinn wrote:
    Kaiinaa nie smutaj się tak, głowa do góry. Wiemy jak to jest gdy samotna kreska spoziera na Ciebie :-( Ale jakoś tak w miarę szybko się człowiek zbiera w siłę i już następny cykl, staranka itd. No już, uśmiech proszę :-)

no właśnie, jeszcze się chwilę żyje straconym cyklem, ale już się myśli, jak wykorzystać w pełni następny :)

Elinn lubi tę wiadomość

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ