Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się - ogólne ***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***
Odpowiedz

***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***

Oceń ten wątek:
  • Lorella Ekspertka
    Postów: 223 190

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo to jednak jest nas tu troche :) super!
    alex czekamy na wiesci!
    meggi powodzenia :)

    0d1y3e3kz4mwxduv.png

    bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • OlivkowaMama Autorytet
    Postów: 930 1212

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Przez przypadek zlajkowalam. Bezowulacyjny masz?

    nie wiem, niby testy owu wychodziły mi pozytywnie, ale kto je tam wie.
    mam nadzieję, że te zioła pomogą mi na tą owulację

    33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

    l22ncwa1gr7xibs9.png
  • speakyourmind93 Autorytet
    Postów: 461 353

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tu jestem do konca miesiaca. Nie zapisywalam sie jeszcze na wrzesien, mimo ze dzis mam ostatni dzien okresu. Pierwszego dnia zdychalam, spac nie moglam przez bol brzucha i plecow... wiecie co, widze roznice, wrocila "moja" miesiaczka, a nie wywoływana duphastonem. :) Za okolo 5 dni zacznę robic testy ovu, albo poczekam az bedzie sluz i wtedy zacznę testowac. Mam ich chyba z 30, tych z allegro :P

    eikts65gz0i70ci6.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15965 11917

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivkowa najgorsze jest to czekanie,coś o tym wiem..

    Speaķyour ja mam i pasjowe i clean haha ;p a wczoraj mąż pytal czy mam ciązowy ;p

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka ja mam teraz długie cykle, ok 40 dni ale owulacyjne.Wiec E2 też powinien wynieść ok 150pg/ml
    Mam nadzieję,że to przegapiłam a temperatura,śluz,test owu i bóle w jajnikach i podbrzuszu nie zrobiły mnie w balona. ;)
    W poprzednim cyklu owulke potwierdziłam u gina,ale wtedy akurat nie badałam E2

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • RudaAnna Autorytet
    Postów: 529 652

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zgłaszam obecność wkoncu dalej wrzesień nie ma co uciekać !
    Sylwia czy mogę wiedzieć ile kosztowała Cię IUI ? Wiem ze w każdej klinice inne ceny ale ciekawa jestem?

    15.08.19r. Wojciech ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15965 11917

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Przedszkolanka ja mam teraz długie cykle, ok 40 dni ale owulacyjne.Wiec E2 też powinien wynieść ok 150pg/ml
    Mam nadzieję,że to przegapiłam a temperatura,śluz,test owu i bóle w jajnikach i podbrzuszu nie zrobiły mnie w balona. ;)
    W poprzednim cyklu owulke potwierdziłam u gina,ale wtedy akurat nie badałam E2

    No to jak i ja długie cykle zawsze ale owu czulam..mam nadzieje,ze przez to noe jest ona "słabej"jakosci.

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem i tu i tam.
    Mój organizm oszalał i naprawdę chyba zbliża się do owu (9 dc!). Jadę po testy owu.
    belly_love wrote:
    Dziewczyny ja na ovu jestem od niedawna ale jestem w szoku, zawsze bylo tak malo serduszek? :O

    no właśnie nie... kiedyś nawet statystyki prowadziłam ;)

    Ale wiecie co? To jest pocieszające, bo tzn , że nie w nas problem, ale we wszechświecie ;) i że jesienią odpuści.

    Nona, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość

  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15965 11917

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha prawda!
    A owu 9-13 dc fajnie ;) szybciej wszystko :D to cykl 28 dni a nie 44..

    SylwiaLu, Sung lubią tę wiadomość

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaAnna wrote:
    Ja tez zgłaszam obecność wkoncu dalej wrzesień nie ma co uciekać !
    Sylwia czy mogę wiedzieć ile kosztowała Cię IUI ? Wiem ze w każdej klinice inne ceny ale ciekawa jestem?

    Sam zabieg 750 zł. Plus wiadomo wizyty i stymulacja

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • koktajlowa Autorytet
    Postów: 987 492

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Na wrześniowym jest aktywniej..
    Koktajlowa dalej @ nie ma?

    Isaura takie czasy że tylko wszystko prywatnie :/

    Belly love w 2014 jak się starałam to mnõtwo serduch było :(
    Pojawiła się dzisiaj @ :( A myślałam, że jutro na bete pójdę :(

    PAI homo, wczesna IO.
    ANA typ Homogenny 1:1000 🤔
    MUCHa ujemna.

    Starania aktualnie zawieszone.

    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)

    Do starań wracamy końcem 2021 roku lub dopiero w 2022 roku.

    ♣️Patrząc zawsze przed siebie, myśląc o tym, jak zrobić jeszcze więcej, osiągniesz stan umysłu, w którym nie ma rzeczy niemożliwych♣️

    Córka 2016 🤍
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15965 11917

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi ;( ale przynajmniej wiesz na czym stoisz.

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1898 611

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaAnna wrote:
    Ja tez zgłaszam obecność wkoncu dalej wrzesień nie ma co uciekać !
    Sylwia czy mogę wiedzieć ile kosztowała Cię IUI ? Wiem ze w każdej klinice inne ceny ale ciekawa jestem?


    Mnie lekarz powiedział że ok 1000 zł z badaniami

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • RudaAnna Autorytet
    Postów: 529 652

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za odpowiedz wyobrażałam sobie gorsze ceny uff

    15.08.19r. Wojciech ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:21

  • RudaAnna Autorytet
    Postów: 529 652

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Mnie lekarz powiedział że ok 1000 zł z badaniami
    MałaMi a co rozważasz IUI? Ja już 16cyki za sobą i coraz bardziej o tym rozmyślam by do końca roku się zdecydować

    15.08.19r. Wojciech ❤️
  • Niezapominajka2 Autorytet
    Postów: 1860 3118

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koktajlowa, nie lubię :( naprawdę miałam nadzieję, że sie uda.

    Sung trzymam Cię za słowo, że jesień nas wszystkie odczaruje :) bo to są juz jakieś jaja!!

    Dziewczyny, ja sprawdzam ciągle tylko te dwa tematy - sierpień i wrzesień. We wrześniowym niektóre dziewczyny juz są tuż przed terminem @ i dzielą się tym co czują, tez je trzeba dopingować :) będę tu zaglądać do ostatniej testującej!

    Sung lubi tę wiadomość

  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9019 5565

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lipa...
    Homocysteina
    10,6 umol/l 5,1 15,4 ~

    Witamina B 12 567 pg/mL 211 911 ~
    Wykres
    Kwas foliowy 19,06 ng/mL 4,6 18,7 H (spadł na metylach, bo było ponad 40)

    TSH 2,53
    FT3 3,36 pg/mL 2,5 4,3
    FT4 1,01 ng/mL 0,65 1,48


    Estradiol 286,8 pg/mL

    Faza folikularna: 19,5 - 144,2
    Faza owulacyjna: 63,9 - 356,7
    Faza lutealna: 55,8 - 214,2
    Po menopauzie: 0,0 - 32,2

    Progesteron 15,90 ng/mL

    Beta-HCG total <0,5 IU/L :( :( :(

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15965 11917

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex na pewno do zbicia tsh, progesteron jakby po owu a estradiol w sumie nie wiem..

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9019 5565

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH zbijam cały czas. Biorę euthyrox 75. Po poronieniu TSH spadło do 0,5 więc z dawki 100 zeszła mi endo do 75. I znowu zawirowania. Muszę się do niej przejść znowu, żeby mi dawkę dobrała.
    Estradiol i progesteron wskazują, że owulacja była. Estradiol nawet pokazuje, że wartościowa. Więc albo się nie wstrzeliliśmy, albo jeszcze za wcześnie. Mam około 8 dpo, może 9. Trudno określić.
    Wiem też, że homocysteina do zbicia, ale wcześniej nie badałam. Odkąd biorę metyle to kwas foliowy spadł z 40 do tych 19, więc może homocysteina też była wyższa i będzie spadać. Zbadam za jakiś czas znowu.

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
‹‹ 84 85 86 87 88
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego