Forum Starając się - ogólne ***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***
Odpowiedz

***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet
    Postów: 4426 3339

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Pojawiła się dzisiaj @ :( A myślałam, że jutro na bete pójdę :(


    O nie a byłam pewna ze będę Ci gratulowała

    qb3cpiqv120x7xhb.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15965 11917

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    TSH zbijam cały czas. Biorę euthyrox 75. Po poronieniu TSH spadło do 0,5 więc z dawki 100 zeszła mi endo do 75. I znowu zawirowania. Muszę się do niej przejść znowu, żeby mi dawkę dobrała.
    Estradiol i progesteron wskazują, że owulacja była. Estradiol nawet pokazuje, że wartościowa. Więc albo się nie wstrzeliliśmy, albo jeszcze za wcześnie. Mam około 8 dpo, może 9. Trudno określić.
    Wiem też, że homocysteina do zbicia, ale wcześniej nie badałam. Odkąd biorę metyle to kwas foliowy spadł z 40 do tych 19, więc może homocysteina też była wyższa i będzie spadać. Zbadam za jakiś czas znowu.

    Ojej to beta faktycznie szybko. Ja w poprzedniej ciąży mialam implantacje w 7dpo ;)

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9019 5565

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy jest jeszcze szansa. Jeśli byłoby w 24 dc owulacja, to <3 było dzień przed. I czy w ogóle z takimi wynikami mogę zajść w ciążę... Ale zła jestem :(

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15965 11917

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Nie wiem, czy jest jeszcze szansa. Jeśli byłoby w 24 dc owulacja, to <3 było dzień przed. I czy w ogóle z takimi wynikami mogę zajść w ciążę... Ale zła jestem :(
    U mnie tez serducho tylko dzień przed ;)

    Nona lubi tę wiadomość

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1883 599

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaAnna wrote:
    MałaMi a co rozważasz IUI? Ja już 16cyki za sobą i coraz bardziej o tym rozmyślam by do końca roku się zdecydować

    Lekarz zasugerował. Mąż nie chce bo szanse są takie jak przy naturalnym.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex bierzesz b complex czy tylko kwas i b12? Odstawilaś 3 dni przed badaniem?

  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9019 5565

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę razem metylowane B12, B6 i kwas foliowy z Jarrowa. I ładnie spadł kwas, bo był ponad 40 jakieś ponad miesiąc temu. I odstawiłam tylko dzień przed badaniem, ale ponoć nie trzeba.
    Idę zaraz do endo z tym TSH, akurat był termin na dzisiaj. Może muszę brać na przemian jakąś dawkę, żeby była odpowiednia. Skoro 75 za mało, a 100 za dużo :/

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • PannaNikt! Koleżanka
    Postów: 92 14

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj testuje

    Nona, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15965 11917

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na wieści :)

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9019 5565

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u endo. Zwiększyła mi dawkę z 75 do 88, skoro 100 to było za dużo. I za jakiś czas muszę powtórzyć badania. Opierniczyła za tak wczesną betę, dała skierowanie na kolejną i narobiła nadziei, że owulacja ładna była :) Jak okres nie przyjdzie to zrobię betę po weekendzie.

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:21

  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15965 11917

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex no to sane dobre wieści ;)

    Nona- kojarzę ,ale nie skojarzyłam z nickiem..

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori1811, Lorella testujecie tak jak jest na liście? :)

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Dori1811 Autorytet
    Postów: 414 515

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testowałam 12dpo czyli we wtorek i niestety bielutko, dzisiaj powinnam dostać @ wiec czekam... niestety ale sierpień skończy się bez sukcesu i trzeba jeszcze troszkę powalczyć o fasolkę :)

    Synek 💙
    img

    Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • Lorella Ekspertka
    Postów: 223 190

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej SylwiaLu :) ja jaeszcze nie testowalam...poczekam do jutra...tempka dalej u mnie podwyzszona wiec zyje nadzieja :)
    a ty dzis czy jutro? :)

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    0d1y3e3kz4mwxduv.png

    bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro :) U mnie tempka ok. ale decydująca o moim nastroju będzie tempka jutrzejsza.
    Ale test zrobię, po co ma się przeterminować ;)

    przedszkolanka:), Magda - mbc lubią tę wiadomość

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • belly_love Ekspertka
    Postów: 205 118

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu nadal taki deficyt serduszek :( jeszcze nadzieja w ostatnich testujących, może akurat to Wam się uda <3

    Starania od 01.2018
    Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
    30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
    02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
    10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
    14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
    28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm

    Encorton
    Duphaston
    Heparyna
    Euthyrox
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki!!!

  • PannaNikt! Koleżanka
    Postów: 92 14

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test negatywny

  • PannaNikt! Koleżanka
    Postów: 92 14

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Panna Nikt w innym wątku napisała że jednak nie chce zajśc tylko stosunek przerywany takze chyba nie zalezy jej na pozytywnym...

    Czekamy do konca sierpnia dziewczyny testujące z Wami!
    Rozmawiałam wczoraj wieczorem z mężem i chcielibyśmy mieć rodzeństwo dla naszego synka. Między dziećmi były by 2 lata różnicy. Niestety test wyszedł negatywny. A wizytę u mojego gin mam za 3 tygodnie ;/

‹‹ 84 85 86 87 88
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego