Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Salfazin!!!
Odpowiedz

Salfazin!!!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANDI87 wrote:
    ooo dziekuje bardzo:)
    Proszę bardzo :)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynamy z salfaziznem

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez salfazin bierzemy....na poczatku 3x1 a teraz 1x1
    i zastanawiam sie czy mozna go połaczyc np z fertilmen? bo dodatkowo selen dostaje wit C i E

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salfazin + żeń szeń? Macie jakieś doświadczenia?
    Najchętniej to dałabym mężowi cała aptekę do zjedzenia :) ale wiem, że to nie pomoże.
    Mąż od pół roku bierze żeń szeń, teraz zaczyna Salfazin, no i oczywiście kwas foliowy oraz witaminę D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 19:33

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie najlepszy jest androvit 2x1 kaps .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mar Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki:)
    Mój M. wcina Salfazin już od pół roku :P a czy przed obiadem czy przed śniadaniem i czy popija czy nie to ja nie wiem bo to jego działka

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój S zaczął jeść Salfazin po tym jak morfologia wyszła słabiutka - 2%. Po trzymiesięcznej kuracji poprawa była imponująca bo 14%, z tym że drugie badanie było już robione komputerowo a to poprzednie manualnie więc nie wiem na ile wyniki da się porównać.
    Potem przypadek, bo brak Salfazinu w aptece sprawił, że kupiliśmy Androvit, który S chyba bardziej przypadł do gustu bo... uwaga.. tabletki wyglądają jak w lakierze metalic :D. Wtedy właśnie zaczęłam myśleć, że mój mąż zrobił się gadżeciarzem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 20:58

Magda lena, Ania_84, Czokonusa lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maz od wczoraj łyka salfazin,lkarnityne,wit.e i wit c.Za 3 mce zrobimy ponowne badanie,zobaczymy jak to wyglada i czy bylo warto :)

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka, a witamina C poprawia upłynnienie? Moj ją łyka na poprawę ruchliwośći (1000) Oprócz tego Salfazin właśnie (1x1), l-argininę 500j., selen 50 mikrogr, wit e 300j. My nie robiliśmy badań, a suplementy zostały dobrane przez lekarza w taki sposob, żeby nie przedawkować.. Bierzemy dopiero drugi miesiąc, ale niestety u nas jeszcze nie wiadomo dlaczego nie zachodzimy. To nasz 8my cykl staran, więc niby paniki jeszcze chcę siać,ale już trochę minęło.
    Na pewno dam znać tutaj jeśli się uda. Powodzenia

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy nie mieliśmy jeszcze mozliwości (z różnych przyczyn) i lekarz zalecił taką suplementację, która nie zaszkodzi gdyby było wszystko ok - bo działa wzmacniająco na cały organizm, a gdyby były słabe parametry to na pewno pomoże przy odpowiednio długiej suplementacji (co najmniej 2,5 mies żeby były efekty).
    A gdyby okazało się że ze nie udaje się, to wtedy na badania i do androloga, z adnotacją że brane było to i to w takich i takich dawkach i niech próbuje czegoś innego.
    Dodatkowo my na początku starań umówiliśmy się, że ma być ten rok starań na luzie (zwłaszcza że sytuację mamy niezbyt stabilną i wypadałoby parę rzeczy podomykać) więc nie chcę też Mojego naciskać na to badanie - rok minie bezowocny wtedy poruszę temat. No chyba że sam do tej pory poruszy.

W sumie jak na razie to ja tylko "panikuję". Ale to raczej normalne, w końcu to ja obserwuję swój organizm przez cały cykl i czekam na te pierwsze symptomy ciąży.. Ja zaczęłam diagnostykę i powoli się rozkręcam,bo uważam, że przynajmniej będę wiedziała na cym stoję. Ale - poza lekką niedoczynnością tarczycy (na którą biorę letrox50) nie widać u mnie nieprawidłowości. Progesteron piękny, prolaktyna w normie.
    Dzisiaj byłam pierwszy raz na monitoringu, i w 12dc mam pęcherzyk 18mm. Wszystko wydaje sie w porzadku, więc tylko upewnie sie za kilka dni że pęcherzyk pękł i kolejnym krokiem dla nas będzie badanie nasienia.

Niestety mam złe przeczucia bo wydaje mi sie że tego nasienia jest mało :/

No ale może nie ma co się martwić na zapas.

Landryneczka, a jak u was sprawa wygląda? Co bierzecie poza Salfazinem?

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Deneira Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salfazin 1xdziennie :) Ponoć słyszałam że firmy Olimp wszelkie suplementy najlepiej się wchłaniają. Mąż bierze też lkarnitynę, Ala z Olimpu oraz Selen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 14:35

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytanie. Czy Solfazin mogą też przyjmować kobiety? Bo szczerze nie wiem, a przecież u kobiety cynk i selen też są ważne

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Dziewczyny a mam pytanie. Czy Solfazin mogą też przyjmować kobiety? Bo szczerze nie wiem, a przecież u kobiety cynk i selen też są ważne

Jak najbardziej. Ten środek ma za zadanie nie tyle wpływać na lepsze nasienie, ile lepszą cerę, włosy i paznokcie;)

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ