Salfazin!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, wiem, że pełen cykl tworzenia się nowych plemników trwa 74 dni, więc co najmniej tyle czasu trzeba przyjmować wszelkie suplementy, żeby była poprawa. To mówił nam androlog, zapisując mężowi leki na poprawę żołnierzyków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2013, 18:20
-
Hej, ja też swojemu mężowi daje salfazin :)tak profilaktycznie, ponad miesiąc juz bieże...tam jest przede wszystkim cynk a więc to co na pewno wspomaga męską płodność. Zresztą jak byłam na badaniach to lekarz sam powiedział, że dobrze jest brać w okresie starań cynk i selen - tak mąż jak i ja. Więc on połyka codziennie salfazin + selen, ja m.in. cynk i selen (firmy solgar)marzenurek
-
wazne jest tylko zeby nie brać innych suplementów podczas stosowania salfazin ktory zawiera cynk badz selen- po prostu za duzo by byloProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Moj tez wcina salfazin i jak pytalam sie róznych gin to mówili ze bez problemu może brać bo na pewno nie zaszkodziProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
Salfazin to witaminki więc nie ma przeciwskazań można łykać , jeśli wcześniejsze wyniki nasienia były słabe to po 2-3 miesiacach przyjmowania dobrze by było powtórzyć i zobaczyć czy są skutki
Generalnie na poprawę ilości i jkości plamników ma wpływ zdrowy styl życia. Panowie nie powinni przegrzewać narządów płciowych, nosić obcisłych spodni ani zażywac gorących kąpieli. Przy staraniu o dziecko trzeba też koniecznie przestać palić papierosy a także ograniczyć alkohol.
Pamiętać też należy, że proces tworzenia plemników trwa ok. 72 dni a ponadto na jakość spermy ma wpływ aktualny stan zdrowia, stres, zmęczenie, czas abstynencji płciowej. Jeśli zatem wyniki badania wyjdą nieciekawe należy je powtórzyć za ok. 2-3 miesiące.
Jeśli chodzi o wspomagacze to dla panów najskuteczniejsze są preparaty witaminowe typu Salfazin, Androwit i preparaty z cynkiem, selenem i witaminą E oraz żelazem. Ostatnim odkryciem w tej mierze jest też preparat Maca, zawierający sposzkowany korzeń maki, zwiększający w znacznym stopniu ilość plemników. Na poprawę ruchliwości można zażywać L-karnitynę, zaś na rozrzedzenie nasienia (zwłaszcza przy problemach z nadmierną aglutynacją) wspomniany już wcześniej Mucosolwan.
Aby nadać przyspieszenia plemnikom można też na godzinę przed stosunkiem wypić szklankę coli lub kawy (zawarta w nich kofeina działa jak "dopalacz") a codziennie przyjmować witaminę C, która jak się ostatnio okazała ma bardzo dobry wpływ na ich ruchliwość.
Ponieważ nie zaszkodzi a może pomóc dobrze jest też razem z żoną łykać kwas foliowy (i tak jest go w naturalnym pożywieniu za mało), magnez (panowie też piją kawę), ewentualnie inne preparaty witaminowe.
Przykładowa kuracja na 3 miesiące, polecana zwłaszcza w przypadku kiepskich wyników badania plemników i konieczności ich powtórzenia za jakiś czas oraz w przypadku niepłodności idiopatycznej (niewiadomego pochodzenia) to następujący zestaw:
3 x 1 tabletka Macy
2 x 1 tabletka Salfazinu
2 x 1 tabletka vit. C
1 x 1 tabletka L-karnityny
1 x 1 tabletka kwasu foliowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2013, 22:44
Gabi. lubi tę wiadomość
"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz" -
Wykopane z netu, z apteki, w której kupiłam Salfazin: "Najlepiej zażywać 1 tabletkę dziennie podczas posiłku. Uwzględniając dobowy rytm biologiczny cynku (najniższe wartości występują wieczorem i nocą) preparat powinien być stosowany w godzinach wieczornych".
Mam nadzieję, że pomogłamANDI87 lubi tę wiadomość