Sierpień- testujemy!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny gratulacje ! )
Tydzien dobrze sie zapowiada )
Ja obserwacje spisuje na straty, przez te termometry to chyba malo wiarygodne, nawet owu nie wyznaczone wiec olewam.
Dzis mnie strasznie boli prawy jajnik i jest jakos taki twardy. Umieram?
To dobry objaw?
Licze po vichu na te bociany :p
Bylosmy wczoraj u babci mojej przyjechal tez znajomy gin na grila. Troche pogadalismy i ma nadzieje ze bedziemy mieli blizniaki to wtedy nedzie sie mogl wykazac i mnie pociac :d on jest bardzo za cc i ubolewal ze nie dalam sobie wtedy zrobic :p
W ogole bardzo specyficzny czlowiek ale go uwielbiam -
Ja bym raczej z góry decydowała się na cc. Poza tym podobno mam predyspozycje, w wieku 9 lat miałam operację oczu i wtedy lekarka coś wspomniała rodzicom, że w przyszłości poród powinien być właśnie przez cc. Jako 9-latka nie bardzo się wsłuchiwałam, ale teraz z perspektywy czasu domyślam się, że może chodzić o ciśnienie w gałkach ocznych podczas parcia? Ale, że po takim czasie No nie wiem, w każdym razie wolałaby tak czy siak nie ryzykować.
Btw. słyszałam, że ostatnio coraz więcej kobiet decyduje się na cc. -
nick nieaktualny
-
U nas tez sporo blizniakow. U taty blizniaki w rodzinie i u mamy tez. Puki co synus jeden ale dwie z moich ciaz byly blizniacze. Tzn jedna na 100 % a w drugiej heterotopowej na 90 % bo jedno w jajowodzie a pecherzyk ciazowy w macicy byl.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualnyJa w ciazy mialam jazdy.
Na poczatku mowilam ze tylko cc, pozniej mo sie odwidzialo i panicznie sie tego balam i liczylam na sn. Mysle ze tu geny maja duze znaczenie. Moj brat wazyl prawie 5kg i mqm go rodzila normalnie bez narzekania, u mnie bylo tak samo, wszystko szlo szybko.i ksiazkowo ale mialam z tylu glowy ze jak cos mnie zaniepokoi lub bedzie za dlugo trwalo chce cc. Tym razem pewnie tez tam bedzie )
A moxe ten jajnik bolacy oznacza ze dzis owulka?? -
Ja mialam cc i nie chce juz nigdy wiecej!
Zle je przezylam.. Zastrzyk w kregoslup bolal, nogi poczulam po 11 godzinach, wszystko boli a do dzis mam dretwienia nog.. Skutki uboczne.. Ale cale szczescie ze misio mogl byc caly czas obok mnie, trzeslam sie na tym stole a on mnie rozsmieszal i uspokajal. Inaczej w ogole bym chyba nie przezyla..
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Witajcie, powiem że po zobaczeniu zdjęciu testu Corula, nabrałam pewnych podejrzeń, bo mój test wyglądał identycznie!! to znaczy że nawet jak nie ma różowej kreski tylko jest taka biała to też oznacza ciążę?? proszę o wyjaśnienie bo to nabrało by znaczenia to że teraz @ się nie pokazała. Znaczy że jest nadzieja??
Paulinaa26
Szymonek 21.05.2013 -
Corcula to dziwne bardzo bo po cc trEba 12h lezec zeby komplikacji nie bylo.ja nie jestem za cc chyba ze w czasie porodu sytuacja tego wymaga -u mnie btl brak postepu w porodzie i dlatego mnie kroili.to kazdej kobiety decyzja czy sn czy cc ale ja po cesarce mam same problemy-prawa strona niedrozna jak zajde w ciaze bede monitorowana bo szwy w kilku miejscach sa cienkie i moze lozysko wrastac a i porod sn prawdopodovnie nie bedzie juz mozliwy bo cos tam moze peknac.masakra a poza rtm pamietajcie ze porod sn dla dziecja jest o niebo lepszy bo przeciskajac sie przez kanal rodny na samym koncu dostymuluje sie a poza tym rovi sie mega glodne bo to dla niego duzy wysilek i lepiej ssie piers
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Paulinaa26 wrote:Witajcie, powiem że po zobaczeniu zdjęciu testu Corula, nabrałam pewnych podejrzeń, bo mój test wyglądał identycznie!! to znaczy że nawet jak nie ma różowej kreski tylko jest taka biała to też oznacza ciążę?? proszę o wyjaśnienie bo to nabrało by znaczenia to że teraz @ się nie pokazała. Znaczy że jest nadzieja??
Corcula, ojejku lubią tę wiadomość
-
Demsik nie zgodze sie z Twoja opinia co do tego, ze porod sn jest lepszy. Chyba, ze przebiega lekko i bez komplikacji.
Jako psycholog pracuje glownie z dziecmi z zaburzeniami i z ich rodzicami (spektrum autyzmu, opoznienia intelektualne, rozne zaburzenia psychomotoryczne, dpm itp itd). W wywiadzie znaczna wiekszosc tych dzieci rodzila sie w powiklanym sn (pomijajac inne bardziej "zaburzeniogenne" czynniki) Zgadzam sie z tym, ze moze byc niedostymulowane. Ale moze i raczej zdarza sie to rzadko oraz latwo sobie z nim poradzic. Dlatego warto jest noworodki motac w otulacze. Ja tylko pierwsze moje dziecko "narazilam" poprzez probe porodu naturalnego. Z braku postepu cc. Dziecko urodzilo sie wykonczone, fioletowo sine, lozysko w trakcie porodu zaczelo sie odklejac, tetno dziecka spadalo.
Jedno i drugie moje dziecko (oba cc) nie mialy zadnych problemow ze ssaniem i brakiem dostymulowania. Natomiast syn po probie porodu sn bez szwanku nie wyszedl. Ale na szczescie teraz jest juz ok.
Ile ludzi, tyle opinii. Kazdy ma prawo wyboru i ponosi za swoj wybor odpowiedzialnosc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 11:43
emerald_m lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny