Sierpniowe bzykanko jak dwa komary 🦟🦟, a wiosną do dziecka wstanie już Stary 🙋♂️.
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
u mnie póki co niejasna sytuacja, bo jestem 11dpo i testy negatywne, ale może jeszcze jakiś cud się zdarzy? Jeśli nie, to później wpiszę się na testowanie
Jeśli chodzi o moją historie to staramy się z mężem równy rok i na razie nie widać medycznej przyczyny niepowodzeń. Hormony OK, nasienie OK, drożność OK, ale u mnie owulacji naturalnych brak, pecherzyki rosną, ale nie pękają.
Kilka cykli na samym Ovitrelle i Duphastonie już było, teraz jeden na Lamette+Ovitrelle+Duphaston za nami i dalej walczymy..Milena92 lubi tę wiadomość
-
Agn1000 wrote:No co Ty gadasz ze taki świat mały 😂
Na takie ,,przeglądy" cytologię usg itd chodzę na podkomorska do vivaxu ale jak dalej nie będzie wychodzić to będę szukać juz jakiegoś gina który sie specjalizuje w niepłodności bo Walkiewicz ma podejście ,,nie ma co z naturą walczyć, moja żona 8lat nie mogła zajść w ciążę ale jej nie faszerowałem wszystkim i co drugi dzień nie przychodziła na usg i ble ble ble" 😅
No Gniezno jest beznadziejne jeśli chodzi o lekarzy. Już trochę ich przerobilam i tak naprawdę żaden nie wniósł nic dobrego w moje leczenie...👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
LaBellePerle wrote:Agula, jak nie w wyrku to gdzie? Może i my byśmy spróbowali czegoś nowego 😅
U mnie dziś 8 dni po. Jak jutro ani w poniedzialek nie będzie wzrostu temp to chyba nawet odpuszczam testowanie. No ale zobaczę co poczuje jak przyjdzie okres, może muszę przemyśleć sobie wszystko i podjąć z chłopem rozmowę o trzecim dziecku.
Jakos tak czuję w kościach, że nic z tego, ale zjadłam teraz trochę szynki i w trakcie jedzenia mnie przymdliło. No ale w marcu miałam też wycięcie woreczka. Właściwie kurde już sama nie wiem. Od paru dni też Pobolewa mnie podbrzusze, za wcześnie jak na okres. No ale też i nie czuję takich zawrotów głowy jak w ciazach z córkami... No i serio, w kościach czuję, że ten okres przyjdzie i już sama nie wiem skąd te objawy 🤦♀️ tylko mnie napędzają
Kuchnia, prysznic,basen ogrodowy 🙈😂😂😂 zdąża się nam lono natury albo auto 😈😁
Mamy duży dom, ponad 200m i ogródu pół hektara przy domu więc można kombinować 😂😂😈😈😈A kreatywni jesteśmy oboje w tym temacie 🙄🙄🙄😂😂😂😂Kluska95, Agn1000, wellwellwell, pluto_nova, Karo1234, Monk@, LaBellePerle, Madziq6, czarneniebo, Livka, Paulina666, Zazu92, Milena92, Babova, hypatia92, Pfry, natkurka, RoZyCzK4 lubią tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
AgulaM wrote:Mój mąż chodzi tylko na nocki więc tak naprawdę my czasu w łóżku razem nie spędzamy;) no może w nd rano, ale to każde z nas chce się wtedy wyspać po całym tygodniu pracy 😂 my lubimy spontan 🙈🙈
Mamy duży dom, ponad 200m i ogródu pół hektara przy domu więc można kombinować 😂😂😈😈😈A kreatywni jesteśmy oboje w tym temacie 🙄🙄🙄😂😂😂😂
Aż miło się czyta, że po latach małżeństwa i starań macie ogieeeń 😉🔥 ja się boję, że nam w przyszłości się wypali jeśli starania będą trwały bardzo długo 😢 ale może nie ma co na siłę się nakręcać.AgulaM, Milena92, Pfry, Mart768 lubią tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
AgulaM wrote:Vivax Katulski ?
No Gniezno jest beznadziejne jeśli chodzi o lekarzy. Już trochę ich przerobilam i tak naprawdę żaden nie wniósł nic dobrego w moje leczenie...
Ja właśnie na te takie podstawowe badania to chodziłam do Walkiewicza ale na ostatniej wizycie mi właśnie tak powiedzial ze nie ma co z naturą walczyć, że on mógłby co drugi dzień kazać mi przychodzić na usg i faszerować lekami ale po co i żeby po prostu działać i czekać. I to było na tyle 😅
A ten Katulski chyba właśnie prowadził tą dziewczynę która urodzila pięcioraczki 👶👶👶👶👶AgulaM lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
AgulaM wrote:Mój mąż chodzi tylko na nocki więc tak naprawdę my czasu w łóżku razem nie spędzamy;) no może w nd rano, ale to każde z nas chce się wtedy wyspać po całym tygodniu pracy 😂 my lubimy spontan 🙈🙈
Mamy duży dom, ponad 200m i ogródu pół hektara przy domu więc można kombinować 😂😂😈😈😈A kreatywni jesteśmy oboje w tym temacie 🙄🙄🙄😂😂😂😂
Łono natury to coś dla nas.Spontant jak najbardziej.Lubimy rowery i zbaczać ze ścieżki 😜😜.Wypad w góry suuuuuper 🤩 tam jest mnóstwo fajnych drzewek i kamieni 🤭🤭 auto no oczywiście....jakiś zjazd zawsze się znajdzie.W domu wszystko do dyspozycji....a jest upał to seksi majteczki i przebranka bardzo to lubię.W kuchni jak w kuchni tu coś spadnie tu coś kapnie troszkę człowiek się poschyla a mąż tylko zerka i już w gotowości 🤣🤣🤣.wellwellwell, AgulaM, Anka1312, Kluska95, Paulina666, Milena92, hypatia92, Lolka997, RoZyCzK4, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
Kluska95 wrote:Aż miło się czyta, że po latach małżeństwa i starań macie ogieeeń 😉🔥 ja się boję, że nam w przyszłości się wypali jeśli starania będą trwały bardzo długo 😢 ale może nie ma co na siłę się nakręcać.
Bielizna i gadżety rozpala każdego faceta, uwierz mi 😈😈😈😈😈
Kluska95, Kimbra lubią tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
Kimbra wrote:😆😆😆😆 AgulaM witaj w klubie 🙆🙆
Łono natury to coś dla nas.Spontant jak najbardziej.Lubimy rowery i zbaczać ze ścieżki 😜😜.Wypad w góry suuuuuper 🤩 tam jest mnóstwo fajnych drzewek i kamieni 🤭🤭 auto no oczywiście....jakiś zjazd zawsze się znajdzie.W domu wszystko do dyspozycji....a jest upał to seksi majteczki i przebranka bardzo to lubię.W kuchni jak w kuchni tu coś spadnie tu coś kapnie troszkę człowiek się poschyla a mąż tylko zerka i już w gotowości 🤣🤣🤣.
Dokładnie o tym mówięKimbra lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
AgulaM wrote:Kluska uwierz mi, że nam seks też lepiej wychodzi jak nie mam owulacji, przy owulacji wiemy że musimy a pomiędzy jest tak przyjemnie:)
Bielizna i gadżety rozpala każdego faceta, uwierz mi 😈😈😈😈😈
Zapamiętam na przyszłość 😉🔥 posłucham koleżanki z dłuższym małżeńskim stażem 😉AgulaM, Kimbra lubią tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Agn1000 wrote:Ja właśnie na te takie podstawowe badania to chodziłam do Walkiewicza ale na ostatniej wizycie mi właśnie tak powiedzial ze nie ma co z naturą walczyć, że on mógłby co drugi dzień kazać mi przychodzić na usg i faszerować lekami ale po co i żeby po prostu działać i czekać. I to było na tyle 😅
A ten Katulski chyba właśnie prowadził tą dziewczynę która urodzila pięcioraczki 👶👶👶👶👶
Teraz byłam zobaczyć u Walkiewicza na kawiarach, spoko lekarz ale tylko na prowadzenie ciąży, z problemami z zajściem odsyła do Invimedu. Tak naprawdę tylko K się zaangażował w moje leczenie i miał jakieś pomysły. W razie 🤰 będę u niego prowadziła ciążęAgn1000 lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
Jeju, aż się uśmiechnęłam, serio. My jesteśmy ponad połowę krócej ze sobą niż Wy a u nas nie ma już takiego ognia 😅AgulaM lubi tę wiadomość
-
LaBellePerle wrote:Jeju, aż się uśmiechnęłam, serio. My jesteśmy ponad połowę krócej ze sobą niż Wy a u nas nie ma już takiego ognia 😅👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
AgulaM wrote:U nas może to działa, bo widzimy się rzadko w domu, niekiedy wcale a są dni że tylko daje mężowi buziaka i on idzie spać, albo jedzie na nockę... także czasem rozlaka, mijanie się ma swoje plusy:)
Może i masz rację. Mój były był w domu tylko na weekendy a obecny jest normalnie na co dzień. Niewątpliwie lżej mi teraz, ale z byłym potrafiliśmy robić to po parę razy, bo byliśmy stęsknieni i byliśmy świadomi rozłąki, która za chwilę nastąpi. 🤷♀️AgulaM lubi tę wiadomość
-
Jak ja Wam dziewczyny zazdroszczę..
Ja bym też tak poeksperymentowala.. A mój tymczasem tylko w łóżku, po prysznicu, wszystko ma być zaplanowane 😒 nie mówiąc o tym, że ostatnio tylko ja inicjuję.. Aż czuję że w ogóle go nie pociągam.. Ehhh
I poproszę o wpisanie na 2.08, to będzie 13dpo ..jednak wzięłam te testy na urlop 😅
Starania od 11.2020
👩 35l 👨40l
06.21 💔 cb
10.21 💔 cp (metotreksat)
03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne
06.22 cb 💔
07.22 cb 💔
25.09 ⏸
27.09 beta 68,6 prog 71
29.09 beta 231
01.10 beta 756 prog 55,8
13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
13.01 300g chłopaczka 😊❤
17.02 720g Marcelka 😍
22.03 1430g Kluseczka 🤯
06.04 1780g Misiaczka 🐻
11.05 3145g Pączusia 😳
06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości -
Pfry wrote:Jasne! W Szpitalu Uniwersyteckim w Krakowie jest program leczenia niepłodności, chyba polega głównie na diagnostyce, ale ewentualne histeroskopie/drożność/inseminacje są zawarte w programie. Program jest na NFZ. Tak naprawdę nie wiem czego się spodziewać - zobaczymy jak pójdziemy na wizytę klasyfikującą. Na pewno badanie nasienia też jest z programu i kilka innych badań (AMH). Zapisaliśmy się w połowie czerwca i dali nam termin na 01.09. Dlatego m. in. wstrzymaliśmy się z diagnostyką. Przez okres letni mój mąż i tak jest turbo zajęty, więc nie byłoby opcji na jakieś dodatkowe badania i wizyty, więc liczymy na ten program - zawsze to kilka tys. zostanie w kieszeni.
Program nie podlega rejonizacji, czyli każda osoba posiadająca ubezpieczenie NFZ może z niego skorzystać, ale wiadomo, że najwygodniej mieszkańcom Małopolski. Dużo takich programów jest w Polsce, z tego co mi wiadomo, ale niestety czas gra dużą rolę przy staraniach. My zaryzykowaliśmy kosztem czasu, ale doszłam do wniosku, że prywatna Klinika Leczenia Niepłodności zawsze nas szybko przyjmie w razie czego, a tutaj na NFZ jakieś działania wdrożymy. Poza tym w tym szpitalu są świetni specjaliści.
Tutaj szczegóły: https://www.su.krakow.pl/nasz-szpital/aktualnosci/zapraszamy-do-osrodka-leczenia-nieplodnosci-w-szpitalu-uniwersyteckim?highlight=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👱♀️-39
4 lata starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅
-
Gravity wrote:Jak ja Wam dziewczyny zazdroszczę..
Ja bym też tak poeksperymentowala.. A mój tymczasem tylko w łóżku, po prysznicu, wszystko ma być zaplanowane 😒 nie mówiąc o tym, że ostatnio tylko ja inicjuję.. Aż czuję że w ogóle go nie pociągam.. Ehhh
I poproszę o wpisanie na 2.08, to będzie 13dpo ..jednak wzięłam te testy na urlop 😅
Mój też nie jest demonem seksu. W dodatku jest mocno wstydliwy. Miałam nadzieję, że w miarę stażu związku mu to przejdzie, ale nie. On nawet przy porodzie był moim a żeby zainicjować ze mną seks to też się musi do tego dobrze zebrać. -
Agn1000 wrote:To tak jak mój 😂 nie no, wszystkie znaki na niebie mówią że ten cykl jest nasz 🤞😁
Oby ta nasza wiara nam pomogła i sprawiła ten cud.... 🤞 Każdy mówi że mając na nazwisko Anioł ma się w życiu łatwo.... No nie zawsze ...Agn1000 lubi tę wiadomość
-
Mamy duży dom, ponad 200m i ogródu pół hektara przy domu więc można kombinować 😂😂😈😈😈A kreatywni jesteśmy oboje w tym temacie 🙄🙄🙄😂😂😂😂AgulaM lubi tę wiadomość
-
Poproszę o wpisanie w grono wolnych strzelców. Na ten miesiąc mam plan wybrać się w końcu do lekarza i zobaczyć co się dzieje, bo płodność nie wróciła jeszcze po poprzedniej ciąży
Dziewczyny wszystkim Wam życzę żeby szczęście się teraz uśmiechnęło i żebyście zobaczyły te wyczekane dwie kreski, rosnące bety i małe kropki na USG.
Starania o pierwszego syna trwały kilka miesięcy. Trzy stymulowane cykle, jedna uzyskana owulacja, testy białe, beta zerowa.
Czwarty cykl starań. Pęcherzyk urósł, zastrzyk z Ovitrelle a potem kontrola. Pęcherzyk nie pękł. Jaka ja byłam wtedy wściekła, jak nigdy w życiu. Dwa tygodnie później dostałam miesiączki jeszcze w trakcie brania dupka. Odstawiłam. Miesiączka skończyła się po półtorej dnia, zostały tylko ciężkie , pełne piersi. I ten strach że nie dość że owulacje nie takie jak trzeba to jeszcze i z miesiączką się coś popsuło. Mimo wszystko kupiłam test, bo przeczytałam w internecie że krwawienie krwawieniem a być może jednak jest ciąża.
Pamiętam to jak dziś, czekałam na wynik testu i grzebałam w tel oparta o futrynę drzwi w łazience. Obiecywałam sobie że nie będę już płakać, że się nie udało. Odrazu przeskoczyłam myślami do następnego cyklu. W planie była drożność a potem do rozważenia być może iui. Spojrzałam na test a tam dwie kreski. Dwie kreski z mojego nie pękniętego o czasie pęcherzyka. Dla mnie to był i jest nadal mój osobisty cud.
Dzielę się tym z wami, żebyście nie traciły wiary w to że niemożliwe staje się możliwie. A jeśli chodzi o starania o dziecko to mam wrażenie że bardzo często wydarza się to co nie miało prawa się zdarzyć.Pfry, Trottin, Anett93, inome, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
Pacjentka lat 32,
W wywiadzie nieregularne miesiączki, brak naturalnych owulacji, liczne drobne pęcherzyki na jajnikach.
W domu parka, jest w sercu miejsce na kolejnego malucha.
Start starań o 3 dziecko od 09.2022 -
Ja na nudę narzekać nie mogę, krótki staż no i Stary wiecznie w delegacji więc jest 🔥🔥🔥👨🚒😂 mam taki dobry humor w końcu znaleźliśmy rzetelną ekipę do generalnego remontu drugiego mieszkania. Może w przyszłe wakacje będą już grille w ogrodzie 😍😍😍
Agn1000, Karotka123, hypatia92, Kasia95, Lolka997, Kluska95, wellwellwell, Madziq6, Trottin, pluto_nova, RoZyCzK4, Anett93, AgulaM, Paulina666, inome, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓