Sierpniowe bzykanko jak dwa komary 🦟🦟, a wiosną do dziecka wstanie już Stary 🙋♂️.
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziq6 wrote:Dziewczyny pytanie z innej beczki zadawała któraś z was pytanie do lekarza na znany lekarz???😅😅ja muszę potem się umówić do tego ginekologa?👩🏻 34 👦🏻 35
08.22 - w 13 cs ⏸️ ➡️ 05.23 👧🏻 53cm, 3.05 kg szczęścia ❤️
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
08.24, 3 cs... ⏸️ 🥹 : 17 dpo bHCG 673, 19 dpo 1549
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
25.09 2.96 cm fasolki z ❤️
-
Znalazłam ginekologa co zajmuje się też niepłodnością termin na wtorek, ma nawet na dziś ale wiadomo tylko jest jeden problem 😅😅jest bardzo młody i w miarę ładny 🙈😅😅😅😅😅niewiem czy młody gienkolog to dobry pomysł haha
Andelulla, Kil lubią tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Chyba każda z nas miała ostatnio już dość.
A jak gówno wypłynęło to u każdeji się ulało..
To owszem, jest miejsce dla wszystkich, i tych, które się starają 5 lat, i tych, które się starają miesiąc.
Ale traktujmy się, na Boga, poważnie.
I nie traktujmy forum jak Google...
Naprawdę, odpowiedzi na pytania w stylu "uprawiałam seks bez zabezpieczenia, czy mogę być w ciąży?" się tutaj nie nadają 🤣
Btw piękne były czasy, kiedy były dwa wątki miesięczne... 🥰
Powiem Wam, że ja połowy historii nie kojarzę, bo mój mózg już automatycznie omijał te wiadomości XDD
Te historie z koleżanką, co myśli, że poroniła, bo ma okres były już dla mnie wystarczająco dobijające, więcej nie potrzebowałam 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Andelulla, AgulaM, Zazu92, Poziomka9204, Kasiooola, Kluska95 lubią tę wiadomość
-
okejka wrote:Ja! Zrobiłam z siebie trochę blondynkę w wiadomości, ale odpowiedź dostałam 😁
-
Madziq6 wrote:Znalazłam ginekologa co zajmuje się też niepłodnością termin na wtorek, ma nawet na dziś ale wiadomo tylko jest jeden problem 😅😅jest bardzo młody i w miarę ładny 🙈😅😅😅😅😅niewiem czy młody gienkolog to dobry pomysł haha
Chyba że to lekarz łysy z brazzers 🙈🙈Andelulla, okejka, Karo1234, Kasiaaa.97, Lipcowa lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Madziq6 wrote:Znalazłam ginekologa co zajmuje się też niepłodnością termin na wtorek, ma nawet na dziś ale wiadomo tylko jest jeden problem 😅😅jest bardzo młody i w miarę ładny 🙈😅😅😅😅😅niewiem czy młody gienkolog to dobry pomysł haha
To tak jak ja. Znalazłam go na profilu znanylekarz.pl
Nie dość, że w moim wieku może nie wiele starszy ale jest , zajebisty. Pożartuje, pogada, doradzi i wszystko jak krowa na rowie wytłumaczy ☺️😁Madziq6 lubi tę wiadomość
Mam obustronny niedosłuch (aparat+implant)🦻
06.2017 - synek 🧒(udało się w 3 cyklu starań)
22.11 - ⏸ 🍀(7/8cykl)
23.11 - Beta - 403,9 mIU/ml✊
28.11 - II beta - 3478,00 mIU/ml✊(przyrost 130.3%)
02.12 - III beta - 9768,00 mIU/ml ✊(przyrost 67.6%)
06.12 - mamy pęcherzyk z ❤️
16.01 - I USG prenatalne🤞🙏🏻 pomiary w normie + Pappa - ryzyka chorób niskie, jedynie ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wysokie ➡️ Acard 150 mg💊na noc, 💙?
27.02 - (19+4) - ✅USG, 200g
28.02-06.03 - (19+5)🏥, USG, krwinkomocz i białko w moczu.
20.03 - (21+4) II USG, 430g dziewczynki 🧚♀️🌸
22.05 - (30+4) - III USG, 1750g 🌸
19.06 - (34+4) - ✅, 2800g 🌸
29.06 - (36+0) - ✅, 3300g 🌸
05.07 - (37+0) - 🏥, 3500g KTG, monitoring cukrów itp.
17.07 - (38+4) - 🌸 Laura, 53 cm, 3750g🌸
-
wellwellwell wrote:Powiem Wam, że ja połowy historii nie kojarzę, bo mój mózg już automatycznie omijał te wiadomości XDD
Te historie z koleżanką, co myśli, że poroniła, bo ma okres były już dla mnie wystarczająco dobijające, więcej nie potrzebowałam 🤦♀️🤦♀️🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2022, 10:41
wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
No ładnie... Człowiek wyjdzie popedałować do pracy, a tu tyyyle do przeczytania, taka akcja.. A ja bez popcornu 🤣
Część informacji też mi się nie kleiła, ale ja momentami mam tendencję do bycia suką, więc się powstrzymałam 😅 Teraz nawet odpowiedź z tą wodą - klękajcie narody. Nie piję za dużo, a jednak piję... 🤦🏻♀️ Aż mi się filmik z YT przypomniał z tym nawianym gościem co miał dylemat rodem z Shakespeare'a: "idę, czy nie idę.. K##a, jednak idę" 🤣
Odbiegając od tematu, jestem 3 dpo i mam taki przypływ sił, że o esu! Na rowerze tak zapierdzielam, że szok. Zero zmęczenia, wyższe biegi 😯 i teraz są dwie opcje: do chorej głowy (moje ulubione stwierdzenie na tzw. odklejenie klepki) dołączyło ciało albo coś się zaczyna dziać na rzeczy...bo w sumie i ten cykl jakiś taki inny, amerykański 🤣Tabaluska , Kil, AgulaM, czarneniebo, ForgetMeeNot, Mart768, Poziomka9204, Kasiaaa.97, 2+3, RoZyCzK4, Kluska95, pluto_nova, Vivico, oli23, Pfry lubią tę wiadomość
👩🏻 34 👦🏻 35
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
-
Ja zawsze wybieram młodych lekarzy, jak mogę 😅 człowiek przynajmniej oczy nasyci, nie ma takiego dystansu i można głupoty gadać, a ujdzie Ci to na sucho 😁 polecam, Magda Gessler 🤣ChocoMonster, Agn1000, Madziq6, ForgetMeeNot, oli23 lubią tę wiadomość
👩🏻 34 👦🏻 35
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
-
I Milena jeśli tu jesteś i to czytasz to nie myśl o nas zle, ze Cie atakujemy itd. Ja odebrałam po prostu to tak ze jesteś bardzo samotna i trochę zagubiona, że wolisz gadać trzy po trzy byle żeby się trochę ,,wbić". Ludzie którzy tyle opowiadają o sobie, którzy niby są zamknięci a nagle się otwierają i opowiadają największe tajemnice ze swojego życia wręcz błagają o atencje. Na forum połączył nas jeden cel, jesteśmy wsparciem dla siebie i skarbnica wiedzy, o wszystkim tu można pogadać ale ja takie odnosiłam wrażenie, że z mężem tyle nie rozmawiasz ani jakimiś przyjaciółkami, że nie masz się komu wygadac więc proponowałabym pomyśleć co zrobić żeby męża trochę odciążyć, żeby mógł mniej pracować, nie wiem w jakim wieku macie dziecko ale może też iść do pracy żeby on nie musiał 14h dziennie pracować i żebyście mieli więcej czasu dla siebie, na rozmowę, wsparcie itd i życzę Tobie naprawdę dobrze 🙂
ChocoMonster, wellwellwell, okejka, AgulaM, Andelulla, Poziomka9204, peonia, Kluska95, pluto_nova, Vivico, Anett93, Pfry lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Madziq6 wrote:A potem się do niego umowilas czy nie???Właśnie ja chciałabym się zapytać o parę rzeczy ale boje się wyjść na głupka haha 😅😅😅
Oczywiście, że się umówiłam, ba! Chodzę regularnie do niego i nawet żartuję, że jak będę miała wątpliwości to widzimy się na czacie znanego lekarza 😁Madziq6, Andelulla lubią tę wiadomość
👩🏻 34 👦🏻 35
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
-
Moją ciążę prowadzi 2 młodych doktorów i bardzo sobie ich chwalę 😁Agn1000, Madziq6, okejka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
okejka wrote:No ładnie... Człowiek wyjdzie popedałować do pracy, a tu tyyyle do przeczytania, taka akcja.. A ja bez popcornu 🤣
Część informacji też mi się nie kleiła, ale ja momentami mam tendencję do bycia suką, więc się powstrzymałam 😅 Teraz nawet odpowiedź z tą wodą - klękajcie narody. Nie piję za dużo, a jednak piję... 🤦🏻♀️ Aż mi się filmik z YT przypomniał z tym nawianym gościem co miał dylemat rodem z Shakespeare'a: "idę, czy nie idę.. K##a, jednak idę" 🤣
Odbiegając od tematu, jestem 3 dpo i mam taki przypływ sił, że o esu! Na rowerze tak zapierdzielam, że szok. Zero zmęczenia, wyższe biegi 😯 i teraz są dwie opcje: do chorej głowy (moje ulubione stwierdzenie na tzw. odklejenie klepki) dołączyło ciało albo coś się zaczyna dziać na rzeczy...bo w sumie i ten cykl jakiś taki inny, amerykański 🤣jak wiadomo wszystko co hamerykańskie jest lepsze więc... 🤞🥳
Kil, okejka lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Areiay wrote:Byłam wczoraj u ginekologa ale kompletnie nie podobała mi się ta wizyta, o wszystko musiałam się sama dopytywać, odpowiedzi dostawałam jednozdaniowe z przeświadczeniem że skoro odstawiłam tabletki to czego oczekuje (pytałam o długie cykle i bardzo obfite miesiączki), jedyne co to usg i cytologia zrobiona. Na pytanie czy w usg wszystko ok dostałam odpowiedz „na to wyglada”. Muszę poszukać nowego ginekologa…
Dzisiaj 40 dc brzuch wczoraj bolał jak na @ ale dzisiaj przestał a @ dalej nie ma… z objawów doszła tkliwości piersi, dziwne te cykle po tabletkach, zapomniałam jak to jest i kompletnie nie wiem czego się spodziewać 🙈 czy u którejś po odstawieniu tak to wyglądało?
U mnie po odstawieniu tabletek po 7 latach brania cykle praktycznie od razu wróciły do tego, jak wyglądały wcześniej, czyli 32-33 dniowe. W pierwszym miesiącu odstawienia byłam też na wizycie żeby dopytać co i jak i Pani ginekolog odpowiedziała kompleksowo na wszystkie pytania a i pęcherzyk miałam 22mm więc tuż przed owu 😁
Ale koleżanka jak odstawiła tabletki to miała kilka cykli po 40 dni, więc to chyba zależy od organizmu.. mimo wszystko w Twoim przypadku chyba poszłabym do innego gina, żeby mieć drugą opinie czy na pewno tak to powinno wyglądaćAreiay lubi tę wiadomość
Ona 26, On 28
Starania od 05.2022
17.08 ⏸️ 😍 3cs
25.08 beta HCG 552 mlU/ml
Pierwsza wizyta 07.09 - ciąża o 15 dni młodsza niż OM.
03.10 - Poronienie chybione. 💔
Hashimoto - po roku walki zielone światło ✅/ Euthyrox 75
TSH 1,59 ✅
FT4 1,44✅ -
RoZyCzK4 wrote:U mnie już zaczyna sie doszykiwanie objawów ale staram się wyrzucać je z głowy 😆
Mam to samo 😅 jeszcze cztery dni walki z rozumem 😅 i zapewne wjedzie 🐒 na pełnejRoZyCzK4 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
🙋♂️ 32
morfologia 3% ❌
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Tabaluska wrote:U mnie po odstawieniu tabletek po 7 latach brania cykle praktycznie od razu wróciły do tego, jak wyglądały wcześniej, czyli 32-33 dniowe. W pierwszym miesiącu odstawienia byłam też na wizycie żeby dopytać co i jak i Pani ginekolog odpowiedziała kompleksowo na wszystkie pytania a i pęcherzyk miałam 22mm więc tuż przed owu 😁
Ale koleżanka jak odstawiła tabletki to miała kilka cykli po 40 dni, więc to chyba zależy od organizmu.. mimo wszystko w Twoim przypadku chyba poszłabym do innego gina, żeby mieć drugą opinie czy na pewno tak to powinno wyglądać✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Blondyna.B wrote:Młodzi często mają więcej pomysłów i nowe podejście. A wygląd to dodatkowy plus - ja mniej się stresuje niż przy starym dziadku 🤣
Moją ciążę prowadzi 2 młodych doktorów i bardzo sobie ich chwalę 😁
I mają więcej zapału i nie są tacy wypaleni, na pewno znają nowe techniki 😅
AgulaM jest w naszym mieście jakiś młody? 😂 Bo byłam teraz u Czarnego i widziałam po nim takie wypalenie ze az zwatplilam w te wizytę 😅AgulaM lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
🙋♂️ 32
morfologia 3% ❌