Sierpniowe bzykanko jak dwa komary 🦟🦟, a wiosną do dziecka wstanie już Stary 🙋♂️.
-
WIADOMOŚĆ
-
Angie_33 wrote:Tak wiem, ze wcześnie
niestety mam za sobą obumarcie płodu i zaraz po pozytywnym teście muszę wdrożyć odpowiednie leki, stad takie szybkie testowanie i wizje cieni cienia 😃🙈
To oczywiście testuj dalej, dziewczyny tutaj są mistrzyniami w wyłapywaniu cieni 😎Angie_33 lubi tę wiadomość
-
pakatasia96 wrote:Ja już po wizycie ☺️
5+4 dni następna wizyta za 2 tygodnie (trochę za wcześnie się wybrałam).
Pęcherzyk ciążowy jest 💪🏽
Położenie prawidłowe 💪🏽
Na echo zarodka nie miałam co liczyć, ale ważne że jestem spokojniejsza pod względem jego zagnieżdżenia 🤞🏼
Wspaniale wieści, na następnej będzie już ❤️❤️❤️ Kciuki trzymane✊😘
-
Klaudka wrote:Hej. Nie wiem czy to tutaj powinnam pisać czy w innej zakładce ale to sierpniowe bzykanko w temacie chyba przykuło uwagę..😛🤔
Tak serio to razem z partnerem zdecydowaliśmy się na założenie rodziny. Brzmi poważnie ale mamy po 30 lat i jesteśmy gotowi 😁
W kalkulatorze ogólnodostępnym w necie przeliczyłam że skoro miesiączki dostałam 1.08 to dni płodne wypadają na dni 9-17.
Współżyliśmy regularnie. Miałam nadzieję że uda mi się zająć w ciążę. Od 20 do dziś tj25.08 boli mnie brzuch jak na miesiączkę. Robiąc test 22.08 pokazała się 1 kreska☹️.. po powtórzeniu testu po 2 dniach również 1. Dziś (25.08) prawdopodobnie dostaje miesiączki dość wcześnie ale może to wynikać że zmiany klimatu. Wydaje mi się że może przez nie do końca regularny cykl nie przeliczam dobrze owulacji i dni plodnych 🤔 ktoś podpowie jak to wyliczyć mając nie zawsze regularny cykl? Czy jest jakaś suplementacja wspomagająca zajście w ciążę? Z góry dziękuję za odpowiedź zwrotna
Trochę chaotycznie napisane 😛😊
Witaj👋
Na pierwszej stronie watku jest masa przydatnych informacji, zajrzyj tam koniecznie 😉
A robiłaś kiedyś testy owulacyjne? Moze one pomogą ci ustalić kiedy jest u ciebie owulacja ☺️ Co do suplementów, to jest ich dużo na rynku i ciężko konkretnie doradzić, nie znając twojej historii/problemów 🙂
-
Namisa wrote:Dużo rzeczy się nałożyło w sumie, więc wypiszę te które wydaje mi się że zrobiły największą robotę:
- suplementacja witaminy D. Kiedyś miałam skrajny niedobór, jak po wielu miesiącach dobiłam do optymalnego stężenia to mniej więcej zbiegło się to z częstszymi i wcześniejszymi owulacjami
- dieta dieta dieta. Dużo zrodel białka, strączki, tłusty nabial. Wychodziłam z zaburzeń odżywiania latami i uzupełnienie niedoborów najwidoczniej trwało trochę.
- regularne posiłki i posiłki zamiast przekąsek - kiedyś potrafiłam cały dzień lecieć na podjadaniu zamiast jedzeniu. Może cukier skakał przez taki styl jedzenia? Odkąd zaczęłam prawdziwie jeść, gotować - odczułam zmiany na lepsze.
- rzuciłam palenie. Pewnie to nie będzie dotyczyło wielu z was ale wspomnę, bo też się pokryło w czasie
- lepsze radzenie sobie ze stresem. Kiedyś byłam człowiekiem który stresował się dosłownie wszystkim, przetwarzał w głowie tysiąc scenariuszy. Kiedy zajęłam się swoją głową (tu pomogła głównie medytacja, słuchanie podcastów, spacery) to mój trądzik zaczął stopniowo znikać i cykle zaczęły się skracać
- z takich rzeczy stricte praktycznych - zaczęłam stosować Fertistim.
Wiem że to się może wydawać takie lanie wody i nic konkretnego ale takie są fakty, że uregulowanie stylu życia zrobiło robotę. Jest jeszcze sporo rzeczy do poprawki ale mam wrażenie że żeby ta owulacja wystąpiła to mój organizm musiał się poczuć po prostu bezpiecznie.
Dziękuję za odpowiedź ❤️07.23 Misia 🩷👶 -
pakatasia96 wrote:Ja już po wizycie ☺️
5+4 dni następna wizyta za 2 tygodnie (trochę za wcześnie się wybrałam).
Pęcherzyk ciążowy jest 💪🏽
Położenie prawidłowe 💪🏽
Na echo zarodka nie miałam co liczyć, ale ważne że jestem spokojniejsza pod względem jego zagnieżdżenia 🤞🏼
Piękne wieści! 🥰🥰🥰 -
Czytoto wrote:Ja przy moim kilkunastoletnim pcos mam stosunek lh/fsh ponad 3 🙄👱♀️-40
5 lat starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅ -
Valerie.Ferro wrote:Hejka dziewczyny, wróciłam z urlopu i chyba nie będę w stanie Was nadrobić, choć troszkę podczytywałam.. obecnie jestem na cyklu z miovelią + miovelia nac. Wczoraj bolał mnie prawy jajnik dziś lewy. Może naiwnie liczę na cud ale mam nadzieję że się w końcu wzięły do roboty...
Któraś zaliczyła podobne objawy?
Mi ten tak się wydawało w tym cyklu, ale okazało się ze bezowulacyjny.. ale u ciebie mam nadzieje, ze to sygnał, ze wzięły się do roboty 😘✊
I od razu mogę podsumować mój drugi cykl z NAC, z którym wiązałam wielkie nadzieje: niestety u mnie totalnie nie zadziałał w żaden sposób😔 -
Klaudka wrote:Hej. Nie wiem czy to tutaj powinnam pisać czy w innej zakładce ale to sierpniowe bzykanko w temacie chyba przykuło uwagę..😛🤔
Tak serio to razem z partnerem zdecydowaliśmy się na założenie rodziny. Brzmi poważnie ale mamy po 30 lat i jesteśmy gotowi 😁
W kalkulatorze ogólnodostępnym w necie przeliczyłam że skoro miesiączki dostałam 1.08 to dni płodne wypadają na dni 9-17.
Współżyliśmy regularnie. Miałam nadzieję że uda mi się zająć w ciążę. Od 20 do dziś tj25.08 boli mnie brzuch jak na miesiączkę. Robiąc test 22.08 pokazała się 1 kreska☹️.. po powtórzeniu testu po 2 dniach również 1. Dziś (25.08) prawdopodobnie dostaje miesiączki dość wcześnie ale może to wynikać że zmiany klimatu. Wydaje mi się że może przez nie do końca regularny cykl nie przeliczam dobrze owulacji i dni plodnych 🤔 ktoś podpowie jak to wyliczyć mając nie zawsze regularny cykl? Czy jest jakaś suplementacja wspomagająca zajście w ciążę? Z góry dziękuję za odpowiedź zwrotna
Trochę chaotycznie napisane 😛😊38 lat
02.2019 👧🏼 cc i 10.2020 👦 cc
30.08 Beta-HCG 4,81 🙈 Prog 19,8 ( 9dpo)
31.08 Beta-HCG 8,10 ( 10dpo)
01.09 Beta-HCG 16,59 Prog 31,78 ( 11dpo)
03.09 Beta-HCG 30,5 prog 29,57(13dpo)przyrost87,5%🙏🏼🥺
05.09 Beta-HCG 44,34 prog 28,99, (15 dpo) przyrost 47,6%
07.09 Beta-HCG 89,08 prog 31,70 (17dpo) przyrost 102%
09.09 Beta-HCG 230,70 prog 29,89 (19dpo) przyrost 158%
10.09 Beta-HCG 341 (20 dpo) przyrost 120%
12.09 Beta-HCG 883,60 ( 22dpo) przyrost 158,9%
16.09 Beta- HCG 3871 przyrost 109,4%
13.09 pęcherzyk ciążowy 4mm ❤️🥹
24.09 Kropek 0,59mm z bijącym serduszkiem ❤️❤️❤️❤️
27.09 Kropek ma już 1 cm/ krwiak w macicy
04.10 Mały człowiek ma już 16,6 mm i ❤️ bije 172/m
31.10 Badania prenatalne. Ryzyka niskie ❤️❤️❤️❤️
14.11 wynik Sanco - zdrowy chłopczyk 💙😍💙
23.02. Usg 3 trymestru 1524 g zdrowego chłopczyka 28t3d
-
Paulina666 wrote:No sporo ale da się z tym walczyć.Mi zdiagnozowano w 2006r
Właśnie teraz będziemy próbować z clo, a u ciebie jakie było leczenie? -
Czytoto wrote:Mi ten tak się wydawało w tym cyklu, ale okazało się ze bezowulacyjny.. ale u ciebie mam nadzieje, ze to sygnał, ze wzięły się do roboty 😘✊
I od razu mogę podsumować mój drugi cykl z NAC, z którym wiązałam wielkie nadzieje: niestety u mnie totalnie nie zadziałał w żaden sposób😔
Sorry za mój żal post i ból dupy😔😔😔✔️Starania o pierwsze dziecko od marca 2022 "na luzie" od lipca na poważnie😀
✔️ 🙋♀️27l & 🙋29l
💒16.10.2021 ❤
✔️cykle regulowane obecnie Rigevidon od 20dc do 27dc, ok 30-36 dni.
✔️Miovelia, Miovelia NAC, wiesiołek, Glucophage na zbicie testosteronu etc. Przygotowanie pod stymulację owulacji😵💫😱
✔️🙋zdrowy chłop -
Valerie.Ferro wrote:Dzięki❤️ Nie liczę na cuda, ale cały czas mam w sobie nadzieję. Zwłaszcza w tym cyklu bo głowa odpoczęła od pracy, bo cykl z nowymi lekami itp. Ponadto grudzień to dla mnie magiczny czas i jakoś w swojej głowie ubzdurałam sobie że będziemy już we trójkę. Niestety nie na wszystko mam wpływ choć dzięki uporowi nie było rzeczy jakiej bym nie zrobiła. A teraz to jak zderzenie z betonem, ani kroku dalej.
Sorry za mój żal post i ból dupy😔😔😔
Wielu dziewczynom NAC pomógł, mam nadzieje ze tak będzie i u Ciebie ☺️ Oo, już zobaczyłam to oczami wyobraźni, wigilia z bobasem w drodze, piękny czas tez żeby powiedzieć rodzinie o ciąży… każda z nas ma gorsze dni😘
Po dzisiejszej wizycie w sumie się cieszę, ze okres tuż tuż ale z drugiej strony wróciłam tak wyczerpana emocjonalnie, ze migrena mnie dopadła i ledwo funkcjonuję 😖
-
Czytoto wrote:Wielu dziewczynom NAC pomógł, mam nadzieje ze tak będzie i u Ciebie ☺️ Oo, już zobaczyłam to oczami wyobraźni, wigilia z bobasem w drodze, piękny czas tez żeby powiedzieć rodzinie o ciąży… każda z nas ma gorsze dni😘
Po dzisiejszej wizycie w sumie się cieszę, ze okres tuż tuż ale z drugiej strony wróciłam tak wyczerpana emocjonalnie, ze migrena mnie dopadła i ledwo funkcjonuję 😖siesiepy, Czytoto, Mart768, A-6 lubią tę wiadomość
✔️Starania o pierwsze dziecko od marca 2022 "na luzie" od lipca na poważnie😀
✔️ 🙋♀️27l & 🙋29l
💒16.10.2021 ❤
✔️cykle regulowane obecnie Rigevidon od 20dc do 27dc, ok 30-36 dni.
✔️Miovelia, Miovelia NAC, wiesiołek, Glucophage na zbicie testosteronu etc. Przygotowanie pod stymulację owulacji😵💫😱
✔️🙋zdrowy chłop -
czarneniebo wrote:Aniulka dziwny ten wynik, może napisz emaila albo zadzwoń podpytaj czy czasem nie jest pomyłka?
oloska ja też miałam podwyższona prolaktyne, dziadostwo pokiełbasiło mi cykl....
36,26 norma: 3,34 - 26,72, dostałam dostinex, u mnie jest już ok, leki ładnie zbiją, nie martw się będzie dobrze🤞
Dzwoniłam dziś i pani mi powiedziała że to mogło byc przez leki bo w tamtym miesiącu miałam nieco podwyższona dostałam leki na obniżenie i widocznie za bardzo mi obniżono ale kazała w tyg powtórzyć badanie .czarneniebo lubi tę wiadomość
-
Pakatasia piękne wieści ❤️ rosnijcie❤️
pakatasia96 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷
-
Dziewczyny zakreseczkowane ⏸️,
Mam pytanie. Od 3 dni zauważyłam, że pomimo przyjmowania magnezu czy supli dla mam, mój organizm jakby się "sypie". Co konkretnie - zajady, drżenie nóg, a dziś palec wskazujący do tego stopnia, że mogłabym za sejsmograf robić. Zastanawiam się, czy któraś z Was ma podobne odczucia/objawy 🤔👩🏻 34 👦🏻 35
08.22 - w 13 cs ⏸️ ➡️ 05.23 👧🏻 53cm, 3.05 kg szczęścia ❤️
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
08.24, 3 cs... ⏸️ 🥹 : 17 dpo bHCG 673, 19 dpo 1549
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
25.09 2.96 cm fasolki z ❤️
-
Czytoto wrote:Właśnie teraz będziemy próbować z clo, a u ciebie jakie było leczenie?
Stymulacje kilka m-cy:
📌Etruzil+Ovitrelle
📌Clo+Ovitrelle👱♀️-40
5 lat starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅ -
okejka wrote:Dziewczyny zakreseczkowane ⏸️,
Mam pytanie. Od 3 dni zauważyłam, że pomimo przyjmowania magnezu czy supli dla mam, mój organizm jakby się "sypie". Co konkretnie - zajady, drżenie nóg, a dziś palec wskazujący do tego stopnia, że mogłabym za sejsmograf robić. Zastanawiam się, czy któraś z Was ma podobne odczucia/objawy 🤔 -
Monk@ wrote:Co bierzesz, w jakich dawkach i od kiedy?
No i Wit. E (180 mg) i D3 (4000 UI)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 21:15
👩🏻 34 👦🏻 35
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
-
okejka wrote:Generalnie magnez od trzech tygodni: najpierw Magnez+b6 2x50 mg jakieś 2 tygodnie, a od tygodnia 2x100 mg chelamagb6 mama i femibion 1 od... Nie pamiętam, długo go biorę 😅
No i Wit. E (180 mg) i D3 (4000 UI)spróbuj może lek, np. magne b6 albo magne b6 forte. Myślę, że spokojnie ten drugi 2x2. Jeśli nie przejdzie, to bym z lekarzem skonsultowała.
okejka lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Nie doprecyzowałam, o magnez mi chodziło
spróbuj może lek, np. magne b6 albo magne b6 forte. Myślę, że spokojnie ten drugi 2x2. Jeśli nie przejdzie, to bym z lekarzem skonsultowała.
W sumie nie pomyślałam, że aż taka różnica może być w działaniu leku/suplementu.
Niby ten mój "mama" jest w formie chelatu, niby łatwo przyswajalny, a ten palec mnie szczerze zaniepokoił. Nigdy takich akcji nie miałam 🙈👩🏻 34 👦🏻 35
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓