Sierpniowe bzykanko jak dwa komary 🦟🦟, a wiosną do dziecka wstanie już Stary 🙋♂️.
-
WIADOMOŚĆ
-
Yoanne wrote:Ja jestem totalnie niedoświadczona, więc też chętnie się dowiem od już-mam 😀
Sama kupiłam tyle co na zdjęciu, każdego po trochu do testów (ale na razie na pewno nie będę kupować więcej😀) 🙂 flanelowe faktycznie są ekstra! Muslinowe dużo milsze niż tetrowe, ale co to za dziecko bez białej tetry, więc tego najwięcej 😂😂😂
Edit: A, no i kolory i wzory są przecudne 😀
O, widzę ten sam sprzedawca co i u mnie 🙈
Ja mam jakieś flashbacki z czasów, kiedy mój brat był mniejszy niż ja. Mama miała sporo białej tetry (ale chciała jej używać jako typowych pieluch 💩 - szybko jej przeszlo), podzielonej na dwie kategorie - do twarzy I do innych celów 💩. Pamiętam, że te do twarzy później jakieś łatki od wycierania jedzenia miały, których się nie dało doprac, więc wzięłam we wzorki 🙈Yoanne lubi tę wiadomość
👩🏻 34 👦🏻 35
08.22 - w 13 cs ⏸️ ➡️ 05.23 👧🏻 53cm, 3.05 kg szczęścia ❤️
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
08.24, 3 cs... ⏸️ 🥹 : 17 dpo bHCG 673, 19 dpo 1549
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
25.09 2.96 cm fasolki z ❤️
-
Yoanne wrote:Super wiadomość! I jaki percentyl teraz? 🙂
O właśnie coś takiego myślałam w kwestii dostawki typowo 'dziennej', żeby było gdzie małego bezpiecznie odłożyć na drzemkę czy po prostu poleżeć. Dzięki za polecajke!
Czy my już poruszalysmy temat imienia? Chyba tak, ale wydaje mi się, że część z nas jeszcze wtedy nie wybrała 😀 u nas będzie mały Szymek 😀
Nie zapytałam nawet o percentyl bo się cieszyłam, że ma 1700g, wiec wydaje się w sam raz u nas będzie Kacper, Szymek ma na imię starszak 🤩
Co do pieluch to nie kupujcie z sinsay są beznadziejne, duzo lepsze są z pepco;) ja na pierwsze dziecko kupowałam od przeróżnych sprzedawców na Allegro i powiem Wam, że różnice są kolosalne i powiedziałabym nawet ze czasem kwestia printu bo od jednego producenta były rożnej jakości. Ale większość daje radę juz 3 rok (młody lubi sobie przytulić do uszka do zasypiania). Najlepsze tetry jakie widziałam w życiu dostałam w prezencie nie mogę ich teraz znaleźć firma coś z adoni i adonai jakoś tak. Flanelowe kupiłam ale nie używałam wcale bo jak dla mnie były za grube, ale to same musicie sobie sprawdzic do Wam będzie pasowało:) co do ilości to ciężko określić bo np moje dziecko w ogóle nie ulewalo i miałam ich z 20 co było o wiele za duzo, ale mam znajomych których dzieci wręcz wymiotują po każdym jedzeniu do prawie roku i wtedy takich pieluch potrzeba z 30 nawet (plus sporo ubranek bo dziennie czasem idzie 7 zestawów 🙈). Wszystko wyjdzie „w praniu” nie ma co szaleć, zawsze można dokupićWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 09:00
verliebtindich, Yoanne, okejka, czarneniebo, Baby@ lubią tę wiadomość
32 lata
niedoczynność tarczycy
05.2020 - synek👶🏻
starania o drugie dzieciątko od 11.2020
12.2020 - cp, usunięcie lewego jajowodu
04.2021 - cb
19.04.2022 - 26 tc. synek aniołek, potwierdzony ZD
19.08.22 ⏸
22.08. beta 155 (14dpo)
24.08. beta 375 (16dpo), prog 50
01.09. jest pęcherzyk
08.09. jest ❤️
14.10. prenatalne
16.12. połówkowe
-
Meduza wrote:Melduje, że odżywki białkowe dają radę, młody podskoczył w 2 tygodnie 300g💪
Co do łóżeczek to do salonu polecam łóżeczko turystyczne milly mally Jane jest małe, zgrabne, można je wynieść np na balkon czy taras i zabrać ze sobą na wyjazd bo pakuje się w zgrabną torbę. My tak robiliśmy jak jeździliśmy do rodziców na weekend np. A kosztowało 3 lata temu coś koło 130 zł Edit: sprawdziłam cene drugie tyle teraz kosztuje 🤦♀️
Który to u Ciebie tydzień?
Ja mam dostawkę na razie, przewijak na ścianie, pomiędzy nimi komoda. Trochę pieluch tetrowych i więcej małych muslinowych kupiłam. Ubranka prasowałam ostatnio wiedząc, że mogę skończyć w szpitalu nie czekałam już dłużej. Zostało mi wyprać wózek, bo mam uzywany i dokupić ewentualnie jakieś pierdoly. Laktator już mam, podgrzewacz ewentualnie na vinted wyszukam, jedną butelkę nuka mam, planuje dokupić jeszcze jedną avent. O i wanienki jeszcze nie mam 🙈
Wczoraj byłam u mojego gina, mam teraz co 2h jedną tabletkę na nadciśnienie brać od wstania aż do kładzenia się do łóżka żeby nie pozwolić skokom ciśnienia się pojawiać. Łożysko i przepływy też sprawdzał. Dostałam już skierowanie na planowanie porodu, 22 marca mam termin i będziemy dogadywać szczegóły. Rozwiązanie ciąży raczej będzie wcześniej o ile się nic nie zmieni to 38tc. No i planuje od razu sterylizację, bo nie chce już po tej ciąży więcej dzieci a nie chce mężowi też zamykać kiedyś możliwości jakby nasze drogi się rozeszły czy coś. -
Ja kupiłam 20 białych tetrowych, do tego mam 7 tetrowych z printem i 4 flanelowe mam nadzieję, że starczy. Część z nich kupiłam w pepco i wydają się być milutkie
Ja na razie podgrzewacza nie kupuję - bo gdybyśmy mieli schodzić na samo mm to się nie przyda, a jak będzie trzeba to dokupię i następnego dnia przyjdzie. Ciągle się waham nad laktatorem - myślałam o podwójnym, ale trochę się boję, że nie udźwignę tej laktacji i wywalę dużo kasy w błoto, bo za długo nie posłuży, a jest przecież droższy niż pojedynczy. No i ciągle dylemat z wanienka- bo myśleliśmy o wanience ze stojakiem i kąpaniu w pokoju na razie, ale potem, jak troszkę urosnie to wanienka nie mieści nam się w wannie - i albo będziemy kąpac w dużej wannie, albo wsadzimy wanienkę do prysznica, ale ciągle kombinuję, co wtedy z przewijakiem - bo nie chce wyciągać bobasa z wody i od razu wynosić z łazienki, bo nam zmarznie 😑 a nie mamy też za bardzo miejsca na przewijak w łazience, a stojak pod wanienkę raczej słabo się do tego sprawdzi. Myślałam o rozkładanym stoliku, takim "ogrodowym" z ikei
Ja na pewno mówiłam, ale my czekamy na Zosię i witam się w 33 tygodniu! 🥳Tabeaa, Baby@ lubią tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Ja kupiłam 20 białych tetrowych, do tego mam 7 tetrowych z printem i 4 flanelowe mam nadzieję, że starczy. Część z nich kupiłam w pepco i wydają się być milutkie
Ja na razie podgrzewacza nie kupuję - bo gdybyśmy mieli schodzić na samo mm to się nie przyda, a jak będzie trzeba to dokupię i następnego dnia przyjdzie. Ciągle się waham nad laktatorem - myślałam o podwójnym, ale trochę się boję, że nie udźwignę tej laktacji i wywalę dużo kasy w błoto, bo za długo nie posłuży, a jest przecież droższy niż pojedynczy. No i ciągle dylemat z wanienka- bo myśleliśmy o wanience ze stojakiem i kąpaniu w pokoju na razie, ale potem, jak troszkę urosnie to wanienka nie mieści nam się w wannie - i albo będziemy kąpac w dużej wannie, albo wsadzimy wanienkę do prysznica, ale ciągle kombinuję, co wtedy z przewijakiem - bo nie chce wyciągać bobasa z wody i od razu wynosić z łazienki, bo nam zmarznie 😑 a nie mamy też za bardzo miejsca na przewijak w łazience, a stojak pod wanienkę raczej słabo się do tego sprawdzi. Myślałam o rozkładanym stoliku, takim "ogrodowym" z ikei
Ja na pewno mówiłam, ale my czekamy na Zosię i witam się w 33 tygodniu! 🥳
Verie pieluch to na pewno Ci nie braknie nawet przy mocno ulegającym dziecku🙊 laktator ja mam pojedynczy swój, ale ostatecznie wyszło tak, że byłam kpi (2 mies jakoś później tylko mm) i na ten czas miałam pożyczony od szwagierki drugi pojedynczy i to była masakra zwłaszcza z myciem tego całego dziadostwa, ale dało radę jakoś💪 Może spróbuj poszukać taki bezprzewodowy na jedna pierś, a jeśli zajdzie potrzeba bo bedziesz kpi dokupisz na drugą albo pojedynczy zwykły, a ewentualnie później dokupić jeden bezprzewodowy ja bym chyba teraz rak zrobiła. Jeśli chodzi o wanienkę to polecam z całego serca ze stojakiem, w późniejszym etapie zanim jeszcze usiadł kąpaliśmy go normalnie w wannie, miał nalane malutko wody żeby tylko zamoczyć plecki i tak się pluskał na leżąco, nie trzeba było nosić wanienki itp. Nie wiem jakie macie mieszkanie ale nie sadze ze w 3 sekundy drogi z łazienki do pokoju się wyziębiverliebtindich lubi tę wiadomość
32 lata
niedoczynność tarczycy
05.2020 - synek👶🏻
starania o drugie dzieciątko od 11.2020
12.2020 - cp, usunięcie lewego jajowodu
04.2021 - cb
19.04.2022 - 26 tc. synek aniołek, potwierdzony ZD
19.08.22 ⏸
22.08. beta 155 (14dpo)
24.08. beta 375 (16dpo), prog 50
01.09. jest pęcherzyk
08.09. jest ❤️
14.10. prenatalne
16.12. połówkowe
-
Ja przy dwójce miałam tylko ręczny i to była tragedia. Teraz kupiłam podwójny używany, wszystko się sterylizuje to stwierdziłam że wolę mieć teraz tym bardziej jak nie wiem jak to się dalej potoczy. Planuję jeszcze kupić kolektor pokarmu, jeśli by się udało karmić piersią to z drugiej zawsze coś leci więc zamiast w pieluchę czy wkładki to lepiej to zbierać 😁
Wanienke używaliśmy zawsze w salonie na małym stoliku, obok narożnika więc wszystko pod ręką było i teraz tez tak planuje.
Tetrowych mam około 10, muslinowych 15 szt ale one są sporo mniejsze. Flanelowych nie kupowałam teraz, przy poprzednich miałam i jakoś mi nie podeszły.
Przyszedł mi dzisiaj plecak z rozkładanym przewijakiem, sporo przegródek i będzie fajny zamiast torby bo na plecy łatwiej zarzucić, a ma też paski do przypięcia do rączki wózka 😁verliebtindich lubi tę wiadomość
-
Tabeaa wrote:Ja przy dwójce miałam tylko ręczny i to była tragedia. Teraz kupiłam podwójny używany, wszystko się sterylizuje to stwierdziłam że wolę mieć teraz tym bardziej jak nie wiem jak to się dalej potoczy. Planuję jeszcze kupić kolektor pokarmu, jeśli by się udało karmić piersią to z drugiej zawsze coś leci więc zamiast w pieluchę czy wkładki to lepiej to zbierać 😁
Wanienke używaliśmy zawsze w salonie na małym stoliku, obok narożnika więc wszystko pod ręką było i teraz tez tak planuje.
Tetrowych mam około 10, muslinowych 15 szt ale one są sporo mniejsze. Flanelowych nie kupowałam teraz, przy poprzednich miałam i jakoś mi nie podeszły.
Przyszedł mi dzisiaj plecak z rozkładanym przewijakiem, sporo przegródek i będzie fajny zamiast torby bo na plecy łatwiej zarzucić, a ma też paski do przypięcia do rączki wózka 😁
A dasz zdjęcie albo link do tego plecaka? Zainteresowała mnie koncepcja przenośnego przewijaka w plecaku i nie mogę sobie tego wyobrazić 😀32 👫 30
15.08 ⏸️
09.09 - jest ❤️
20.10 - 7 cm 💙
09.12 - 321 g 💙
25.03 - 2350g 💙💙💙💙
TP - 30.04, czekamy na Szymka 👶👶👶
-
Yoanne wrote:A dasz zdjęcie albo link do tego plecaka? Zainteresowała mnie koncepcja przenośnego przewijaka w plecaku i nie mogę sobie tego wyobrazić 😀
Nie wiem czy link zadziała. Ale to na Amazonie kupowane, tylko niemieckim
https://amzn.eu/d/9tsRtI5 -
Ja mam 10 sztuk tetrowych 5 muslinowych, 5 flanelowych i kilka bambusowych
Tetrowe będę używać pewnie do kąpieli ewentualnie to odbijania
Ulepiłam dzisiaj 100 sztuk pierogów ruskich i w połowie pomyślałam „jak to dobrze, ze mam już torbę w domu” 😃🙈verliebtindich, Tabeaa, Baby@ lubią tę wiadomość
26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
30.08 Beta: 122,6 —13dpo
1.09 Beta: 314,1 — 15dpo
14.09 Pierwsza wizyta 🍀 jest dzidziuś z ❤️ 🥹
31.10 Badania I trymestru. 7,5 cm zdrowego szczęścia ❤️
💙Synek 💙
-
Angie_33 wrote:Ja mam 10 sztuk tetrowych 5 muslinowych, 5 flanelowych i kilka bambusowych
Tetrowe będę używać pewnie do kąpieli ewentualnie to odbijania
Ulepiłam dzisiaj 100 sztuk pierogów ruskich i w połowie pomyślałam „jak to dobrze, ze mam już torbę w domu” 😃🙈
Dziewczyny skąd zamawiacie te piękne wzory pieluszek???
Powiedzcie czy śpicie tylko na lewym boku?
No takie mam napięcie w pośladku po nocy, że muszę go rozmasowywać ranoAMH -2.64
12.2021- IUI - nieudane
03.2022 IUI - nieudane
31.03.2022 r. - zaczynamy procedurę IVF 🍀✊🙏
ICSI - 04.2022 r. długi protokół
Gonapeptyl + Mensinorm + Ovaleap
02.05 - transfer zarodka 4.1.1 (tylko jeden)
6 dpt-jasna kreska
10 dpt- 34.6 beta, 51.10 progesteron
14 dpt - 12.8 beta, 56.10 progesteron
16.05.22r. - ciąża biochemiczna
Sierpień 2022 r - zaczynamy krótki protokół z antagonistą🍀☘🍀☘. Mamy 2 zarodki: 4.1.2 i 5.1.1
22.08.- transfer
7dpt - beta HCG 60.80; 9 dpt -beta HCG 306.00; 16 dpt - beta HCG 4366, progesteron - 843 ; 24 dpt - beta HCG 29625. 35 dpt (22.09) - mamy ❤.
28.10- badania prenatalne
01.12 - wynik Sanco - niskie ryzyko i chłopczyk! ❤❤
25tc (25.01) - 817 g Szczęścia
28tc (15.02)- 1.090 g Szczęścia
31tc 5 d (13.03)- 1757 g Szczęścia
36tc 2 d (14.04) - 2700 g Szczęścia
Maj 2023r. - jest!!
-
Baby@ wrote:Matko, że miałaś siłę!.
No takie mam napięcie w pośladku po nocy, że muszę go rozmasowywać rano
Ja się staram zasypiać na lewym, ale ostatecznie i tak więcej śpię na prawym. Najważniejsze, żeby nie spać na plecach
Ja znalazłam wzorzyste pieluszki na allegro i w pepcoBaby@, Tabeaa lubią tę wiadomość
-
Tabeaa wrote:Nie wiem czy link zadziała. Ale to na Amazonie kupowane, tylko niemieckim
https://amzn.eu/d/9tsRtI5
O ja cież pierdziulam, ale super ten plecak! Ten przewijak to jest totalny hit, muszę pokazać Staremu -
Baby@ wrote:Matko, że miałaś siłę!.
No takie mam napięcie w pośladku po nocy, że muszę go rozmasowywać rano
Ja z Allegro od sklep-krabb 🙂
Ja bym nie dała rady na jednym boku całą noc, bo mnie biodra bolą od czegoś takiego 😀 więc miotam się z prawej na lewą, zdarza mi się też nadal na plecach, jeśli widzę, że tak mi w danym momencie najwygodniej. Ale ja z tych których nie przydusza ani nic takiego w pozycji na plecach 🙂32 👫 30
15.08 ⏸️
09.09 - jest ❤️
20.10 - 7 cm 💙
09.12 - 321 g 💙
25.03 - 2350g 💙💙💙💙
-
verliebtindich wrote:O ja cież pierdziulam, ale super ten plecak! Ten przewijak to jest totalny hit, muszę pokazać Staremu
😁😁😁
Widziałam, że na polskich stronach też są dostępne, np na Allegro 😀 mój mózg też wybuchł 😀 jestem ciekawa jak się to sprawdza w praktyce 😀verliebtindich lubi tę wiadomość
32 👫 30
15.08 ⏸️
09.09 - jest ❤️
20.10 - 7 cm 💙
09.12 - 321 g 💙
25.03 - 2350g 💙💙💙💙
-
Nie wiem jak w praktyce ale wygląda na żywo to całkiem sensownie. Są rurki do usztywnienia i mata do położenia na dnie. Nie zajmuje to dużo miejsca a sam plecak jest bardzo pojemny 😁
Mi się zdarza przespać całą noc na lewym boku ale różnie z tym bywa.
Patrzę tak na kalendarz i przerażenie mnie ogarnia, toż to już zaraz 35tc 🙈 -
Dziewczyny, dostałam wczoraj od koleżanki zabawki dla niemowlaka. Pomyślałam, że wezmę, bo przecież upiore, wysusze i będą jak nowe.
Problem się zaczął jak dojechałam do domu i okazało się, że niektóre z nich grają, no teraz ani to wyprać, ani wymrozic... Macie może jakieś sprawdzone sposoby na czyszczenie i dezynfekcję takich zabawek?
Są strasznie fajne, pluszowe, ale też mają piszczałki, grzechotki, lusterka i inne przyczepki, no raj dla takiego małego dziecka 😀 jak nic nie pomożecie to jeszcze zostaje po prostu wyprać i zobaczyć co się stanie 😁32 👫 30
15.08 ⏸️
09.09 - jest ❤️
20.10 - 7 cm 💙
09.12 - 321 g 💙
25.03 - 2350g 💙💙💙💙
-
Yoanne wrote:Dziewczyny, dostałam wczoraj od koleżanki zabawki dla niemowlaka. Pomyślałam, że wezmę, bo przecież upiore, wysusze i będą jak nowe.
Problem się zaczął jak dojechałam do domu i okazało się, że niektóre z nich grają, no teraz ani to wyprać, ani wymrozic... Macie może jakieś sprawdzone sposoby na czyszczenie i dezynfekcję takich zabawek?
Są strasznie fajne, pluszowe, ale też mają piszczałki, grzechotki, lusterka i inne przyczepki, no raj dla takiego małego dziecka 😀 jak nic nie pomożecie to jeszcze zostaje po prostu wyprać i zobaczyć co się stanie 😁AMH -2.64
12.2021- IUI - nieudane
03.2022 IUI - nieudane
31.03.2022 r. - zaczynamy procedurę IVF 🍀✊🙏
ICSI - 04.2022 r. długi protokół
Gonapeptyl + Mensinorm + Ovaleap
02.05 - transfer zarodka 4.1.1 (tylko jeden)
6 dpt-jasna kreska
10 dpt- 34.6 beta, 51.10 progesteron
14 dpt - 12.8 beta, 56.10 progesteron
16.05.22r. - ciąża biochemiczna
Sierpień 2022 r - zaczynamy krótki protokół z antagonistą🍀☘🍀☘. Mamy 2 zarodki: 4.1.2 i 5.1.1
22.08.- transfer
7dpt - beta HCG 60.80; 9 dpt -beta HCG 306.00; 16 dpt - beta HCG 4366, progesteron - 843 ; 24 dpt - beta HCG 29625. 35 dpt (22.09) - mamy ❤.
28.10- badania prenatalne
01.12 - wynik Sanco - niskie ryzyko i chłopczyk! ❤❤
25tc (25.01) - 817 g Szczęścia
28tc (15.02)- 1.090 g Szczęścia
31tc 5 d (13.03)- 1757 g Szczęścia
36tc 2 d (14.04) - 2700 g Szczęścia
Maj 2023r. - jest!!
-
Ja myłam takie zabawki ściereczka/gąbeczka namoczona w cieplej wodzie z mydłem np i dawałam do wyschnięcia można tez później popsikać np płynem do dezynfekcji i tez zostawić do odparowania
Z niektórych da się wyjąć mechanizm !Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2023, 15:08
Baby@ lubi tę wiadomość
26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
30.08 Beta: 122,6 —13dpo
1.09 Beta: 314,1 — 15dpo
14.09 Pierwsza wizyta 🍀 jest dzidziuś z ❤️ 🥹
31.10 Badania I trymestru. 7,5 cm zdrowego szczęścia ❤️
💙Synek 💙
-
Angie_33 wrote:Ja myłam takie zabawki ściereczka/gąbeczka namoczona w cieplej wodzie z mydłem np i dawałam do wyschnięcia można tez później popsikać np płynem do dezynfekcji i tez zostawić do odparowania
Z niektórych da się wyjąć mechanizm !
Też dostałam kilka zabawek. Jakieś plamki przejadę mikrofibra zmoczoną w rozpuszczonej tabletce do zmywarki, a potem jeszcze mydełkiem dla dzieci. A później płynem do dezynfekcji spsikam. Mam nadzieję, że wystarczy
Baby, jak chcesz kolorowe pieluszki sprawdz rossmanna - mają fajne pieluchy (przynajmniej flanelowe). Za dwie płaciłam 17 zł, więc bardzo podobnie do internetowych sklepów 😁Angie_33, Baby@ lubią tę wiadomość
👩🏻 34 👦🏻 35
08.22 - w 13 cs ⏸️ ➡️ 05.23 👧🏻 53cm, 3.05 kg szczęścia ❤️
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
08.24, 3 cs... ⏸️ 🥹 : 17 dpo bHCG 673, 19 dpo 1549
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
25.09 2.96 cm fasolki z ❤️