Sierpniowe bzykanko jak dwa komary 🦟🦟, a wiosną do dziecka wstanie już Stary 🙋♂️.
-
WIADOMOŚĆ
-
No i zmieniło mi dzisiaj pierwszy raz dzień owulacji z 21dc na wczoraj czyli 16dc. Dobrze, że wczoraj mąż poczuł się trochę lepiej i sam zainicjował ♥️.
Choć i tak średnio ufam apce, pewnie będziemy się starać do około 25dc bo ja nawet wtedy potrafiłam mieć skoki temp dopiero a że w tym cyklu nie mierze to będę bazować na sluzieChocoMonster lubi tę wiadomość
-
Czytoto wrote:
Powtórz po południuPfry lubi tę wiadomość
Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
Pfry wrote:Dziewczyny mam w końcu progesteron: 22,60 ng/ml ☺️🤭
Czyli chyba w normie, bo KOBIETY CIĘŻARNE: I trymestr ciąży 11,0 — 44,3 II trymestr ciąży 25,4 — 83,3 III trymestr ciąży 58,7 — 214,0
Jutro powtarzam betę i robię inne badania, w piątek wizyta u gina.
Jeśli chodzi o libido, to u mnie bywa różnie, w tym obecnym cyklu (szczęśliwym? 🤞) miałam bardzo niskie libido, a ❤️ w czasie owulacji było wręcz nieprzyjemne - czułam chyba wielkie pęcherzyki, nie wiem 🤷 ale każdy ruch był nieprzyjemny, miałam wręcz ochotę nic nie robić. To był pierwszy cykl starań z Conceive, swojego śluzu rozciągliwego prawie nie widziałam. Mąż od ok. 8 tyg. nie pije w ogóle alkoholu, a po ❤️ normalnie zaraz szłam siku i się myć.
Czy dobrze kojarzę, że Monk@ też zaszła w cyklu z żelem Conceive? Zastanawiam się czy faktycznie u mnie ten żel pomógł, ale chyba raczej to był zbiór dobrych momentów 🤷
Na rozkręcenie libido polecam zabawki erotyczne 😊 nawet jak nie mamy ochoty to możemy dzięki nim nabrać tej ochoty.
A prog bardzo ładny 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2022, 08:19
Poziomka9204, Pfry lubią tę wiadomość
-
Witam się w środę, a jak wiadomo środa minie tydzień zginie 🥳
Gravity jest kreska! Trzymam kciuki za betę 🤞
Well kciuki za dzisiejsze badania, od razu daj znać! 🤞
Wiara nadzieja miłość, przez 3 czy 4 dni jeszcze może się dużo zdarzyć. Ja jeszcze nie spisywalabym tego na straty 🤞
Szafirek a skąd taka zmiana owu i to aż o 5 dni? 😳wellwellwell, Wiara Nadzieja Miłość, Poziomka9204, AgulaM lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Madziq6 wrote:Lubimy jak niema dziewczyn wyskoczyc na randkę do kina czy do restauracji taki czas mamy tylko dla siebie że możemy znowu poczuć się jak to było na początku związku bez dzieci bo wiadomo przy trójce mamy mało czasu tylko dla siebie jedynie wieczorami ale to zazwyczaj padamy szybko🙈
Bardzo bardzo się cieszę że tak pięknie dbacie o ten związek ❤️
My z mężem jesteśmy prawie 11 lat razem, ale 3 po ślubie, i zauważyłam że nie mamy dużo czasu dla siebie, mąż pracuje od 6 - 20 mało kiedy jest w domu, jedynie niedzielę spędzamy razem i nie zawsze... Głupio mi gdy się pyta czy może jechać ze znajomymi na kajaki, czy na zwykły wypad gdzieś ... w końcu pracuje ciężko to mu się należy, synka nie mamy gdzie zostawić więc ja siedzę z nim w domu .... trochę mi przykro wtedy no ale synuś najważniejszy!!! Staramy się chodzić na spacerki jak malutki jeszcze nie śpi ale to taki krótki spacerek po wsi, na kolację czy obiad nie pamiętam kiedy jechaliśmy 😆😆😆 wiem że to wredne i samolubne ale czasem tęsknię za tym co było zanim synuś się urodził 🤣🤣🤣 spędzaliśmy wtedy mnostwo czasu razem ... ale ja nie pracuje a mąż sam musi nam zapewnić jakieś utrzymanie... -
Gravity wrote:Dziewczyny ja się wczoraj nie odzywałam jeśli chodzi o moje testowanie, bo od dwóch dni coś na tam majaczylo na facelakach i trochę mnie to podłamało, bo jak na 12,13dpo to bardzo jasne wychodziły i myślałam, że coś zaskoczyło ale nie wyszło i zaczęły jaśnieć.
.. Ale dziś jednak ciemnieje, już nie muszę podkrecac kontrastu, żeby na zdjęciu było widać kreseczkę.
Mam nadzieję, że albo owulacja mi się przesunęła, albo zagnieżdżanie było późno..takie testy wychodziły mi na tym etapie przy pozamacicznej 😒
Przepraszam, że nie będę się odnosić, ale jestem na wakacjach i 80% czasu nie mam internetu 😅Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷
-
Wiara Nadzieja tulę 🥺 ale może jest jeszcze za wcześnie?Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷
-
Właśnie co do żelu conceive, mam pytanie. Ja nie mam w ogóle problemu ze śluzem, mam go bardzo duzo, jest raczej dobrej jakości, bo zawsze rozpoznaje mocno wodnisty i później rozciągliwy. Czy w takim wypadku jest sens się w to bawić? Czy strata kasy? Bo nie wiem, czy to mi pomoże w jakiś sposób przy i tak dużej ilości śluzu?Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Livka, wpisz mi @,bo wiem, że nic z tego. Wychodzi na to, że nawet nie bardzo trafiliśmy w owulacje 🤦♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2022, 08:41
-
ChocoMonster wrote:Witam się w środę, a jak wiadomo środa minie tydzień zginie 🥳
Gravity jest kreska! Trzymam kciuki za betę 🤞
Well kciuki za dzisiejsze badania, od razu daj znać! 🤞
Wiara nadzieja miłość, przez 3 czy 4 dni jeszcze może się dużo zdarzyć. Ja jeszcze nie spisywalabym tego na straty 🤞
Szafirek a skąd taka zmiana owu i to aż o 5 dni? 😳
Nie mam pojęcia skąd ta zmiana. Może na podstawie tego co tam wpisywałam w ostatnich dniach? Że wysoko szyjka była, a wczoraj ten rozciągliwy i przejrzysty śluz, sama nie wiem. Dlatego tym bardziej sceptycznie podchodzę. Choć nie powiem, cieszyłabym się gdyby była wczoraj bo akurat wspolzylismy tego dnia 😁
Teraz patrzę że wcześniej dni płodne miałam 13-21dc a teraz zmieniło na 10-17dc. Zastanawiające 🫢Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2022, 08:32
-
Pfry wrote:Dziewczyny mam w końcu progesteron: 22,60 ng/ml ☺️🤭
Czyli chyba w normie, bo KOBIETY CIĘŻARNE: I trymestr ciąży 11,0 — 44,3 II trymestr ciąży 25,4 — 83,3 III trymestr ciąży 58,7 — 214,0
Jutro powtarzam betę i robię inne badania, w piątek wizyta u gina.
Jeśli chodzi o libido, to u mnie bywa różnie, w tym obecnym cyklu (szczęśliwym? 🤞) miałam bardzo niskie libido, a ❤️ w czasie owulacji było wręcz nieprzyjemne - czułam chyba wielkie pęcherzyki, nie wiem 🤷 ale każdy ruch był nieprzyjemny, miałam wręcz ochotę nic nie robić. To był pierwszy cykl starań z Conceive, swojego śluzu rozciągliwego prawie nie widziałam. Mąż od ok. 8 tyg. nie pije w ogóle alkoholu, a po ❤️ normalnie zaraz szłam siku i się myć.
Czy dobrze kojarzę, że Monk@ też zaszła w cyklu z żelem Conceive? Zastanawiam się czy faktycznie u mnie ten żel pomógł, ale chyba raczej to był zbiór dobrych momentów 🤷
Na rozkręcenie libido polecam zabawki erotyczne 😊 nawet jak nie mamy ochoty to możemy dzięki nim nabrać tej ochoty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2022, 08:36
wellwellwell, Poziomka9204, Pfry lubią tę wiadomość
-
Gravity wrote:Dziewczyny ja się wczoraj nie odzywałam jeśli chodzi o moje testowanie, bo od dwóch dni coś na tam majaczylo na facelakach i trochę mnie to podłamało, bo jak na 12,13dpo to bardzo jasne wychodziły i myślałam, że coś zaskoczyło ale nie wyszło i zaczęły jaśnieć.
.. Ale dziś jednak ciemnieje, już nie muszę podkrecac kontrastu, żeby na zdjęciu było widać kreseczkę.
Mam nadzieję, że albo owulacja mi się przesunęła, albo zagnieżdżanie było późno..takie testy wychodziły mi na tym etapie przy pozamacicznej 😒
Przepraszam, że nie będę się odnosić, ale jestem na wakacjach i 80% czasu nie mam internetu 😅 -
Ja robię je z drugiego sika i zazwyczaj mam godzinne lub nawet więcej pauzę między sikaniami;)
-
Madziq6 wrote:Ja robię je z drugiego sika i zazwyczaj mam godzinne lub nawet więcej pauzę między sikaniami;)
Ten był zrobiony 1,5h po pierwszym siku, to myslisz ze może być wiarygodny ? 🙂 -
szafirek wrote:No i zmieniło mi dzisiaj pierwszy raz dzień owulacji z 21dc na wczoraj czyli 16dc. Dobrze, że wczoraj mąż poczuł się trochę lepiej i sam zainicjował ♥️.
Choć i tak średnio ufam apce, pewnie będziemy się starać do około 25dc bo ja nawet wtedy potrafiłam mieć skoki temp dopiero a że w tym cyklu nie mierze to będę bazować na sluzie
Ja bym tez nie ufała apce tylko objawom/testom owulacyjnym 😉 ona nie „przewiduje” owulacji, tylko co najwyżej ją po fakcie określa na podstawie wprowadzonych danych 🙂 -
Przepraszam, że nie będę się odnosić, ale jestem na wakacjach i 80% czasu nie mam internetu 😅
Trzymam kciuki żeby ciemniała 😍07.23 Misia 🩷👶 -
Milena92 wrote:Bardzo bardzo się cieszę że tak pięknie dbacie o ten związek ❤️
My z mężem jesteśmy prawie 11 lat razem, ale 3 po ślubie, i zauważyłam że nie mamy dużo czasu dla siebie, mąż pracuje od 6 - 20 mało kiedy jest w domu, jedynie niedzielę spędzamy razem i nie zawsze... Głupio mi gdy się pyta czy może jechać ze znajomymi na kajaki, czy na zwykły wypad gdzieś ... w końcu pracuje ciężko to mu się należy, synka nie mamy gdzie zostawić więc ja siedzę z nim w domu .... trochę mi przykro wtedy no ale synuś najważniejszy!!! Staramy się chodzić na spacerki jak malutki jeszcze nie śpi ale to taki krótki spacerek po wsi, na kolację czy obiad nie pamiętam kiedy jechaliśmy 😆😆😆 wiem że to wredne i samolubne ale czasem tęsknię za tym co było zanim synuś się urodził 🤣🤣🤣 spędzaliśmy wtedy mnostwo czasu razem ... ale ja nie pracuje a mąż sam musi nam zapewnić jakieś utrzymanie... -
Przekonałyście mnie do tego żelu, zamówiłam 😂😎🙊
Kofii, verliebtindich, Kasiooola, Poziomka9204, Pfry, natkurka, AgulaM, hypatia92, RoZyCzK4, Vivico, Anett93 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
Czytoto wrote:Ten był zrobiony 1,5h po pierwszym siku, to myslisz ze może być wiarygodny ? 🙂