Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a jak u Was ze sluzem po owu? Ja mialam taki kremowy w ostatnich dniach,dzisiaj mam troche jak balsam... Jaki powinien byc na ciaze? Juz nie chce czytać w tych internetach bo oszalec mozna🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 08:26
-
Clausix wrote:Tak, progesteron 😉 ja robiłam dwa razy, na początku cyklu 3-5 dzień, i 21-23 czyli około 7 dni po owulacji żeby sprawdzić czy była (wynik >10 oznacza, że owu się odbyła)
-
Clausix wrote:Doczytałam, że to spadek proga powoduje problemy ze snem, dlatego to objaw na 🐵.
Oczywiście wszystko to umowne sprawy bo każda z nas ma inaczej 😁 ale ciekawostek nigdy za wiele
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
szczesciara30 wrote:OK rozumiem ale mówisz że wysoki to myślisz że @ nie będzie to można to tak ocenić?
W ciąży progesteron utrzymuje się na wysokim poziomie, bo podtrzymuje ciąże. Przed @ spada Dlatego jak idziesz na betę (bHCG) sprawdzić czy jesteś w ciąży, to robią też poziom progesteronu, jak jest za niski żeby utrzymać ciąże, to się dostaje lekiszczesciara30 lubi tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Ja też pierwsze co to weszłam zobaczyć jak wasze temperatury i na szczęście mnie nie zawiodły 😅
Ja jak jest tak ciepło to budzę się stale przed budzikiem, bo już jestem cała zgrzana.
Niedziela coraz bliżej oł jeah💓
Trzymajcie kciuki za mój dzisiejszy monitoring 😁Achna, Niezapominajka 🍀, unify, Clausix, Karenira, Jednorożec89, nickt lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Unify taki śluz właśnie jest po owulacji, kremowy, nierozciągliwy, jak balsam, grudkowaty. Jaki jest na ciążę? Wszystko zależy indywidualnie, czasem dokładnie taki jak napisałaś, a czasami rozciągliwy jak na owulację albo nagle susza. Często też śluz ciążowy pojawia się dopiero po terminie 🐵, bo organizm wcześniej jeszcze nie ogarnia, że jest w ciąży.
Dziewczyny sama jestem nakręcona 😂 Jutro może siknę rekreacyjnie, bo został mi jakiś tani no name o czułości 25, a ten z rossmanna 10 zostawię na wielkie testowanie niedzielne. Nie uważam, że jestem w ciąży, ale miło się jeszcze chwilę ponapawać pięknym wykresem i Waszymi kciukami 😜 Jestem pewna, że lawina 💚 na nas czeka patrząc na pierwszą stronę, a dużo nas już nie zostało do testowania. Musi się udać 😊Papillon lubi tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
unify wrote:Dziewczyny a jak u Was ze sluzem po owu? Ja mialam taki kremowy w ostatnich dniach,dzisiaj mam troche jak balsam... Jaki powinien byc na ciaze? Juz nie chce czytać w tych internetach bo oszalec mozna🙈
U mnie niestety zawsze po owu w nieudanych cyklach jest kremowy sluz. Pamiętam, że w szczęśliwych cyklach mialam bardzo dużo wodnistego sluzu. Przez pierwsze tygodnie ciazy czulam, że jest tam bardzo mokro, a nawet czułam takie chlupanie 😅 ale pewnie jest to indywidualne odczucie i symptomy.Lolipop lubi tę wiadomość
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Wykresy macie cudne 🍀♥️
A ja wlasnie w tym miesiącu mam inny wykres niz zawsze.... W poprzednich cyklach juz 5-6 dpo juz sięgała ponad 37... Tu trzyma się dość nisko i jest zupełnie inny i wkręcam sobie ze kropek sie zaraz zadomowi i wypierdzieli w gore prędkością swiatła haha.... Dajcie mi kaftan 🙈😁😂😂😂😂😂 to juz czas 😂😂😂😂
Papillon, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Niezapominajka wykres jest tak piękny. I to Hsg w tym miesiącu. Musi się udać 💓💓💓 ja się dziwię, że jeszcze nie sikałaś. Szczerze nie wiem czy bym wytrzymała🤔Jeszcze te kłucia w jajnikach! Wysyłam wszystkie swoje moce i przepowiadam dwie kreski!!! 🔮
Niezapominajka 🍀, Jednorożec89 lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Majaaa wrote:U mnie niestety zawsze po owu w nieudanych cyklach jest kremowy sluz. Pamiętam, że w szczęśliwych cyklach mialam bardzo dużo wodnistego sluzu. Przez pierwsze tygodnie ciazy czulam, że jest tam bardzo mokro, a nawet czułam takie chlupanie 😅 ale pewnie jest to indywidualne odczucie i symptomy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 08:47
-
Hej dziewczyny, a mi się w nocy śniło, że @ dostałam i wiele razy dzień przed miałam takie sny, także zobaczymy czy teraz się to sprawdzi. Od wczorajszego wieczoru boli mnie po prawej stronie miednica, chyba jakieś napięcie mam, a do południa tam jajnik nawalał. Co do mierzenia temp to ja sobie mierzę na środku czoła, ale to dlatego, że tylko taki termometr mam haha, no ale dalej utrzymuje się 36,8 Wczoraj pisałam, że na dole strasznie sucho, to później mnie zalało wodnistym śluzem i weź tu nie głupiej Na jutro umówiłam się na drineczka i rano będę musiała zatestować, bo inaczej nic nie wypiję, ze stresu, że może jednak coś tam się udało.2cs - długie cykle
początek starań sierpień '20
pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran
'18 14tc poronienie zatrzymane
maj '19 córka -
Jakoś wyjątkowo dobrze się dziś czuję, nie wiem czy to przez piątek, czy serduszkowanie z M rano haha ale jestem wyspana, mam dobry humor, nic mnie nie boli, przynajmniej na razie wszystkie objawy odeszły...
Niezapominajka jak wysikasz te dwie kreski to chyba się popłaczę ze szczęścia i trochę będę zazdrościć... sorry jestem tylko słabym człowiekiemSkowronek, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Na bok wszelkie smutki. Niech Wam ostatni dzien pracy szybko mija i cycki do przodu cieszymy sie słonecznym weekendem. Tak abym w niedziele na poprawinach po weselu opijła wasze ⏸️ soczkiem :p 🍀♥️ nie możemy obniżać statystyk w tak słonecznym miesiącu 😁😍😍😍
Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Naniosłam sobie wczoraj na wykres owulację tak jak powinna ona być nie patrząc na testy owu itd., czyli równo 14 dni od terminu jutrzejszej @ i porównałam sobie ten kalendarzyk z moim ciążowym i jeśli chodzi o śluz to od dnia rzekomej owu wszystko się zgadza, objawy podobne, wtedy dzień przed 2 kreskami też miałam wodnisty śluz, tylko wtedy miałam typowy dzień implantacyjny kiedy naprawdę źle się czułam i teraz z racji, że tego nie poczułam to wiem, że się nie udało. Także ten śluz to może zupełnie o niczym nie świadczyć. I pewnie mam tak co miesiąc, ale uwagę na to zwróciłam tylko teraz i wtedy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 09:11
2cs - długie cykle
początek starań sierpień '20
pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran
'18 14tc poronienie zatrzymane
maj '19 córka -
unify wrote:Ehh czyli nie ma co sie podniecac duza iloscia kremowego sluzu🤣 wazny jest ten wodnisty
to rosnie bywa😄
ja w ciazach właśnie miałam też wodnisty ..
ale od 10dpo ..wcześniej kremowy ale dużo więcej niż zawsze po owu..i chlupalo do 15tyg
co zauważyłam to to że w niezaciazonym cyklu im bliżej 🙈 tym Suszej u mnie się robi no ale czy za każdym razem musi być tak samo 😄
ja od wczoraj myślę tylko o tym że syn dziś będzie miał wyrywane 4 górne pod aparat . i ryczeć mi się chce że zdrowiuske śnieżno białe ząbki muszą iść out bo są tak stłoczone 😭 aż mam gule w gardle ciągle myśląc czy to dobra decyzja 🤧
nie przypuszczałam ze bede to tak przeżywać ehunify lubi tę wiadomość
-
Lolipop wrote:to rosnie bywa😄
ja w ciazach właśnie miałam też wodnisty ..
ale od 10dpo ..wcześniej kremowy ale dużo więcej niż zawsze po owu..i chlupalo do 15tyg
co zauważyłam to to że w niezaciazonym cyklu im bliżej 🙈 tym Suszej u mnie się robi no ale czy za każdym razem musi być tak samo 😄
ja od wczoraj myślę tylko o tym że syn dziś będzie miał wyrywane 4 górne pod aparat . i ryczeć mi się chce że zdrowiuske śnieżno białe ząbki muszą iść out bo są tak stłoczone 😭 aż mam gule w gardle ciągle myśląc czy to dobra decyzja 🤧
nie przypuszczałam ze bede to tak przeżywać eh
Ja Ci teraz powiem ze dobrze robisz... Mialam identyczna sytuacjie ze swoimi zębami jak bylam mala... Teraz moge tylko dziękować mamie ze tak postąpiła bo mam zęby rowne jak z reklamy pasty do zębówLolipop lubi tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Karenira wrote:Sprawdzałam przed chwilą ten kalendarz płodnych na t-time.pl. Wiecie co mówi?
"Zarodek dotarł dziś do macicy"
mi dzisiaj nie mówi nic wczoraj implantacja +- 3 dni, a jutro "Test krwi hCG może już być pozytywny". A jakby tak otworzyć laboratorium w domu hmmm hahaSkowronek, Achna lubią tę wiadomość
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."