Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Papillon wrote:Dziewczyny, ale natrzepałyście postów 😂 do tej niedzieli to będzie z 200 stron! Co do Nac to ja łykam cały ten cykl 😀 i właśnie przewiduję turboowulację. Mam właśnie z Now Foods 👍 ale na insta u Pauliny Ihnat nasłuchałam się, że poleca się brać cały cykl, ale głównie skupiłam się na policystycznych jajnikach. Co do temperatury ja też dalej mierzę w ustach, ale jak Wy to robicie, że nie budzicie się przed budzikiem? Ja chyba jestem jakąś nerwowa, bo budzę się za wcześnie i później ta tempka jest oszukana 😅
Wiadomo że efekty nie przyjdą od razu, ale może coś w końcu się ruszy!
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Clausix po owulacji szyjka powinna być twarda, więc całkiem możliwe, że to ona. Ale może faktycznie zapytaj gina skoro nie jesteś pewna albo poogladaj sobie w google budowę dróg rodnych i może rozszyfrujesz 😁
Papillon z tego co pamiętam to szczególnie przy endometriozie wskazane jest brać NAC codziennie, przy PCOS chyba też, ale ja biorę tylko pod owulację, od najbliższego cyklu dodatkowo w połączeniu z lekiem na stymulację. I wtedy wskaznaie jest brać od 3dc przez 5 dni dawkę 1200.
Skowronek jak bym czytała to jako dobry znak. Naprawdę potrzebujemy 💚💚💚 w niedzielę 😊
Jednorożec dokładnie, nie ma większego znaczenia jaką mamy temperaturę, ale jaka jest ona w stosunku to temperatur z pierwszej fazy cyklu. Ostatnio widziałam ciążowe wykresy, w których były bardzo duże spadki w 2 fazie cyklu, a i tak piękna ciąża i ⏸️
Jednorożec89, Skowronek, Karenira, Papillon lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Niezapominajka 🍀 wrote:Clausix po owulacji szyjka powinna być twarda, więc całkiem możliwe, że to ona. Ale może faktycznie zapytaj gina skoro nie jesteś pewna albo poogladaj sobie w google budowę dróg rodnych i może rozszyfrujesz 😁
Papillon z tego co pamiętam to szczególnie przy endometriozie wskazane jest brać NAC codziennie, przy PCOS chyba też, ale ja biorę tylko pod owulację, od najbliższego cyklu dodatkowo w połączeniu z lekiem na stymulację. I wtedy wskaznaie jest brać od 3dc przez 5 dni dawkę 1200.
Skowronek jak bym czytała to jako dobry znak. Naprawdę potrzebujemy 💚💚💚 w niedzielę 😊
Jednorożec dokładnie, nie ma większego znaczenia jaką mamy temperaturę, ale jaka jest ona w stosunku to temperatur z pierwszej fazy cyklu. Ostatnio widziałam ciążowe wykresy, w których były bardzo duże spadki w 2 fazie cyklu, a i tak piękna ciąża i ⏸️
Właśnie ja też je przegladałam kiedyś dziewczynom temperatura spadała nawet poniżej linii albo utrzymywała się nisko wiecej niż jeden dzień i wychodziły z tego dwie kreseczki więc wszystko jest możliweNiezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Niezapominajka 🍀 wrote:Clausix po owulacji szyjka powinna być twarda, więc całkiem możliwe, że to ona. Ale może faktycznie zapytaj gina skoro nie jesteś pewna albo poogladaj sobie w google budowę dróg rodnych i może rozszyfrujesz 😁
Wydawało mi się, że po biolchemie w liceum i studiach z fizjoterapii powinnam to ogarnąć, ale jednak nie haha teoria a praktyka to dwie różne rzeczy...32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix skoro już podrzucilaś temat to może pochwalić sie gdzie pracujecie/czym się zajmujeci/ Wasz zawód? Oczywiście nie musicie podawać dokładnych szczegółów, zdradzcie tyle na ile macie ochotę 😊
Ja pracuję w dużym korpo międzynarodowym w dziale prawnym.👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Niezapominajka 🍀 wrote:Clausix skoro już podrzucilaś temat to może pochwalić sie gdzie pracujecie/czym się zajmujeci/ Wasz zawód? Oczywiście nie musicie podawać dokładnych szczegółów, zdradzcie tyle na ile macie ochotę 😊
Ja pracuję w dużym korpo międzynarodowym w dziale prawnym.
Ja ma razie jestem mamą na pełny etat ale mój wyuczony zawód to administracja publicznaNiezapominajka 🍀, Papillon lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
5 dpo szyjka sie dzis zrobiła tak jakos wysoko ze ciężko bylo mi ja dosięgnąć.... Badam ja od tego cyklu i nie mam porywnania z poprzednimi. Tak ma byc? 😁
Ja z zawodu jestem fizjoterapeutka. Ale niestety siedzę za biurkiem i ciezko mi sie z tego biurka ruszyć...
Może kiedyś jeszcze wrócę do zawoduClausix, Niezapominajka 🍀, Papillon lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Niezapominajka 🍀 wrote:Clausix skoro już podrzucilaś temat to może pochwalić sie gdzie pracujecie/czym się zajmujeci/ Wasz zawód? Oczywiście nie musicie podawać dokładnych szczegółów, zdradzcie tyle na ile macie ochotę 😊
U mnie to jest trochę skomplikowane, bo ja lubię robić dużo rzeczy na raz
Z wykształcenia jestem fizjo, przez 2 lata pracowałam w przedszkolu integracyjnym, ale w Polsce ten zawód jest mało opłacalny, no i trochę ta moja idealistyczna wizja z czasów matury pt "kasa jest nie ważna, będę pomagać dzieciakom" się rozmyła, gdy zderzyłam się z dorosłością
Na 3 roku zaczęłam pracować przy technicznej obsłudze eventów. Ciężki temat, bo zdecydowanie zdominowany przez mężczyzn A w dodatku byłam kompletnie zielona, ale mój fantastyczny ex-szef, a obecny przyjaciel, wszystkiego mnie nauczy. I tak już ciągnę to mniej lub bardziej od 8 lat. Po studiach jednocześnie ciągnęłam fizjo i eventy, potem rzuciłam fizjo i poszłam do pracy w ośrodku targowym (fatalnym zresztą Okropny zarząd, brak jakiejkolwiek pewności, że Cię nie wywalą z dnia na dzień itp). Po roku postanowiłam, że potrzebna mi stała praca do osiągnięcia kolejnego ważnego celu w życiu - macierzyństwa. No i tak od ponad roku jestem Panią z biura (sprzedajemy sprzęt do budowy sieci telekomunikacyjnych), która w wolnym czasie ogarnia nagłośnienia, transmisje live i inne tego typu atrakcjeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 20:47
Niezapominajka 🍀, Achna, Papillon lubią tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
U mnie branża filmowa, ale od strony 'biurkowej'Niezapominajka 🍀, Achna, Papillon, mgielka lubią tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Ja przez 10 lat pracowałam w gastronomii. Najpierw jako kucharz, potem jako cukiernik. Pieczenie to moja pasja Tyle, że gastronomia to ciężki kawałek chleba i niewdzięczne finansowo. Bardzo długo ciągnęłam na tej pasji i uporze, aż w końcu postanowiłam zmienić branżę całkowicie. Poszłam na zaoczne studia informatyczne, rzuciłam pracę i przebranżowiłam się na testera oprogramowania. Obecnie jestem już po 2 roku studiów i roku pracy w nowym, świetnym zawodzie. Praca dla firmy związanej z telekomunikacją. Wcześniej w biurze z super atmosferą, a od marca zdalnie.
Każdemu, kto myśli o zmianie zawodu, a boi się że może być za późno powiem jedno. Nigdy nie jest za późno na spełnianie własnych zamierzeńWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 21:00
MayMasza, Niezapominajka 🍀, Clausix, Polcia1989, Achna, Papillon, Koniczynka28, mgielka lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
nick nieaktualnyNiezapominajka 🍀 wrote:Clausix skoro już podrzucilaś temat to może pochwalić sie gdzie pracujecie/czym się zajmujeci/ Wasz zawód? Oczywiście nie musicie podawać dokładnych szczegółów, zdradzcie tyle na ile macie ochotę 😊
Jestem tłumaczem 🤔
I jak to jest z tym bolem cycków i sutków u was. U mnie od wczoraj masakra. Spać nie mogę, koszulki ubrać nie mogęNiezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
-
MayMasza wrote:Hmm a to NAC można przez cały cykl?:p
Wiadomo że efekty nie przyjdą od razu, ale może coś w końcu się ruszy!
Jasne, że nic nie przyjdzie od razu, ale prędzej czy później będą efekty 😁
Clausix u Ciebie właśnie jak są owulki i już nie ma brzydkich jajników to też był brała tylko 5 dni 😀
Co do zawodu ja również jestem księgową,ale pracuję dla francuskiej firmy. Co do polskiej księgowości to jej nie znam totalnie 🤣🤣
Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Papillon wrote:MayMasza tak można brać cały cykl szczególnie jak ktoś ma problem z owulkami. Zalecana dawka to 1800.dlatego też brałam teraz cały cykl.
Jasne, że nic nie przyjdzie od razu, ale prędzej czy później będą efekty 😁
Clausix u Ciebie właśnie jak są owulki i już nie ma brzydkich jajników to też był brała tylko 5 dni 😀
Co do zawodu ja również jestem księgową,ale pracuję dla francuskiej firmy. Co do polskiej księgowości to jej nie znam totalnie 🤣🤣
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Makeup i charakteryzacja
Tyle ostatnio mam pracy, ze chyba organizm mi powie, ze „nie czas”.
Już z przemęczenia złapałam wyjątkowo zjadliwe przeziębienie i ciągnę gile za sobąNiezapominajka 🍀, Achna lubią tę wiadomość
-
która pisała że ma szyjke mega wysoko?
to ja w zaciazonym 7 dpo mialam tak wysoko że nie mogłam dosiegnac
a następnego dnia niżej jak broda ( twardo miękka hah) i tak już do 10dpo bo potem nie sprawdzałam
-
Poranny check - nikomu tempka nie spadła, mogę iść do pracy 😂 miłego dnia!
Niezapominajka 🍀, Karenira, Achna, Japoneczka z Porcelany lubią tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Cześć dziewczyny piątkowo! Od urlopu dzieli mnie tylko 8h w pracy 🥳 Znowu obudziłam się przed budzikiem, prawie godzinę mimo, że szłam spać mega zmęczona i nadal jestem 🤦🏼♀️ O losie daj żyć i spać 😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 07:20
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Niezapominajka 🍀 wrote:Cześć dziewczyny piątkowo! Od urlopu dzieli mnie tylko 8h w pracy 🥳 Znowu obudziłam się przed budzikiem, prawie godzinę mimo, że szłam spać mega zmęczona i nadal jestem 🤦🏼♀️ O łosie daj żyć i spać 😜
Ja się obudziłam dziś 5:15...wyspana...to jest dopiero dziwne 😜32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."