Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • unify Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonana8 wrote:
    Widzę że humory wam opisują 😁

Ja dziś mam jakiś zjazd psychiczny i dociera do mnie że pewnie się nie udało no bo jak...
    Jak wszystkie uciekną na wrześniowy wątek to kto tu dotrwa do 30sierpnia?🙈😂

Dotarł dziś mój zapas testów ciążowych może zacznę od dziś testować 🙈
    Ja mialam testować 31 ,ale pewnie nie wytrzymam i zrobie gdzies 29 ,także nie bedziesz sama😊

atdc2n0a92hantdh.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Uuu, ale jeśli moje 36,6 może być 0,2 wyższe... To dlaczego do testowania tak daleko? Aaaa....
    Ja również mierze w ustach i to termometrem z jednym miejscem po przecinku..takze moje pomiary nie wydaja mi sie w 100% wiarygodne
    Poza tym zawsze mialam 35 i cos temperaturę wiec cieszy mnie teraz nawet te 36,5 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 19:25

atdc2n0a92hantdh.png
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Właśnie wiem, że żeby było miarodajnie musiałabym cały miesiąc jedną metodą. Dlatego mierzę tylko w ustach. Tak jak mówiłam, raz tylko sprawdziłam w obu. Wtedy najpierw zmierzyłam w ustach, potem przy łóżku przelałam termometr płynem antybakteryjnym i zmierzyłam w pochwie. Nie wyobrażam sobie tego codziennie robić, nawet w ramach eksperymentu. Za to do mierzenia tylko w pochwie nie mogę się przekonać. Myślę sobie, że jak będę w ciąży, to będę niezależnie od miejsca pomiaru :)
    Myślę, że ważniejsze od tego jaka jest temperatura jest jej tendencja. Jeżeli jest wysoko w porównaniu do pierwszej fazy albo cały czas rośnie to jest dobry znak, bez względu na to gdzie był wykonany pomiar i czy temperatura pokazuje 36.7 czy 37.1, bo tak jak wszystkie wiemy, w pochwie będzie wyższy wynik. U Ciebie jest ładny wykresik także nie ma się co przejmować "za niskimi" temperaturami 😊✊🏻

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Uuu, ale jeśli moje 36,6 może być 0,2 wyższe... To dlaczego do testowania tak daleko? Aaaa....
    😂😂😂

Szkoda, że owulacja nie jest raz w tygodniu 😜

Clausix, Polcia1989, Karenira lubią tę wiadomość

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Clausix Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    😂😂😂

Szkoda, że owulacja nie jest raz w tygodniu 😜

Popieram! Trzeba coś z tym zrobić 😂
    Próbuję rozkminić to badanie szyjki, rano była miększa, teraz jest twarda... albo to czego dotykam nie jest szyjką 😂 jakieś rady? :P
    i śluz był wczoraj bardziej jak woda, rano jak balsam, a teraz bardziej gęsty... nie ogarniam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 19:30

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Popieram! Trzeba coś z tym zrobić 😂
    Próbuję rozkminić to badanie szyjki, rano była miększa, teraz jest twarda... albo to czego dotykam nie jest szyjką 😂 jakieś rady? :P
    Przede wszystkim szyjkę mierzymy wieczorem, nie rano, bo rano zawsze wynik jest zakłamany, jej położenie zmienia się w ciągu dnia. Musisz wyczuć ścianki pochwy i centralnie na środku masz szyjkę, która może być długa albo krótka (jeśli jest krótka to bardzo ciężko ją dosięgnąć), na środku masz wgłębienie. A miękka jest taka elastyczna, żelkowata. Ja mam tyłozgięcie, więc u mnie zawsze wyczuwam szyjkę. Obecnie jest bardzo długa i zamknięta 😜 Taka też powinna być w ciąży 😜😂

valezi lubi tę wiadomość

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Clausix Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Przede wszystkim szyjkę mierzymy wieczorem, nie rano, bo rano zawsze wynik jest zakłamany, jej położenie zmienia się w ciągu dnia. Musisz wyczuć ścianki pochwy i centralnie na środku masz szyjkę, która może być długa albo krótka (jeśli jest krótka to bardzo ciężko ją dosięgnąć), na środku masz wgłębienie. A miękka jest taka elastyczna, żelkowata. Ja mam tyłozgięcie, więc u mnie zawsze wyczuwam szyjkę. Obecnie jest bardzo długa i zamknięta 😜 Taka też powinna być w ciąży 😜😂

chyba mnie to przerasta... :P będę obserwować, może jak się coś zmieni drastycznie to to wyłapie :P
    zastanawia mnie taki twardy punkt wielkości bo ja wiem... guzika? czemu nie uczą tego w szkole?! :P

💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    No kiedyś wkoncu musi wypaść na nas hehe ile mozna być pomijanym w rozdaniu nie?! 😉
    Ej ja też uwielbiam slodkie, to czekoladke , to lody to jakieś wafelki, toffiefie ojjjj jak dziecko 😋😋😋 chipsy zielone... No ale teraz jak tyje na sterydach to już ograniczam, zawsze coś tam skubne ale nie tyle co kiedys.

Właśnie se pije poobiednia kawke i tak się zastanawiam czy zamawiać już Miovelie NAC na nastepny cykl czy szukać czegoś innego , polecacie coś w tym stylu???
    Widze, Że plany mamy takie same haha :D dziś zakupiłam Miovelię NAC, wiesiołka, olej z kiełków pszenicy, omege-3, dokupilam kielkow bo na swoje musze poczekac chwilke i wpierdzielam jak małpa kit! do bojuuu do bojuu do bojuu hop sa sa!! :D A! i Conceive plus tez zamowilam hahahah

Mama8latka lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    No.Tobie może już nie będzie potrzebne 🙂🙂🙂✊✊
    Ja planuje listę na nowy cykl i tak się zastanawiam też nad tym niepokalankiem 🤔 nie zauważyłam żadnych zmian biorac go...
    Olej z wiesiolka jeszcze mam✔
    Miovelie zwykla mam ✔
    Witamina D ✔
    Encorton ✔
    Dziewczyny co jeszcze polecacie?? Może się wypowie jakas zafasolkowana 🤔😙
    ja kupiłam jeszcze Omege-3, nagietek do picia i mleczko pszczele w kapsułkach. kupie jeszcze pylek pszczeli (swoja droga uwielbiam smak propolisu:D) i kwasfoliowy/pregna start. Kupilam tez czysty inozytol. obstawie sie wszystkim i zobaczymy :) moze bedzie widac roznice w cyklach. Nawet jak we wrzesniu nie uda mi sie zajsc w ciaze to chce wywolac naturalna owulacje pierwszy raz od kilku lat! chce i juz! i bede w to wierzyc chociażby mieliby mnie wziąć za wariatkę :D

Niezapominajka 🍀, Papillon, Mama8latka lubią tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    O właśnie MACA !! Też o tym myślałam i wylecialo mi z głowy. To będzie chyba to co dorzuce do zestawu. 👍
    No policzyc koszty wizyt plus leki plus badania to wychodzi miliony monet 🙄 A po co się placi te ubezpieczenia.... niech się na coś przyda...
    Mace tez dokupilam bo mi sie konczy :D

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    ja kupiłam jeszcze Omege-3, nagietek do picia i mleczko pszczele w kapsułkach. kupie jeszcze pylek pszczeli (swoja droga uwielbiam smak propolisu:D) i kwasfoliowy/pregna start. Kupilam tez czysty inozytol. obstawie sie wszystkim i zobaczymy :) moze bedzie widac roznice w cyklach. Nawet jak we wrzesniu nie uda mi sie zajsc w ciaze to chce wywolac naturalna owulacje pierwszy raz od kilku lat! chce i juz! i bede w to wierzyc chociażby mieliby mnie wziąć za wariatkę :D
    Trzymam kciuki za dorodne 🥚 To działa! Potwierdzam, że dieta to klucz do sukcesu 💪🏻 Ja też codziennie piję pyłek i olej z czarnuszki, diabelstwo okropne, ale co poradzić jak trzeba. Kiełki, chlebek żytni 100%, bardzo polecam też pasty warzywne z Lidla, moja ulubiona to "smalczyk" z fasoli 😊 Warzywa, owoce, ile się tylko da. Niestety efekty faktyczne po minimum 3 miesiącach, ale na pewno nam to wszystko robi dobrze.

Clausix lubi tę wiadomość

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    chyba mnie to przerasta... :P będę obserwować, może jak się coś zmieni drastycznie to to wyłapie :P
    zastanawia mnie taki twardy punkt wielkości bo ja wiem... guzika? czemu nie uczą tego w szkole?! :P
    Ten guzik to prawdopodobnie właśnie szyjka 😜

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Papillon Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale natrzepałyście postów 😂 do tej niedzieli to będzie z 200 stron! Co do Nac to ja łykam cały ten cykl 😀 i właśnie przewiduję turboowulację. Mam właśnie z Now Foods 👍 ale na insta u Pauliny Ihnat nasłuchałam się, że poleca się brać cały cykl, ale głównie skupiłam się na policystycznych jajnikach. Co do temperatury ja też dalej mierzę w ustach, ale jak Wy to robicie, że nie budzicie się przed budzikiem? Ja chyba jestem jakąś nerwowa, bo budzę się za wcześnie i później ta tempka jest oszukana 😅

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Ten guzik to prawdopodobnie właśnie szyjka 😜

Chyba za małe... i ciągle twarde :P zapytam gina przy następnej wizycie, może mnie nie wyśmieje haha :P

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• Clausix Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Dziewczyny, ale natrzepałyście postów 😂 do tej niedzieli to będzie z 200 stron! Co do Nac to ja łykam cały ten cykl 😀 i właśnie przewiduję turboowulację. Mam właśnie z Now Foods 👍 ale na insta u Pauliny Ihnat nasłuchałam się, że poleca się brać cały cykl, ale głównie skupiłam się na policystycznych jajnikach. Co do temperatury ja też dalej mierzę w ustach, ale jak Wy to robicie, że nie budzicie się przed budzikiem? Ja chyba jestem jakąś nerwowa, bo budzę się za wcześnie i później ta tempka jest oszukana 😅

Ja od jakiegoś czasu budzę się o 6:15 sama z siebie, a budzik na 6:30... po prostu mierzę o 6:15 bo to mała rozbieżność :P

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze temp w ustach właśnie ze wzgledu na wygodę i moje lenistwo żeby myć termometr za każdym razem :p szyjki nie badam bo zupełnie tego nie ogarniam. Nie wiem czy to co czuje to właśnie szyjka czy nie. Więc odpuściłam.
    Dziewczyny! Brzuch mnie boli jak na okres... Ale dużo mocniej niż zazwyczaj, szczerze mówiąc bardzo mi to doskwiera z tego względu, że zazwyczaj łagodnie przechodzę okres. Dziwne to...

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Ja od jakiegoś czasu budzę się o 6:15 sama z siebie, a budzik na 6:30... po prostu mierzę o 6:15 bo to mała rozbieżność :P
    Ja mam budzik na 6,a sąsiad zawsze mnie obudzi rykiem motocykla o 5:55...

Clausix lubi tę wiadomość

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    . Co do temperatury ja też dalej mierzę w ustach, ale jak Wy to robicie, że nie budzicie się przed budzikiem? Ja chyba jestem jakąś nerwowa, bo budzę się za wcześnie i później ta tempka jest oszukana 😅
    Ja mam taki problem ze minimum raz w nocy wstaje do toalety siku😅 mam maly pęcherz i nie przesypiam calej nocy 🙊 ale mierze 6.30 równo z budzikiem i biore wykres z lekkim przymrużeniem oka ;)

atdc2n0a92hantdh.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unify wrote:
    Ja mam taki problem ze minimum raz w nocy wstaje do toalety siku😅 mam maly pęcherz i nie przesypiam calej nocy 🙊 ale mierze 6.30 równo z budzikiem i biore wykres z lekkim przymrużeniem oka ;)

Też mi się zdarza wstać na siku, ale to raczej koło 1-1:30, więc 5h snu raczej wystarcza do pomiarów hm?

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unify wrote:

Jak przesypiesz ze trzy godzinki przed pomiarem to tragedii nie ja czasem wstaję ok 4 pomier mam o 6.15 jakoś wydaję mi się te wyniki zgadzać z tym co przewiduję. Poza tym jak przeglądam wykresy dziewczyn to mitem jest że w ciąży jest temperatura zawsze powyżej 37 ma być wyższa w drugiej fazie i tyle nawet jak to jest 36.5 np

Niezapominajka 🍀, Clausix, Skowronek, unify, Karenira lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ