Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja polecam: profertil female. Niby dedykowany dla kobiec z policystycznymi, ale mój gin powiedział, ze najlepszy i łykam prawie rok(przy czym ja nie mam policystycznych:)
Z witami d3 polecam na receptę. Miałam poniżej normy, jak brałam takie bez recepty niby 2 tys prawie nie drgnęło. A Dekristol 20 tys 1 raz w tygodniu i po 3 msc dwukrotność tego, co było w krwi. A cenowo wychodzi pewnie na to samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 16:35
-
Ten profertil ma zwykły kwas foliowy A ja mam mutacje to musze mieć cos z metylowanym.
Witamine mam w normie to nie potrzebuje tak dużej dawki na recepte.
W ogóle to wiecie nad czym się zastanawiam? Czy nie zrobić tak że zapisać się do swojego gina normalnie na wizyte i między czasie zapisać się też w kolejke na NFZ ... i jak będę potrzebować jakieś badania to wtedy na wizycie NFZ będę się pytać o skierowanie... myslicie ze wysmieja mnie w gabinecie NFZ i powiedzą że nie ma opcji na skierowania????Koniczynka28 lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka na pewno wspominana już nie raz, maca, mąż pije tą w kapsułkach Now Foods, zastanawiam się czy nie zmienić mu na sproszkowaną o nie dodawać do czegoś, ale myślę, że kapsułki wypije regularnie, a proszku już nie bardzo 🤪 ja sama bym zaczęła brać, ale nie wiem jak z nią przy karmieniu jest i nie mogę się doszukać info. Inne to olej lniany, siemię, awokado, grejfruity warto wdrożyć, może owoce granatu, daktyle, pestki dyni, płatki owsiane, kiszonki. Dalej będę zagłębiać się w temat co jeszcze warto wcinać. Ja mam ogólnie dobrą dietę więc jedynie dorzuciłam sobie witaminy prenatalne i od 2 dni siemię lniane zaczęłam wcinać i zamierzam regularnie, bo wcześniej to tak od czasu do czasu do czegoś dorzucałam.
A co do nfz'u próbuj. Ja co mogę to biorę od rodzinnej, zastanawiam się czy jak zajdę teraz w ciążę czy nie robić tak samo. Zawsze to jakiś mniejszy koszt, a badania drogie są.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 17:45
2cs - długie cykle
początek starań sierpień '20
pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran
'18 14tc poronienie zatrzymane
maj '19 córka -
Widzę że humory wam opisują 😁
Ja dziś mam jakiś zjazd psychiczny i dociera do mnie że pewnie się nie udało no bo jak...
Jak wszystkie uciekną na wrześniowy wątek to kto tu dotrwa do 30sierpnia?🙈😂
Dotarł dziś mój zapas testów ciążowych może zacznę od dziś testować 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 18:17
Iwona335 -
Iwonana8 wrote:Ja dziś mam jakiś zjazd psychiczny i dociera do mnie że pewnie się nie udało no bo jak...
Nie bój się, nie zostaniesz sama. Będę testować 29.08, oczywiście jeśli w tym dniu @ mnie nie obudzi.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Iwonana8 wrote:Widzę że humory wam opisują 😁
Ja dziś mam jakiś zjazd psychiczny i dociera do mnie że pewnie się nie udało no bo jak...
Dotarł dziś mój zapas testów ciążowych może zacznę od dziś testować 🙈
mój zestaw miał dojść dziś i pewnie będzie jutro .
jeśli nic nie czujesz to też dobry znak 😄
ja z reguły wiem i sobie nic nie wkrecam a teraz jest takie ... nie wiem .. moze ..a może jednak nie .no nie wiem 😂
zawsze coś bo wczesniej zaraz po owu wiedziałam że nie i koniec 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 18:35
Jednorożec89 lubi tę wiadomość
-
Lolipop wrote:mój zestaw miał dojść dziś i pewnie będzie jutro .
jeśli nic nie czujesz to też dobry znak 😄
ja z reguły wiem i sobie nic nie wkrecam a teraz jest takie ... nie wiem .. moze ..a może jednak nie .no nie wiem 😂
Ja wiem że nic tego jakoś podświadomie może to nawet u lepiej bo niepotrzebnie się nie nakręcamDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
ajwii2 wrote:Mama8latka na pewno wspominana już nie raz, maca, mąż pije tą w kapsułkach Now Foods, zastanawiam się czy nie zmienić mu na sproszkowaną o nie dodawać do czegoś, ale myślę, że kapsułki wypije regularnie, a proszku już nie bardzo 🤪 ja sama bym zaczęła brać, ale nie wiem jak z nią przy karmieniu jest i nie mogę się doszukać info. Inne to olej lniany, siemię, awokado, grejfruity warto wdrożyć, może owoce granatu, daktyle, pestki dyni, płatki owsiane, kiszonki. Dalej będę zagłębiać się w temat co jeszcze warto wcinać. Ja mam ogólnie dobrą dietę więc jedynie dorzuciłam sobie witaminy prenatalne i od 2 dni siemię lniane zaczęłam wcinać i zamierzam regularnie, bo wcześniej to tak od czasu do czasu do czegoś dorzucałam.
A co do nfz'u próbuj. Ja co mogę to biorę od rodzinnej, zastanawiam się czy jak zajdę teraz w ciążę czy nie robić tak samo. Zawsze to jakiś mniejszy koszt, a badania drogie są.
O właśnie MACA !! Też o tym myślałam i wylecialo mi z głowy. To będzie chyba to co dorzuce do zestawu. 👍
No policzyc koszty wizyt plus leki plus badania to wychodzi miliony monet 🙄 A po co się placi te ubezpieczenia.... niech się na coś przyda...👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Iwonana8 wrote:Widzę że humory wam opisują 😁
Dotarł dziś mój zapas testów ciążowych może zacznę od dziś testować 🙈 -
A ja Was pozdrawiam- gorąco i tak sobie na leżaku czytam co u Was. Myślami już jestem na poniedziałkowym testowaniu 🙂
https://zapodaj.net/2e196e9bce244.jpg.html
To już prawie zaraz 😃🤣
Clausix, Glendolinaa, Niezapominajka 🍀, Papillon, ajwii2 lubią tę wiadomość
-
Polcia1989 wrote:A ja Was pozdrawiam- gorąco i tak sobie na leżaku czytam co u Was. Myślami już jestem na poniedziałkowym testowaniu 🙂
https://zapodaj.net/2e196e9bce244.jpg.html
To już prawie zaraz 😃🤣
Piękne widoki oby w poniedziałek były też piękne
Jak już czwartek minął to wydaje mi się, że moje niedzielne testowanie jest już za rogiem jeszcze tylko jeden dzień w pracy , a reszta zleci szybko32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Mnie tak jakoś dzisiaj nosi, że gdybym była już chociaż 10dpo to bym pewnie test robiła, ale że jestem dopiero 5dpo to nie ma po co Zabawne bo w zeszłym miesiącu wytrzymałam do terminu @ i nawet nie musiałam się fatygować testowaniem.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
nick nieaktualny
-
Polcia, ale widoki 😍 Ja już tak czekam na swój urlop 🥳
Clausix mnie jakoś dzisiaj też już bliżej. No i tak jak Karenira pisała, brakuje nam jeszcze conajmniej kilku serduszek do średniej, nie mówiąc już o biciu w sierpniu rekordu.
Czytałam też na innym wątku, że dziewczyny z forum się tak zgadały, że co roku jeżdżą razem na wakacje i się przyjaźnią. Niby anonimowe znajomości, w może z nich wyjść coś tak pięknego przy wspólnym celu i wzajemnym wsparciu 🙂Clausix, Skowronek lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Dziewczyny czytałam, że temperatura mierzona w ustach jest niższa niż ta w pochwie. Orientujecie się może średnio o ile? Bo może to moje 36,6 tak naprawdę mierzone w pochwie byłoby wyższe? W zeszłym miesiącu zrobiłam jednego dnia porównanie i wtedy ta z pochwy była ok.0,2 stopnia wyższa. Nie wiem tylko czy to reguła.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira wrote:Dziewczyny czytałam, że temperatura mierzona w ustach jest niższa niż ta w pochwie. Orientujecie się może średnio o ile? Bo może to moje 36,6 tak naprawdę mierzone w pochwie byłoby wyższe? W zeszłym miesiącu zrobiłam jednego dnia porównanie i wtedy ta z pochwy była ok.0,2 stopnia wyższa. Nie wiem tylko czy to reguła.
Ja próbowałam tylko raz porównać, w pochwie wyższa była o 0,3 niż w ustach. Teraz mierzę w pochwie, a w zeszłym miesiącu takie temperatury miałam w buzi, dlatego wydaje mi się niskie to 36,932 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Karenira wrote:Dziewczyny czytałam, że temperatura mierzona w ustach jest niższa niż ta w pochwie. Orientujecie się może średnio o ile? Bo może to moje 36,6 tak naprawdę mierzone w pochwie byłoby wyższe? W zeszłym miesiącu zrobiłam jednego dnia porównanie i wtedy ta z pochwy była ok.0,2 stopnia wyższa. Nie wiem tylko czy to reguła.👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Niezapominajka 🍀 wrote:Ta w pochwie na pewno jest wyższa i myślę, że 0.2 jest realne. Ale jeśli chcesz zacząć mierzyć dowcipnie to cały miesiąc, bo inaczej będzie niemiarodajnie. Apropo zmiany miejsca, jak higienicznie mierzycie tam temperaturę? Od razu wstajecie i przemywacie termometr? Czy odkładacie i robicie to później? Nie mogę sobie tego wyobrazić i z tego powodu mierzę pod językiem 😜
Mierzę przed wstaniem z łóżka, a po pomiarze od razu idę do łazienki się ogarniać, więc go przemywam chyba, że jest weekend i idę dalej spać, no to trudno - musi poczekać
myślałam, że to będzie bardziej skomplikowane, a okazało się prostsze niż trzymanie termometru w buzi 8 minutWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 19:14
32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Niezapominajka 🍀 wrote:Ta w pochwie na pewno jest wyższa i myślę, że 0.2 jest realne. Ale jeśli chcesz zacząć mierzyć dowcipnie to cały miesiąc, bo inaczej będzie niemiarodajnie. Apropo zmiany miejsca, jak higienicznie mierzycie tam temperaturę? Od razu wstajecie i przemywacie termometr? Czy odkładacie i robicie to później? Nie mogę sobie tego wyobrazić i z tego powodu mierzę pod językiem 😜36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm