Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi mój ginekolog powiedział ze przez to mogą ale nie musza być problemy z zajściem w ciąże i zaproponował mi nacięcie macicy , 10 minutowy zabieg przy całkowitym znieczuleniu, 1500 zł ... , nie miałaś żadnych sugesti od swojego gina?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 21:21
-
unify wrote:Ja mam tyłozgiecie dlatego w tym cyklu staraliśmy sie od tylu 🤣 chociaz wiem,ze to nie ma wpływu a moze akurat soe uda
My już próbowaliśmy chyba w każdej konfiguracji haha łącznie z odwracaniem się w cztery strony świata hahaha 🤣unify, Paulinaaa lubią tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Martyna155 wrote:Mi mój ginekolog powiedział ze przez to mogą ale nie musza być problemy z zajściem w ciąże i zaproponował mi nacięcie macicy , 10 minutowy zabieg przy całkowitym znieczuleniu, 1500 zł ... , nie miałaś żadnych sugesti od swojego gina?
Mam już dwoje dzieci jedna była w drugim cyklu starań a druga w 4Iwona335 -
Martyna155 wrote:Mi mój ginekolog powiedział ze przez to mogą ale nie musza być problemy z zajściem w ciąże i zaproponował mi nacięcie macicy , 10 minutowy zabieg przy całkowitym znieczuleniu, 1500 zł ... , nie miałaś żadnych sugesti od swojego gina?
Lepiej przed samą owulacją gdybyś poszła do fizjoterapeutki urgoginekologicznej, odpowiednim masazem może pomóc macicy się "naprostować" to tylko do pomocy przy zagnieżdżeniu. Choć tyłozgięcie nie jest jakimś wielkim problemem, może utrudniać, ale nie musi. A w ciąży macicy sama się naprostuje i po ciąży może zostać "prosta". Nie znam się na medycznych sformułowaniach , ale operacja za 1500 wydaje mi się naciąganiem 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 21:36
CzarownicazOz lubi tę wiadomość
2cs - długie cykle
początek starań sierpień '20
pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran
'18 14tc poronienie zatrzymane
maj '19 córka -
Tez nie wiedziałam , mój ginekolog ma swoją klinikę , po poronieniu pomógł mi koedy trafiłam do niego w 10 tyg ciąży .. także Mam do niego zaufanie . jeśli teraz się nie uda mi się z ciąża mysle ze zdecyduje się na ten zabieg ..zasugerował żeby to zrobić ze będzie na pewno latwiej ale to rozmawiałam z nim przed rozpoczęciem starań , teraz mam wizytę w przyszłym tyg wiec wszystko pewnie ustalę .
unify wrote:Nigdy, pierwszy raz słyszę, ze z tylozgieciem sie cos robi 🤔 -
Dziewczyny
Dziś 25dc. Od 20 miesięcy staramy się z mężem o dziecko, nigdy nie udało mi się zajść w ciążę. Obecnie drugi cykl stymulowany clostilbegytem (2-6dc). Ovitrelle podany 13.08, owulacja 15-16.08. Dziś 25dc beta 20,6 mlU/ml.
Test pozytywny z nieporannego moczu. Dziś wieczorem mam wziąć ostatnią tabletkę duphastonu.
Jak myślicie ciąża?
Dziś wieczorem mam wziąć ostatnią tabletkę duphastonu (biorę od 19 do 25dc). Myślicie, że jednak powinnam go kontynuować jutro? -
mallew wrote:Dziewczyny
Dziś 25dc. Od 20 miesięcy staramy się z mężem o dziecko, nigdy nie udało mi się zajść w ciążę. Obecnie drugi cykl stymulowany clostilbegytem (2-6dc). Ovitrelle podany 13.08, owulacja 15-16.08. Dziś 25dc beta 20,6 mlU/ml.
Test pozytywny z nieporannego moczu. Dziś wieczorem mam wziąć ostatnią tabletkę duphastonu.
Jak myślicie ciąża?
Dziś wieczorem mam wziąć ostatnią tabletkę duphastonu (biorę od 19 do 25dc). Myślicie, że jednak powinnam go kontynuować jutro?
Z lekiem nie pomogę ale trzymam mocno kciuki żeby było to TO! 👍🙏🥰Iwona335 -
Jak myślicie ciąża?
Dziś wieczorem mam wziąć ostatnią tabletkę duphastonu (biorę od 19 do 25dc). Myślicie, że jednak powinnam go kontynuować jutro?05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Jak myślicie ciąża?
Dziś wieczorem mam wziąć ostatnią tabletkę duphastonu (biorę od 19 do 25dc). Myślicie, że jednak powinnam go kontynuować jutro?
Nigdy nie brałam duphastonu, ale z tego co czytałam na forum to dziewczyny biorą dalej, potem kontrola bety czy przyrasta. Jeżeli tak to biorą, a jak źle przyrasta to gin każe odstawić, żeby przyszła @.
Może ktoś się wypowie bardziej doświadczony32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Jak myślicie ciąża?
Dziś wieczorem mam wziąć ostatnią tabletkę duphastonu (biorę od 19 do 25dc). Myślicie, że jednak powinnam go kontynuować jutro?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 00:00
-
nick nieaktualnyMartyna155 wrote:Mi mój ginekolog powiedział ze przez to mogą ale nie musza być problemy z zajściem w ciąże i zaproponował mi nacięcie macicy , 10 minutowy zabieg przy całkowitym znieczuleniu, 1500 zł ... , nie miałaś żadnych sugesti od swojego gina?
-
nick nieaktualnymallew wrote:Dziewczyny
Jak myślicie ciąża?