Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzisiaj naparza krzyż. Ledwo chodzę. Niech mnie ktoś dobije...

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • Neami Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Albo jak my wariatki - robi się pomiary absolutnie wszystkiego haha :P
    Ja poszłam sobie sikac na owulaka by pocieszyć się widokiem drugiej kreski 🤣 a jestem już po potwierdzonej owulacji 🤣 wariactwo czas start 🤣

Ps żeby było śmieszniej to wyszedł mi pozytywny owulak (dwie kreski tego samego koloru). Mam zjebany organizm (haha słownik zmienił mi początkowo na zadbany organizm 🤣) taaa

"... świat nie jest ani dobry, ani zły sam w sobie. Wobec człowieka świat jest obojętny. Wszystko, co dzieje się wokół nas jest tylko odzwierciedleniem naszych myśli, uczuć, pragnień i działań. Świat to jedno wielkie lustro.”
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neami wrote:
    Ja poszłam sobie sikac na owulaka by pocieszyć się widokiem drugiej kreski 🤣 a jestem już po potwierdzonej owulacji 🤣 wariactwo czas start 🤣

Ps żeby było śmieszniej to wyszedł mi pozytywny owulak (dwie kreski tego samego koloru). Mam zjebany organizm (haha słownik zmienił mi początkowo na zadbany organizm 🤣) taaa

Z moim organizmem jest taki problem, że niby działa świetnie, a nie wychodzi :/ bardzo liczę na tę nową lekarkę. No i M obiecał poprawę, pójdzie na badania żołnierzy i zadba o siebie bardziej... mam nadzieję, że jak powiedział tak zrobi ;)

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Iwonana8 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:

Masakra współczuję

Iwona335
  • Neami Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    A Ty miałaś monit w tym cyklu ? Jak długie masz zazwyczaj cykle ?

"... świat nie jest ani dobry, ani zły sam w sobie. Wobec człowieka świat jest obojętny. Wszystko, co dzieje się wokół nas jest tylko odzwierciedleniem naszych myśli, uczuć, pragnień i działań. Świat to jedno wielkie lustro.”
  • Iwonana8 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest dziś już tak niedobrze że to level hard, w drugiej ciąży wymiotowałam przed testem pozytywnym do końca 27 tygodnia mam nadzieję że teraz los mnie trochę oszczędzi

Iwona335
  • Neami Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Z moim organizmem jest taki problem, że niby działa świetnie, a nie wychodzi :/ bardzo liczę na tę nową lekarkę. No i M obiecał poprawę, pójdzie na badania żołnierzy i zadba o siebie bardziej... mam nadzieję, że jak powiedział tak zrobi ;)
    Ile Wit D bierzesz obecnie ?

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neami wrote:
    A Ty miałaś monit w tym cyklu ? Jak długie masz zazwyczaj cykle ?
    Nie nie miałam. Zazwyczaj 29 dni.

28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonana8 wrote:
    Mi jest dziś już tak niedobrze że to level hard, w drugiej ciąży wymiotowałam przed testem pozytywnym do końca 27 tygodnia mam nadzieję że teraz los mnie trochę oszczędzi
    To musiała być katorga :( współczuję. Trzymam kciuki, żeby teraz było lajtowo :)

28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neami wrote:
    Ile Wit D bierzesz obecnie ?

3000 j.

💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna155 wrote:
    Dziewczyny okres miałam 2 go sierpnia początek , w aplikacji pokazuje mi w sumie inne dni płodne a w jakimś kalendarzu owulacji w internecie pokazuje mi inne dni płodne , no zaraz oszaleje .. także kiedy mi tak na prawde wychodzi 10 dni po ? Wg aplikacji flo pokazuje mi dziś a wg innego kalendarza w piątek ... cykl miałam ostatnie dwa 28 dni a Jesscze poprzedni 26 ... ja już nic nie rozumiem :( Słaba jestem w tych wyliczankach 🤦‍♀️

Musisz zacząć się obserwować, aplikacja aplikacji nierówna, one mogą jedynie podpowiedzieć kiedy masz dni płodne, a organizm i tak swoje zrobi. Kiedy masz termin @?Może zatestuj wtedy, będzie chyba najlepiej jeśli nie wiesz kiedy miałaś owulację.

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonana8 wrote:
    Współczuję. Może teraz trochę inaczej to przebiegnie. Ponoć ciąża ciąży nierówna.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:

Zawsze tak masz przed @? U mnie dziś podobnie i do tego ciągnie w podbrzuszu.

2cs - długie cykle

maj '19 córka <3
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zapisać dopiero na 15 września... będę miała 21dc (jakieś 6dpo). Więc z monitoringu nici, ale może zobaczy na usg czy była owu?
    Mogę iść wcześniej, ale moje ubezpieczenie nie obejmie tej wizyty :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 13:57

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    Zawsze tak masz przed @? U mnie dziś podobnie i do tego ciągnie w podbrzuszu.
    Nie, nigdy objawem @ nie był ból pleców.

chodzicie wszystkie prywatnie do gina?

CzarownicazOz lubi tę wiadomość

28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonana8 wrote:

Współczuję :( w ciąży z córką przez pierwszy trymestr miałam tak okropne mdłości, że musiałam ciągle leżeć i jadłam tylko bułki. Nie wymiotowałam, ale życie mi to bardzo utrudniało. Co wyszłam z domu to wracałam w pośpiechu, bo mnie tak okrutnie mdliło, że chodzić nie mogłam. Mówiłam mężowi, że wolałabym już zwymiotować i mieć spokój niż żeby mnie tak męczyło calymi dniami :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 13:47

2cs - długie cykle

maj '19 córka <3
  • Iwonana8 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:

Ja chodzę na nfz

Iwona335
  • Iwonana8 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    Współczuję :( w ciąży z córką przez pierwszy trymestr miałam tak okropne mdłości, że musiałam ciągle leżeć i jadłam tylko bułki. Nie wymiotowałam, ale życie mi to bardzo utrudniało. Co wyszłam z domu to wracałam w pośpiechu, bo mnie tak okrutnie mdliło, że chodzić nie mogłam. Mówiłam mężowi, że wolałabym już zwymiotować i mieć spokój niż żeby mnie tak męczyło calymi dniami :(
    Doskonale wiem o czym mówisz... Ja pracuję z osobami niepełnosprawnymi, czasami kogoś trzeba umyc, nakarmi przebrać, zaprowadzić do WC, i właśnie już przy WC mnie naciagalo o.O zdecydowanie za szybko

Iwona335
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:

Jak zaszłam w ciążę z córką to to był jeden z objawów przed testem, wcześniej tez nigdy tak nie miałam. I teraz po porodzie przed każdym @ czuję plecy, już nawet wiem, że na drugi dzień przyjdzie. Chociaż teraz od kilku dni pobolewa i @ nie ma, ale już dochodzą inne dolegliwości także lada moment.

Ja chodzę prywatnie, jestem bardzo zadowolona. Byłam kilka razy na nfz i oprócz darmowych badań nie widzę żadnych plusów :(

2cs - długie cykle

maj '19 córka <3
  • Neami Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Nie nie miałam. Zazwyczaj 29 dni.
    A nie ma możliwości, że owulacja jednak była później? Patrzę na Twój wykres i objawy oraz porównując je do siebie (wiem , wiem każda z nas jest inna). To u mnie była by wyznaczona później owulacja i moje objawy pokrywają się z monitoringiem a nie ze spadkiem i skokiem temperatury. Z tego też powodu nie wierzę już w temperatury.

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ