Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • Neami Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    3000 j.
    Ja biorę 6000j bo moja Wit D była w dolnej granicy normy laboratoryjnej. Twoja widzę, że też jest niziutko, dlatego pytam jaka dawka u Ciebie. Jaką masz Wit D? W kroplach czy w kapsułkach?

"... świat nie jest ani dobry, ani zły sam w sobie. Wobec człowieka świat jest obojętny. Wszystko, co dzieje się wokół nas jest tylko odzwierciedleniem naszych myśli, uczuć, pragnień i działań. Świat to jedno wielkie lustro.”
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonana8 wrote:
    Doskonale wiem o czym mówisz... Ja pracuję z osobami niepełnosprawnymi, czasami kogoś trzeba umyc, nakarmi przebrać, zaprowadzić do WC, i właśnie już przy WC mnie naciagalo o.O zdecydowanie za szybko

O matko to jeszcze bardziej współczuję! Ja nie byłam w stanie pracować, jak mnie ścięło to na pare godzin i leżałam, ani nie moglam spać, ani oglądać tv, takim warzywkiem byłam. Mąż do tej pory wspomina jak wtedy miałam też ochotę gotować, no tragedia, w fazy takie wpadałam i np robiłam dużo sałatki jarzynowej, a potem mi śmierdziała i mąż musiał jeść.... W innym pokoju :)

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neami wrote:
    A nie ma możliwości, że owulacja jednak była później? Patrzę na Twój wykres i objawy oraz porównując je do siebie (wiem , wiem każda z nas jest inna). To u mnie była by wyznaczona później owulacja i moje objawy pokrywają się z monitoringiem a nie ze spadkiem i skokiem temperatury. Z tego też powodu nie wierzę już w temperatury.
    Termin owu z aplikacji pokrywa się z tym, że czułam że ona nadchodzi i jest. Więc chyba nie. Ale wiadomo jak to jest z organizmem...

A jak jest u Was w mieście z terminami na NFZ? U mnie to nie ma szans dostać się na bieżąco :(

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neami wrote:
    Ja biorę 6000j bo moja Wit D była w dolnej granicy normy laboratoryjnej. Twoja widzę, że też jest niziutko, dlatego pytam jaka dawka u Ciebie. Jaką masz Wit D? W kroplach czy w kapsułkach?

Endo zaleciła mi 2 tabletki Vigantoletten 1000, ale mam 2000 jednostek w Omegamed który biorę, więc biorę 1 tabletkę. Zobaczymy czy się będzie podnosił poziom czy nie.

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • unify Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Jak wyostrzę zdjęcie to ciut bardziej majaczy:
    https://naforum.zapodaj.net/5559162cb895.jpg.html

Rano to jutro... Teraz miałam jakieś testy One step dodane w gratisie do testów owulacyjnych to mi nie było szkoda. Jutro pewnie siknę na Facelle.

Dla porównania mam wczorajszy biały. Żaden poczasiak na nim nie wylazł. Dalej śnieżna biel :) A ten już jakby ciut inny.
    Ja widzę!! Trzymam kciuki !! 😍
    Ale mnie korci..kupilan w rosmannie teb test

atdc2n0a92hantdh.png
  • Neami Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Udało mi się zapisać dopiero na 15 września... będę miała 21dc (jakieś 6dpo). Więc z monitoringu nici, ale może zobaczy na usg czy była owu?
    Mogę iść wcześniej, ale moje ubezpieczenie nie obejmie tej wizyty :/
    Warto zrobić usg w 2 fazie cyklu. 6 dpo to dobry dzień cyklu. Zobaczysz jak wyglada Twoje endometrium w 2 fazie , w momencie gdy zaplodniona komórka jajowa trafia do macicy :)

Clausix lubi tę wiadomość

"... świat nie jest ani dobry, ani zły sam w sobie. Wobec człowieka świat jest obojętny. Wszystko, co dzieje się wokół nas jest tylko odzwierciedleniem naszych myśli, uczuć, pragnień i działań. Świat to jedno wielkie lustro.”
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W którym dniu cyklu zaczynacie mierzyć temp?

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    Ja mierze przez cały cykl

ajwii2 lubi tę wiadomość

28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • Neami Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Endo zaleciła mi 2 tabletki Vigantoletten 1000, ale mam 2000 jednostek w Omegamed który biorę, więc biorę 1 tabletkę. Zobaczymy czy się będzie podnosił poziom czy nie.
    A to dziwne zalecenia. Moja Endo znowu twierdzi ,że dawka 2000j to dawka profilaktyczna. Ze względu na to ,że mam niski poziom wit d i staram się o dziecko mam zwiększyć dawkę 3 krotnie , po jakimś czasie dokonać kolejnego pomiaru Wit d i jak poziom jej się podniesie to zejść na dawkę 4000j. No i ja mam w kroplach. Nie wszystko się wchłania w całości z tego co zazywamy, z Wit D jest tak samo. Niestety.

• Neami Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    Ja jak mierzylam to mierzylam w podwoziu ;) wtedy pomiary zaczynałam dopiero po skończonym okresie. Jak mierzysz w ustach to nie masz tego problemu i możesz mierzyć cały cykl.

Skowronek lubi tę wiadomość

• Neami Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3d4b7d276ab3.jpg

Skowronek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonana8 wrote:
    Poczekaj jeszcze dwa dni

Zdecydowanie wątpię że coś wyjdzie 😐 cycki bardziej bolą wieczorem niż w dzień, męczy ból jak na okres. Oszaleć można

• Clausix Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neami wrote:
    A to dziwne zalecenia. Moja Endo znowu twierdzi ,że dawka 2000j to dawka profilaktyczna. Ze względu na to ,że mam niski poziom wit d i staram się o dziecko mam zwiększyć dawkę 3 krotnie , po jakimś czasie dokonać kolejnego pomiaru Wit d i jak poziom jej się podniesie to zejść na dawkę 4000j. No i ja mam w kroplach. Nie wszystko się wchłania w całości z tego co zazywamy, z Wit D jest tak samo. Niestety.

Podpytam o to przy okazji wizyty u nowej lekarki, jest ginekologiem-endokrynologiem, więc może lepiej dobierze co powinnam brać przy staraniach, niż dwie oddzielnie lekarki ;)

Neami lubi tę wiadomość

💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neami wrote:
    Ja jak mierzylam to mierzylam w podwoziu ;) wtedy pomiary zaczynałam dopiero po skończonym okresie. Jak mierzysz w ustach to nie masz tego problemu i możesz mierzyć cały cykl.

Jeszcze nie próbowałam mierzyć w trakcie @, ale jutro spróbuję. Może się da :P

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• Neami Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,czy któraś z Was używała może tych tanich testów ciążowych z allegro ? Jak tak to co o nich sądzicie? Ja je kupiłam na ten cykl , ale już się cykam, że może z nim coś nie tak i trzeba zamówić inne 😂

a644b92d1c07.jpg

• Neami Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Jeszcze nie próbowałam mierzyć w trakcie @, ale jutro spróbuję. Może się da :P
    Taki pomiar moim zdaniem ma więcej wad niż zalet. Okres = otwarte wrota = większe prawdopodobieństwo infekcji, dlatego ja wolałam nie ryzykować ;)

• Iwonana8 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Termin owu z aplikacji pokrywa się z tym, że czułam że ona nadchodzi i jest. Więc chyba nie. Ale wiadomo jak to jest z organizmem...

A jak jest u Was w mieście z terminami na NFZ? U mnie to nie ma szans dostać się na bieżąco :(
    Dziś dzwoniłam i dostałam się na 18wrzesnia. Jeśli będzie mnie pikolo pójdę szybciej do jakiegoś prywatnie ale narazie muszę załatwić endo

Iwona335
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze na lotnisku. Nigdy tu nie bylo tak spokojnie, od wejscia na lotnisko do przejscia przez ochrone 7minut ;)

Jedna kosmetyczke mam zapelniona testami, monitorkiem, termometrem, mikroskopem, witaminami 😂😂

Karenira lubi tę wiadomość

26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonana8 wrote:
    Dziś dzwoniłam i dostałam się na 18wrzesnia. Jeśli będzie mnie pikolo pójdę szybciej do jakiegoś prywatnie ale narazie muszę załatwić endo
    Ale mówiłaś, że to na potwierdzenie ciąży dlatego tak szybko czy tyle normalnie się czeka na wizytę?

28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzylam przed chwila temperature i 36,2..:(
    Brzuch boli caly czas na okres, pewnie nawet nie doczekam jutra zeby test zrobic.
    Moze zaraz sikne, bo nie wiem co jest bardziej rozczarowujace , jedna kreska czy miesiaczka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 15:45

atdc2n0a92hantdh.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ