Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Clausix wrote:3000 j."... świat nie jest ani dobry, ani zły sam w sobie. Wobec człowieka świat jest obojętny. Wszystko, co dzieje się wokół nas jest tylko odzwierciedleniem naszych myśli, uczuć, pragnień i działań. Świat to jedno wielkie lustro.”
-
Iwonana8 wrote:Doskonale wiem o czym mówisz... Ja pracuję z osobami niepełnosprawnymi, czasami kogoś trzeba umyc, nakarmi przebrać, zaprowadzić do WC, i właśnie już przy WC mnie naciagalo zdecydowanie za szybko
O matko to jeszcze bardziej współczuję! Ja nie byłam w stanie pracować, jak mnie ścięło to na pare godzin i leżałam, ani nie moglam spać, ani oglądać tv, takim warzywkiem byłam. Mąż do tej pory wspomina jak wtedy miałam też ochotę gotować, no tragedia, w fazy takie wpadałam i np robiłam dużo sałatki jarzynowej, a potem mi śmierdziała i mąż musiał jeść.... W innym pokoju2cs - długie cykle
początek starań sierpień '20
pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran
'18 14tc poronienie zatrzymane
maj '19 córka -
Neami wrote:A nie ma możliwości, że owulacja jednak była później? Patrzę na Twój wykres i objawy oraz porównując je do siebie (wiem , wiem każda z nas jest inna). To u mnie była by wyznaczona później owulacja i moje objawy pokrywają się z monitoringiem a nie ze spadkiem i skokiem temperatury. Z tego też powodu nie wierzę już w temperatury.
A jak jest u Was w mieście z terminami na NFZ? U mnie to nie ma szans dostać się na bieżąco05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Neami wrote:Ja biorę 6000j bo moja Wit D była w dolnej granicy normy laboratoryjnej. Twoja widzę, że też jest niziutko, dlatego pytam jaka dawka u Ciebie. Jaką masz Wit D? W kroplach czy w kapsułkach?
Endo zaleciła mi 2 tabletki Vigantoletten 1000, ale mam 2000 jednostek w Omegamed który biorę, więc biorę 1 tabletkę. Zobaczymy czy się będzie podnosił poziom czy nie.32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Karenira wrote:Jak wyostrzę zdjęcie to ciut bardziej majaczy:
https://naforum.zapodaj.net/5559162cb895.jpg.html
Rano to jutro... Teraz miałam jakieś testy One step dodane w gratisie do testów owulacyjnych to mi nie było szkoda. Jutro pewnie siknę na Facelle.
Dla porównania mam wczorajszy biały. Żaden poczasiak na nim nie wylazł. Dalej śnieżna biel A ten już jakby ciut inny.
Ale mnie korci..kupilan w rosmannie teb test -
Clausix wrote:Udało mi się zapisać dopiero na 15 września... będę miała 21dc (jakieś 6dpo). Więc z monitoringu nici, ale może zobaczy na usg czy była owu?
Mogę iść wcześniej, ale moje ubezpieczenie nie obejmie tej wizytyClausix lubi tę wiadomość
"... świat nie jest ani dobry, ani zły sam w sobie. Wobec człowieka świat jest obojętny. Wszystko, co dzieje się wokół nas jest tylko odzwierciedleniem naszych myśli, uczuć, pragnień i działań. Świat to jedno wielkie lustro.” -
Clausix wrote:Endo zaleciła mi 2 tabletki Vigantoletten 1000, ale mam 2000 jednostek w Omegamed który biorę, więc biorę 1 tabletkę. Zobaczymy czy się będzie podnosił poziom czy nie."... świat nie jest ani dobry, ani zły sam w sobie. Wobec człowieka świat jest obojętny. Wszystko, co dzieje się wokół nas jest tylko odzwierciedleniem naszych myśli, uczuć, pragnień i działań. Świat to jedno wielkie lustro.”
-
ajwii2 wrote:W którym dniu cyklu zaczynacie mierzyć temp?
Skowronek lubi tę wiadomość
"... świat nie jest ani dobry, ani zły sam w sobie. Wobec człowieka świat jest obojętny. Wszystko, co dzieje się wokół nas jest tylko odzwierciedleniem naszych myśli, uczuć, pragnień i działań. Świat to jedno wielkie lustro.” -
Skowronek lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Neami wrote:A to dziwne zalecenia. Moja Endo znowu twierdzi ,że dawka 2000j to dawka profilaktyczna. Ze względu na to ,że mam niski poziom wit d i staram się o dziecko mam zwiększyć dawkę 3 krotnie , po jakimś czasie dokonać kolejnego pomiaru Wit d i jak poziom jej się podniesie to zejść na dawkę 4000j. No i ja mam w kroplach. Nie wszystko się wchłania w całości z tego co zazywamy, z Wit D jest tak samo. Niestety.
Podpytam o to przy okazji wizyty u nowej lekarki, jest ginekologiem-endokrynologiem, więc może lepiej dobierze co powinnam brać przy staraniach, niż dwie oddzielnie lekarkiNeami lubi tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Neami wrote:Ja jak mierzylam to mierzylam w podwoziu wtedy pomiary zaczynałam dopiero po skończonym okresie. Jak mierzysz w ustach to nie masz tego problemu i możesz mierzyć cały cykl.
Jeszcze nie próbowałam mierzyć w trakcie @, ale jutro spróbuję. Może się da32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Dziewczyny ,czy któraś z Was używała może tych tanich testów ciążowych z allegro ? Jak tak to co o nich sądzicie? Ja je kupiłam na ten cykl , ale już się cykam, że może z nim coś nie tak i trzeba zamówić inne 😂
Clausix wrote:Jeszcze nie próbowałam mierzyć w trakcie @, ale jutro spróbuję. Może się da"... świat nie jest ani dobry, ani zły sam w sobie. Wobec człowieka świat jest obojętny. Wszystko, co dzieje się wokół nas jest tylko odzwierciedleniem naszych myśli, uczuć, pragnień i działań. Świat to jedno wielkie lustro.”
-
Skowronek wrote:Termin owu z aplikacji pokrywa się z tym, że czułam że ona nadchodzi i jest. Więc chyba nie. Ale wiadomo jak to jest z organizmem...
A jak jest u Was w mieście z terminami na NFZ? U mnie to nie ma szans dostać się na bieżącoIwona335 -
A ja siedze na lotnisku. Nigdy tu nie bylo tak spokojnie, od wejscia na lotnisko do przejscia przez ochrone 7minut
Jedna kosmetyczke mam zapelniona testami, monitorkiem, termometrem, mikroskopem, witaminami 😂😂Karenira lubi tę wiadomość
26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Iwonana8 wrote:Dziś dzwoniłam i dostałam się na 18wrzesnia. Jeśli będzie mnie pikolo pójdę szybciej do jakiegoś prywatnie ale narazie muszę załatwić endo05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Mierzylam przed chwila temperature i 36,2..
Brzuch boli caly czas na okres, pewnie nawet nie doczekam jutra zeby test zrobic.
Moze zaraz sikne, bo nie wiem co jest bardziej rozczarowujace , jedna kreska czy miesiaczka..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 15:45