Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka faktycznie test owu pozytywny. Nie przejmuj się, krecha taka gruba, że może będzie szybko, to się załapią jeszcze chłopaki z poniedziałku. A jak nie to komóreczka sobie poczeka na piątkowe wsparcie :)

Mama8latka lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    No nieeeeee dziewczyny u mnie dziś (raczej) pozytywny test owu .. spójrzcie na foto 🙈w najmniej odpowiednim momencie.... ostatnie ❤ byly w poniedzialek następne będą dopiero w piątek w nocy lub sobotę rano.... Tylko sluz mnie zastanawia bo jest raczej kremowy....
    Jak myslicie cykl spisany na straty??

a94c7d1a00c7.jpg

A do tego mój termometr wariuje, rano mierzylam i za 1 razem 36,54 za drugim 36,47 i za 3 36,43 i to raz za razem....... Ten cykl już bardziej pomieszany być nie moze nooo 😔😔
    Już Ci pisałam, że będzie dobrze 🤗 Spokojnie z weekendu i poniedziałku jeszcze sobie czekają plemniki, a poza tym od wyrzutu LH komórka ma 36h na uwolnienie. Spokojnie do piątku zaczeka i działajcie 🍀

Dziewczyny jak Wy robicie te testy owu? Ja się w to nigdy nie bawię, bo u mnie nigdy nawet nie widać drugiej kreski, tylko kontrolną i to słabo. Może to wynikać z tego, że dużo piję i stężenie LH w moczu jest słabe? Dzisiaj zrobiłam na próbę, bo mam kilka testów, które były dołączone do leków i słabo widać kontrolną, drugiej kreski nawet nie ma, a czuję, że jutro będzie owu. Mam płodny śluz i szyjka się otwiera. Robiłam test dzisiaj ok południa.

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama8latka a nie robilas przypadkiem testu rano ?? jak ja robilam rano to mi non stop wychodzil pozytyw, a ne mozna ;/

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś nie potrafię spisać tego cyklu na straty póki nie pojawi się @. Przekopałam całe Google jak interpretować różne rzeczy w cyklu. Porównywałam bety dziewczyn jak u nich wyglądała w danym dpo (najczesniej okolice 11 dpo oscylowaly między 40 a 60, a u mnie w 1 ciąży równio 14 dpo było 55, więc można podejrzewać późna implantacje). Do tego wczoraj wieczorem do dziś rano wyczowalny bol jak na @ i cisza. Poczekam do soboty rano i jak okres nie przyjdzie powtórzę test.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Już Ci pisałam, że będzie dobrze 🤗 Spokojnie z weekendu i poniedziałku jeszcze sobie czekają plemniki, a poza tym od wyrzutu LH komórka ma 36h na uwolnienie. Spokojnie do piątku zaczeka i działajcie 🍀

Dziewczyny jak Wy robicie te testy owu? Ja się w to nigdy nie bawię, bo u mnie nigdy nawet nie widać drugiej kreski, tylko kontrolną i to słabo. Może to wynikać z tego, że dużo piję i stężenie LH w moczu jest słabe? Dzisiaj zrobiłam na próbę, bo mam kilka testów, które były dołączone do leków i słabo widać kontrolną, drugiej kreski nawet nie ma, a czuję, że jutro będzie owu. Mam płodny śluz i szyjka się otwiera. Robiłam test dzisiaj ok południa.

Mi koleżanka wytłumaczyła, że najlepiej 2-3h przed testowaniem nie pić nic, a test robić koło 22,bo wtedy jest największe stężenie lh. Tak też robiłam i w niedzielę miałam pozytywny wynik. Też dużo piję i ciężko mi było tyle wytrzymać, bo musiałam zrezygnować z herbatki czerwonej na wieczór 🙈

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:

jakie testy robisz?

ja zawsze robiłam zwykle z eBay i wychodziły pięknie a w tamtym cyklu kupiłam inne zielone jakieś i słabo.ciemny jasny ciemny jasnyn ..w cały świat!;/
    ale wszystko inne na owu mi się zgadzało także nie wiem czy przekłamane czy faktycznie miałam zaburzenia z tym hormonem po prostu

najlepiej robić rano po 10 ( nie z nocnego moczu) i pod wieczór do 23 ale starać się nie pić te min 2h ..podobno najwyzsze stezenie z reguły lh osiąga wieczorem ..w nocy się już tak nie wydziela ale na w zaciazonym cyklu mocny pozytyw miałam rano i to jeszcze rozcienczony mocz z deczka 🤷🏻‍♀️

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Jakoś nie potrafię spisać tego cyklu na straty póki nie pojawi się @. Przekopałam całe Google jak interpretować różne rzeczy w cyklu. Porównywałam bety dziewczyn jak u nich wyglądała w danym dpo (najczesniej okolice 11 dpo oscylowaly między 40 a 60, a u mnie w 1 ciąży równio 14 dpo było 55, więc można podejrzewać późna implantacje). Do tego wczoraj wieczorem do dziś rano wyczowalny bol jak na @ i cisza. Poczekam do soboty rano i jak okres nie przyjdzie powtórzę test.

W ciąży z córką 13dp miałam wynik 22 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2020, 13:51

guerretenshi lubi tę wiadomość

2cs - długie cykle

maj '19 córka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi, kiedy przed spodziewana @ można by testować? Są podobno takie ultraczule testy albo nawet domowe z krwi. Jak myślicie? 🙃 PS. Tak wiem, ze najlepiej w dniu @ ale ja z tych niecierpliwych.

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwii nie wiem czy tyle wytrzymam nie pić i nie chodzić do toalety 🙄 Dlatego chyba te testy to nie dla mnie, bo piję tyle, że mam mocz praktycznie jak woda. Wyjątkiem jest ten poranny, ale piszecie, że z niego nie można robić owulaków.

Lolipop to są chyba jakieś najzwyklejsze testy z allegro, bo dostałam je w gratisie, nic specjalnego. U mnie objawy się zgadzają, tak samo temperatura, ale z ciekawości chciałam spróbować z testami i nic z tego nie wychodzi 😕

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    mama8latka a nie robilas przypadkiem testu rano ?? jak ja robilam rano to mi non stop wychodzil pozytyw, a ne mozna ;/
    Nie ja nie robię nigdy rano, robię 2x dziennie ok 12-13 i ok 20-21 . Ten ze zdjęcia jest właśnie po 12tej . Wczoraj jeszcze byly blade.

No trudno już teraz nic nie poradzę, biednemu zawsze wiatr w oczy no, chciałam tylko żeby trochę później się wszystko wydarzylo to nieeeeee.....musiii teraz 🙈

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka ja mam akurat te niebieskie z Horien Medical czułość 20 ale kiedyś uzywalam takich rozowych 10 od sprzedawcy Meditrade i też się sprawdzily tylko owu mialam jakoes 3 dni po mocno pozytywnym bo wiadomo że 10tka to pozytywny był już przy LH 20 A owu raczej musi mieć więcej, kiedyś z krwi robilam to w 13dc miałam LH 80 .

Ewelina zdarzaly się przypadki że 7dpo były pozytywne cienie, ale to rzadkość. Zazwyczaj dziewczyny zaczynają 9dpo czułym testami. Tych z krwi jeszcze nie miałam ale zastanawiałam się czy nie kupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2020, 14:20

Ewelina. lubi tę wiadomość

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina. wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi, kiedy przed spodziewana @ można by testować? Są podobno takie ultraczule testy albo nawet domowe z krwi. Jak myślicie? 🙃 PS. Tak wiem, ze najlepiej w dniu @ ale ja z tych niecierpliwych.

Ja zawsze zaczynam 9dpo, ale 12 dpo wynik juz raczej nie powinien dawać wątpliwości. Ciężko powiedzieć ile dni przed @, bo to zależy kiedy była owu i ile trwa faza do okresu.

Lolipop, Ewelina. lubią tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Scotch Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Proszę mnie dopisać na jutrzejsze testowanko. @ ma być dzisiaj ale ani widu ani slychu a tak mi niedobrze że chyba w pracy nie usiedzę.

Majaaa, guerretenshi, Joasiaxjot lubią tę wiadomość

h4zpk0s35v0g4bu8.png
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina. wrote:

Mi w ciąży 12dp wyszedł cień cienia, 10dp biel wizira jeszcze miałam i wtedy była implantacja, bo czułam się jakby mnie jakas choroba rozkładała, dlatego tak mi sie wydaje, że dopiero się wtedy corcia zagnieżdżała :)

guerretenshi, Ewelina. lubią tę wiadomość

2cs - długie cykle

maj '19 córka <3
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Ajwii nie wiem czy tyle wytrzymam nie pić i nie chodzić do toalety 🙄 Dlatego chyba te testy to nie dla mnie, bo piję tyle, że mam mocz praktycznie jak woda. Wyjątkiem jest ten poranny, ale piszecie, że z niego nie można robić owulaków.

No mi też łatwo nie było się przestawić i nic nie pić, ale jakoś się przemogłam, w niedzielę akurat wróciliśmy do domu przed 20 podróży, potem kąpałam córkę, usypiałam i jakoś udało się ponad 2h nic nie pić. Dobrze, że już po testowaniu to sobie o normalnej porze pić dzisiaj zacznę herbatkę 😆

2cs - długie cykle

maj '19 córka <3
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dawno nie pisałam. Z pozytywnych wieści, w końcu nadszedł okres i witam się 4 dniu cyklu 😂 badałam też tsh i z 3,8 spadło na 2,4 😍 ponadto mio inozytol mi obniżył dhea-s i w końcu mam w normie👍 także pozytywne wieści w tym sierpniu. Wszystko androgeny w normie, więc może teraz będzie ładna owulacja 😍
    Ja z testami owu nie mam problemu, bo zawsze w którymś momencie cyklu mam bardzo mocne dwie krechy. Ale ja też marzyłam o zbiciu lh. Bo miałam 10,9 w 3dniu cyklu norma do 12.9. Ale stosunek Lh do fsh wynosił 2,55🙈 teraz spadło i wynosi 1, 9, więc walczę dalej.
    Niezapominajka a jakie masz lh na początku cyklu cyklu?

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś tą tabelkę jakie hormony badać w danym dniu cyklu? Chciałabym sprawdzić u siebie jeśli teraz by nie wyszło.

Katja___ lubi tę wiadomość

2cs - długie cykle

maj '19 córka <3

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwii dzisiaj wychodzę po pracy to postaram się nie pić i zrobię po powrocie wieczorem, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Papillon miałam dzisiaj o Ciebie pytać jak dietka 😊 Ja też miałam podwyższone DHEA-S, ale lekarz nic z tym nie zrobił, bo USG nadnerczy nic nie wykazało i to było pod koniec 2016, a od tego czasu schudłam prawie 40kg, więc pewnie i androgeny się uspokoiły. LH miałam 4.81, a FSH 3.57, ale teraz mam PCOS całkiem wyciszone, podobnie jak IO.

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    Ma któraś tą tabelkę jakie hormony badać w danym dniu cyklu? Chciałabym sprawdzić u siebie jeśli teraz by nie wyszło.

https://zapodaj.net/cbb3daea78c8d.png.html

ajwii2 lubi tę wiadomość

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • AniaPe89 Debiutantka

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, bardzo proszę o wpisanie na 19.08 🙂mam nadzieję że się uda,to mój 4 cs.Jestem 2 dpo i mam kremowy śluz...
    W pierwszą ciążę zaszlam w pierwszym cyklu,ale to było 6 lat temu.
    Teraz o tyle trudniej,że mąż jest po usunięciu jednego jądra.
    Trzymam za Nas kciuki, oby w sierpniu się udalo😍😍😍

Lolipop, Paulina1190 lubią tę wiadomość

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ