Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama8latka faktycznie test owu pozytywny. Nie przejmuj się, krecha taka gruba, że może będzie szybko, to się załapią jeszcze chłopaki z poniedziałku. A jak nie to komóreczka sobie poczeka na piątkowe wsparcie
Mama8latka lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Mama8latka wrote:No nieeeeee dziewczyny u mnie dziś (raczej) pozytywny test owu .. spójrzcie na foto 🙈w najmniej odpowiednim momencie.... ostatnie ❤ byly w poniedzialek następne będą dopiero w piątek w nocy lub sobotę rano.... Tylko sluz mnie zastanawia bo jest raczej kremowy....
Jak myslicie cykl spisany na straty??
A do tego mój termometr wariuje, rano mierzylam i za 1 razem 36,54 za drugim 36,47 i za 3 36,43 i to raz za razem....... Ten cykl już bardziej pomieszany być nie moze nooo 😔😔
Dziewczyny jak Wy robicie te testy owu? Ja się w to nigdy nie bawię, bo u mnie nigdy nawet nie widać drugiej kreski, tylko kontrolną i to słabo. Może to wynikać z tego, że dużo piję i stężenie LH w moczu jest słabe? Dzisiaj zrobiłam na próbę, bo mam kilka testów, które były dołączone do leków i słabo widać kontrolną, drugiej kreski nawet nie ma, a czuję, że jutro będzie owu. Mam płodny śluz i szyjka się otwiera. Robiłam test dzisiaj ok południa.👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Jakoś nie potrafię spisać tego cyklu na straty póki nie pojawi się @. Przekopałam całe Google jak interpretować różne rzeczy w cyklu. Porównywałam bety dziewczyn jak u nich wyglądała w danym dpo (najczesniej okolice 11 dpo oscylowaly między 40 a 60, a u mnie w 1 ciąży równio 14 dpo było 55, więc można podejrzewać późna implantacje). Do tego wczoraj wieczorem do dziś rano wyczowalny bol jak na @ i cisza. Poczekam do soboty rano i jak okres nie przyjdzie powtórzę test.
-
Niezapominajka 🍀 wrote:Już Ci pisałam, że będzie dobrze 🤗 Spokojnie z weekendu i poniedziałku jeszcze sobie czekają plemniki, a poza tym od wyrzutu LH komórka ma 36h na uwolnienie. Spokojnie do piątku zaczeka i działajcie 🍀
Dziewczyny jak Wy robicie te testy owu? Ja się w to nigdy nie bawię, bo u mnie nigdy nawet nie widać drugiej kreski, tylko kontrolną i to słabo. Może to wynikać z tego, że dużo piję i stężenie LH w moczu jest słabe? Dzisiaj zrobiłam na próbę, bo mam kilka testów, które były dołączone do leków i słabo widać kontrolną, drugiej kreski nawet nie ma, a czuję, że jutro będzie owu. Mam płodny śluz i szyjka się otwiera. Robiłam test dzisiaj ok południa.
Mi koleżanka wytłumaczyła, że najlepiej 2-3h przed testowaniem nie pić nic, a test robić koło 22,bo wtedy jest największe stężenie lh. Tak też robiłam i w niedzielę miałam pozytywny wynik. Też dużo piję i ciężko mi było tyle wytrzymać, bo musiałam zrezygnować z herbatki czerwonej na wieczór 🙈2cs - długie cykle
początek starań sierpień '20
pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran
'18 14tc poronienie zatrzymane
maj '19 córka -
Niezapominajka 🍀 wrote:Już Ci pisałam, że będzie dobrze 🤗 Spokojnie z weekendu i poniedziałku jeszcze sobie czekają plemniki, a poza tym od wyrzutu LH komórka ma 36h na uwolnienie. Spokojnie do piątku zaczeka i działajcie 🍀
Dziewczyny jak Wy robicie te testy owu? Ja się w to nigdy nie bawię, bo u mnie nigdy nawet nie widać drugiej kreski, tylko kontrolną i to słabo. Może to wynikać z tego, że dużo piję i stężenie LH w moczu jest słabe? Dzisiaj zrobiłam na próbę, bo mam kilka testów, które były dołączone do leków i słabo widać kontrolną, drugiej kreski nawet nie ma, a czuję, że jutro będzie owu. Mam płodny śluz i szyjka się otwiera. Robiłam test dzisiaj ok południa.
ja zawsze robiłam zwykle z eBay i wychodziły pięknie a w tamtym cyklu kupiłam inne zielone jakieś i słabo.ciemny jasny ciemny jasnyn ..w cały świat!;/
ale wszystko inne na owu mi się zgadzało także nie wiem czy przekłamane czy faktycznie miałam zaburzenia z tym hormonem po prostu
najlepiej robić rano po 10 ( nie z nocnego moczu) i pod wieczór do 23 ale starać się nie pić te min 2h ..podobno najwyzsze stezenie z reguły lh osiąga wieczorem ..w nocy się już tak nie wydziela ale na w zaciazonym cyklu mocny pozytyw miałam rano i to jeszcze rozcienczony mocz z deczka 🤷🏻♀️
-
guerretenshi wrote:Jakoś nie potrafię spisać tego cyklu na straty póki nie pojawi się @. Przekopałam całe Google jak interpretować różne rzeczy w cyklu. Porównywałam bety dziewczyn jak u nich wyglądała w danym dpo (najczesniej okolice 11 dpo oscylowaly między 40 a 60, a u mnie w 1 ciąży równio 14 dpo było 55, więc można podejrzewać późna implantacje). Do tego wczoraj wieczorem do dziś rano wyczowalny bol jak na @ i cisza. Poczekam do soboty rano i jak okres nie przyjdzie powtórzę test.
W ciąży z córką 13dp miałam wynik 22Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2020, 13:51
guerretenshi lubi tę wiadomość
2cs - długie cykle
maj '19 córka -
nick nieaktualny
-
Ajwii nie wiem czy tyle wytrzymam nie pić i nie chodzić do toalety 🙄 Dlatego chyba te testy to nie dla mnie, bo piję tyle, że mam mocz praktycznie jak woda. Wyjątkiem jest ten poranny, ale piszecie, że z niego nie można robić owulaków.
Lolipop to są chyba jakieś najzwyklejsze testy z allegro, bo dostałam je w gratisie, nic specjalnego. U mnie objawy się zgadzają, tak samo temperatura, ale z ciekawości chciałam spróbować z testami i nic z tego nie wychodzi 😕👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Paulinaaa wrote:mama8latka a nie robilas przypadkiem testu rano ?? jak ja robilam rano to mi non stop wychodzil pozytyw, a ne mozna ;/
No trudno już teraz nic nie poradzę, biednemu zawsze wiatr w oczy no, chciałam tylko żeby trochę później się wszystko wydarzylo to nieeeeee.....musiii teraz 🙈👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Niezapominajka ja mam akurat te niebieskie z Horien Medical czułość 20 ale kiedyś uzywalam takich rozowych 10 od sprzedawcy Meditrade i też się sprawdzily tylko owu mialam jakoes 3 dni po mocno pozytywnym bo wiadomo że 10tka to pozytywny był już przy LH 20 A owu raczej musi mieć więcej, kiedyś z krwi robilam to w 13dc miałam LH 80 .
Ewelina zdarzaly się przypadki że 7dpo były pozytywne cienie, ale to rzadkość. Zazwyczaj dziewczyny zaczynają 9dpo czułym testami. Tych z krwi jeszcze nie miałam ale zastanawiałam się czy nie kupić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2020, 14:20
Ewelina. lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Ewelina. wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi, kiedy przed spodziewana @ można by testować? Są podobno takie ultraczule testy albo nawet domowe z krwi. Jak myślicie? 🙃 PS. Tak wiem, ze najlepiej w dniu @ ale ja z tych niecierpliwych.
Ja zawsze zaczynam 9dpo, ale 12 dpo wynik juz raczej nie powinien dawać wątpliwości. Ciężko powiedzieć ile dni przed @, bo to zależy kiedy była owu i ile trwa faza do okresu.Lolipop, Ewelina. lubią tę wiadomość
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Ewelina. wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi, kiedy przed spodziewana @ można by testować? Są podobno takie ultraczule testy albo nawet domowe z krwi. Jak myślicie? 🙃 PS. Tak wiem, ze najlepiej w dniu @ ale ja z tych niecierpliwych.
Mi w ciąży 12dp wyszedł cień cienia, 10dp biel wizira jeszcze miałam i wtedy była implantacja, bo czułam się jakby mnie jakas choroba rozkładała, dlatego tak mi sie wydaje, że dopiero się wtedy corcia zagnieżdżałaguerretenshi, Ewelina. lubią tę wiadomość
2cs - długie cykle
maj '19 córka -
Niezapominajka 🍀 wrote:Ajwii nie wiem czy tyle wytrzymam nie pić i nie chodzić do toalety 🙄 Dlatego chyba te testy to nie dla mnie, bo piję tyle, że mam mocz praktycznie jak woda. Wyjątkiem jest ten poranny, ale piszecie, że z niego nie można robić owulaków.
No mi też łatwo nie było się przestawić i nic nie pić, ale jakoś się przemogłam, w niedzielę akurat wróciliśmy do domu przed 20 podróży, potem kąpałam córkę, usypiałam i jakoś udało się ponad 2h nic nie pić. Dobrze, że już po testowaniu to sobie o normalnej porze pić dzisiaj zacznę herbatkę 😆
2cs - długie cykle
maj '19 córka -
Hej dziewczyny. Dawno nie pisałam. Z pozytywnych wieści, w końcu nadszedł okres i witam się 4 dniu cyklu 😂 badałam też tsh i z 3,8 spadło na 2,4 😍 ponadto mio inozytol mi obniżył dhea-s i w końcu mam w normie👍 także pozytywne wieści w tym sierpniu. Wszystko androgeny w normie, więc może teraz będzie ładna owulacja 😍
Ja z testami owu nie mam problemu, bo zawsze w którymś momencie cyklu mam bardzo mocne dwie krechy. Ale ja też marzyłam o zbiciu lh. Bo miałam 10,9 w 3dniu cyklu norma do 12.9. Ale stosunek Lh do fsh wynosił 2,55🙈 teraz spadło i wynosi 1, 9, więc walczę dalej.
Niezapominajka a jakie masz lh na początku cyklu cyklu?Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Ma któraś tą tabelkę jakie hormony badać w danym dniu cyklu? Chciałabym sprawdzić u siebie jeśli teraz by nie wyszło.
Katja___ lubi tę wiadomość
2cs - długie cykle
maj '19 córka -
Ajwii dzisiaj wychodzę po pracy to postaram się nie pić i zrobię po powrocie wieczorem, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Papillon miałam dzisiaj o Ciebie pytać jak dietka 😊 Ja też miałam podwyższone DHEA-S, ale lekarz nic z tym nie zrobił, bo USG nadnerczy nic nie wykazało i to było pod koniec 2016, a od tego czasu schudłam prawie 40kg, więc pewnie i androgeny się uspokoiły. LH miałam 4.81, a FSH 3.57, ale teraz mam PCOS całkiem wyciszone, podobnie jak IO.👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
ajwii2 wrote:Ma któraś tą tabelkę jakie hormony badać w danym dniu cyklu? Chciałabym sprawdzić u siebie jeśli teraz by nie wyszło.
https://zapodaj.net/cbb3daea78c8d.png.html
ajwii2 lubi tę wiadomość
-
Hej, bardzo proszę o wpisanie na 19.08 🙂mam nadzieję że się uda,to mój 4 cs.Jestem 2 dpo i mam kremowy śluz...
W pierwszą ciążę zaszlam w pierwszym cyklu,ale to było 6 lat temu.
Teraz o tyle trudniej,że mąż jest po usunięciu jednego jądra.
Trzymam za Nas kciuki, oby w sierpniu się udalo😍😍😍
Lolipop, Paulina1190 lubią tę wiadomość