X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pierwszy miesiąc z monitorem clearblue. Robię testy od czterech dni, ale odrobinę zaczyna mnie stresować że ciągle pokazuje poziom Niski. Owulacji spodziewałam się teraz między piątkiem, a niedzielą. Myślałam, że dziś już może będzie Wysoki... Jeszcze się obudziłam o 5:00 rano na siku, a te testy z pierwszego moczu mają być robione. Zgadza się? Tak widziałam na filmiku producenta. Przez 10 minut głowiłam się czy robić ten test od razu czy nie. W końcu zrobiłam i poszłam dalej spać. Nie wiem czy dobrze...

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny!

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co jeszcze mysle, zeby przyjac moze tę pracę ( to jeszcze jest tak ze oni dzis maja potwierdzic czy mnie wybieraja bo bylam wczoraj na rozmowie, a mowilam im o dziecku zlobkowym i nie powiem zeby byli zadowoleni bo od razu pytania kto z nią zostaje jak chora itp ;/ ) .. JESLI oni mnie wybiorą , ale zaczynam wtedy od polowy wrzesnia i srobowac teraz ostatni cykl, jak zajde bede wiedziala na poczatku wrzesnia... i jak sie uda to super a jak nie to praca i juz

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie ogarniam co to za monitor to nie pomoge

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Papillon Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Dziewczyny, mam pierwszy miesiąc z monitorem clearblue. Robię testy od czterech dni, ale odrobinę zaczyna mnie stresować że ciągle pokazuje poziom Niski. Owulacji spodziewałam się teraz między piątkiem, a niedzielą. Myślałam, że dziś już może będzie Wysoki... Jeszcze się obudziłam o 5:00 rano na siku, a te testy z pierwszego moczu mają być robione. Zgadza się? Tak widziałam na filmiku producenta. Przez 10 minut głowiłam się czy robić ten test od razu czy nie. W końcu zrobiłam i poszłam dalej spać. Nie wiem czy dobrze...
    Karenira nie mam monitora, ale mam testy elektroniczne clearblue z podwójnym hormonem, które działają na tej samej zasadzie. I powiem Ci, że co miesiąc jest inaczej nie zawsze pokazuje mi wysoką płodność dwa dni, czasami jeden dzień, więc jeśli spodziewasz się owu w okolicy piątek-niedziela to jest jeszcze czas i jutro np możesz zobaczyć wysoką płodność, a w sobotę szczyt i wtedy w niedzielę będzie owu. Możliwe też, że tym razem owu będzie trochę później i jeszcze będziesz musiała poczekać. Ja za pierwszym razem zrobiłam 6 testów, ale w końcu zobaczyłam migająca buźkę, czyli wysoką płodność. I poz iej był szczyt i owu. Testy robisz dobrze, bo Clearblue zaleca z porannego siku i mi to zawsze się sprawdza.

Karenira lubi tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    Myślicie, że jest sens dziś robić test? Jestem 10 albo 11 dp. Bije się z myślami, z porannego siku już nie będzie, ale mogłoby coś wyjść później? W ciąży z córką mi wlasnie wyszedł później. Niby wydaje mi się, że nie wyszło, ale wczoraj mnie cały dzień głowa bolała, co u mnie jest bardzo rzadkie i czuję ciągle te kłucia, ciągnięcia, eh.
    Jest sens i nie ma. Bo jak nie wyjdzie to nie znaczy,że po ptokach. Może być za szybko. Mi córka wyszła 11/12 dpo z popoludniowego siku.
    U mnie owulak pozytywny, dzisiaj ide do gina to zobaczymy, czy znajdzie pęcherzyk szykujacy się do pęknięcia. Jestem bardzo ciekawa, ale i tak przez te dziwnie wysokie temperatury w 1 fazie spisalam cykl na straty.

• Karenira Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon dziękuję :)
    Niby ogarnęłam instrukcję, wiem też że inne testy owulacyjne mi się mocno wybarwiają, więc i z tymi nie powinno być problemu a i tak zaczynają rosnąć głupie obawy czy to na pewno działa :P Jak raz zobaczę, że wyłapują to potem już będę spokojna.

Swoją drogą pisałam Wam ostatnio, że mnie stresuje nadchodząca weekendowa owulacja przez upały i fakt, że teściów mamy w nocy za ścianą w małym domku letniskowym. I wiecie co? Zaczęli sobie chodzić spać do przyczepy kempingowej, którą przywieźli i postawili obok domku. Tam sobie klimę odpalają i im wygodniej spać. Normalnie moje modlitwy zostały wysłuchane :P

Paulina1190, Olala94, Glendolinaa, Polcia1989, ajwii2, Niezapominajka 🍀, Mggg, Papillon lubią tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Czama_91 Debiutantka

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Jest sens i nie ma. Bo jak nie wyjdzie to nie znaczy,że po ptokach. Może być za szybko. Mi córka wyszła 11/12 dpo z popoludniowego siku.
    U mnie owulak pozytywny, dzisiaj ide do gina to zobaczymy, czy znajdzie pęcherzyk szykujacy się do pęknięcia. Jestem bardzo ciekawa, ale i tak przez te dziwnie wysokie temperatury w 1 fazie spisalam cykl na straty.

Ja nie wytrzymałam dzisiaj i zrobiłam, 10dpo i nic, pod żadnym kątem nie widać żadnego cienia. I wiem że to może za wcześnie i jeszcze będzie, ale z drugiej strony już jestem załamana i już myśli że znowu się nie udało (23cs)...

• Dastiny Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie
    Owulacja była z prawego jajnika u mnie jest wszystko ok ale jeżeli parametry nasienia się poprawia pod koniec września i do końca roku nie zajdę w ciążę to muszę iść na laparoskopię (?) cokolwiek To oznacza
    Ogólnie badanie nasienia złe jedynie ilość zadowalająca, M dostał PROFERTIL olej z czarnuszki i może stosować maca. Dodatkowo ACC 1x dziennie na rozrzedzenie aglutynacji
    Ja mam zmieniony glukophase z 3x dziennie na 2x dziennie ale ta sama dawka
    Mówił coś jeszcze o czopkach pezeciwzrostowych dla mnie ale zapomniał już przepisać w natłoku informacji. Pozostaje nie tracić nadziei i siły do walki. Ten test to była głupota na pewno był felerny nie robiłam już kolejnego sprowadzilyscie mnie na ziemię czekam do soboty. Ważne że wiem że była owulacja i to z prawego jajnika szczęśliwego bo już 2 razy udało się zajść w ciążę jak owulacja była z niego. Życzę wam miłego dzionka

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:

Powiem Ci że w testach z monitora tych owulacyjnych trzymam się zasady jak przy zwykłych owulakach nie robię ich z pierwszego moczu tylko mniej wiecej o tej samej porze w okienku testowym. A tym że jest nisko nie przejmuj się bo to się zmienia z dnia na dzień

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Powiem Ci że w testach z monitora tych owulacyjnych trzymam się zasady jak przy zwykłych owulakach nie robię ich z pierwszego moczu tylko mniej wiecej o tej samej porze w okienku testowym. A tym że jest nisko nie przejmuj się bo to się zmienia z dnia na dzień
    To mi teraz zabiłaś ćwieka. Myślałam, że skoro producent zaznacza, żeby z pierwszego to trzeba tak robić. Zobaczę po tym cyklu jak to będzie. Wiem, że to się zmienia z dnia na dzień, ale rozum jedno, a wiadomo jak jest :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 10:32

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te monitorki clearblue na ile cykli starczają?

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Tak robisz z pierwszego siku, nawet jezeli jest poza godzinami, ktore ustawilas. Siku zostawiasz w pojemniku i badasz pozniej. Mnie pies obudzil i tez mialam taka sytuacje, ze 2h do pierwszej wyznaczonej godziny.

A co do wyniku ja od 6 dni mam wysoki. A inne symptomy tego nie potwierdzaja :/

Edit: oo a Jednorozec robi inaczej... to Moj pierwszy cykl z monitorem, wiec sluchaj kogos, Kto robi to dluzej ;)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 10:43

26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    A te monitorki clearblue na ile cykli starczają?

W pudełku jest 20testów mi starcza mniej wiecej na trzy cykle

ajwii2 lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japoneczko ja się akurat zmieściłam w przedziale, bo mam ustawiony 5:00-11:00. Porównywałaś sobie z takimi zwykłymi testami owu, one też Ci tak długo wychodzą pozytywne? Obie mamy pierwszy cykl z monitorkiem, hehe fajnie. Ciekawe jak to będzie :P

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia - lipcowe statystyki, można dodać 🙂

Lipiec :
    💔 5/53 = 9,43%
    ➕ 12/53 = 22,64%
    ➖ 25/53 = 47,16%

Joasiaxjot lubi tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • misia881 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym przyjeła ta prace. Nie powinni cię pytać o to z kim zostaje Twoje chore dziecko, Ty też nie musiałaś im mówić o małym dziecku.

Ja ciagle czekam na wynik tej bety..

Paulinaaa lubi tę wiadomość

• Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Niezapominajka też już dawno zakupiłam olej z czarnuszki, ale jeszcze nie piłam. Ciągle dodaje tylko do potraw ziarna czarnuszki i olej lniany 🤣 ja mam pierwszy cykl z Dongiem i pierwszy z Nac codziennie. Liczę na efekty 😎 koenzym Q10 też zawsze mnie zastanawiał czy kupić, ale na razie biorę tego wszystkiego już za dużo. Tyle, że moje wyniki znacznie się poprawiają, więc chociaż jest po co łykać😀
    Najsmaczniejszy to on nie jest, ale dzielnie pijemy 💪🏻 Pyłek już nam się kończy także nawet jakoś idzie. Ja łykam myślę, że tak optymalnie, też staram się nie przesadzić, a ten olej ma dobry skład no i kwasy omega także spróbuję 😊 A skoro teraz stymulacja to Q10 może pomoże na te moje jajka 😅 Najgorzej, że na efekty wszystkie to się czeka minimum 3 miesiące 😐

Papillon lubi tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile ma pecherzyk,który peka? Mój jest chyba tykajaca bomba. Ma 21 mm, gotowy?:D
    Endometrium 13 mm, więc wygląda to dobrze.
    W ogóle ten lekarz ma teorię, ze 2 dni w miesiącu kobieta jest plodna. Co lekarz, to inaczej. Jak za 3 miesiace nie będę w ciąży, to mam przyjść po skierowanie na drożność.

ajwii2 lubi tę wiadomość

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    gratuluję laski, oliwia to bedziemy podobnie walczyc za miesiac, ja licze i sobie wmawiam ze skoro bety byly teraz troche wyzsze, no u ciebie to juz w ogole.., to ze organizm gotowy na ciaze i zajdziemy za miesiac

Ja mam dziewczyny z mezem taki dylemat od wczoraj, mam dzialalnosc jest ok , nagle wczoraj dostalam propozycje umowy o prace, pracy o jakiej zawsze marzylam. chcialam taka prace zawsze bardzo dobra kasa praca 7-14 30, nagle ktos gdzies mnie polecil, i nie wiem co robic... ja chcialam szukac pracy takiej ale po 2 dziecku, czyli oby za ok 2-3 lata, a nagle propozycja marzen do mnie spadla, taka praca juz mi sie nie trafi, etatow w moim zawodzie jest po prostu mega malo... i nie wiem co robic :(((((( nastawilismy sie na 2 dziecko, biore ten bromergon, teraz ta leciutka kreseczka dala nadzieje ze to juz niedlugo..., i nie wiemmmmmmmmm, godzac sie na tamta prace to mam na pewno o 2 lata plany rodzicielskie przelozone, z drugiej strony bym miala wtedy super chorobowe i macierz i ogolnie prace o ktorej marzylam........................... od wczoraj mam metlik;////////////////

hej ja bym brała choć nie pamiętam jak to z tymi umowami w pl i ewentualnie macierzyńskim. zajść można już albo i później. często plany planami ;)

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ