Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam pierwszy miesiąc z monitorem clearblue. Robię testy od czterech dni, ale odrobinę zaczyna mnie stresować że ciągle pokazuje poziom Niski. Owulacji spodziewałam się teraz między piątkiem, a niedzielą. Myślałam, że dziś już może będzie Wysoki... Jeszcze się obudziłam o 5:00 rano na siku, a te testy z pierwszego moczu mają być robione. Zgadza się? Tak widziałam na filmiku producenta. Przez 10 minut głowiłam się czy robić ten test od razu czy nie. W końcu zrobiłam i poszłam dalej spać. Nie wiem czy dobrze...36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
wiecie co jeszcze mysle, zeby przyjac moze tę pracę ( to jeszcze jest tak ze oni dzis maja potwierdzic czy mnie wybieraja bo bylam wczoraj na rozmowie, a mowilam im o dziecku zlobkowym i nie powiem zeby byli zadowoleni bo od razu pytania kto z nią zostaje jak chora itp ;/ ) .. JESLI oni mnie wybiorą , ale zaczynam wtedy od polowy wrzesnia i srobowac teraz ostatni cykl, jak zajde bede wiedziala na poczatku wrzesnia... i jak sie uda to super a jak nie to praca i juz
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Karenira wrote:Dziewczyny, mam pierwszy miesiąc z monitorem clearblue. Robię testy od czterech dni, ale odrobinę zaczyna mnie stresować że ciągle pokazuje poziom Niski. Owulacji spodziewałam się teraz między piątkiem, a niedzielą. Myślałam, że dziś już może będzie Wysoki... Jeszcze się obudziłam o 5:00 rano na siku, a te testy z pierwszego moczu mają być robione. Zgadza się? Tak widziałam na filmiku producenta. Przez 10 minut głowiłam się czy robić ten test od razu czy nie. W końcu zrobiłam i poszłam dalej spać. Nie wiem czy dobrze...
Karenira lubi tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
nick nieaktualnyajwii2 wrote:Myślicie, że jest sens dziś robić test? Jestem 10 albo 11 dp. Bije się z myślami, z porannego siku już nie będzie, ale mogłoby coś wyjść później? W ciąży z córką mi wlasnie wyszedł później. Niby wydaje mi się, że nie wyszło, ale wczoraj mnie cały dzień głowa bolała, co u mnie jest bardzo rzadkie i czuję ciągle te kłucia, ciągnięcia, eh.
U mnie owulak pozytywny, dzisiaj ide do gina to zobaczymy, czy znajdzie pęcherzyk szykujacy się do pęknięcia. Jestem bardzo ciekawa, ale i tak przez te dziwnie wysokie temperatury w 1 fazie spisalam cykl na straty. -
Papillon dziękuję
Niby ogarnęłam instrukcję, wiem też że inne testy owulacyjne mi się mocno wybarwiają, więc i z tymi nie powinno być problemu a i tak zaczynają rosnąć głupie obawy czy to na pewno działa Jak raz zobaczę, że wyłapują to potem już będę spokojna.
Swoją drogą pisałam Wam ostatnio, że mnie stresuje nadchodząca weekendowa owulacja przez upały i fakt, że teściów mamy w nocy za ścianą w małym domku letniskowym. I wiecie co? Zaczęli sobie chodzić spać do przyczepy kempingowej, którą przywieźli i postawili obok domku. Tam sobie klimę odpalają i im wygodniej spać. Normalnie moje modlitwy zostały wysłuchanePaulina1190, Olala94, Glendolinaa, Polcia1989, ajwii2, Niezapominajka 🍀, Mggg, Papillon lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Glendolinaa wrote:Jest sens i nie ma. Bo jak nie wyjdzie to nie znaczy,że po ptokach. Może być za szybko. Mi córka wyszła 11/12 dpo z popoludniowego siku.
U mnie owulak pozytywny, dzisiaj ide do gina to zobaczymy, czy znajdzie pęcherzyk szykujacy się do pęknięcia. Jestem bardzo ciekawa, ale i tak przez te dziwnie wysokie temperatury w 1 fazie spisalam cykl na straty.
Ja nie wytrzymałam dzisiaj i zrobiłam, 10dpo i nic, pod żadnym kątem nie widać żadnego cienia. I wiem że to może za wcześnie i jeszcze będzie, ale z drugiej strony już jestem załamana i już myśli że znowu się nie udało (23cs)... -
Jestem po wizycie
Owulacja była z prawego jajnika u mnie jest wszystko ok ale jeżeli parametry nasienia się poprawia pod koniec września i do końca roku nie zajdę w ciążę to muszę iść na laparoskopię (?) cokolwiek To oznacza
Ogólnie badanie nasienia złe jedynie ilość zadowalająca, M dostał PROFERTIL olej z czarnuszki i może stosować maca. Dodatkowo ACC 1x dziennie na rozrzedzenie aglutynacji
Ja mam zmieniony glukophase z 3x dziennie na 2x dziennie ale ta sama dawka
Mówił coś jeszcze o czopkach pezeciwzrostowych dla mnie ale zapomniał już przepisać w natłoku informacji. Pozostaje nie tracić nadziei i siły do walki. Ten test to była głupota na pewno był felerny nie robiłam już kolejnego sprowadzilyscie mnie na ziemię czekam do soboty. Ważne że wiem że była owulacja i to z prawego jajnika szczęśliwego bo już 2 razy udało się zajść w ciążę jak owulacja była z niego. Życzę wam miłego dzionka -
Karenira wrote:Dziewczyny, mam pierwszy miesiąc z monitorem clearblue. Robię testy od czterech dni, ale odrobinę zaczyna mnie stresować że ciągle pokazuje poziom Niski. Owulacji spodziewałam się teraz między piątkiem, a niedzielą. Myślałam, że dziś już może będzie Wysoki... Jeszcze się obudziłam o 5:00 rano na siku, a te testy z pierwszego moczu mają być robione. Zgadza się? Tak widziałam na filmiku producenta. Przez 10 minut głowiłam się czy robić ten test od razu czy nie. W końcu zrobiłam i poszłam dalej spać. Nie wiem czy dobrze...
Powiem Ci że w testach z monitora tych owulacyjnych trzymam się zasady jak przy zwykłych owulakach nie robię ich z pierwszego moczu tylko mniej wiecej o tej samej porze w okienku testowym. A tym że jest nisko nie przejmuj się bo to się zmienia z dnia na dzieńDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Powiem Ci że w testach z monitora tych owulacyjnych trzymam się zasady jak przy zwykłych owulakach nie robię ich z pierwszego moczu tylko mniej wiecej o tej samej porze w okienku testowym. A tym że jest nisko nie przejmuj się bo to się zmienia z dnia na dzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 10:32
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
A co do wyniku ja od 6 dni mam wysoki. A inne symptomy tego nie potwierdzaja
Edit: oo a Jednorozec robi inaczej... to Moj pierwszy cykl z monitorem, wiec sluchaj kogos, Kto robi to dluzej ))Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 10:43
26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
ajwii2 wrote:A te monitorki clearblue na ile cykli starczają?
W pudełku jest 20testów mi starcza mniej wiecej na trzy cykleajwii2 lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Japoneczko ja się akurat zmieściłam w przedziale, bo mam ustawiony 5:00-11:00. Porównywałaś sobie z takimi zwykłymi testami owu, one też Ci tak długo wychodzą pozytywne? Obie mamy pierwszy cykl z monitorkiem, hehe fajnie. Ciekawe jak to będzie36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Oliwia - lipcowe statystyki, można dodać 🙂
Lipiec :
💔 5/53 = 9,43%
➕ 12/53 = 22,64%
➖ 25/53 = 47,16%Joasiaxjot lubi tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Papillon wrote:Niezapominajka też już dawno zakupiłam olej z czarnuszki, ale jeszcze nie piłam. Ciągle dodaje tylko do potraw ziarna czarnuszki i olej lniany 🤣 ja mam pierwszy cykl z Dongiem i pierwszy z Nac codziennie. Liczę na efekty 😎 koenzym Q10 też zawsze mnie zastanawiał czy kupić, ale na razie biorę tego wszystkiego już za dużo. Tyle, że moje wyniki znacznie się poprawiają, więc chociaż jest po co łykać😀
Papillon lubi tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
nick nieaktualnyIle ma pecherzyk,który peka? Mój jest chyba tykajaca bomba. Ma 21 mm, gotowy?
Endometrium 13 mm, więc wygląda to dobrze.
W ogóle ten lekarz ma teorię, ze 2 dni w miesiącu kobieta jest plodna. Co lekarz, to inaczej. Jak za 3 miesiace nie będę w ciąży, to mam przyjść po skierowanie na drożność.ajwii2 lubi tę wiadomość
-
Paulinaaa wrote:gratuluję laski, oliwia to bedziemy podobnie walczyc za miesiac, ja licze i sobie wmawiam ze skoro bety byly teraz troche wyzsze, no u ciebie to juz w ogole.., to ze organizm gotowy na ciaze i zajdziemy za miesiac
Ja mam dziewczyny z mezem taki dylemat od wczoraj, mam dzialalnosc jest ok , nagle wczoraj dostalam propozycje umowy o prace, pracy o jakiej zawsze marzylam. chcialam taka prace zawsze bardzo dobra kasa praca 7-14 30, nagle ktos gdzies mnie polecil, i nie wiem co robic... ja chcialam szukac pracy takiej ale po 2 dziecku, czyli oby za ok 2-3 lata, a nagle propozycja marzen do mnie spadla, taka praca juz mi sie nie trafi, etatow w moim zawodzie jest po prostu mega malo... i nie wiem co robic ((((( nastawilismy sie na 2 dziecko, biore ten bromergon, teraz ta leciutka kreseczka dala nadzieje ze to juz niedlugo..., i nie wiemmmmmmmmm, godzac sie na tamta prace to mam na pewno o 2 lata plany rodzicielskie przelozone, z drugiej strony bym miala wtedy super chorobowe i macierz i ogolnie prace o ktorej marzylam........................... od wczoraj mam metlik;////////////////
hej ja bym brała choć nie pamiętam jak to z tymi umowami w pl i ewentualnie macierzyńskim. zajść można już albo i później. często plany planami