Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Papillon wrote:MayMasza a stosujesz jakąś dietę? Doczytałam, że wcześniej pisałaś o skaczącym LH, powiem Ci, że ja od początku roku pije mio-inozytol. Tzn najpierw łykałam ovarin, a później od czerwca pije 4g mio-inozytolu i biorę jedną tabletkę ovarinu i moje LH bardzo się ustabilizowało. Mniejsze dawki nie dawały żadnego efektu. Dopiero 4 g sprawiły, że LH tak ładnie spadło i dopiero przed owu mam na testach takie piekne dwie krechy. A poprzednio miałam np przed okresem 7 dni pod rząd dwie krechy 😑 tyle się naczytalam,że stwierdzam, że lekarze bardzo naciągają.a bardzo dużo da się wyregulować dietą i suplami. Życzę Ci, żeby owu w końcu się pojawiła sama z siebie!!
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Lolipop wrote:ja w szczęśliwym cyklu z trzecim synkiem miałam różowe plamienie zaraz po ❤️..w ten dzień też ledwo dokończyliśmy tak mnie w środku bolało .. a potem dwa dni kawy z mlekiem ..czytałam właśnie że to wina szybkiego spadku hormonów szczególnie estrogenu ..może u ciebie podobnie a po stymulowaniu wszytko tym większe?
trzymam kciuki by ten cykl okazał się tym szczęśliwym
i też liczę na wysyp kreseczek w niedzielę!! będzie się działo! 😍 -
Klaudia🌸 wrote:Mnie tak pobolewa w tym cyklu. Praktycznie od samej owulacji. Jestem drugi cykl po hsg i tym to sobie tłumacze. Jeśli chodzi o piersi to czasem je czuję bardzo szybko po owu, czasami wcale,u mnie nie ma zasady 🙄
Dziewczyny jak pojawi się choć cień cienia w niedzielę to dam znać bo dodawania zdjęć nie ogarniam 🤣🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 20:22
-
unify wrote:Dziewczyny czzy Was tez pobolewa podbrzusze po owulacji? Mnie od 2 miesiący , takie jakby chwilowe skurcze,jak na miesiaczke...nie wiem czy wczesnkej tak mialam, bo zanim zaczelismy sie starac nie zwracalam tsk uwagi na swoje cialo i symptomy. A do miesiączki jeszczs niecale 2 tyg
Od wczoraj czuje tez bardziej intensywnie piersi😂chyba juz psycha mi siada. Ja wiem ze to nie mozliwe po 4 dniach od owu
kurcze nie jestem z tym sama 😂
mnie bardzo pobolewalo w pierwszych cyklach po odstawieniu dianette która bralam raz w w zyciu 5 miesięcy . długo czekałam aż się cykle uregulują . dopiero w 7m zaszłam kiedy miałam spokój z takimi bólami męczącymi ! ...bo takie muśnięcia czy tu ukłuje tam ukłuje to może być normalne tyle że normalnie funkcjonując w ogóle o tym nie myslimy;) taka prawda;) dlatego wiele tych objawów wyolbrzymiamy
pełne piersi żyłki na piersiach pojawiły mi się w każdej ciąży ale dużo później, napewno nie przed testem 😆 wina wzrostu hormonów
tak w ogóle przed ta antykoncepcja miałam normalne owulacje.. nie tak dotkliwe nie raz a kiedyś to w ogóle nic nie czułam tylko płodny śluz aby .
teraz jakis czas temu wzięłam rigevidon na miesiąc bo miałam dość wysypu krost na plecach i masz babo placek ..po porodzie miałam normalne owulacje i aby dzień plamienia przed okresem to zaś czekam aż się to unormuje ..przez te tabletki plamilam też prawie cały miesiąc drama
nie chcę nigdy więcej brać żadnych tabletek antykoncepcyjnychWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 20:17
-
Klaudia🌸 wrote:W porządku 😊 Ja kiedyś już byłam na 100 % pewna, że jestem w ciąży bo zauważyłam żyłki na cyckach. Nigdy wcześniej ich nie widziałam bo się nie przyglądałam. Jakie było moje zdziwienie gdy się okazało, że jednak żyłki nic nie znaczą i pojawiają dość często przed okresem (zwykle w parze z bólem). To było spoooooro cykli temu 🤣
Ja nie mam żadnych objawow więc chcialam je sobie uroić. Padło na żyłki na piersiach, więc dzięki że sprowadziłaś mnie na ziemię 😂 😂 ale serio wcześniej takich nie miałam...
Niezapominajka, ja nie chce czytać tu o jakimś Twoim szybszym testowaniu!😅 Pilnuj się bo dostaniesz po łapkach :p
Ja to nawet mam odwrotnie... Zastanawiam się czy to nie za szybko i nie przetestować jednak w poniedziałek05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Od dwóch albo trzech cykli bolą mnie plecy przed @... wcześniej tego nie było. Głupi organizm
siknę w nd, ale nie mam złudzeń - raczej nic z tego w tym miesiącu. Typowe okresowe objawy wjechały od rana i nie chcą sobie pójść.32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Ja mam urojone objawy co miesiąc tylko że zdaję siebie sprawę i z tego że są wymyślone ale wkręcam sobie konsekwentnie nawet jak małpa przychodzi to mam nadzieję że to nie małpa dopiero czerwony wodospad sprowadza mnie na ziemię.
W tym cyklu z kategorii urojenia to :
Piersi chyba są bardziej wrażliwe🤔
Podbrzusze trochę kłuje to na pewno zapłodnienie
Krzyże bolą i nie ma tu nic do rzeczy że zaczęłam trenować bo skąd
No i hit miesiąca dwa razy miałam zgagę i na pewno nie od tego że zdarzył mi się tłuściejszy posiłek.
Jak nic ciąża i to od razu sześcioraczki !!!!Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Człowiek tu nawet nie może zgrzeszyć wcześniejszym testem, bo wszystkie obserwują 😂🤓
Chyba wszystkie mamy chociaż jeden ciążowy objaw w każdym cyklu, a ciąża urojona to już standard przy staraniach 😅 Ale wszystkie mamy dobre intencje, po prostu bardzo pragniemy być w ciąży 🙂Lolipop, Koniczynka28 lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Niezapominajka 🍀 wrote:Człowiek tu nawet nie może zgrzeszyć wcześniejszym testem, bo wszystkie obserwują 😂🤓
Chyba wszystkie mamy chociaż jeden ciążowy objaw w każdym cyklu, a ciąża urojona to już standard przy staraniach 😅 Ale wszystkie mamy dobre intencje, po prostu bardzo pragniemy być w ciąży 🙂
Zastanawiam się czasem czy rzeczywiście mój stary nie ma racji że za bardzo się spinam . Może chcę za mocno i mi nie wychodzi ale jak tu odpuścić?Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Zastanawiam się czasem czy rzeczywiście mój stary nie ma racji że za bardzo się spinam . Może chcę za mocno i mi nie wychodzi ale jak tu odpuścić?
Oliwia23 lubi tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Jednorożec89 wrote:Zastanawiam się czasem czy rzeczywiście mój stary nie ma racji że za bardzo się spinam . Może chcę za mocno i mi nie wychodzi ale jak tu odpuścić?
Ja też w głębi serca czuje, ze za bardzo chce, za bardzo się spinam. Wszystko musi być jak w zegarku. Choć wiem, ze powinnam wyluzować, osoby mi bliskie tez tak mówią, ale nie wiem jak to zrobić...najgorsze, że przeze mnie, podobne emocje udzielają się mojemu mężowi, a to zle wplywa na nas, na związek, na seks. Nie wspomnę juz jak wygląda dzien małpy...i tak co miesiąc .
Bardzo długo zachowywalam te emocje, suplementy, termometr, badanie szyjki, owulaki dla siebie. Starałam się żeby mąż jak najmniej w tym uczestniczył, bo wiem, ze ma to na niego zly wplyw. Zaczyna za bardzo się martwić i starać, a doskonale wiemy, że to nie o to w tym wszystkim ma chodzic..
Tylko jak wyluzować. Praca, hobby, inne zajęcia nie pomagają. Przychodzą te dni i po prostu jest nastawienie na cel, bez względu na wszystko.
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Koniczynka28 wrote:Oby kochana. Lekarz tez mnie uspokoił, ze to dobrze wróży. Ale trochę boje się nastawiać, jak już jestem taka weteranka, bo 5 cykl inseminacji. Chociaż i 5. Staran tak na prawdę, wiec z drugiej strony niby krótko. Ale to nie tak, jak naturalnie... Od początku, czyli jak 3 lata temu wiązałam się z moim facetem to wiedziałam, ze jest bezpłodny. Ale nie zamieniłabym na żadnego innego 🤷♀️Także nigdy się o dziecko nie starałam oprócz inseminacji z dawca nasienia. Ale takie zabiegi już szargają trochę nerwy, w tym te wszystkie leki, stymulację, hormony. Teraz musi być dobrze. 2 ostatnie inseminacje nie wierzyłam. Tej nie chciałam, namówił lekarz. A teraz mysle, ze to będzie mój cykl. Wiec kończę ten miesiąc pozytywna beta i koniec kropka 😂😂
trzymam mocno kciuki!!Koniczynka28 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja tez ostatnio mialam typowe objawy ciazowe🤦🏼♀️ Pobolewanie podbrzusza po owulacji, mdlosci... ba... nawet wymioty w 10dpo. Na serio bylam przekonana, ze cos sie tam wykluwa... Teraz obwiniam za te objawy moje problemy z jelitami. 5 miesiecy temu mialam resekcje kawalka jelit i moze znowu jakis stan zapalny sie przypaletal. Nawet boje sie zrobic podstawowe badania, bo jesli cos znowu bedzie nie tak, to bede musiala wstrzymac sie ze staraniami. Jak cos, to wole dowiedziec sie po fakcie, jak juz bede w ciazy. Tak na prawde nigdy w moim przypadku nie ma idealnego czasu na starania. Jak byl (pelna remisja), to poronilam 🤷Starania o pierwsza dzidzie
5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
7.12.2020 ⏸️
16dpo beta 1105
18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
30.12.2020 👣💓
01.02.2021 💓 5.44cm🥰
👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc)
👩🏼34 lata
🧔🏼37 lat
🏠🇨🇦
-
Ja już 3 dzień budzę się przed budzikiem mimo, że pospałabym dłużej 🤷🏼♀️ U mnie też jak wstałam do toalety to czułam ból okresowy. Dobrze, że jutro już piątek!👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Dastiny wrote:Hej :* u mnie już 30 dc kluja mnie jajniki ale nie jest to ból miesiączkowy, temp skoczyła o 1 kreskę ale może tylko bierze rozped żeby spaść z impetem na @05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀