Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • Toznowja Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Czesc dziewczyny. Widzę, ze czesc z Was tez ma stymulację. Czy ktoś z Was miał stymulacja w kombinacji Lametta +Menopur?
    Jestem po 5 inseminacji. Zwykle był jakiś ból podbrzusza. Ale dzisiaj w nocy to była jakaś masakra, kilka godzin nie spalam( inseminacja wczoraj o 15) i krwawiłam (sporo różowej krwi, nie plamienie). Dzwoniłam do lekarza prowadzącego to stwierdził, ze to dobry znak i żeby odpoczywać 🤷‍♀️ I ze mogę dalej plamić no i tak znów plamie dużo śluzu z krwi ( brązowy śluz). Trochę to wszystko dziwne. Czy któraś z Was tak miała w owulacje?

Tak jak pisalam ja nie mialam plamien w pwulacje tylko przed krwawienie ciemna krwia jednodniowe. Ale ja mialam tylko lamette. Lekarz tlumaczyl ze to nagly spadek estrogenu moze tak powodowac, szczegolnie w cyklach stymulowanych. Ale z tego co wiem czesto sie zdarzaja plamienia podczas owulacji. Skoro lekarz mowi ze to dobry znak to sie nie martw i odpoczywaj! Trzymam kciuki za to zeby to plamienie bylo zwiastunem. II

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

• ajwii2 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się człowiek wyluzował i w spokoju czeka na @ to i objawów dziwnych brak haha. Tylko czasem czuję podbrzusze jak na @, plecy zabolą w krzyżu i tyle, nawet lepiej niż zwykle przed @ się czuję :D

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj żeby nie myśleć wymyśliłam sobie robienie ogorów na zimę. 30 słoików kiszonych i 12 korniszonów i głową zajętą prawie na cały dzień

Clausix, Niezapominajka 🍀, ajwii2, Koniczynka28 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja dzisiaj żeby nie myśleć wymyśliłam sobie robienie ogorów na zimę. 30 słoików kiszonych i 12 korniszonów i głową zajętą prawie na cały dzień
    Super :) Też chciałam w tym roku kiszone ogórki robić. W zeszłym zrobiłam kilka słoików na próbę i miałam powtarzać eksperyment na większą skalę. Tylko przez koronę mamy możliwość pracy zdalnej i właściwie od kwietnia, z niewielkimi przerwami siedzimy w domku letniskowym teściów. Lepsze to niż kisić się w naszym mieszkaniu w mieście (nienawidzę dużego miasta).

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok temu robiliśmy ogórki wyszły super. W tym zabrakło czasu i zimą będzie płacz czemu nie zrobiliśmy 😅 ale nie chciało mi się myśleć wieczorami o tym, wolałam odpalić serial i trochę czasu z mężem spędzić, a nie w kuchni ogóry kisić 😬 miałam w planach dżemy porobić, soki, ale też nie wyszło. Truskawek kilka woreczków zamroziłam żeby nie było, że się opierdzielam na urlopie macierzyńskim 😆

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    Rok temu robiliśmy ogórki wyszły super. W tym zabrakło czasu i zimą będzie płacz czemu nie zrobiliśmy 😅 ale nie chciało mi się myśleć wieczorami o tym, wolałam odpalić serial i trochę czasu z mężem spędzić, a nie w kuchni ogóry kisić 😬 miałam w planach dżemy porobić, soki, ale też nie wyszło. Truskawek kilka woreczków zamroziłam żeby nie było, że się opierdzielam na urlopie macierzyńskim 😆

Akurat z kiszonymi nie ma aż tyle roboty. Ogóry do słoika zalać wodą z solą i można chować ale korniszony no to już trzeba się poświecić gotować zalewę pasteryzować cały kram przy tym

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • mgielka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Dziewczyny ten tydzień będzie ciężki 😂 Ale obiecujemy ze Skowronkiem i Clausix, że będziemy sikać ⏸️ trzymajcie wszystkie mocno kciuki do niedzieli za nas ✊🏻🍀

W resztę mocno wierzę, bo sierpień smutnawy, w większości niepowodzenia, więc dziewczyny: głowy do góry i walczymy o zaserduszkowanie drugiej połowy miesiąca! 💚 Póki nie ma małpy zawsze jest nadzieja!

Ja tez sikam w niedziele, chyba, ze popłynę do tego czasu

Clausix lubi tę wiadomość

6cd1593282061535d5df63d75588ab17.png
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mgielka wrote:
    U Ciebie też piękny wykres! Musi z tego wyjść ⏸️🍀

Mnie już korci 😬 Jak jutro nie spadnie to nie wiem co będzie 😅

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam kobitki Wam dzionek mija ???
    Ja czuje TAAAKAAAA ulgę że szkoda gadac hehe byłam u dentystki, przyjęła mnie na oczy kota że shreka hehe bo zapisy ma w dobie korony i UWIELBIAM moment jak boli mnie ząb A ona wstrzyknie znieczulenie.... o mamo super... hehe taka ulga uff.. szkoda tylko że portfel ucierpial. 🙄
    Na szczęście lekarstwo zalozone i mam nadzieję że już boleć nie będzie, kolejna wizyta za 2 tygodnie.
    Już chyba nie mam zęba w ktorym by nie bylo wypelnienia tak mi po pierwszej ciazy polecialy, i sterydy swoje też robia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 14:37

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    U Ciebie też piękny wykres! Musi z tego wyjść ⏸️🍀

Mnie już korci 😬 Jak jutro nie spadnie to nie wiem co będzie 😅

Ja Ci zaraz siknę :P Proszę się trzymać dzielnie, już tylko 3 dni i niedziela :P
    Mama8latka zapisałam się na przyszły tydzień do dentysty na przegląd uzębienia... bleh nienawidzę dentystów :P

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam sobie drugą kawę (kapsułkowiec z mlekiem) i mam zamiar cieszyć się nią przy kawałku bananowego chlebka. Do 16:00 muszę wytrzymać i skupić się na pracy. Na szczęśćie dziś dość intensywny dzień i szybko leci.

Niezapominajka nie możesz testować szybciej, bo się umówiłaś :P
    Mama8latka dobrze, że ząb w fazie leczenia. Jedna z najgorszych rzeczy jaka się może przypałętać to ból zęba. Podobno. Tak słyszałam, bo nie bardzo przypominam sobie, żeby mnie kiedykolwiek bolały. Nawet jak miałam spory ubytek to nic nie czułam. Raz nawet dentysta mi kanałowe leczenie zapodał bez znieczulenia, bo ledwo zaczął grzebać, pociągnął za korzeń i go wyrwał. Po czym stwierdził, że najgorsze za mną i szkoda znieczulać :P

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Achna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie jutro mam dentyste i chce miec juz to za sobą.... Cały czas o tym mysle nawet praca nie pomaga.... Nie cierpię tam chodzić jak juz ide to blada sie robie i brzuch mnie boli 😁😢🙈😂
    Oby szybko poszlo i bezboleśnie a później juz z gorki bo przygotowania do sobotniego wesela beda pełna para :p

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nie lubię dentystow, w ogóle to myślę że mam jakas dentysto fobie hehe kilka razy ucieklam z pod gabinetu 😋😋 ale niestety jak Trwoga to do Boga jak to mowia nie 😋
    Naprawdę nie ma nic gorszego jak tępy, meczacy cala noc bol zeba... nikomu nie zycze, a mi po pierwszej ciazy tak polecialy że jestem z dentystka prawie że na TY.. stala klientka. Genetycznie slabe uzebienie, wpływ sterydow... jak tak dalej pójdzie to zaraz wstawię szufladki 😂🤣😂🥰

Achna najgorzej jest się odwazyc, jak już usiadziesz to raz dwa i po sprawie. Zawsze wychodzę z gabinetu dumna z siebie jak paw że poszłam i dałam radę, hehe wyczyn życia 😋😂😎

Noezapominajka pilnuj się z testowaniem ☝️ dziewczyny mają oko na Ciebie, ale wykres masz tak przepiekny że to naprawdę idzie w zielona strone 🤩🤩🤩🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 14:51

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Jak tam kobitki Wam dzionek mija ???
    Ja czuje TAAAKAAAA ulgę że szkoda gadac hehe byłam u dentystki, przyjęła mnie na oczy kota że shreka hehe bo zapisy ma w dobie korony i UWIELBIAM moment jak boli mnie ząb A ona wstrzyknie znieczulenie.... o mamo super... hehe taka ulga uff.. szkoda tylko że portfel ucierpial. 🙄
    Na szczęście lekarstwo zalozone i mam nadzieję że już boleć nie będzie, kolejna wizyta za 2 tygodnie.
    Już chyba nie mam zęba w ktorym by nie bylo wypelnienia tak mi po pierwszej ciazy polecialy, i sterydy swoje też robia...

U mnie L4 i leżakowanko i hbo 😎😎, bo dostałam boli i krwawienia po 5 inseminacji. W poprzednich (mimo 2 stymulowanych) tak nie mialam🤷‍♀️
    No i po telefonie do lekarza: jest dobrze, mam odpoczywać 😅
    Facet az się przejął, kupil mi różne ciasta w cukierki i kazał leżeć 😂 chyba czasem trochę lenistwa i słodyczy nie zaszkodzi
    Zycze wszystkim cierpliwości i trzymam kciuki za szczęśliwy miesiąc 🍀🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 14:51

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    U mnie L4 i leżakowanko i hbo 😎😎, bo dostałam boli i krwawienia po 5 inseminacji. W poprzednich (mimo 2 stymulowanych) tak nie mialam🤷‍♀️
    No i po telefonie do lekarza: jest dobrze, mam odpoczywać 😅
    Facet az się przejął, kupil mi różne ciasta w cukierki i kazał leżeć 😂 chyba czasem trochę lenistwa i słodyczy nie zaszkodzi
    Zycze wszystkim cierpliwości i trzymam kciuki za szczęśliwy miesiąc 🍀🍀
    Oj to lez, odpoczywaj i korzystaj z dobroci faceta 😁 raz na ruski rok to oni mogą chodzić koło nas 😋😁 kiedy masz zrobić bete żeby sprawdzić czy się udało hmm?

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Oj to lez, odpoczywaj i korzystaj z dobroci faceta 😁 raz na ruski rok to oni mogą chodzić koło nas 😋😁 kiedy masz zrobić bete żeby sprawdzić czy się udało hmm?
    31.08. także zamykam miesiąc :):)
    A u Ciebie jaki etap cyklu?:)

• Klaudia🌸 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mgielka wrote:

Też zgłaszam się na niedzielę 🖐️ Muszę się mocno hamować żeby nie siknąć wcześniej ale wytrzymam 🤣
    Powodzenia kobitki ❤️🍀

Clausix, Koniczynka28, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość

🙋Ona 30 lat
    🤵On 31 lat
    Cykle 26-28 dni
    03.2019
    Początek starań
    07.2020
    "Doktorze poooomoocy"- hsg-udrożnione jajowody, mała ilość plemników, owulacja potwierdzona monitoringiem, pozostałe wyniki ok.
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    31.08. także zamykam miesiąc :):)
    A u Ciebie jaki etap cyklu?:)
    A u mnie dzisiaj 28dc, jakieś 12-13dpo , testy biel vizira takze czekam na 🐒 już teraz, w weekend się pewnie pojawi .

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• Karenira Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, w niedzielę będzie prawdziwy wysyp. Normalnie tylko o 7:00 otwieram oczy, żeby sprawdzić temperaturę i idę spać dalej. Skoro tyle z Was będzie testować to pewnie będę niecierpliwie sprawdzać forum od razu :P

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Katja___ Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna mi wpisać 🐒 Nowy cykl czas start 👍

‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ