Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 07:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zatestowałam dziewczyny, nie chciałam się znowu dolowac.. Wystarczył mi wczorajszy wieczór...... Temperatura niby nie spadła... Jeszcze... Ale z nią to różnie... Może nawet w dzień @ spaść.. Dziś mam nadzieję że dzień będzie lepszy... Na obiad zaplanowalam zrobić zapiekanki na kajzerkach więc trochę roboty mnie czeka 😊

    Testowała któraś? 😊

    Tak w ogóle to super że trafiłam na te forum 😘😘😘😘 I na was.... Tak życzliwe osoby 😘😘😘 dzięki dziewczyny 😘😘😘😘😘

    Agafiga, ElenaM lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 07:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    U mnie @zagościłam na dobre. Przenoszę się na wrzesień po mału:(
    Kicha ;(. Przykro mi, trzymaj się ;*

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 07:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 17:13

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 17:14

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 07:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się głodna zrobiłam od wspomnienia zapiekanek Tylko wstać nie mogę bo kręgosłup odmówił posłuszeństwa Dziś 12dpo i potwierdziłam wczorajszą biel

  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 07:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 11dpo i negatywny...

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 07:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Musi być lepszy 😍

    Ja wiem ze ie o tym to forum ale pierwsze słyszę o zapiekance na kajzerkach... możesz coś więcej napisać? 😊 bo ciekawie brzmi. A chce też czymś zajac głowę 😀
    No już Ci pisze 😊 ja też nie wiedziałam tylko kiedyś ktoś u mnie kupował kajzerki na zapiekanki to się zaciekawiła 😊
    Potrzebujesz : pieczarki, cebulkę, kajzerki, masło, ser

    Pieczarki obierasz i scierasz na tarce o duzych oczkach, nie kroić bo za duże kawałki by byly, cebulkę siekasz i to wszystko smażyć na patelni, doprawiasz swoimi przyprawami, sól pieprz, ja dodaje jeszcze zioła prowansalskie 😊

    Kajzerki przecinasz i każda smsrujesz lekko masłem, na to farsz kladziesz i starty ser😊 i gotowe. Teraz tylko lekko podpuec w piekarniku, myślę że około 5 minut 😊

    Tylko pieczesz połówki kajzerek, nie składając ich potem 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho, Tysia150 przykro mi ☹️ ja stchórzyłam... Po wczorajszym załamaniu nie chciał m sobie kolejnego dnia takiego fundowac...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 07:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 17:15

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 07:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 17:15

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko, Maho, Tysia przykre wiadomości ☹️

    Justyna za Ciebie jeszcze trzymam i nie puszczam.
    Robię podobne zapiekanki, pycha ☺️

    Dziewczyny u mnie w dalszym ciągu dół, na dodatek siedzę całymi dniami sama w domu (urlop), mąż wraca późno. Do ludzi wolę nie wychodzić, boje się że się rozkleje, a już nie chce nikomu mówić co się stało. Nie mogę sobie miejsca znaleźć, cały czas o tym myślę...

    Agafiga, u Ciebie była podobna sytuacja. Najpierw poronienie później biochem. Jak sobie z tym poradzilaś, co pomogło?
    To nie tak, że się nad sobą użalam. Wiem, że niektórzy przeżyli dużo więcej i jakoś funkcjonują. Ale ja po prostu sobie z tym nie radzę już.

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Biedroneczko, Maho, Tysia przykre wiadomości ☹️

    Justyna za Ciebie jeszcze trzymam i nie puszczam.
    Robię podobne zapiekanki, pycha ☺️

    Dziewczyny u mnie w dalszym ciągu dół, na dodatek siedzę całymi dniami sama w domu (urlop), mąż wraca późno. Do ludzi wolę nie wychodzić, boje się że się rozkleje, a już nie chce nikomu mówić co się stało. Nie mogę sobie miejsca znaleźć, cały czas o tym myślę...

    Agafiga, u Ciebie była podobna sytuacja. Najpierw poronienie później biochem. Jak sobie z tym poradzilaś, co pomogło?
    To nie tak, że się nad sobą użalam. Wiem, że niektórzy przeżyli dużo więcej i jakoś funkcjonują. Ale ja po prostu sobie z tym nie radzę już.
    Kochana bądź silna 😘😘 u mnie brązowe plamienie już się pojawiło dziś... Także raczej nic z tego 😘 ale wczoraj swoje przeplakalam to dziś już nie mam zamiaru...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, a u mnie się zapowiada trzeci dzień z rzędu płaczący.. Czuję, że może troszkę zaczyna mnie boleć brzuch, ale delikatnie. Ciekawe kiedy u mnie się rozkręci.. Nigdy nie wyczekiwałam tak okresu jak teraz.

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 17:17

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już odpuszczam testowanie w tym miesiącu. Jakby mialo cos byc, to już by wyszło. Dzis zaczęła spadać tempka, to moze nawet @ przyjdzie wcześniej. Mialam nadzieję, ze dwiw kreski oslodzą mi powrót z urlopu do pracy sle nic z tego :(

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Su Debiutantka
    Postów: 9 0

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 😊 Ja tutaj nowa, ale troszkę Was podczytywałam.
    Tak się ładnie ten sierpień zaczął...i tak się smutno kończy 😢 Może jeszcze u którejś pojawią się II 🙏 Kibicuję Wam wszystkim mocno ✊
    Mam dylemat w tym miesiącu kiedy testować - ja z tych niecierpliwych, co najchętniej robiłyby test 3 dpo 😉 Ale z drugiej strony boję się bieli, więc się wstrzymuję. Cykle u mnie ostatnio 22-24 dniowe. Owulacje 15-17 dzień, obawiam się, że krótka fl może być problemem. Nie wiem co na to poradzić. Jutro 24 dzień cyklu i ovf pokazuje mi, że jutro powinnam dostać okres. Czy jest szansa, że jutro wyjdzie test skoro to dopiero będzie 8 dpo? Czy w ogóle jest możliwe, żebym zaszła z tak krótką fl?

    f2wl3e5e9vg3c6g3.png

    1usa4z17hhe7eeho.png
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga, a u Ciebie wyszły jakieś mutacje? Mi lekarz po pierwszym nie kazał robić żadnych badań. Zrobiliśmy je tak sami z siebie. I bardzo się cieszę, bo w innym wypadku dalej bym nie wiedziała co i jak. Ty i Twój mąż w jakim wieku jesteście? Ja jak widać rocznik 92, ale mąż ma obecnie 30 lat i widze, że już bardzo chciałby tym tatą zostać. Ja się z tym wszystkim mega źle czuję, bo boję się że nigdy nie urodze i że zawsze coś będzie nie tak

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo mi przykro :(

    Dzisiaj znajomy wrzucił zdjęcie, że wczoraj urodziło mu się drugie dziecko. A ledwo wrzucał info o pierwszym. Niby fajnie, ale same wiecie...

  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Su. Krótka fl może być problem. Byłaś z tym u lekarza? On może Ci coś przepisać na wydłużenie fl. Długo starasz się zajść w ciążę?

    Hej Malwcia :* co u Ciebie? Już po owu?

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa, życie nie wszystkim układa się jak domek z kart ehh... Chociaż w moim otoczeniu spotykam samych takich ludzi, że mają kiedy chcą, i wszystko tak jak sobie zaplanują.. To ja nie wiem dlaczego z nami też tak być nie może 😟

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego