X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sildenafil
Odpowiedz

Sildenafil

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • USAMeds Nowa

Wysłany: 16 kwietnia, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sildenafil is one of the most widely used medications for treating erectile dysfunction (ED). It works by inhibiting an enzyme called PDE5, allowing better blood flow to specific areas during sexual activity.

The standard onset time is around 30 to 60 minutes, and effects may last between 4 to 6 hours. It’s typically taken on an empty stomach for better absorption. High-fat meals can delay the effect.

While it’s generally well-tolerated, potential side effects include headache, flushing, nasal congestion, and in rare cases, visual disturbances. It’s important not to combine Sildenafil with nitrates or certain heart medications due to the risk of dangerous drops in blood pressure.

Proper dosage varies based on individual health factors, age, and response to treatment. Consulting a healthcare provider before use is always recommended.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ