X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Skąpy okres, utrzymujący się ból podbrzusza i pleców.
Odpowiedz

Skąpy okres, utrzymujący się ból podbrzusza i pleców.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • paulipauli Nowa

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Mam dużą zagadkę.. Nigdy wcześniej tak nie miałam. Od razu zaznaczę, że do lekarza chcę się wybrać, jak przyjdą wszystkie moje wyniki badań, a na niektóre musze poczekać jeszcze tydzień.
    Póki co ostatnio dzieje się ze mną coś dziwnego. Tydzień przed okresem zaczęło mnie bardzo boleć podbrzusze i plecy, mam tak w noc przed spodziewaną miesiączką, rano wtedy ją dostaje i ból sie utrzymuje przez dwa pierwsze dni. Jednak teraz ten ból odczuwałam juz tydzień wcześniej. A do tego czułam ciągnięcie głównie prawego jajnika. Jajniki NIGDY mnie nie bolą. Ze stresu przez te bóle wymiotowałam po wszystkim co zjadłam. I o dziwo jak zawsze na okres bardzo bolą mnie piersi, tak tym razem nic, a nic. Okresy mam zawsze jak w zegarku. Powinnam była dostać okres 28.03, brak. Przyszedł dzień później. Ok zdarza się przecież, norma. Był bardzo słabiutki. Zazwyczaj leje się ze mnie jak z wodospadu i zwijam sie z bólu. Tym razem było skąpo, rano normalna krew, jasna, żywa, wieczorem taka bardziej brązowa. Nadal dosyć skąpo. Drugi dzień, już taka intensywna okresowa ze skrzepami małymi. Nie tak obfita jak zawsze. I trzeci dzień bardzo skąpo. Zazwyczaj okres u mnie trwa 4/5 dni (z czego piąty to takie totalne ostatki), tym razem czwartego dnia już nie było śladu. Dziś jest 8 dc a mnie nadal boli podbrzusze i w krzyżu jak wtedy kiedy mam okres. I tuż po okresie miałam bardzo drażliwe sutki.
    Współżyłam bez zabezpieczenia ze swoim partnerem po owulacji w dni płodne. Więc zaczęłam myśleć, że może to ciąża. Ale byłabym bardzo zdziwiona, gdyby to faktycznie ciąża, bo mój stan zdrowotny (problemy z tarczycą i nadnerczami) raczej mi na to nie pozwala. Zrobiłam test w 4 dc, wyszedł negatywny, więc to raczej nie ciąża. Te objawy jednak nie dają mi spokoju. Czy któraś z Was miała takie objawy? Utrzymujący się ból podbrzusza i krzyża? Okres mam zawsze baardzo obfity, jak w zegarku, a tu taki skąpy nagle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 13:23

• Blanka88 Nowa

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... Kochana po owulacji teoretycznie mamy tylko jeden dzień z możliwością zapłodnienia, dni płodne występują do owulacji. Nie wiem więc, czy przypadkiem nie pomylilas sie. Skoro będziesz miala niedlugo wyniki badan to radzilabym Tobie uzbroic się w cierpliwość do tego czasu. A później juz nie zwlekaj z wizyta u ginekologa. Zawsze też dla pewności możesz powtórzyć test.

Czekając na...
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ