X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Skąpy okres, utrzymujący się ból podbrzusza i pleców.
Odpowiedz

Skąpy okres, utrzymujący się ból podbrzusza i pleców.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • paulipauli Nowa

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Mam dużą zagadkę.. Nigdy wcześniej tak nie miałam. Od razu zaznaczę, że do lekarza chcę się wybrać, jak przyjdą wszystkie moje wyniki badań, a na niektóre musze poczekać jeszcze tydzień.
    Póki co ostatnio dzieje się ze mną coś dziwnego. Tydzień przed okresem zaczęło mnie bardzo boleć podbrzusze i plecy, mam tak w noc przed spodziewaną miesiączką, rano wtedy ją dostaje i ból sie utrzymuje przez dwa pierwsze dni. Jednak teraz ten ból odczuwałam juz tydzień wcześniej. A do tego czułam ciągnięcie głównie prawego jajnika. Jajniki NIGDY mnie nie bolą. Ze stresu przez te bóle wymiotowałam po wszystkim co zjadłam. I o dziwo jak zawsze na okres bardzo bolą mnie piersi, tak tym razem nic, a nic. Okresy mam zawsze jak w zegarku. Powinnam była dostać okres 28.03, brak. Przyszedł dzień później. Ok zdarza się przecież, norma. Był bardzo słabiutki. Zazwyczaj leje się ze mnie jak z wodospadu i zwijam sie z bólu. Tym razem było skąpo, rano normalna krew, jasna, żywa, wieczorem taka bardziej brązowa. Nadal dosyć skąpo. Drugi dzień, już taka intensywna okresowa ze skrzepami małymi. Nie tak obfita jak zawsze. I trzeci dzień bardzo skąpo. Zazwyczaj okres u mnie trwa 4/5 dni (z czego piąty to takie totalne ostatki), tym razem czwartego dnia już nie było śladu. Dziś jest 8 dc a mnie nadal boli podbrzusze i w krzyżu jak wtedy kiedy mam okres. I tuż po okresie miałam bardzo drażliwe sutki.
    Współżyłam bez zabezpieczenia ze swoim partnerem po owulacji w dni płodne. Więc zaczęłam myśleć, że może to ciąża. Ale byłabym bardzo zdziwiona, gdyby to faktycznie ciąża, bo mój stan zdrowotny (problemy z tarczycą i nadnerczami) raczej mi na to nie pozwala. Zrobiłam test w 4 dc, wyszedł negatywny, więc to raczej nie ciąża. Te objawy jednak nie dają mi spokoju. Czy któraś z Was miała takie objawy? Utrzymujący się ból podbrzusza i krzyża? Okres mam zawsze baardzo obfity, jak w zegarku, a tu taki skąpy nagle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 13:23

• Blanka88 Nowa

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... Kochana po owulacji teoretycznie mamy tylko jeden dzień z możliwością zapłodnienia, dni płodne występują do owulacji. Nie wiem więc, czy przypadkiem nie pomylilas sie. Skoro będziesz miala niedlugo wyniki badan to radzilabym Tobie uzbroic się w cierpliwość do tego czasu. A później juz nie zwlekaj z wizyta u ginekologa. Zawsze też dla pewności możesz powtórzyć test.

Czekając na...
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ