Skąpy okres, utrzymujący się ból podbrzusza i pleców.
-
Cześć dziewczyny!
Mam dużą zagadkę.. Nigdy wcześniej tak nie miałam. Od razu zaznaczę, że do lekarza chcę się wybrać, jak przyjdą wszystkie moje wyniki badań, a na niektóre musze poczekać jeszcze tydzień.
Póki co ostatnio dzieje się ze mną coś dziwnego. Tydzień przed okresem zaczęło mnie bardzo boleć podbrzusze i plecy, mam tak w noc przed spodziewaną miesiączką, rano wtedy ją dostaje i ból sie utrzymuje przez dwa pierwsze dni. Jednak teraz ten ból odczuwałam juz tydzień wcześniej. A do tego czułam ciągnięcie głównie prawego jajnika. Jajniki NIGDY mnie nie bolą. Ze stresu przez te bóle wymiotowałam po wszystkim co zjadłam. I o dziwo jak zawsze na okres bardzo bolą mnie piersi, tak tym razem nic, a nic. Okresy mam zawsze jak w zegarku. Powinnam była dostać okres 28.03, brak. Przyszedł dzień później. Ok zdarza się przecież, norma. Był bardzo słabiutki. Zazwyczaj leje się ze mnie jak z wodospadu i zwijam sie z bólu. Tym razem było skąpo, rano normalna krew, jasna, żywa, wieczorem taka bardziej brązowa. Nadal dosyć skąpo. Drugi dzień, już taka intensywna okresowa ze skrzepami małymi. Nie tak obfita jak zawsze. I trzeci dzień bardzo skąpo. Zazwyczaj okres u mnie trwa 4/5 dni (z czego piąty to takie totalne ostatki), tym razem czwartego dnia już nie było śladu. Dziś jest 8 dc a mnie nadal boli podbrzusze i w krzyżu jak wtedy kiedy mam okres. I tuż po okresie miałam bardzo drażliwe sutki.
Współżyłam bez zabezpieczenia ze swoim partnerem po owulacji w dni płodne. Więc zaczęłam myśleć, że może to ciąża. Ale byłabym bardzo zdziwiona, gdyby to faktycznie ciąża, bo mój stan zdrowotny (problemy z tarczycą i nadnerczami) raczej mi na to nie pozwala. Zrobiłam test w 4 dc, wyszedł negatywny, więc to raczej nie ciąża. Te objawy jednak nie dają mi spokoju. Czy któraś z Was miała takie objawy? Utrzymujący się ból podbrzusza i krzyża? Okres mam zawsze baardzo obfity, jak w zegarku, a tu taki skąpy nagle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 13:23
-
Hmm... Kochana po owulacji teoretycznie mamy tylko jeden dzień z możliwością zapłodnienia, dni płodne występują do owulacji. Nie wiem więc, czy przypadkiem nie pomylilas sie. Skoro będziesz miala niedlugo wyniki badan to radzilabym Tobie uzbroic się w cierpliwość do tego czasu. A później juz nie zwlekaj z wizyta u ginekologa. Zawsze też dla pewności możesz powtórzyć test.Czekając na...
-