X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Skrócenie cyklu
Odpowiedz

Skrócenie cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anecia722 Debiutantka

Wysłany: 21 września 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊 chciałam zapytać PCOSek czy udało się Wam skrócić cykl na diecie z akademii płodności?

• Papillon Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to tylko zasługa diety z Akademii, ale mi się skrócił cykl odkąd zdrowo jem i przywiązuje dużą wagę do suplementów 😉 z cykli po 38-39 dni ostatni trwał 32, a ten będzie koło 28-29 dni, ponieważ w 15dc miałam już owulację 😁. Także ja jestem jak najbardziej za zdrową michą✊

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Anecia722 Debiutantka

Wysłany: 21 września 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon, dzięki za odpowiedź 😊
    Właśnie pytam bo może nie trzymam się super diety ale komponuje sobie zdrowo posilki. Do tego dorzucam super foods, nie jem cukru i białej mąki. Mimo to mój cykl dalej jest bardzo długi... Poprzedni 49 dni a teraz 21 dzień i nie widzę żadnych objawów owulacji.

• Papillon Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana spokojnie. Niestety nasze hormony tak szybko się nie normują. Musisz trochę czasu minąć. Jakie bierzesz suplementy? Może Ci coś podpowiem. 😁

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Anecia722 Debiutantka

Wysłany: 21 września 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na diecie jestem już od lutego ale oczywiście w międzyczasie ślub w lipcu i to na pewno miało wpływ na długość cyklu. Od 2 tyg odstawiłam wszystko bo mi tsh strasznie spadło. Zwykle miało około 2.6 a spadło do 0.037... Bralam inosytol, berberyne, niepokalanek i Wit D i znajoma dietetyk kliniczna mnie okrzyczala delikatnie mówiąc, bo ponoć niepokalanek i inosytol to antagonizmy i nie można ich brać w tym samym czasie. Teraz jestem tylko na jodxie żeby mi się to wszystko odwróciło z jej polecenia...
    A Ty jakie suplementy bierzesz? Bo widzę że teraz masz bardzo ładny cykl 😊

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ