Forum Starając się - ogólne Śląskie czy ktoś jest?
Odpowiedz

Śląskie czy ktoś jest?

Oceń ten wątek:
  • Anna1975 Ekspertka
    Postów: 161 134

    Wysłany: 16 października 2017, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z Katowic
    leczyłam się w Provicie u Dr Paligi,
    poronienie ciąży naturalnej 10/2016
    poronienie ciąży po transferze AZ 08/2017
    badania immunologiczne ŁÓdź - plan leczenia i prowadzenia do kolejnego transferu AZ (NK 14% i za gęsta krew )
    z powodu braku zarodków - przekierowanie do Gyncentrum, czy Dr Czerwińska jest dobrym lekarzem?
    Czy znacie z Katowic pielęgniarkę która prywatnie podłączy intralipid?

    Anna :)

    NK 14%, histerolaparoskopia x 2 - udrożnione jajowody. Hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy - euthyrox 25mg
    Zalecenia - encorton 10mg, heparyna razy 2 drobnocząsteczkowa, wlewy intralipidu.
    1994 - córka
    2016 - cb, 2017.06 - transfer AZ 8tc :(, 2018.02 - CN 7 tc :(
    2018.11.13 - criotransfer AZ - 2x8A - nieudany :(:(:(
  • NowaOvulanka Koleżanka
    Postów: 72 13

    Wysłany: 16 października 2017, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybnik :)

    3jgxyx8dyout0sx3.png
  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 16 października 2017, 23:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ja również Rybnik witaj Nowa

    ona32
  • Xxboo Przyjaciółka
    Postów: 166 45

    Wysłany: 23 października 2017, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowice/ Siemianowice Śl.

    Witam :))

    715d7c48aeb895ef7206b2c9bd3947ed.png
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 23 października 2017, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Częstochowa :))

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • Nova87 Autorytet
    Postów: 877 1404

    Wysłany: 23 października 2017, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dąbrowa Górnicza

    hrqoskjoayf3n559.png

    05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • Panna Melodia Debiutantka
    Postów: 9 0

    Wysłany: 25 kwietnia 2018, 06:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Aktualnie Katowice, a niedługo powrót do Żor :)
    Pytanie do Was, czy w tej okolicy znajdę jakiegoś normalnego, sensownego lekarza działającego w ramach NFZ?
    Na ten moment jedyne co na mnie działa to gonadotropiny w zastrzyku, ale mówiąc szczerze, to prywatne leczenie przerasta trochę moje możliwości finansowe. Chciałabym trochę obniżyć koszty, ale nie mam pojęcia, czy ktokolwiek w ramach NFZ jest w stanie mnie poprowadzić...
    Powiedzcie mi też, bo może któraś wie, jak to jest z gonadotropinami w zastrzykach? Gdzieś mi się obiło o oczy, że ileś tam cykli (trzy chyba) jest refundowanych? Moje pierwsze zastrzyki wzięłam od mojego ginekologa (Ovaleap 300, razem ze wstrzykiwaczem i dziesięcioma igłami), zapłaciłam za to 700zł, szukam alternatyw, bo nie ukrywajmy, mało to nie jest, do tego wizyty i 2000zł w jeden miesiąc poszło, a końca nie widać... Pomożecie?
    Pozdrawiam :)

  • IGA Autorytet
    Postów: 3098 2675

    Wysłany: 14 maja 2018, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekary Śląskie

    b79b4656f3.png

    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • IGA Autorytet
    Postów: 3098 2675

    Wysłany: 14 maja 2018, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Cześć Dziewczyny - witam się z Pszczyny ;)

    Obecnie jeżdżę do Gyncentrum w Katowicach, na co dzień lekarze w Tychach :)


    Jesteś zadowolona? Chodzę na razie do bociana ale myśle własnie o gycentrum w Katowicach. U kogo się leczysz.

    b79b4656f3.png

    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 14 maja 2018, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Bielsko-Biała.

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Zuza1 Znajoma
    Postów: 16 1

    Wysłany: 14 maja 2018, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastrzębie Zdrój

    Jola79 lubi tę wiadomość

    Zuza
  • kasiia93 Debiutantka
    Postów: 10 1

    Wysłany: 25 maja 2018, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

    Czerwionka - okolice Rybnika

    Od razu mam pytanko: Czy chodzi ktoś może do dr Bartosza Bębna w Knurowie?
    Ktoś może się wypowiedzieć na jego temat? Byłam już u niego 2 razy, jak dla mnie OK, ale może ktoś prowadził już u niego ciążę i może się wypowiedzieć - będę wdzięczna :)

    Jola79 lubi tę wiadomość

  • maj2018 Koleżanka
    Postów: 37 12

    Wysłany: 26 maja 2018, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny. Jestem z Żywca trochę daleko ale ze Śląskiego.

    Jola79 lubi tę wiadomość

    maj
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 maja 2018, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiia93 wrote:
    Hej :)

    Czerwionka - okolice Rybnika

    Od razu mam pytanko: Czy chodzi ktoś może do dr Bartosza Bębna w Knurowie?
    Ktoś może się wypowiedzieć na jego temat? Byłam już u niego 2 razy, jak dla mnie OK, ale może ktoś prowadził już u niego ciążę i może się wypowiedzieć - będę wdzięczna :)
    Witaj
    Ja chodziłam do lekarza jakieś 5 lat , nie mogę powiedzieć że to zły lekarz aczkolwiek mi nie pomógł, jak udało mi się zajść długo szukał zarodka nie umiał znaleźć podejrzewał ciążę pozamaciczna i skierował natychmiastowo na laparoskopie , następnego dnia miałam usg u innego lekarza i ten bez problemu znalazł
    Panowie się dogadali i obydwaj przyszli na ponowne usg " no pokaż mi gdzieś Ty widział " odp lekarza " a no tu " a dr Bęben na to " no faktycznie a ja tego nie widziałem "
    Przeszłam do doktor Mierzwy , ta odrazu wykryla u mnie PCOS i i insulinoodpornosc

    Nie wypowiem się o samym prowadzeniu ciąży no tego nie doswiadczylam , natomiast jako lekarz dla kobiet które mają problemy moim zdaniem dr się nie nadaje

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 maja 2018, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie można dołączyć? Ja z Tarnowskich Gór :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 maja 2018, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Tez chodziłam do MArty Maksym i własnie boleje że musze zmienić:(. Już jej pytałam i podpowiedziała mi Filipa BYdlińskiego , ale jakoś nie mam przekonania:(
    Jak długo się starasz?
    Witaj Bydliński prowadził moje 2 ciążę i w ostatniej przeprowadził cesarke. Mogę polecić go z czystym sumieniem

  • puma Debiutantka
    Postów: 6 2

    Wysłany: 2 czerwca 2018, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tychy

    Jola79 lubi tę wiadomość

    2014 -rozpoczęcie starań
    2016 PRL 25, mąż-HBA 64%,
    2017 - laparo =endometrioza I/II, jeden (lewy) niedrożny
    2018 - MTHFR - heterozygota mieszana - prof. Giedel z Katowic stwierdził, że tego się nie leczy i nie zapisał leków
    2019 - mąż operacja żylaków, u mnie kolejna laparo (ZAbrze) wszystko drożne, 6% moziacyzm w kier. zespołu Turnera,
    2020 - trafna diagnoza dr Paśnika z APC analizy Łódź - mój organizm odrzuca zarodek na wczesnym etapie, w pierwszych dniach spóźniającego się okresu test pozytywny - włączone leczenie encortonem - dziś zaawansowana ciąża, dziecko zdrowe..... nie traćcie nadziei - powodzenia - omijajcie Angelius Katowice (tam nam powiedziano, że z takimi wynikami naturalnej ciąży nie będzie na pewno), Ligota -leczenie dla par z NFZ -strata czasu - prowadzi to nieprzyjemny gość mający na wszystko wy......e
  • puma Debiutantka
    Postów: 6 2

    Wysłany: 2 czerwca 2018, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy wrote:
    Nuts - Angelius Provita w Katowicach ul. Fabryczna. Podobno świetna klinika, wybieramy się z mężem. 240 zł komplecik badań nasienia.

    Ja z Sosnowca :) Może polecicie jakiegoś dobrego ginekologa?


    nie polecam nic nie lecza nastawieni na kase z in vitro masowka

    2014 -rozpoczęcie starań
    2016 PRL 25, mąż-HBA 64%,
    2017 - laparo =endometrioza I/II, jeden (lewy) niedrożny
    2018 - MTHFR - heterozygota mieszana - prof. Giedel z Katowic stwierdził, że tego się nie leczy i nie zapisał leków
    2019 - mąż operacja żylaków, u mnie kolejna laparo (ZAbrze) wszystko drożne, 6% moziacyzm w kier. zespołu Turnera,
    2020 - trafna diagnoza dr Paśnika z APC analizy Łódź - mój organizm odrzuca zarodek na wczesnym etapie, w pierwszych dniach spóźniającego się okresu test pozytywny - włączone leczenie encortonem - dziś zaawansowana ciąża, dziecko zdrowe..... nie traćcie nadziei - powodzenia - omijajcie Angelius Katowice (tam nam powiedziano, że z takimi wynikami naturalnej ciąży nie będzie na pewno), Ligota -leczenie dla par z NFZ -strata czasu - prowadzi to nieprzyjemny gość mający na wszystko wy......e
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1898 611

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy Ja mieszkałam w Sosnowcu. Chodzę do dr Mańka provita . Narazie bez efektów ciążowych. Zlecił dużo badań wyniki nasienia o niebo się poprawiły moja znajoma ma dwie koleżanki które u niego zaszły w ciążę A Wy do kogo idziecie?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • WrednaZośka Koleżanka
    Postów: 41 26

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem z Katowic. Gin mojej mamy polecał w sprawach starań i diagnozy: Dr Mańkę z Provita i p. Dr Czerwińską z Gyncentrum. Oboje według niego są na bieżąco w temacie i przykładają się.

    P. Dr. Mańka - nie byłam u niego, bardzo daleki mi dali termin pierwszej wizyty - z dwa miesiące... - i w tym czasie znalazłam swojego lekarza i diagnozowali mnie już.

    Byłam w Gyncentrum u p. dr Czerwińskiej. Wykryła mi ureaplasmę (zwykli gin nawet nie robili badań na żadne grzyby czy bakterie ani biocenozy nie robili więc to był krok naprzód) ale nie miała zbyt dużo czasu dla pacjenta. Każda wizyta trwała krótko i szła szybko, nie uzyskałam żadnych informacji co i jak będziemy diagnozować. Ogólnie czułam się potraktowana po łebkach.
    To był któryś n-ty już taki lekarz więc się wkurzyłam.
    Czas leciał a ja nic nie wiedziałam.

    Spróbowałam Bociana w Katowicach, trafiłam losowo na dr. Adamczyka. I nareszcie - ktoś potraktował mnie jak człowieka!
    Porozmawiał, zanalizował badania, popatrzył uważnie na wykresy, wykrył rzeczy do poprawki w badaniach, zalecił brakujące badania, rozpisał jak diagnozowanie będzie wyglądało, rozwiał wątpliwości, wyjaśniał. Nawet sobie przygotowałam listę pytań do niego przed wizytą ponieważ dotąd każdy gin miał dla mnie 3min i koniec, nie mówił nic. Dr Adamczyk odpowiedział w rozmowie ze mną na wszystkie pytania zanim sięgnęłam po kartkę. Ucieszył się kiedy mu o tym powiedziałam :)
    Zlecił badanie drożności. Po dwóch wizytach zapamiętał że panikuję na fotelu (to mnie zdziwiło, że pamiętał...). Jak miałam mieć badanie drożności specjalnie dbał o to żeby było ze znieczuleniem. Nie dało się, dwa razy się umówiłam bez znieczulenia (1 raz miałam złą biocenozę, 2gi raz nie było anestezjologa) ale przyszedł specjalnie i powiedział że ma być ze znieczuleniem bo szkoda moich pieniędzy. I załatwił że anestezjolog był! Bez czekania kolejny miesiąc :D
    Mam do niego zaufanie, traktuje pacjenta jak człowieka. Polecam go bardzo dziewczyny! Jak ktoś ma możliwość się prywatnie umówić i pojechać do Katowic.

‹‹ 25 26 27 28 29
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego