X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Spóźnianie się okresu o 6 dni
Odpowiedz

Spóźnianie się okresu o 6 dni

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Akuczi Nowa

Wysłany: 14 września 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Proszę o pomoc, bo jestem w kompletnej rozsypce. Robiłam to z moim partnerem 10 lipca bez zabezpieczenia. Dzień później dostałam okresu i w sierpniu też. A teraz go nie mam, spóźnia się już 6 dzień! Dodam, że od 1 września ćwiczę taniec i jestem osobą nad wyraz nerwową. Nigdy wcześniej okres mi się nie spóźniał. Nie mam objawów typowo ciążowych (bolesne piersi i ich powiększenie, żyłki, poranne nudności) mam jak przed okresem (bolące podbrzusze). Mój śluz jest biały jak zwykle i mam uczucie wilgoci. Teraz jeszcze bardziej się denerwuję, bo mam 19 lat i nie jestem gotowa na dzidziusia :(. Proszę o jak najszybszą pomoc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 15:36

• rudainka Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób test. Ewentualnie wyciągnij z kieszonkowego trochę więcej złotówek i idź na badanie krwi beta HCG to wtedy będziesz miała pewność co do wyniku.
    Przyczyny braku miesiączki mogą być różne. W sumie to sama sobie odpowiedziałaś na swoje pytania, bo piszesz że objawów nie masz a jesteś osobą nerwową to też może być przyczyną. Intensywne treningi, które rozpoczęłaś też mogą wpływać na rozregulowanie cyklu.
    Więcej Ci raczej nikt nie pomoże, chyba że lekarz ginekolog ;)

<3 49 cykl starań...
  • werni Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okres najdłużej spozniał mi sie tydzień, możliwe że przez stres, nerwy itd.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojniem to nei ciaza :D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ