Spóźnianie się okresu o 6 dni
-
Cześć! Proszę o pomoc, bo jestem w kompletnej rozsypce. Robiłam to z moim partnerem 10 lipca bez zabezpieczenia. Dzień później dostałam okresu i w sierpniu też. A teraz go nie mam, spóźnia się już 6 dzień! Dodam, że od 1 września ćwiczę taniec i jestem osobą nad wyraz nerwową. Nigdy wcześniej okres mi się nie spóźniał. Nie mam objawów typowo ciążowych (bolesne piersi i ich powiększenie, żyłki, poranne nudności) mam jak przed okresem (bolące podbrzusze). Mój śluz jest biały jak zwykle i mam uczucie wilgoci. Teraz jeszcze bardziej się denerwuję, bo mam 19 lat i nie jestem gotowa na dzidziusia
. Proszę o jak najszybszą pomoc!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 15:36
-
Zrób test. Ewentualnie wyciągnij z kieszonkowego trochę więcej złotówek i idź na badanie krwi beta HCG to wtedy będziesz miała pewność co do wyniku.
Przyczyny braku miesiączki mogą być różne. W sumie to sama sobie odpowiedziałaś na swoje pytania, bo piszesz że objawów nie masz a jesteś osobą nerwową to też może być przyczyną. Intensywne treningi, które rozpoczęłaś też mogą wpływać na rozregulowanie cyklu.
Więcej Ci raczej nikt nie pomoże, chyba że lekarz ginekolog
49 cykl starań...
-