Staraczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej, przeglądam forum sporadycznie od jakiegoś czasu.. tzn. od kiedy bardziej świadomie staramy się z M. o potomstwo. Jakiś rok temu, może półtora zdecydowaliśmy się, że już czas, ale bez spiny chcieliśmy zostawić sprawy "same sobie". Niestety nic z tego nie wyszło i od 4 m-cy staram się regularnie mierzyć temp. i miałam 2 razy monitorowany cykl. Niestety póki co bezowocnie. Tzn. czekam do czwartku na @, ale mam nadzieję, że się nie doczekam.
Po pierwszym monitoringu ze względu, na to, że u mnie wygląda wszytko ok, gin dała mi zastrzyk ovitrelle i duphaston od 16 do 25 dc. Cykle mam najcześciej 27-dniowe +/- 1 dzień. Niestety nie zaskoczyło, kolejny cykl był bez monitoringu, ale od 19 do 23 dc miałam plamienia, co mi się nigdy nie zdarzało. Naczytałam się, że to implementacja i czekałam na miłą wiadomość. Niestety nie wyszło. 2 mce temu znowu poszłam na monitoring, endo super, komórka wzorowa, więc w razie czego znowu duphaston. Niestety znowu nici. Ten cykl znowu jestem bez monitoringu i znowu mam taka sytuację, że od 20 dc do wczoraj, czyli 24 dc miałam plamienia. Dziwi mnie to bardzo, bo nigdy mi się to nie zdarzało. Do gina ide dopiero w marcu/kwietniu bo i tak na razie M. w delegacji. Czy spotkałyście się z czymś takim? Plamienia pojawiły mi się tylko dwa razy i to w kolejnym cyklu po duphastonie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:25
-
pantaera jedyne co ci mogę powiedzieć, to że wydaje mi się, ze te plamienia mogą być skutkiem brania duphastonu właśnie. Ja przed braniem dupka nie miałam plamień ani przed ani po @ a teraz odkąd biorę dupka (też od 15-25 dnia cyklu, teraz będzie 3 cykl z nim) to plamienia mam i przed i po @. I cykle mi się dosyć skróciły i mam wrażenie, że zaczęłam mieć wczesne owulacje, nawet ok 9 dnia cyklu.
A już nie wspomnę, że przez niego mam mega objawy ciążowe, które niestety ciąży nie oznaczają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:03
-
nick nieaktualnysylwia92 wrote:A ja mam infekcję okolic intymnych chyba, wczoraj twarożkowaty śluz, szczypie, swędzi i wszystko jakieś takie obrzmiałe.... kobiety to jednak mają przekichane...
To brzmi na infekcje:-(
Gdyby cie nie swedziało to bym powiedziała że chyba jesteś w ciąży bo u mnie sluz serowaty był objawem ciazy:-)
Idź do gina niech zobaczy jak to wygląda i coś przepisze jak nie zostaje Ci apteka ja kupiłam bezpieczne tabsy dopochwowe nawet kobiety w ciąży je używają bardzo skuteczne invag i dokup sobie maść i smaruj. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny doradźcie mi czy może występować plamienie przy infekcji układu płciowego? Od dwóch dni mam naprawdę niewielkie plamienia przy podcieraniu się w toalecie, śluz co prawda zmienił konsystencję, szyjka wysoko i zamknięta, a do miesiączki jeszcze tydzień. Nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło, żeby infekcja tak wpłynęła na te plamienia...
-
nick nieaktualnyBabel ma 2,91cm i 176/min yeeeee
Dostałam kartę ciąży i fotki
Dostałam również skierowanie na badania prenatalne mam się umówić na 10 lub 14.03 i będę miała bezpłatne nie wynikała dlaczego może wiek a może tyle poronien nie wiem ważne że będą.
Zrobił cytologię a na szczęście patyczki bo nie chciał żebym krwawily czy plamila i znowu od zmysłów odchodziła:-)
Za wizytę dzisiejszą musiałam zapłacić ale to też nie ważne bo taki też miałam zamiar poprostu głupio mi cały czas za free mnie przyjmował
Jestem przeszczesliwa i jakoś mi lżej na sercu:-)
A teraz robię śniadanie mężowi i obiad i chyba sama coś zjem:-)
Zaraz fotkę wstawie;-)
-
nick nieaktualny
-
Zabko współczuje ale powiem ci ze ja takie siniaki mam po każdym pobieraniu krwi.
A maluszek ślicznie rośnie:*
Jejku nie moge jeszcze uwierzyc ze maluszka masz pod sercem trzymam kciuki za dalsza ciążę no i zdrowego maluszka.
SmacZnegożabka04 lubi tę wiadomość
-
Zabko super:-) bardzo się cieszę że babel rośnie:-)
Mnie mąż napada codziennie hihi powiedział że coś z tego będzie i tak działamy codziennie wieczorem:-)żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję Klaudyś i Kas:-)
Kas trzymam kciuki i oby miał rację twój mąż tak jak mój. Mój też tak gadał a teraz jak wspominamy to mówi że jakbym się go słuchała od początku to już bym dawno była w ciąży hahaha
Klaudyś ja też nie wierzyłam miałam mieszane uczucia i obawy a dziś kiedy mnie gin zbadał i wręczył karte ciążową byłam i jestem hahah przeszczęśliwa i pewniejsza że to naprawde się dzieje -
nick nieaktualny
-
Te ostatnie co mialam chyba miesiąc temu i teraz czekam do polowy marca aby kolejne zrobic
Ale cos mi sie zdaje ze do 2 juz spadla.
Dzis mam rehabilitacje i przeczytałam ostatnio w tym pokoju gdzie laser ze przeciwwskazana:nadczynnosc tarczycy
Normalnie myslalam ze tam rozniose wszystko bo to mi pomagalo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny