Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2016, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia raczej biochemiczna.
    Tym bardziej zrób krzywe obie.
    Przykro mi ze cie to spotkało:-(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2016, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Cześć dziewczyny,czy któraś z Was miała już zastrzyk z pregnylu? jakie miałyście po nim objawy?

    Witaj.
    Ja miałam.
    Od podania zastrzyku u mnie 10 tys j. Po dwóch godzinach od podania bol jajnikow potem na przemian raz jeden bolał potem drugi. Brzuch gdzieś tam zawołał. Ale jajniki najbardziej dały znać.
    Ale to normalne.
    Może napisz co cię martwi to łatwiej mi będzie odpisać.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2016, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04, kas50 dzięki za odp. Rozumiem, że do endo z wynikami krzywej?
    Zatem zrobię tuż przed wizytą :)

    żabka04 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2016, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    żabka04, kas50 dzięki za odp. Rozumiem, że do endo z wynikami krzywej?
    Zatem zrobię tuż przed wizytą :)

    Nie ma za co.
    Tak z wynikami do endo.
    Zrób świeże tsh, ft4 i morfologia.
    Na pewno przyda się endo.
    A i nam tu też się pochwal:-)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2016, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    morfologia.
    Na pewno przyda się endo.
    o! nawet nie wiedziałam :) Dziękuję :)
    Na kolejną wizytę (połowa kwietnia), mam przynieść tsh i ft4, no chyba, że na obecnej dawce udało się z ciążą, to wizyta będzie po świętach :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2016, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a ile masz teraz tsh i ft4????

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2016, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z morfologia wczytuje czy nie masz bądź nie jesteś skłonna do anemii w ciąży. Dlatego faszeruja żelazem.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2016, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Magda a ile masz teraz tsh i ft4????
    badania mam z 15.02.
    tsh - 5,21
    ft4 - 17,47 (12-22) 54,70%
    ft3 - 82 %

    Od 26 lutego biorę Euthyrox 50, po 6 tyg mam zrobić nowe badania i przyjść do endo :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 21:05

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2016, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    badania mam z 15.02.
    tsh - 5,21
    ft4 - 17,47 (12-22) 54,70%
    ft3 - 82 %

    Od 26 lutego biorę Euthyrox 50, po 6 tyg mam zrobić nowe badania i przyjść do endo :)

    Jeśli się starasz o dziecko to napewno nie z takim tsh.! Norma dla staraczki jest 1-2 a najlepiej poniżej 1.
    U niektórych organizm domaga się nawet poniżej 0.
    Ja ronilam przy tsh 3,8;2,7;1,17; a zaszłam na 0,41!!!!!
    Brałam Wit d bardzo dużą dawkę, żelazo,letrox i magnez b6.
    To był zestaw od endo bo powiedziałam że już chce i mam być w ciąży(chciałam uciec w ten sposób z pracy).
    Zrobiłam mnóstwo badań po poronieniu i w końcu na samym końcu wyszła insulinooprnosc dostałam metformine od endo i się udało.
    Wysokie tsh wizę się z poronieniami ale mam koleżankę co zaszła przy 3,9 i dziś tuli w ramionach synka.
    Ale bardzo wcześnie pobiegła do endo i była pod kontrolą co dwa tygodnie.
    Może zwróć uwagę swojemu endo że starajcie się o dzidzie.:-)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2016, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ft3 i ft4 na bardzo ładnym masz poziomie :-)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2016, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój endo wie że się staramy :) dlatego zaczęłam od dawki 50 (przez pierwsze dwa tyg 1/2 tabl, przez pozostałe tyg cała tabletka). Nie przerwał starań.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2016, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym biore:
    - selen
    - wit d3 -1000
    - wit b complex

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 marca 2016, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to super.
    A Wit d nie możesz więcej wziąść????

    Witam się.
    Ja od rana niby spokojna a jednak nie.
    Cukry kosmiczne i to chyba przez stres dziś wizyta u diabetolog.
    A nie dawno dostałam telefon ze do odebrania są wyniki testu pappa, gina już je opracował i mam podjechać i podejść do niego na rozmowę.
    Jaaaaaaaaa pitole jak się boje!!!
    Różnie to jest dlatego się tak boję bo usg może być super a z krwi wyjdą cuda.
    Ale trzeba wierzyć że będzie ok.
    Nic do gina podjadę potem bo pierw muszę diablo zachaczyc a nie wiem ile tam się na czekam.
    Do potem.

    Kas dawaj wyniki bety trzeciej hihih

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 21 marca 2016, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew upuszczona :-) ale mam stressss

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 marca 2016, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się Kas ja też.
    Nawet melisa na mnie nie działa.
    A im bliżej 12 to serce mi wali.
    Nie wiem czy boję się tak diabetologa czy gina tego wyniku testu.
    Wrrrr
    A jutro endo ahhhhh
    A potem fryzjer oby to była moja nagroda za te stresy :-)

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 21 marca 2016, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak beta przyrosnie to w środę mam gina eh...pożyjemy zobaczymy :-)

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 marca 2016, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas będzie dobrze przyrosnie :-))))

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 21 marca 2016, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko i jak po wizycie?

    Beta 14731!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 15:42

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 21 marca 2016, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Zabko i jak po wizycie?

    Beta 14731!

    Ale urosla:)
    Moze bliźniaki beda:*

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 21 marca 2016, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę wizyta,mam nadzieję że otrzymam pozytywne wieści :-)

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego