Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Alnilam Przyjaciółka
    Postów: 109 31

    Wysłany: 4 kwietnia 2016, 00:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane!!!

    Bardzo Was przepraszam za milczenie. Byłam z mężem na święta u Jego rodziny we Włoszech i z internetem był problem, tam gdzie mieszkaliśmy raz zasięg był, raz nie było, ech.

    Widzę, że dużo się u Was dzieje. :-) 3mam kciuki za każdą z Was i myślałam o Was tam, w dalekiej Italii. <3 Żabko gratuluję CHŁOPAKA!!! <3 Małego Żabuszka-Ropuszka, hihihi. <3

    Klaudyś, czy widzę dobrze, czy też udało się???? :D

    Kas, jak Ciebie tak czytam, to Cię rozumiem i myślę, że powinnaś serio poszukać pomocy/wsparcia jakiejś grupy, a może psychologa. To żaden wstyd, a łatwiej wtedy przebrnąć przez lęki i nie dać się zwariować. 3mam kciuki za Twoje samopoczucie.

    Monna, witaj! Ja od 22 marca też zaczęłam brać Eughyrox25, więc witaj w Klubie. :-) Jakie miałaś TSH, jeśli można wiedzieć?

    U mnie było ciekawie przez te parę dni...

    Więc w środę siedzimy z rodziną jak mnie nie chwyci ból jajnika, ale taki, że świeczki mi stanęły w oczach i ani się ruszyć, ani nic.... Nie podejrzewałam owulacji, bo byłam zaraz parę dni po skończeniu krwawienia. No i nigdy takiego dotąd silnego bólu jajnika nie miałam. Wytrzymałam parę godzin, po czym zaczęłam się martwić - a nóż jakaś torbiel, zadzwoniłam do znajomej lekarki włoskiej, a ona mi na to, żeby biegiem na USG, bo to może być... ciąża pozamaciczna (sic!).

    Ok, no to mnie nieźle nastraszyła - zapisałam się wieczorem na USG, idę, ginekolog dość mało delikatny, ale co zrobić, myrda mi tam w środku dłuższą chwilę ;-), po czym mówi: "No, skoro się Państwo staracie o dziecko, to na Pani miejscu zamiast tu u mnie siedzieć w gabinecie, to bym raczej z mężem się radził jak najszybciej zaszyć, bo właśnie pani pęka/pękł (tutaj niestety nie jestem pewna, bo mówił z akcentem sycylijskim i niestety mam wątpliwości) pęcherzyk." :D

    Ja w szoku, bo przecież owulację mam zwykle jakieś 15 dni później, ale jak pan doktor kazał, tak grzecznie się pożegnałam i poszliśmy działać. :P

    Zmianę terminu zwalam na to, że od 22 marca biorę Euthyrox i może skrócił mi cykle, które zawsze były bardzo (zbyt) długie. Albo na podróż.

    Tak więc, jak mówią, nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. :P Monitoring cyklu to jest to. ;) Oby się to przełożyło na rezultaty...

    żabka04 lubi tę wiadomość

    d24faacae1ff16d163f728ccc184dffb.png

    20150418580116.png
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 4 kwietnia 2016, 00:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alnilam niestety jeszcze sie nie udalo, ale suwaczka sobie ustawilam z nadAlnilame moze tym razem sie uda:)
    Powiedzmy ze ten cykl to czysta wpadka zobaczymy z jakimi efektami czy cos sie wykluje

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • Milka88 Autorytet
    Postów: 3176 663

    Wysłany: 4 kwietnia 2016, 01:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas - infekcję wyleczysz, a jak będziesz się tak stresowała to własnie tym zaszkodzisz maluszkowi, więc nie myśl o tym i dbaj o siebie.

    czarnulka24 - ciąża nie zawsze daje objawy, może zrób kolejny test zobaczysz co wykaże. Jeśli to będzie ciąża, nie martw się wszystko będzie dobrze, brak objawów nie oznacza nic złego.

    Staramy się od sierpnia 2013 roku.
    Stwierdzone:
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne, problemy z nasieniem (problem rozwiązany).
    20.10.2018 kauteryzacja jajników.
    wrzesień 2020 - ivf
    08.09.2020 - stymulacja 225 j.
    21.09.2020 - punkcja 16 komórek jajowych (10 zamrożonych, 6 zapłodnione)
    - 4 rozwinęły się prawidłowo (3 zdrowe)
    18.11.2020 - transfer 5.1.1 :(
    20.01.2020 - transfer 2.1.1 :(
  • czarnulka24 Autorytet
    Postów: 5609 2727

    Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka , czy któraś z was jak była w ciąży i nie miała prawie wcale objawów ?? Bo ja pierwsza ciąże poroniłam 9.02.16 był to mój 13 tydzień ciąża była obumarła , teraz ponownie jestem w ciąży tzw dopiero mam dziś 27 dc okresu brak i bardzo blada 2 kreska wyszła ,, cieszę się a zarazem trochę boję bo znów prawie nie mam objawów poza bolem piersi ale to tylko czasami no i brak okresu, a w poprzedniej to jeszcze miałam uczucie jakby coś mi na żołądku siadało .. no i czesto miałam ból podbrzusza bez nospy sie nie obeszło,, a teraz to tylko 2 dni brzuch mnie bolał jak na miesiaczke za to jajniki mnie bolały teraz od 2 dni trochę się uspokoiło

    Myślicie dziewczyny że znów coś nie tak??? że sytuacja sie powtórzy ?? lekarz mówił że w ciąży kobieta powinna żle się czuć, Że jak dobrze to coś nie tak .. a ja czuje się praktycznie normalnie, no może szybciej jest mnie zdenerwowac.

    ja obecnie przebywam w kraju gdzie 1 usg robi się w 18-20 tyg a karte ciązową zakładają dopiero w 12 tyg i jeżeli nie poproszisz o jakieś badania np bete to sami ci nawet nie zaproponują ale za 3 tyg bedę w polsce to odrazu wybieram się do lekarza..
    lekarz wspominał coś jak byłam ostatnio w Polsce że przepisze mi duphason o ile nie bedzie za pózno jak bede w polsce to byłby to mój 6 tydzień bo nie wiem od kiedy trzeba zacząc brać

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 11:59

    27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb


    BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Milka88 Autorytet
    Postów: 3176 663

    Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie możesz kochana sama bety sprawdzić?? z tego co słyszałam nie każda ma objawy ciąży wszystko zależy od organizmu. Ja objawy przy pierwszej ciąży miałam dopiero 6 tygodniu.

    Staramy się od sierpnia 2013 roku.
    Stwierdzone:
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne, problemy z nasieniem (problem rozwiązany).
    20.10.2018 kauteryzacja jajników.
    wrzesień 2020 - ivf
    08.09.2020 - stymulacja 225 j.
    21.09.2020 - punkcja 16 komórek jajowych (10 zamrożonych, 6 zapłodnione)
    - 4 rozwinęły się prawidłowo (3 zdrowe)
    18.11.2020 - transfer 5.1.1 :(
    20.01.2020 - transfer 2.1.1 :(
  • czarnulka24 Autorytet
    Postów: 5609 2727

    Wysłany: 4 kwietnia 2016, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Milka88 dzięki za odpowiedź

    Betę mogę sprawdzić ale wyniki dopiero po tygodniu czasu bo tam gdzie mieszkam to oni nie robia i wysyłają do większego miasta .. a betę trzeba powtórzyć? tzw zrobić np i pożniej na drugi dzień i zobaczyć przyrost ..? czy wystarczy tylko raz?

    27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb


    BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko! już czujesz ruchy???;p
    ja mojego szkraba czuję od tygodnia, dokłdnie we wtorek wieczorem podczas oglądania "powiedz tak" coś mnie smyrnęło, a teraz to i rano i w pracy jak siedze to go czuję :D Boziu jakie mega uczucie ::D

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    Żabko! już czujesz ruchy???;p
    ja mojego szkraba czuję od tygodnia, dokłdnie we wtorek wieczorem podczas oglądania "powiedz tak" coś mnie smyrnęło, a teraz to i rano i w pracy jak siedze to go czuję :D Boziu jakie mega uczucie ::D

    Ja już w 12 tc poczułam :-)
    Gratki zajebiste uczucie .
    Dziś bylam u koleżanki na plotach zrobilyśmy wielki maraton spacerkowy oczywiście po jej miasteczku potem na pizze z mega wielka ilości sosu czosnkowego bo kebaby były zamkniete i powiem że pojadłam a cukry az 103!!!!! hahaha
    przyjechalam do chaty poleciałam do Rosmana po szumisia bo byly na promocji i gościu obdzwonił w moim mieście wszystkie rosmany kto ma szumisia hihihi i znalazł w kolorze mietowym woooooow zakochałam się.
    Teraz lece po dziecko do przedszkola a potem plac zabaw bo tak cieputko.
    Mąż w Łodzi na pogrzebie nie wiem kiedy wróci wiec posiedze na dworze :-)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mega :D

    wlasnie patrzę co to te szumisie :d i myslisz, ze to się sprawdza, ze pomaga ?;p sama bym się szarpneła :D

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, przepraszam ze sie wtracam ale podczytuje was od jakiegos czasu i mam pytanie odnosnie tarczycy a wiem, ze zabka i kas badaly tsh

    bardzo prosze was o pomoc!

    w grudniu w dniu poronienia mialam tsh 5,54
    w styczniu zaczelam brac euthyrox 50 i w marcu mialam tsh 1,99
    po miesiacu (tsh badane dzisiaj, 4 kwietnia) tsh wzroslo do 4,49!

    mialam juz badane tsh, ft3, ft4 i anty tpo
    czy polecacie jeszcze jakies inne badania?

    dziekuje z gory za odpowiedz


    i jeszcze jedno, z jakim wynikiem zaszlyscie w ciaze?

    pozdrawiam i zycze duzo zdrowka waszym bobasom :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    hej dziewczyny, przepraszam ze sie wtracam ale podczytuje was od jakiegos czasu i mam pytanie odnosnie tarczycy a wiem, ze zabka i kas badaly tsh

    bardzo prosze was o pomoc!

    w grudniu w dniu poronienia mialam tsh 5,54
    w styczniu zaczelam brac euthyrox 50 i w marcu mialam tsh 1,99
    po miesiacu (tsh badane dzisiaj, 4 kwietnia) tsh wzroslo do 4,49!

    mialam juz badane tsh, ft3, ft4 i anty tpo
    czy polecacie jeszcze jakies inne badania?

    dziekuje z gory za odpowiedz


    i jeszcze jedno, z jakim wynikiem zaszlyscie w ciaze?

    pozdrawiam i zycze duzo zdrowka waszym bobasom :)

    Witam.
    Tsh dla staraczki powinno wynosić 1-2 a najlepiej i niektóre kobiety potrzebują poniżej 1.
    Nie podałaś wyników reszty badań czyt ft3 i ft4 oraz anty tpo oraz norm.
    Ft3 i ft4 powinny być na poziomie 50%.
    Zadała pytanie jakie jeszcze badania zrobic? Anty tg, morfologia krwi i zależy czy masz już dziecko,szukasz przyczyny poronienia?- długa lista ja takie robiłam koszt wynosi 3tys jeśli chcesz tak to ci napisze co trzeba zrobić, pytanie czy na coś chorujesz i czy jesteś pod opieką endo.
    Ja zaszłam w obecną ciaze przy tsh 0.41 ale brałam różne specyfiki tzn letrox,żelazo,Wit d,acard i byłam przygotowana przez endo do ciazy

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    ale mega :D

    wlasnie patrzę co to te szumisie :d i myslisz, ze to się sprawdza, ze pomaga ?;p sama bym się szarpneła :D

    Nie wiem pierwszy raz to będę miała.
    Córce nie kupowałam tego misia bo nawet chyba ich nie produkowali :-)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Witam.
    Tsh dla staraczki powinno wynosić 1-2 a najlepiej i niektóre kobiety potrzebują poniżej 1.
    Nie podałaś wyników reszty badań czyt ft3 i ft4 oraz anty tpo oraz norm.
    Ft3 i ft4 powinny być na poziomie 50%.
    Zadała pytanie jakie jeszcze badania zrobic? Anty tg, morfologia krwi i zależy czy masz już dziecko,szukasz przyczyny poronienia?- długa lista ja takie robiłam koszt wynosi 3tys jeśli chcesz tak to ci napisze co trzeba zrobić, pytanie czy na coś chorujesz i czy jesteś pod opieką endo.
    Ja zaszłam w obecną ciaze przy tsh 0.41 ale brałam różne specyfiki tzn letrox,żelazo,Wit d,acard i byłam przygotowana przez endo do ciazy

    Dzieeeekuje zabko za odpowiedz!!

    staram sie zajsc w ciaze i tak sie cieszylam w marcu z mojego tsh 1,99..ze to juz niedlugo..a to klops!!!

    Morfologia: wyniki w normie
    Anty tpo w normie (mam 11.7 a norma to wszystko ponizej 34)
    Ft4 16.2 (9.3-17)
    TSH 4,49 (0,27-4.20)
    Ft3 3,3 (2.0-4.4)
    prolaktyna 33 (4.8-23.3)


    wzielam jednorazowa wit. D (mocna dawka 200.000 Ui) a teraz co dwa tygodnie biore 25000 Ui

    na nic nie choruje, bylam raz u endo, zrobil usg i stwierdzil zapalenie tarczycy, dal euthyrox 50 i powiedzial, ze w marcu moge sie zaczac starac...


    napisz prosze zabko jakie badania wykonalas, jak trzeba bedzie i ma pomoc to zrobie wszystkie nawet jak koszta sa wysokie...


    PS. na co jest acard w ciazy??

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 18:02

    żabka04 lubi tę wiadomość

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko super te szumisie :-)

    Flaming tsh lubi skakać,gdy rosnie a ft,4 jest wysokie,czyli hormonu jest wystarczajaco dużo może być też problem z wysoką prolaktyna. Badalas? Zawsze rób tsh i ft4 razem.

    Byłam u gin,wyszły mi w posiewie b.liczne bakterie e.coli w pochwie. Nic pozatym. Dostalam globulki z antybiotykiem na 10dni+ probiotyk.

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas - prolaktyna poza norma (mam 33 przy normie 4.8-23.3)

    a czy na poczatku ciazy tsh nie skacze do gory?

    moj endo wyjechal...mysle o zwiekszeniu sobie dawki sama..



    probiotyk jest wazny przy antybiotyku, za kilka dni bakterie znikna :)
    duzo zdrowka dla groszka zycze :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 18:02

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku ciąży tsh przeważnie wzrasta,mi skończyło z 0,149 aż do 3,210. Który masz dc? Staraliscie się w tym cyklu?

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staramy sie co cykl, jestem 8dpo..

    kas a mozesz napisac jaka bralas dawke przy staraniach i o ile tobie podniesiono dawke?

  • Fipsik Autorytet
    Postów: 3078 3207

    Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, niech ten okres się już skończy i działamy :D

    c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    staramy sie co cykl, jestem 8dpo..

    kas a mozesz napisac jaka bralas dawke przy staraniach i o ile tobie podniesiono dawke?

    Ale w żadnym wypadku nie prubojcie sama zwiększać dawki!!!!!
    To nie jest witaminka!!!!!
    Lekarz manewruje lekami a tym bardziej w ciąży!!!!
    Tsh wzrasta w ciąży rośnie różnie bo przecież wszystko ma na jego wpływ.
    Może poszukaj jakiegoś gina od niepłodności???? Prolaktyne chyba trzeba trochę zbić ale nie wiem czy i jak bo ja tego problemu nie miałam.
    Co do badania do endo ja zawsze muszę robić tsh i ft3 nie ft4! Więc zapytaj endo co chce widzieć.
    Zaraz Ci napisze co robiłam.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Eh, niech ten okres się już skończy i działamy :D

    Działaj działaj :-)

‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego