Staraczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kasia_k wrote:no to Ania, Sylwia ja też trzymam kciuki! Oby tam się wszystko ładnie nam zagnieździło
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie! Mam dobre wieści!
Owulka po prawej stronie. Pęcherzyk 15mm:-) reszta ok tak powiedział nawet nie pytałam bo wpadłam na NFZ i szybko szybko.
Dostałam receptę na pregnyl mam wykupić i się zjawić w środę na zastrzyk i podgląd.
Teraz nadzieja ze pecherzyk pęknie i zafasolkuje???? -
nick nieaktualny
-
Super Zabko:-) ja też byłam dziś na nfz pierwszy raz u nowego gina. Od razu zrobił cytologie i wymaz i usg. Mam przyjść za miesiąc, zobaczymy jak wyjdą wyniki czy nie będzie jakichś bakterii itp. I przepisze mi metformine!!!!! Mówił też coś o badaniach genetycznych hmmm...wizytę mam 29.01. To jest wogóle ginekologa-endokrynolog. Powiedział że insulina w miarę ok bo cukier w normie, ale skoro mówię że to może być przyczyna to o wykluczeniu stanów zapalnych przepisze mi leki.
-
nick nieaktualnySylwia przykro mi:-( co by się spóźniona @? Czy za szybko zrobiłaś test? Kiedy masz @ dostać. Sorki ze pytam ale dziecko mi nie daje popisać z wami i nie mam jak przeczytać wcześniejszych postów.
Kas super wieści!!!! Lepiej nie mogłaś trafić zazdraszczam endo-gin. U mnie nie ma:-(
Z kad jesteś? Przypomnij..
Pewnie chce cie wysłać do genetyka na badania kariotypow. Trochę się czeka ją bym podpisywał sobie gdzie takie się badania robi w twoich okolicach i oddzwonil kiedy najbliższy termin.
W Zielonej Górze 2 tyg się czeka może na wycieczke się wybierzecie????
Aniu jak tam u ciebie? -
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Sylwia przykro mi:-( co by się spóźniona @? Czy za szybko zrobiłaś test? Kiedy masz @ dostać. Sorki ze pytam ale dziecko mi nie daje popisać z wami i nie mam jak przeczytać wcześniejszych postów.
Kas super wieści!!!! Lepiej nie mogłaś trafić zazdraszczam endo-gin. U mnie nie ma:-(
Z kad jesteś? Przypomnij..
Pewnie chce cie wysłać do genetyka na badania kariotypow. Trochę się czeka ją bym podpisywał sobie gdzie takie się badania robi w twoich okolicach i oddzwonil kiedy najbliższy termin.
W Zielonej Górze 2 tyg się czeka może na wycieczke się wybierzecie????
Aniu jak tam u ciebie?
Jestem z Ustronia na śląsku. Ty mialas robione badania genetyczne?
Patrzylam że najbliżej w bielsku robią, tylko to jest sens gdy mam już 1dziecko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 12:17
-
nick nieaktualnyUuuuuuu szkoda bo zielona góra od was daleko!!!!
No widzisz sama tak myslalam skąd ten pomysł skoro mam już dziecko.
Ale genetyk mi tłumaczyl że taka procedura skoro tyle poronilam, że te badania genetyczne wyjdą na 95% populacji wychodzi ok.
Przy okazji tych badań robią jeszcze inne na krzepliwosc,trombofilie.
Tylko na skierowaniu musi pisać inaczej. Tego nie wiem byś musiała w recepcji przy rejestrowanie się dowiedzieć jak to jest. -
nick nieaktualny
-
A mąż Twój też miał te badania? Zobaczę za miesiąc co powie. Zadzwonię popoludniu z ciekawości do bielska i popytam chociaż o terminy. Myślę jednak że to przez tą insuline moje komórki mogą być wadliwe.
-
nick nieaktualnyDziewczyny od jakiegoś czasu Was "obserwuję" czytam uważnie i w końcu mogę napisać coś od siebie po 15 miesiącach dziś zobaczyłam 2 kreseczki na 3 testach:D nie wiem czy już skakać z radości bo jeśli to prawda to dopiero drugi tydzień i lekarz mi tego nie potwierdzi;( myślicie, ze zrobienie bety będzie już oficjalnym wynikiem ?
-
Ja jeszcze się nie zapisuje, ale podglądam....Czeka mnie najpierw rozmowa z mężem-odkładam to, bo generalnie nigdy ciągu do dzieci nie mieliśmy...Ja nie naciskałam, bo żadnego instynktu nie odczuwałam nigdy..;)Ale...... Latka lecą, w lutym skończe 34..no i czasu coraz mniej, tym bardziej że moje cykle nigdy nie należały do regularnych...Od dwóch cykli mierze sobie tempke, badam śluz, szyjke itp,no i tak chcąć nie chcąc zaczełam rozmyślać jakby to było być w ciąży..No i te rozmyślania przełożyły się w chęć, tyle że mąż jeszcze o tym nie wie......Zbieram się, bo niestety rozmowa nie bedzie pewnie łatwa, no i czekam na dogodny moment...Antykoncepcji nie stosuję całe lata, zabezpieczamy sie poprzez stos przerywany..... Wesprzyjcie mnie dziewczynki i podpowiedzcie jak pogadać z dziecioniechetnym mężem....https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
basiunia wrote:Dziewczyny od jakiegoś czasu Was "obserwuję" czytam uważnie i w końcu mogę napisać coś od siebie po 15 miesiącach dziś zobaczyłam 2 kreseczki na 3 testach:D nie wiem czy już skakać z radości bo jeśli to prawda to dopiero drugi tydzień i lekarz mi tego nie potwierdzi;( myślicie, ze zrobienie bety będzie już oficjalnym wynikiem ?
basiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKas na te badania jedziesz z mężem/partnerem. Obydwoje potrzebujecie skierowania do takiej poradni. Na twoim musi pisać ciaze poronione a u męża poronienia u żony/partnerki.
Dzwoń pytaj o terminy i o skierowanie niech ci powie co ma pisać bo poradnie różne mają wymagania.
Wiem że zapisać cie nie będzie mogła w czasie rozmowy tel bo oba do systemu od razu wklepuje i tam są dane potrzebne do wpisania z pieczątki. Ale zapytać się możesz czy cie zarejestruje.
Basiunia,allmita witam się powodzebia -
nick nieaktualnyBasiunia beta już wyjdzie.
Trzeba ją zrobić w odstępie 48 h.
Czyli dzisiaj i pojutrze zrób. Sprawdzisz czy dobrze przyrasta.
Allmita ja bym zrobiła tak postawiła winko po lampce czy dwóch zapytała co myśli na temat dzieci. Nie wiem jak sytuacja finansowa i materialna u was ale nie ważne mamy wszystko wiek nas goni itd itd że to już czas bo ty byś chciała czujesz ze to juz czas na dzieci a potem do roboty!!!!!!
Ja swojemu przed ślubem powiedziałam że chce dziecko tu i teraz zapytał poważnie nie za szybko a ja mu na co mam czekać żeby zrazić się do ciebie( przed nim byłam z gościem 8 lat i bardzo mocno mnie skrzywdzić) chodziło mi ze trafię na jakiegoś debile następnego. I co rozbiór rozporek i dalej nie muszę nic mówić
Naszczescie trafił mi się porządny mądry kochany już mężulek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 13:40
basiunia lubi tę wiadomość