Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kejt- trzymam kciuki żeby nie przyszła ♥
Ehh czas leci a u mnie efektów też nie widać ;/Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Helcia wrote:Kejt- trzymam kciuki żeby nie przyszła ♥
Ehh czas leci a u mnie efektów też nie widać ;/
Helcia🖤 Kiedyś wszystkie będziemy mamami 🖤
A co mówią lekarze?Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blond27 wrote:Helcia🖤 Kiedyś wszystkie będziemy mamami 🖤
A co mówią lekarze?
Do lekarza na poważnie chodzę od tych wakacji. Na razie czekam na badanie nasienia- liczę na to, że w tym miesiącu uda nam się je zrobić. Owulacje mam naturalne, cykle w normie, niby wszystko w normie a już od 3 lat nicStarania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Helcia wrote:Mam taką nadzieję, że wszystkim nam sie uda!
Do lekarza na poważnie chodzę od tych wakacji. Na razie czekam na badanie nasienia- liczę na to, że w tym miesiącu uda nam się je zrobić. Owulacje mam naturalne, cykle w normie, niby wszystko w normie a już od 3 lat nicOna&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Blond27 wrote:Kochana, my staramy się od wakacji we wrześniu byłam u gina i u mnie generalnie wszystko dobrze i powiedziała żeby robić badanie nasienia, żeby nie czekać., może warto zrobić? Bo z tego co tu dziewczyny piszą to nad jakością nasienia można popracować 😊Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Blond27 wrote:Ja mam w czwartek planowana @ i ginekologa,ale nawet jeśli przyjdzie @ (a pewnie przyjdzie) to pójdę może wysępie jakieś badania na Nfz 😂
Łati a masz jakies objawy? Dopóki @ nie ma wszystko się może zdarzyć. Ja zapomniałam o badaniach mojego męża, muszę go wysłać w końcu! Bo mówił tak pewnie się przebadam i tyle jak go sama nie umowie to 🍑. 😂
Blond jeśli chodzi o objawy to mnie od kilku dni bolą piersi trochęc kłuje w dole brzucha.
Dzis pojawiły sie delikatne brązowe plamienia więc wiem ze @ przyjdzie może nawet już w piątek
ale nie robiłam sobie zbytniej nadzieji że w tym miesiącu sie uda.
Koniecznie umów męża na badanie. Ja tak zrobiłam ,umówiłam mu termin telefonicznie i postawiłam go przed faktem dokonanym no i poszedłWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 00:03
Ona: 34lat , On: 33lat
Starania o dzidziusia od marca 2020r.
ON - badanie nasienia Ok.
Morfologia -3%.
ONA:
08.2019- konizacja szyjki macicy (powód: dysplazja,CIN3)
Niedoczynność tarczycy - tabl. Euthyrox 25.
Małopłytkowość nieokreślona - PLT miedzy 70-90 tyś.
12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia. Ogniska usunięto.
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
P/C przeciwplemnikowe- nie wykryto.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
1 IUI : 25.05.2023- ❌😞
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Wizyta potwierdzającą 3.10- Wszystko Ok. Mamy serduszko ❤️😍
25.10 - 2,5cm szczęścia ❤️😍 wszystko ok❤️
1 prenatalne 22.11🍀🙏czekamy...
"Trzeba wierzyć, że sie uda... " -
Helcia wrote:Mam taką nadzieję, że wszystkim nam sie uda!
Do lekarza na poważnie chodzę od tych wakacji. Na razie czekam na badanie nasienia- liczę na to, że w tym miesiącu uda nam się je zrobić. Owulacje mam naturalne, cykle w normie, niby wszystko w normie a już od 3 lat nic
Helcia ja mam podobnie. owulacja jest , badania hormonalne w normie , badanie nasienia ok i od 20 miesiecy się staramy i nic
Nie rozumiem czemu tak jest
Morfologia -3%.
ONA:
12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia. Ogniska usunięto.
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Łati90 wrote:Helcia ja mam podobnie. owulacja jest , badania hormonalne w normie , badanie nasienia ok i od 20 miesiecy się staramy i nic
Nie rozumiem czemu tak jestStarania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Hej Helcia dawno Cię nie było…. No frustrujace jest jak nie wychodzi i nie widać przyczyny… u mnie z kolei ciagle jakiś hormon jest nie w porządku już nie wiem co robię nie tak ze tak mi wszystko szwankuje….
Jednak nie wolno się załamywać i trzeba myśleć pozytywnie ściskam ❤️Helcia lubi tę wiadomość
-
Jestem tutaj nowa staramy się o dzidziusia prawie juz rok i aktualnie nie wychodzi nam chociaz wszystko takie na luzie ale latwo się mówi gorzej z realizacja....i ostatnio spotkala mnie dziwna sytuacja....
W tym miesiacu dnia 1 i 7 (5 i 11 dc) wspolzylam z chlopakiem byly to moje dni plodne 8 dnia po stosunku zauwazylam u siebie sluz z krwia takie wieksze niteczki pozniej bylo juz ok a nastepnego dnia mialam takie plamienie krwi jakby zaczynal mi się okres mocniejszy bol podbrzusza przez polowe dnia i mialam temp 37,9 dzien pozniej tyci tyci plamenie i koniec to byl srodek cyklu 12-13 dc a cykle mam 25-26 dniowe i nigdy takiej sytuacji jeszcze nie mialam. Okres mam dostac 23 moze w koncu cud sie stanie i nie zawita
-
Witaj zielonooka💚
Większe niteczki krwi to mogło być plamienie owulacyjne. Natomiast nie wiem czy na plamienie implementacyjne nie było za wcześnie, co do temperatury to ja tego nie ograniam więc w tym temacie nie pomogę.Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Flovers wrote:Hej Helcia dawno Cię nie było…. No frustrujace jest jak nie wychodzi i nie widać przyczyny… u mnie z kolei ciagle jakiś hormon jest nie w porządku już nie wiem co robię nie tak ze tak mi wszystko szwankuje….
Jednak nie wolno się załamywać i trzeba myśleć pozytywnie ściskam ❤️
Flovers a robisz jakieś badania ?Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Helcia wrote:Długo mnie nie było bo miałam ciężki okres w pracy, ale podczytywałam was
Flovers a robisz jakieś badania ? -
A ja Wam powiem że kilka dni temu pisałam Wam że kuzynka mimo podobnych problemów zaszła w ciążę... a dziś wiadomość dolujaca że niestety ... aniołek w niebie . Strasznie jej współczuję i bardzo się boję jeśli nam się już uda czy uda się donosić i urodzić zdrowego dzidziusia ... ehhh ciężkie to wszytko.
A @ oczywiscie się pojawiła. Strasznie krótkie cykle mam. Chciałabym iść na stymulację ale bez ponownego badania nasienia lekarz się jej nie podejmie, nie sądzę aby wyniki się poprawiły bo druga połówka rzadko brała fertistim ... I co począć... czas leci, lata lecą...TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam przypadkiem na Wasz wątek i chciałabym dołączyć 😊 mam już córeczkę która ma równe półtora roku i mąż bardzo chce mieć już drugie dziecko. Ja również chce ale ciagle to odkładam chyba trochę się boje ale sama już nie wiem czego 😜 w tym cyklu chcieliśmy się zacząć starać i zaczęliśmy w pierwszym dniu kiedy zauważyłam objawy płodne jednak potem wymiękłam i już nie chciałam. Teraz jednak żałuję bo widzę, że ja codziennie myślę o drugim dziecku i marzę, żeby miesiączka nie przyszła. Nie chce sobie robić nadziei choć teoretycznie jest możliwość, żebym była w ciąży. Mimo wszystko, miło mi będzie tutaj zagościć i poczytać wasze opowieści 🥰SabciaS lubi tę wiadomość
-
Kejt88 wrote:A ja Wam powiem że kilka dni temu pisałam Wam że kuzynka mimo podobnych problemów zaszła w ciążę... a dziś wiadomość dolujaca że niestety ... aniołek w niebie . Strasznie jej współczuję i bardzo się boję jeśli nam się już uda czy uda się donosić i urodzić zdrowego dzidziusia ... ehhh ciężkie to wszytko.
A @ oczywiscie się pojawiła. Strasznie krótkie cykle mam. Chciałabym iść na stymulację ale bez ponownego badania nasienia lekarz się jej nie podejmie, nie sądzę aby wyniki się poprawiły bo druga połówka rzadko brała fertistim ... I co począć... czas leci, lata lecą...
Bardzo mi przykro to musi być dla niej straszne bardzo współczuję.
Kejt ja też już czekam na @. ma przyjść w sobote. Niestety czasami się zastanawiam czemu tak jest.. I czy kiedyś w ogóle będę mamą to już tak długo trwa... I tak jak mówisz czas leci... Wiem że nie powinnyśmy się poddawać i myśleć pozytywnie ale czasami mam takie dni że się nie da..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 22:47
Morfologia -3%.
ONA:
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa, dopiero staram się ogarnąć to forum🙈
Staramy się z mężem od ponad dwóch lat o wymarzonego dzidziusia, niestety dopiero od nowego roku wszystko powoli powiedzmy idzie jak należy. W styczniu wykonani mi hsg, a w marcu laparoskopię niestety były zrosty na jajowodach. Po zabiegu miałam wizytę i powiedziałam
Lekarzowi, ze mam straszne bóle miesiączkowe, oraz plamienie przed, stwierdził, że niski progesteron, przypisał duphaston, niestety bez monitoringu cyklu, co spowodowało zablokowanie mi owulacji o czym dowiedziałam sie dopiero , jak trafiliśmy do kliniki niepłodności. Najprawdopodobniej miałam zablokowana owulacje(nie pękały pecherzyki) około 4 miesiące. Gdzie powinna być większa szansa na powodzenie bo zabiegu. Okazało sie ze mam wysokie amh co powoduje, ze owulacja przypada u mnie później niż w połowie cyklu. Cykle mam 28 dniowe. Opisuje swoją historie, bo może któraś będzie miała podobny przypadek. Nie zawsze duphaston służy tym bardziej bez sprawdzenia monitoringu owulacji. Mąż badał nasienie dwa razy. Szału nie ma, ponieważ morfologia 1% ale ma bardzo dużo żołnierzyków oraz ruchliwość dobra. Lekarz zlecił inseminacje. Byłam w tym cyklu na badaniach krwi, podchodzimy w grudniu jeśli wszystko dobrze pójdzie. Przejdę do rzeczy, lekarz zbadał i podał mi zastrzyk ovitrelle, bo były ładne pecherzyki, czy któraś z was stosowała ten zastrzyk? Jak sie czułyście po? Ja czułam ze mam owulacje mniej więcej 24h po zastrzyku. Natomiast po około 4/5 dniach zaczęły mnie bolec jajniki, tak ciągnąć i ból jakby okresowy, dziś jest 7 dzień po i nadal bolą. Czy któraś z was tak miała? Dodam również ze od dwóch dni zaczynaja mnie bolec piersi. Do miesiączki jeszcze 8 dni 😢 z gory dziękuje za odpowiedzStarania od 2019r.
Styczeń 2021- hsg(obustronna niedrożność-zrosty)
Marzec 2021 - laparoskopia- udało się udrożnić
Wrzesień 2021 wizyta w klinice
Planowo grudzień 2021 pierwsza IUI
👩
-niedoczynnosc tarczyc
-amh 11
-progesteron 21 dc 11,5
🧔🏻♂️
Morfologia nas. 1%
Duza ilość żołnierzyków
Ruchliwość 👌 -
W tym cyklu jakimś cudem owulacja przypadła w 14dc 🥰 może to już bóle zapowiadające @Starania od 2019r.
👩
-niedoczynnosc tarczyc
-amh 11
-progesteron 21 dc 11,5
🧔🏻♂️
Morfologia nas. 1%
Duza ilość żołnierzyków
Ruchliwość 👌 -
Sabcia wrote:Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam przypadkiem na Wasz wątek i chciałabym dołączyć 😊 mam już córeczkę która ma równe półtora roku i mąż bardzo chce mieć już drugie dziecko. Ja również chce ale ciagle to odkładam chyba trochę się boje ale sama już nie wiem czego 😜 w tym cyklu chcieliśmy się zacząć starać i zaczęliśmy w pierwszym dniu kiedy zauważyłam objawy płodne jednak potem wymiękłam i już nie chciałam. Teraz jednak żałuję bo widzę, że ja codziennie myślę o drugim dziecku i marzę, żeby miesiączka nie przyszła. Nie chce sobie robić nadziei choć teoretycznie jest możliwość, żebym była w ciąży. Mimo wszystko, miło mi będzie tutaj zagościć i poczytać wasze opowieści 🥰
Cześć miło że do nas dołączyłaś
Mam nadzieję że szybko wam się uda z drugim dzieckiemSabcia lubi tę wiadomość
Morfologia -3%.
ONA:
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Sabcia wrote:Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam przypadkiem na Wasz wątek i chciałabym dołączyć 😊 mam już córeczkę która ma równe półtora roku i mąż bardzo chce mieć już drugie dziecko. Ja również chce ale ciagle to odkładam chyba trochę się boje ale sama już nie wiem czego 😜 w tym cyklu chcieliśmy się zacząć starać i zaczęliśmy w pierwszym dniu kiedy zauważyłam objawy płodne jednak potem wymiękłam i już nie chciałam. Teraz jednak żałuję bo widzę, że ja codziennie myślę o drugim dziecku i marzę, żeby miesiączka nie przyszła. Nie chce sobie robić nadziei choć teoretycznie jest możliwość, żebym była w ciąży. Mimo wszystko, miło mi będzie tutaj zagościć i poczytać wasze opowieści 🥰
Hej imienniczko, ja również tutaj nowa 🙃 kiedy wypada Ci termin miesiączki?Starania od 2019r.
👩
-niedoczynnosc tarczyc
-amh 11
-progesteron 21 dc 11,5
🧔🏻♂️
Morfologia nas. 1%
Duza ilość żołnierzyków
Ruchliwość 👌