Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Blond27 wrote:Ja dzisiaj byłam u gina na NFZ z wynikami męża i moimi. Nie jestem zadowolona z wizyty....
Moje wyniki powiedziała że okej ale estradiol trochę za niski ( 26 - 1dc czytam że to wynik ok...) a męża wyniki to średnie (wszystko w normie, oprócz morfologi 3% , w tym wady główki 95, a ogólną liczba 89 mln plemników)... Od razu z morda że niepłodność leczy się prywatnie żeby udać się do kliniki bla bla bla , że może nawet invitro 😩 nie sądziłam że jest aż tak źle...... Załamałam się....
Blond27 niech mąż przez 3 miesiące bierze fertistim I powtórzy badania, wielu mężczyznom po 3 miesiącach to pomogło i to bardzo nie załamuj się, ja sama mam podobna sytuacje . Tyle że gin powiedział żeby właśnie tak zadziałać i powtórzyć badania jeśli nie będzie poprawy to wtedy należy rozważyć inseminacje ... głowa do góry!
Ja od kilku dni jestem tak zmęczona i mam zawroty głowy że nawet sobie sprawy nie zdajecie, mogłabym spać i nic więcej nie robić, no czuje sos fatalnie ... pewnie tarczyca daje mi się we znaki albo sama nie wiem, badania krwi miałam bardzo dobre. Zobaczę co dziś powie mi endokrynolog .
Helcia cieszę się że mąż idzie na badania I trzymam kciuki za wyniki! )) oczywiście Daj znać jak będzie już po wszystkim.
Flovers zaglądnę tam może akurat coś znajdę o sobieBlond27, Flovers, Helcia lubią tę wiadomość
TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Kejt88 wrote:Blond27 niech mąż przez 3 miesiące bierze fertistim I powtórzy badania, wielu mężczyznom po 3 miesiącach to pomogło i to bardzo nie załamuj się, ja sama mam podobna sytuacje . Tyle że gin powiedział żeby właśnie tak zadziałać i powtórzyć badania jeśli nie będzie poprawy to wtedy należy rozważyć inseminacje ... głowa do góry!
Ja od kilku dni jestem tak zmęczona i mam zawroty głowy że nawet sobie sprawy nie zdajecie, mogłabym spać i nic więcej nie robić, no czuje sos fatalnie ... pewnie tarczyca daje mi się we znaki albo sama nie wiem, badania krwi miałam bardzo dobre. Zobaczę co dziś powie mi endokrynolog .
Helcia cieszę się że mąż idzie na badania I trzymam kciuki za wyniki! )) oczywiście Daj znać jak będzie już po wszystkim.
Flovers zaglądnę tam może akurat coś znajdę o sobie
Właśnie zamówiłam w doz, nawet spoko cena. Musimy poszukać dobrego lekarza a nie iść gdzieś z przypadku. Niby wiem ze nie jest najgorzej ale z drugiej strony dobija mnie myśl, że być może dużo walki przed nami.
Dziękuję za poradę. 🖤
Teraz też jest okropna pogoda, niskie ciśnienie może to od tego źle samopoczucie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 13:47
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blond27 wrote:Ja dzisiaj byłam u gina na NFZ z wynikami męża i moimi. Nie jestem zadowolona z wizyty....
Moje wyniki powiedziała że okej ale estradiol trochę za niski ( 26 - 1dc czytam że to wynik ok...) a męża wyniki to średnie (wszystko w normie, oprócz morfologi 3% , w tym wady główki 95, a ogólną liczba 89 mln plemników)... Od razu z morda że niepłodność leczy się prywatnie żeby udać się do kliniki bla bla bla , że może nawet invitro 😩 nie sądziłam że jest aż tak źle...... Załamałam się....
Nie zalamuj sie od razu sprobuj jeszcze z innym ginem to skonsultować. Bo czasem co lekarz to inne opinie. Głowa. do góry
Blond27 lubi tę wiadomość
🎂Ja:32 Mąż:36
👶🏻Starania 10.2021
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
Niewydolność nerek
Nadciśnienie
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺 -
Dzusta wrote:Nie zalamuj sie od razu sprobuj jeszcze z innym ginem to skonsultować. Bo czasem co lekarz to inne opinie. Głowa. do góry
Tak wiem, chyba nawet już pójdziemy do urologa. Kurcze nie wiem jak to jest w tych klinikach, jak pójdziemy do ginekologa to on ogarnie wyniki męża? Czy lepiej iść do urologa....?Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Hej, dziewczyny wykonałam dzisiaj badania z krwi, dokładnie LH, FSH i Prolaktyna. Jestem w drugim dniu miesiączki. Wyglądają one tak:
LH: 5,46 mlU/ml (zakres w moim czasie cyklu czyli faza folikularna 2,39-6,60)
FSH: 5,84 mlU/ml (zakres 3,03-8,08)
Prolaktyna: 21,71 NG/ml
Jak uważacie, wyniki są dobre? Czy powinnam na coś zwrócić uwagę, wykonać coś jeszcze jakieś badania jeśli staramy się o dziecko? Skonsultuje je z lekarzem, ale chciałam najpierw was spytać bo zapewne większość z was już jest w tym temacie obeznana
-
Monia01 wrote:Hej, dziewczyny wykonałam dzisiaj badania z krwi, dokładnie LH, FSH i Prolaktyna. Jestem w drugim dniu miesiączki. Wyglądają one tak:
LH: 5,46 mlU/ml (zakres w moim czasie cyklu czyli faza folikularna 2,39-6,60)
FSH: 5,84 mlU/ml (zakres 3,03-8,08)
Prolaktyna: 21,71 NG/ml
Jak uważacie, wyniki są dobre? Czy powinnam na coś zwrócić uwagę, wykonać coś jeszcze jakieś badania jeśli staramy się o dziecko? Skonsultuje je z lekarzem, ale chciałam najpierw was spytać bo zapewne większość z was już jest w tym temacie obeznanaMonia01 lubi tę wiadomość
-
Cześć, piszę tu, bo nie wiem gdzie juz pisać. Mam na imię Paulina, mam 31 lat, mam synka i marzę o córce. (Statystycznie po 30-tce więcej rodzi się dziewczynek, może i kalendarz chinski coś pomoże, ale wiadomo, aby bobo było zdrowe). Podeszliśmy z mężem na luzie w sierpniu i wrześniu i nic, na listopad przygotowałam się z tą apka i nic. Trochę jestem tez nią zawiedziona, ponieważ starając się o pierwsze dziecko założyłam tu konto i każdy moj wpis, komentarz, wykres byl komentowany, czułam, że mam wsparcie i nadzieję i na dodatek udało się za pierwszym podejściem i mam teraz prawie 2,5 letniego synka. Teraz mam wrażenie, że nikogo tu nie ma oprócz kobiet strajacych się latami i biorącymi specjalne leki, tylko algorytmy. Dziś ogólnie odczuwam wielki smutek z powodu negatywnego testu. Mam też wątpliwości co do dalszego starania się i odłożenia tego aż na czerwiec-pazdziernik. Nie chcę rodzic w miesiącach od listopada do marca, boje się być w tym czasie w szpitalu przez ten covid. Nie wiem co o tym myśleć.
-
Blond27 wrote:Tak wiem, chyba nawet już pójdziemy do urologa. Kurcze nie wiem jak to jest w tych klinikach, jak pójdziemy do ginekologa to on ogarnie wyniki męża? Czy lepiej iść do urologa....?
My z wynikami nie byliśmy u urologa, tylko pokazywałam swojemu ginekologowi.
Właśnie wróciłam od endokrynologa Dal mi większą dawkę leku która ma zdziałać cuda i obniżyć w ciągu miesiąca tsh żeby udało sie zajść w końcu... daj Boze ! Może akurat 2022 będzie nasz?
Każdej tego życzę:****Flovers lubi tę wiadomość
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Kejt88 wrote:My z wynikami nie byliśmy u urologa, tylko pokazywałam swojemu ginekologowi.
Właśnie wróciłam od endokrynologa Dal mi większą dawkę leku która ma zdziałać cuda i obniżyć w ciągu miesiąca tsh żeby udało sie zajść w końcu... daj Boze ! Może akurat 2022 będzie nasz?
Każdej tego życzę:****
Ta moja giną na NFZ popatrzyła na wyniki i powiedziała żeby iść do kliniki bo na NFZ nie leczy się niepłodności 😂 dlatego pytam bo nie wiem już sama gdzie uderzyć. A zaznacze że nie ma bardzo złych wyników.....
Świetne wiadomości - będę trzymała kciuki aby leciało w dół 😄 No ja mam taką cicha nadzieję że w końcu zaskoczy!!!!! 😇😇😇😇Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 19:18
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Kejt - powodzenia, zaciskam mocno kciuki 🍀🍀
Flovers, Kejt88 lubią tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Kejt dołączam się do kciuków, niech grudzień przyniesie dwie kreseczki! ❤️
Blond27 czasem lekarze sami nie wiedza co powiedziec i zdołują tak człowieka. Dała Ci do zrozumienia ze sama nie ogarnia tematu i musisz się wybrać do kogos bardziej ogarniętego w tym temacie. Głowa do góry! Niejedna z nas trafiła na kiepskiego lekarza
-
Hejka,beta wczoraj wynosiła 705,00 mlu/ml z tego co wyczytałam normy dla laboratorium dla tej bety to końcówka 4 tygodnia,dzisiaj byłam u lekarza i powiedział,że nic nie widzi. Kazał mi się zgłosić za dwa trzy tygodnie i dał.skierowwnie na następne bhcg. Czy któraś z Was tak miała i na następnej wizycie pokazał się zarodek na USG??
Marchewka lubi tę wiadomość
-
Blond27 wrote:Tak wiem, chyba nawet już pójdziemy do urologa. Kurcze nie wiem jak to jest w tych klinikach, jak pójdziemy do ginekologa to on ogarnie wyniki męża? Czy lepiej iść do urologa....?
Albo od razu do kliniki leczenia nieplodnosci, tylko tam wizyta jest drozsza , przynajmniej u mnie. Za urologa placilismy 150 za konsultacje wynikow a w klinice mowili cene 270 za takze konsultacje.Kejt88 wrote:My z wynikami nie byliśmy u urologa, tylko pokazywałam swojemu ginekologowi.
Każdej tego życzę:****
Trzymam mocno kciuki 💪💪💪💪
U mnie znowu po wczorajszej wizycie u nefrologa troche zalamanie. Odnioslam wrazenie ze po USG nerek zaczal sie wycofywac ze swojego zdania , ze moge miec dzieci. kazal kilka badan porobic, w styczniu mam isc do szpitala na kilka dni na dokladna doagnostyke i pozniej sie zobaczy 🥺🥺🥺 niby nie powiedzial kategorycznie nie. Ale boje sie tego jak ognia bo juz raz bylismy na spotkaniach adopcyjnych, juz decydowalismy na jak bardzo chore dziecko jestesmy w stanie sie zgodzic. Oby do tego nie trzeba bylo wracac.
Trzymam za Was z calych sil kciukaski kochane ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 21:53
🎂Ja:32 Mąż:36
👶🏻Starania 10.2021
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
Niewydolność nerek
Nadciśnienie
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺 -
Dzusta wrote:Trzymam mocno kciuki 💪💪💪💪
U mnie znowu po wczorajszej wizycie u nefrologa troche zalamanie. Odnioslam wrazenie ze po USG nerek zaczal sie wycofywac ze swojego zdania , ze moge miec dzieci. kazal kilka badan porobic, w styczniu mam isc do szpitala na kilka dni na dokladna doagnostyke i pozniej sie zobaczy 🥺🥺🥺 niby nie powiedzial kategorycznie nie. Ale boje sie tego jak ognia bo juz raz bylismy na spotkaniach adopcyjnych, juz decydowalismy na jak bardzo chore dziecko jestesmy w stanie sie zgodzic. Oby do tego nie trzeba bylo wracac.
Trzymam za Was z calych sil kciukaski kochane ❤️
-
Dziewczyny jak to jest z tą temperatura? Zaczęłam pierwszy raz w życiu mierzyć od tego cyklu. Dzisiaj miałam 3 różne pomiary, a mierzyłam dosłownie 1 minuta po minucie żeby upewnić się, że wychodzi taka sama. Pierwsza to 36,31, druga 36,43, trzecia 36,41. O co chodzi 🤨 Jak wpisać temperaturę jak pokazuje 3 różne pomiary?? 🙄
Dzusta lubi tę wiadomość
-
Ja za 3 dni mam mieć @ a póki co nie daje o sobie znać, zawsze już miałam plamienia, oby to był dobry znak, może na mikołaja zrobię swojemu mega niespodziankę))
Dziekuje Wam za wsparcie, każda z was jest tu nie oceniona ))
Dzusta moja koleżanka też usłyszała ze nigdy nie będzie mogła mieć dzieci - dziś ma 3
Blond spróbujcie z tym fertistim I za 3 miesiące niech mąż ponowi badania jak coś się poprawi będzie super jak nie ... no to klinika . Chyba że nie chcecie zwlekać to od razu klinika oni napewno też doradza jakieś suple najpierw.
Blond27 lubi tę wiadomość
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Kejt88 wrote:Ja za 3 dni mam mieć @ a póki co nie daje o sobie znać, zawsze już miałam plamienia, oby to był dobry znak, może na mikołaja zrobię swojemu mega niespodziankę))
Dziekuje Wam za wsparcie, każda z was jest tu nie oceniona ))
Dzusta moja koleżanka też usłyszała ze nigdy nie będzie mogła mieć dzieci - dziś ma 3
Blond spróbujcie z tym fertistim I za 3 miesiące niech mąż ponowi badania jak coś się poprawi będzie super jak nie ... no to klinika . Chyba że nie chcecie zwlekać to od razu klinika oni napewno też doradza jakieś suple najpierw.
Kejt, to ja po cichu trzymam mocno kciuki ✊✊✊ to jest dobry znak 😇😇😇 Czyli wypada testowanie 06.12 🎅🎅🎅
Tak zrobiłam suple zamówiłam😆
Wypadają mi teraz dni płodne, dzisiaj rano sporo sluzu i niteczką krwi - pewnie było plamienie owulacyjne i czy wiecie czy ta niteczką krwi oznacza pekniecie pęcherzyka i uwolnienie jajeczka? Jeśli było dzisiaj rano tzn ze owulacja pewnie była w nocy?
I znowu pewnie cykl do tyłu, bo 🖤 w niedzielę i wtorek ..... Eh eh ehOna&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Kejt88 wrote:Blond to dzis skoro takie masz objawy to dziś trzeba działać, 24h macie także do roboty!
Dzusta lubi tę wiadomość
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊