X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Probiotyki, bo też ma problemy z jelitami, zestaw Vitapak chyba się to nazywa, Omegę, D3 i coś tam jeszcze, ale nie orientuję się nawet do końca, bo czasem dziwne rzeczy wymyśla 🫣
    W Krakowie :))

Jaki świat jest mały :D W jakiej części Krakowa mieszkasz? :)

👩🏻 29 👦🏻 33

🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
    🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
    🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml❓

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
    🌿Niepokalanek mnisi, Koper włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    Mój robił standardowy przegląd (morfo, próby wątrobowe i nerkowe, elektrolity, tsh, glukoza, insulina) + hormony + usg doppler jąder + badanie nasienia. Ma zalecone Clo na podniesienie wolnego testosteronu (mimo, że w normie) i poprawę ilości i ruchliwości (wartości graniczne na minus). Póki co Clo jeszcze nie wziął, bo boję się o jego ewentualne interakcje z chorobami przewlekłymi, więc lecimy na suplach. W chwili obecnej jesteśmy w połowie 3 opakowania Fertistimu, omega 3-6-9, wit. E i D. Ponowne badanie nasienia planujemy po 4 opakowaniu, czyli jakoś na początek marca.

Swoją drogą czy badanie nasienia Wasi partnerzy robili na "miejscu" czy dowoziliście materiał z domu? My dowoziliśmy, bo nie ma opcji żeby się "udało" w obcym miejscu 😉 If you know what I mean 😉 Niby mamy blisko, dosłownie 5min, ale androlog kręcił nosem, że niby z dowozu wyniki zawsze będą gorsze.

Skoro dowóz trwa 5 minut, to wg mnie nie powinno mieć to wpływu na wynik, ale mogę się mylić. A w miejscu, gdzie robiliście badanie nasienia powiedzieli, że nie ma problemu z dowozem?

👩🏻 29 👦🏻 33

🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml❓

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
  • Panika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tindaya wrote:
    Cukiereczki 😁 Ja mówię deserki haha
    Od poniedziałku trzeba ruszyć! 🤸

I znowu będę futrowała mojego a on mi będzie takie niespodzianki sadził w nocy 💨💨💨
    Normalnie nie wytrzymam z nim i jeszcze mi powie,że to moja wina „bo go pase tym dziadowstwem, to teraz musze to wdychać ”
    Hahahaha 🤣

hope♥, Oczekujaca, Tindaya, psaj91 lubią tę wiadomość

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    Mój robił standardowy przegląd (morfo, próby wątrobowe i nerkowe, elektrolity, tsh, glukoza, insulina) + hormony + usg doppler jąder + badanie nasienia. Ma zalecone Clo na podniesienie wolnego testosteronu (mimo, że w normie) i poprawę ilości i ruchliwości (wartości graniczne na minus). Póki co Clo jeszcze nie wziął, bo boję się o jego ewentualne interakcje z chorobami przewlekłymi, więc lecimy na suplach. W chwili obecnej jesteśmy w połowie 3 opakowania Fertistimu, omega 3-6-9, wit. E i D. Ponowne badanie nasienia planujemy po 4 opakowaniu, czyli jakoś na początek marca.

Swoją drogą czy badanie nasienia Wasi partnerzy robili na "miejscu" czy dowoziliście materiał z domu? My dowoziliśmy, bo nie ma opcji żeby się "udało" w obcym miejscu 😉 If you know what I mean 😉 Niby mamy blisko, dosłownie 5min, ale androlog kręcił nosem, że niby z dowozu wyniki zawsze będą gorsze.

Mój robił hormony, krew, mocz, wymazy, badanie nasienia, USG jąder.

Suplementuje Profertil i Proxed plus plus dorzucam mu gratisowo inne witaminy np. D3, magnez, omega 3

Mój długo protestował.Ja go rozumiem, bo niezręcznie i to bardzo. Dlatego na niego nie naciskałam, dałam mu czas żeby sam zrozumiał, że to ważne! Ale jak się przekonał, że to badanie jak każde inne to za każdym razem był i robil wszystko na miejscu.

snieżka, psaj91 lubią tę wiadomość

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Jaki świat jest mały :D W jakiej części Krakowa mieszkasz? :)
    Z Czyżyn, a Ty? 😁
    Aaaaa no i ja biorę Acard po owulacji :)

• Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    I znowu będę futrowała mojego a on mi będzie takie niespodzianki sadził w nocy 💨💨💨
    Normalnie nie wytrzymam z nim i jeszcze mi powie,że to moja wina „bo go pase tym dziadowstwem, to teraz musze to wdychać ”
    Hahahaha 🤣
    Słodki jeżu zaraz się popłaczę ze śmiechu 😂

• snieżka Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Z Czyżyn, a Ty? 😁
    Aaaaa no i ja biorę Acard po owulacji :)
    Ja na Prądniku Białym :D

👩🏻 29 👦🏻 33

• psaj91 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Skoro dowóz trwa 5 minut, to wg mnie nie powinno mieć to wpływu na wynik, ale mogę się mylić. A w miejscu, gdzie robiliście badanie nasienia powiedzieli, że nie ma problemu z dowozem?

Wręcz zaczęli się ze mnie śmiać, że do 45min. to spokojnie, tylko trzymać w cieple 😂 Także jechałam z kubeczkiem pod pachą 😂

👩🏻 33 🧑🏻‍🦱38
    Starania od 04/2024

ONA:
    AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
    Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️

ON:
    Hormony ✔️
    Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️
  • Monnie Znajoma

Wysłany: 11 stycznia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:

Mój wziął to dzielnie na klatę w laboratorium. Z racji tego, że badanie nie wykryło zaburzeń bierze tylko witaminę D3. Próbowaliśmy oleju z czarnuszki, ale jego smak był dla niego nie do zniesienia (dla mnie z resztą też).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 13:36

👩🏼32 👨🏻30 🐕‍🦺 4
    Starania od XII 2023

Ona:
    AMH VIII 2023 - 3,94 🙏

Niedoczynność tarczycy TSH 2,05 2.12.2024 (z 4,65 we wrześniu 2023)

Euthyrox 50/75 mg
    HSG - marzec 2025 r.

On: VIII 2024 - CASA - wszystkie parametry w granicach normy.
  • KejSi Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊
    czy u was też taki atak zimy? Normalnie mam wrażenie, że chce nas zasypać😁

Co do badań partnera to mój też marudził. Ale dla mnie nie było żadnej dyskusji 😅 skoro ja muszę biegać na monitoringi, ciagle pobierać krew, pilnować owulacji, podstawiać suple pod nosek to wyszłam z założenia, że łaski nie robi, ma iść się zbadać i koniec, jesteśmy w ten projekt dziecko zaangażowani tak samo😁 i o ile przy pierwszym badaniu jeszcze coś tam kręcił noskiem to na drugie pojechał już totalnie grzecznie.
    A suple mamy akurat zalecone od androloga, więc poza takimi podstawami jak Omega, D3, Cynk, Selen i Q10 to doktor zalecił dodatkowo Glutation i L karnitynę. Chociaż u nas te wyniki były całkiem przyzwoite, szczególnie te najważniejsze, rozszerzone. Głównie chodzi o podkręcenie ruchliwości 😊

U mnie dziś 6 dpo i temperatura wystrzeliła jak szalona, pierwszy raz mam taki piękny, książkowy wykres. No ale nie ma się co nakręcać, bo za 8 dni pewnie i tak powitam królową małpę 🐵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 14:25

👸poziomy witamin, hormony, wymazy, drożność - wszystko 🆗
    🫅seminogram, posiewy, HBA, fragmentacja DNA 🆗

starania od 2024 👩‍❤️‍👨
  • bellA Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas to już w Centrum prawie zasypalo😅😅 paraliż normalnie w mieście.. 😅

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • bellA Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejSi wrote:
    Hej dziewczyny 😊
    czy u was też taki atak zimy? Normalnie mam wrażenie, że chce nas zasypać😁

Co do badań partnera to mój też marudził. Ale dla mnie nie było żadnej dyskusji 😅 skoro ja muszę biegać na monitoringi, ciagle pobierać krew, pilnować owulacji, podstawiać suple pod nosek to wyszłam z założenia, że łaski nie robi, ma iść się zbadać i koniec, jesteśmy w ten projekt dziecko zaangażowani tak samo😁 i o ile przy pierwszym badaniu jeszcze coś tam kręcił noskiem to na drugie pojechał już totalnie grzecznie.
    A suple mamy akurat zalecone od androloga, więc poza takimi podstawami jak Omega, D3, Cynk, Selen i Q10 to doktor zalecił dodatkowo Glutation i L karnitynę. Chociaż u nas te wyniki były całkiem przyzwoite, szczególnie te najważniejsze, rozszerzone. Głównie chodzi o podkręcenie ruchliwości 😊

U mnie dziś 6 dpo i temperatura wystrzeliła jak szalona, pierwszy raz mam taki piękny, książkowy wykres. No ale nie ma się co nakręcać, bo za 8 dni pewnie i tak powitam królową małpę 🐵

Los Cie jeszcze moze milo zszokować :P zobaczysz. Trzymam kciuki za upragnione II Kreski🫣😍

KejSi lubi tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • KejSi Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Nas to już w Centrum prawie zasypalo😅😅 paraliż normalnie w mieście.. 😅

Zima jak zawsze wszystkich zaskoczyła😅😁 szczególnie drogowców haha

Tindaya lubi tę wiadomość

starania od 2024 👩‍❤️‍👨
  • KejSi Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Los Cie jeszcze moze milo zszokować :P zobaczysz. Trzymam kciuki za upragnione II Kreski🫣😍

Kurczę z każdym cyklem ta wiara jest trochę mniejsza, po każdej porażce coraz mniej wierzę w nasze naturalne powodzenie, ale dziękuję za Twoje kciuki🥰

bellA lubi tę wiadomość

starania od 2024 👩‍❤️‍👨
  • Panika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Słodki jeżu zaraz się popłaczę ze śmiechu 😂

Hahaha cieszę się, że takimi głupimi tekstami mogłam komuś poprawić humor 😂

Oczekujaca lubi tę wiadomość

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejSi wrote:
    Zima jak zawsze wszystkich zaskoczyła😅😁 szczególnie drogowców haha

Co roku zaskakuje, dziwi mnie tylko jak kogoś prawie w połowie stycznia może zaskoczyć zima 😅

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Martynusia.33 Znajoma

Wysłany: 11 stycznia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:

Jeśli w trakcie przewożenia byly w temperaturze 37 stopni to nie ma prawa wpłynąć na wynik. Tak przynajmniej usłyszeliśmy jak mój byly mąż robił badania ale u nas było to 30km i średnio mieliśmy pomysł jak przewiesc w takiej temperaturze tzn można np w takim pojemniku co utrzymuje temperaturę z ciepłym wkładem np do okładów ale my w końcu pojechaliśmy tam na miejsce.

• psaj91 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pełno śniegu. Aczkolwiek powiem Wam, że w tym roku jakoś wyjątkowo czekałam na ten śnieg - lepsze to niż taka szaruga i łyse drzewa. 😁

👩🏻 33 🧑🏻‍🦱38
    Starania od 04/2024

ONA:
    AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
    Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️

ON:
    Hormony ✔️
    Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️
  • Martynusia.33 Znajoma

Wysłany: 11 stycznia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Co roku zaskakuje, dziwi mnie tylko jak kogoś prawie w połowie stycznia może zaskoczyć zima 😅

U mnie tak słabo pada 😅 jak ksiądz kropidłem hahahah

Amira lubi tę wiadomość

• Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    U mnie też pełno śniegu. Aczkolwiek powiem Wam, że w tym roku jakoś wyjątkowo czekałam na ten śnieg - lepsze to niż taka szaruga i łyse drzewa. 😁
    Ja chyba też wolę już śnieg niż smutek i deszcz 😅 póki siedzę w domu to wszystko wygląda bardzo ładnie za oknem 😃

psaj91 lubi tę wiadomość

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ