X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Probiotyki, bo też ma problemy z jelitami, zestaw Vitapak chyba się to nazywa, Omegę, D3 i coś tam jeszcze, ale nie orientuję się nawet do końca, bo czasem dziwne rzeczy wymyśla 🫣
    W Krakowie :))

Jaki świat jest mały :D W jakiej części Krakowa mieszkasz? :)

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    Mój robił standardowy przegląd (morfo, próby wątrobowe i nerkowe, elektrolity, tsh, glukoza, insulina) + hormony + usg doppler jąder + badanie nasienia. Ma zalecone Clo na podniesienie wolnego testosteronu (mimo, że w normie) i poprawę ilości i ruchliwości (wartości graniczne na minus). Póki co Clo jeszcze nie wziął, bo boję się o jego ewentualne interakcje z chorobami przewlekłymi, więc lecimy na suplach. W chwili obecnej jesteśmy w połowie 3 opakowania Fertistimu, omega 3-6-9, wit. E i D. Ponowne badanie nasienia planujemy po 4 opakowaniu, czyli jakoś na początek marca.

Swoją drogą czy badanie nasienia Wasi partnerzy robili na "miejscu" czy dowoziliście materiał z domu? My dowoziliśmy, bo nie ma opcji żeby się "udało" w obcym miejscu 😉 If you know what I mean 😉 Niby mamy blisko, dosłownie 5min, ale androlog kręcił nosem, że niby z dowozu wyniki zawsze będą gorsze.

Skoro dowóz trwa 5 minut, to wg mnie nie powinno mieć to wpływu na wynik, ale mogę się mylić. A w miejscu, gdzie robiliście badanie nasienia powiedzieli, że nie ma problemu z dowozem?

👩🏻 29 👦🏻 33
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
  • Panika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tindaya wrote:
    Cukiereczki 😁 Ja mówię deserki haha
    Od poniedziałku trzeba ruszyć! 🤸

I znowu będę futrowała mojego a on mi będzie takie niespodzianki sadził w nocy 💨💨💨
    Normalnie nie wytrzymam z nim i jeszcze mi powie,że to moja wina „bo go pase tym dziadowstwem, to teraz musze to wdychać ”
    Hahahaha 🤣

hope♥, Oczekujaca, Tindaya, psaj91 lubią tę wiadomość

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    Mój robił standardowy przegląd (morfo, próby wątrobowe i nerkowe, elektrolity, tsh, glukoza, insulina) + hormony + usg doppler jąder + badanie nasienia. Ma zalecone Clo na podniesienie wolnego testosteronu (mimo, że w normie) i poprawę ilości i ruchliwości (wartości graniczne na minus). Póki co Clo jeszcze nie wziął, bo boję się o jego ewentualne interakcje z chorobami przewlekłymi, więc lecimy na suplach. W chwili obecnej jesteśmy w połowie 3 opakowania Fertistimu, omega 3-6-9, wit. E i D. Ponowne badanie nasienia planujemy po 4 opakowaniu, czyli jakoś na początek marca.

Swoją drogą czy badanie nasienia Wasi partnerzy robili na "miejscu" czy dowoziliście materiał z domu? My dowoziliśmy, bo nie ma opcji żeby się "udało" w obcym miejscu 😉 If you know what I mean 😉 Niby mamy blisko, dosłownie 5min, ale androlog kręcił nosem, że niby z dowozu wyniki zawsze będą gorsze.

Mój robił hormony, krew, mocz, wymazy, badanie nasienia, USG jąder.

Suplementuje Profertil i Proxed plus plus dorzucam mu gratisowo inne witaminy np. D3, magnez, omega 3

Mój długo protestował.Ja go rozumiem, bo niezręcznie i to bardzo. Dlatego na niego nie naciskałam, dałam mu czas żeby sam zrozumiał, że to ważne! Ale jak się przekonał, że to badanie jak każde inne to za każdym razem był i robil wszystko na miejscu.

snieżka, psaj91 lubią tę wiadomość

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Jaki świat jest mały :D W jakiej części Krakowa mieszkasz? :)
    Z Czyżyn, a Ty? 😁
    Aaaaa no i ja biorę Acard po owulacji :)

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    I znowu będę futrowała mojego a on mi będzie takie niespodzianki sadził w nocy 💨💨💨
    Normalnie nie wytrzymam z nim i jeszcze mi powie,że to moja wina „bo go pase tym dziadowstwem, to teraz musze to wdychać ”
    Hahahaha 🤣
    Słodki jeżu zaraz się popłaczę ze śmiechu 😂

• snieżka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Z Czyżyn, a Ty? 😁
    Aaaaa no i ja biorę Acard po owulacji :)
    Ja na Prądniku Białym :D

👩🏻 29 👦🏻 33
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Skoro dowóz trwa 5 minut, to wg mnie nie powinno mieć to wpływu na wynik, ale mogę się mylić. A w miejscu, gdzie robiliście badanie nasienia powiedzieli, że nie ma problemu z dowozem?

Wręcz zaczęli się ze mnie śmiać, że do 45min. to spokojnie, tylko trzymać w cieple 😂 Także jechałam z kubeczkiem pod pachą 😂

Starania od 04/24

👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem

🧑🏻‍🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony

03/25 - II kreski 🥰
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    11+6 tc - 5,5 cm; brak ryzyk, wstępnie dziewczynka 🩷
    14+5 tc - 112g 🩷
    18+6 tc - 🩺
    20+0 tc - połówkowe ➡️
    22+6 tc - 🩺
  • Monnie Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:

Mój wziął to dzielnie na klatę w laboratorium. Z racji tego, że badanie nie wykryło zaburzeń bierze tylko witaminę D3. Próbowaliśmy oleju z czarnuszki, ale jego smak był dla niego nie do zniesienia (dla mnie z resztą też).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 13:36

👩🏼33 👨🏻31 🐕‍🦺 5
    Starania od XII 2023

Ona:
    II 2025
    Niedoczynność tarczycy:
    ✅TSH 1,15 µIU/ml Euthyrox 50/75 mg
    ✅ Estradiol 35,00 pg/ml
    ✅ FSH 7,56 U/l
    ✅ LH 7,71 IU/l
    ✅ PRL 391,0 µIU/ml
    ⁉️Testosteron 0,64 ng/ml
    ✅ Androstendion 1,15 ng/ml
    ✅ DHEA-S 270,0 µg/dl
    ✅ AMH 4,30 ng/ml
    ✅ Progesteron 7dpo 22,95 ng/ml

HSG - V 2025
    Invicta Bydgoszcz - 9.04.25

Zoloft 50mg, Niepokalanek mnisi, Prenacare start.

On - analiza nasienia III 2025:
    Koncentracja 87,3 mln/ml
    Ruch progresywny 42%, całkowity 45,3%
    Morfologia 6%.
  • KejSi Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊
    czy u was też taki atak zimy? Normalnie mam wrażenie, że chce nas zasypać😁

Co do badań partnera to mój też marudził. Ale dla mnie nie było żadnej dyskusji 😅 skoro ja muszę biegać na monitoringi, ciagle pobierać krew, pilnować owulacji, podstawiać suple pod nosek to wyszłam z założenia, że łaski nie robi, ma iść się zbadać i koniec, jesteśmy w ten projekt dziecko zaangażowani tak samo😁 i o ile przy pierwszym badaniu jeszcze coś tam kręcił noskiem to na drugie pojechał już totalnie grzecznie.
    A suple mamy akurat zalecone od androloga, więc poza takimi podstawami jak Omega, D3, Cynk, Selen i Q10 to doktor zalecił dodatkowo Glutation i L karnitynę. Chociaż u nas te wyniki były całkiem przyzwoite, szczególnie te najważniejsze, rozszerzone. Głównie chodzi o podkręcenie ruchliwości 😊

U mnie dziś 6 dpo i temperatura wystrzeliła jak szalona, pierwszy raz mam taki piękny, książkowy wykres. No ale nie ma się co nakręcać, bo za 8 dni pewnie i tak powitam królową małpę 🐵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 14:25

👸poziomy witamin, hormony, wymazy, drożność - wszystko 🆗
    🫅seminogram, posiewy, HBA, fragmentacja DNA 🆗

starania od 2024 👩‍❤️‍👨
  • bellA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas to już w Centrum prawie zasypalo😅😅 paraliż normalnie w mieście.. 😅

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
    🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
    🩺06.06.25 - 775g 🩷
    🩺27.06.25 - wizyta⏳️

preg.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejSi wrote:
    Hej dziewczyny 😊
    czy u was też taki atak zimy? Normalnie mam wrażenie, że chce nas zasypać😁

Co do badań partnera to mój też marudził. Ale dla mnie nie było żadnej dyskusji 😅 skoro ja muszę biegać na monitoringi, ciagle pobierać krew, pilnować owulacji, podstawiać suple pod nosek to wyszłam z założenia, że łaski nie robi, ma iść się zbadać i koniec, jesteśmy w ten projekt dziecko zaangażowani tak samo😁 i o ile przy pierwszym badaniu jeszcze coś tam kręcił noskiem to na drugie pojechał już totalnie grzecznie.
    A suple mamy akurat zalecone od androloga, więc poza takimi podstawami jak Omega, D3, Cynk, Selen i Q10 to doktor zalecił dodatkowo Glutation i L karnitynę. Chociaż u nas te wyniki były całkiem przyzwoite, szczególnie te najważniejsze, rozszerzone. Głównie chodzi o podkręcenie ruchliwości 😊

U mnie dziś 6 dpo i temperatura wystrzeliła jak szalona, pierwszy raz mam taki piękny, książkowy wykres. No ale nie ma się co nakręcać, bo za 8 dni pewnie i tak powitam królową małpę 🐵

Los Cie jeszcze moze milo zszokować :P zobaczysz. Trzymam kciuki za upragnione II Kreski🫣😍

KejSi lubi tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
    🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
    🩺06.06.25 - 775g 🩷
    🩺27.06.25 - wizyta⏳️

preg.png
  • KejSi Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Nas to już w Centrum prawie zasypalo😅😅 paraliż normalnie w mieście.. 😅

Zima jak zawsze wszystkich zaskoczyła😅😁 szczególnie drogowców haha

Tindaya lubi tę wiadomość

starania od 2024 👩‍❤️‍👨
  • KejSi Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Los Cie jeszcze moze milo zszokować :P zobaczysz. Trzymam kciuki za upragnione II Kreski🫣😍

Kurczę z każdym cyklem ta wiara jest trochę mniejsza, po każdej porażce coraz mniej wierzę w nasze naturalne powodzenie, ale dziękuję za Twoje kciuki🥰

bellA lubi tę wiadomość

starania od 2024 👩‍❤️‍👨
  • Panika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Słodki jeżu zaraz się popłaczę ze śmiechu 😂

Hahaha cieszę się, że takimi głupimi tekstami mogłam komuś poprawić humor 😂

Oczekujaca lubi tę wiadomość

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejSi wrote:
    Zima jak zawsze wszystkich zaskoczyła😅😁 szczególnie drogowców haha

Co roku zaskakuje, dziwi mnie tylko jak kogoś prawie w połowie stycznia może zaskoczyć zima 😅

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Martynusia.33 Znajoma

Wysłany: 11 stycznia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:

Jeśli w trakcie przewożenia byly w temperaturze 37 stopni to nie ma prawa wpłynąć na wynik. Tak przynajmniej usłyszeliśmy jak mój byly mąż robił badania ale u nas było to 30km i średnio mieliśmy pomysł jak przewiesc w takiej temperaturze tzn można np w takim pojemniku co utrzymuje temperaturę z ciepłym wkładem np do okładów ale my w końcu pojechaliśmy tam na miejsce.

• psaj91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pełno śniegu. Aczkolwiek powiem Wam, że w tym roku jakoś wyjątkowo czekałam na ten śnieg - lepsze to niż taka szaruga i łyse drzewa. 😁

Starania od 04/24

👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem

🧑🏻‍🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony

03/25 - II kreski 🥰
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    11+6 tc - 5,5 cm; brak ryzyk, wstępnie dziewczynka 🩷
    14+5 tc - 112g 🩷
    18+6 tc - 🩺
    20+0 tc - połówkowe ➡️
    22+6 tc - 🩺
  • Martynusia.33 Znajoma

Wysłany: 11 stycznia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Co roku zaskakuje, dziwi mnie tylko jak kogoś prawie w połowie stycznia może zaskoczyć zima 😅

U mnie tak słabo pada 😅 jak ksiądz kropidłem hahahah

Amira lubi tę wiadomość

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    U mnie też pełno śniegu. Aczkolwiek powiem Wam, że w tym roku jakoś wyjątkowo czekałam na ten śnieg - lepsze to niż taka szaruga i łyse drzewa. 😁
    Ja chyba też wolę już śnieg niż smutek i deszcz 😅 póki siedzę w domu to wszystko wygląda bardzo ładnie za oknem 😃

psaj91 lubi tę wiadomość

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ